Hindistan'ın eski kadın milli futbol takımı oyuncusu Poulami Adhikari, ekonomik zorluklar nedeniyle futbol kariyerini bırakıp kuryelik yapmaya başladı. Çocukken futbola başlayan ve 12 yaşında milli takıma seçilen Adhikari, ailesinin maddi durumu nedeniyle futbol malzemeleri ve yeterli beslenme imkanlarına sahip olamadı. Ailesine maddi destek sağlamak için futbolu bırakan Adhikari, şu anda günde 15 saatten fazla çalışarak geçimini sağlamaya çalışıyor. Sosyal medyada viral olan bir video sonrası antrenörlük teklifi alsa da, teklif edilen ücret kuryelikten daha az olduğu için kabul etmedi. Adhikari, Hindistan'da ve dünyada kadın sporlarına yeterince önem verilmediğini belirtiyor.
5 Şubat 2023

Güney Koreli stoper Kim Min Jae, Fenerbahçe'den sonra oynadığı Napoli takımından Almanya'nın Bayern Münich takımına transfer oldu. Bayern Münich, Kim'in transferini sosyal medya üzerinden bir video ile duyurdu. Videoda Kim, yeni takımına katılmaktan heyecan duyduğunu ancak utangaç olduğunu ifade etti. Bayern Münich ise Kim'e hoş geldin mesajı yayınladı.
19 Temmuz 2023

Yedi kez Formula 1 dünya şampiyonu olan Britanyalı pilot Lewis Hamilton, 2025 sezonundan itibaren Ferrari takımında yarışacağını açıkladı. Bu sezon Mercedes takımı ile yarışmaya devam edecek olan Hamilton için Ferrari ve Formula 1 resmi açıklamalar yaptı. Ferrari, Hamilton ile uzun süreli bir sözleşme imzalandığını sosyal medya hesabından duyurdu.
1 Şubat 2024

Fransız yüzücü Leon Marchand, Japonya'nın Fukuoka kentinde düzenlenen Dünya Su Sporları Şampiyonası'nda erkekler 400 metre karışıkta yeni bir dünya rekoru kırdı. 21 yaşındaki sporcu, 4.02.50'lik derecesiyle ABD'li Michael Phelps'in 2008 yılında kırdığı ve 15 yıl boyunca elinde tuttuğu rekoru geçti. Phelps, kendi rekorunu kıran Marchand'ı ayakta alkışladı.
23 Temmuz 2023

Ünlü aktör Jack Nicholson, 19 Ekim 2021'den bu yana ilk kez bir NBA maçını salonda izleyerek Los Angeles Lakers'ın Memphis Grizzlies ile oynadığı Play-off maçına katıldı. Lakers, Nicholson'ın geri dönüşünü sosyal medya üzerinden kutladı. Maç öncesinde Nicholson, Lakers oyuncusu LeBron James ve komedyen David Larry ile şakalaştı. Lakers, maçı 125-85 kazandı.
29 Nisan 2023

Dünyaca ünlü futbolcu Cristiano Ronaldo, Suudi Arabistan liginde Al-Nassr ve Al-Shabab arasında 25 Şubat'ta oynanan maçta taraftarı tahrik ettiği gerekçesiyle bir maç cezası ve 30 bin Suud riyali para cezasına çarptırıldı. Maçın ardından Al Shabab taraftarlarının Lionel Messi lehine tezahürat yapması üzerine Ronaldo'nun ofansif hareketlerde bulunduğu belirtildi. Suudi Arabistan Futbol Federasyonu, Ronaldo'nun cezaya itiraz hakkının olmadığını açıkladı.
29 Şubat 2024

Arjantin Milli Takımı'nın mart ayında Çin'de Nijerya ile oynamayı planladığı hazırlık maçı, Lionel Messi'ye Çin'deki futbolseverlerin gösterdiği tepkiler nedeniyle iptal edildi. Messi, Inter Miami ile Hong Kong'da oynanması planlanan bir maça çıkmamış ve daha sonra Japonya'da Vissel Kobe'ye karşı 30 dakika sahada yer almıştı. Bu durum, Çinli futbolseverlerin tepkisini çekti ve Hangzhou Spor Ofisi, Arjantin ile Nijerya arasındaki maç için uygun koşulların oluşmadığını belirterek maçın iptal edildiğini açıkladı. Arjantin Futbol Federasyonu şimdi alternatif bir kent arayışında.
10 Şubat 2024

Real Madrid, Paris Saint-Germain'den ayrılan yıldız oyuncu Kylian Mbappe'yi transfer ettiğini duyurdu. Mbappe, Real Madrid ile beş yıllık bir anlaşma imzaladı. PSG'de 256 golle kulüp tarihinin en skorer futbolcusu olan Mbappe, Fransa Milli Takımı ile 2018'de dünya şampiyonluğu ve 2022'de dünya ikinciliği yaşadı. Mbappe, Real Madrid'e katılmaktan duyduğu mutluluğu sosyal medya üzerinden paylaştı.
3 Haziran 2024

Brezilya Milli Takımı ve Barcelona'nın eski yıldız futbolcusu Dani Alves, İspanya'da tecavüz suçundan aldığı 4,5 yıl hapis cezasının ardından şartlı tahliye ile serbest bırakıldı. Ocak 2023'ten bu yana tutuklu olan Alves, 1 milyon avro kefaletle salıverilecek. Şartlı tahliye koşulları arasında, ülkeyi terk etmemesi için pasaportlarının teslim edilmesi ve her hafta mahkemeye çıkması yer alıyor. Ayrıca, mağdura yaklaşmasını engelleyen bir uzaklaştırma kararı bulunuyor. Tecavüz mağdurunun avukatı, şartlı tahliye kararını skandal olarak değerlendirdi.
20 Mart 2024

Suudi Arabistan'da gözaltına alınan gazeteci Kurtuluş Demirbaş, Türk makamlarının girişimleri sonucunda serbest bırakıldı. Demirbaş, U19 maçlarını takip etmek için görevli olarak Suudi Arabistan'da bulunuyordu. Dışişleri Bakanlığı, Demirbaş'ın durumu hakkında Suudi Arabistan makamlarından bilgi talep etmişti. Diplomatların çabaları sonucunda Demirbaş, Taif'te tutulduğu nezarethaneden salıverildi.
11 Temmuz 2024

Arjantin, 2024 Kupa Amerika finalinde Kolombiya'yı uzatmalarda 1-0 yenerek şampiyon oldu. Maç, Florida'daki Hard Rock Stadı'nda oynandı ve normal süresi 0-0 sona erdi. Arjantinli yıldız Lionel Messi, sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kaldı. Uzatmalarda Lautaro Martinez'in attığı golle Arjantin, Kupa Amerika'daki 16'ncı şampiyonluğunu kazandı.
15 Temmuz 2024

Fransa Futbol Federasyonu, ülkede birçok Müslüman futbolcunun forma giydiği liglerde, oruç tutan oyuncular için maç sırasında mola verilmesi talebini reddetti. Bu karar, futbolcuların maç sırasında sıvı tüketmek ya da yemek yiyerek oruçlarını açmaları için mola verilmesine yönelik talepleri üzerine geldi. Federasyon, geçen yıl da benzer bir yasağı uygulamıştı. Karar, NTV Spor tarafından RMC Sport'tan aktarıldı.
13 Mart 2024

Real Madrid, Paris Saint-Germain'den ayrılacak olan dünya yıldızı Kylian Mbappe'yi kadrosuna katmak için tarihi bir teklif sunuyor. BBC Sports'un paylaştığı bilgilere göre, Real Madrid Mbappe ile beş yıllık bir sözleşme imzalayacak ve yıldız oyuncuya net 15 milyon avro maaş ödeyecek. Ayrıca, Mbappe'ye imza atması karşılığında 150 milyon avro imza parası ödenecek, bu da futbol tarihinin en yüksek imza parası olacak.
20 Şubat 2024

Fransa Futbol Federasyonu'nun (FFF) milli takımda oruç tutmayı yasaklaması, Olimpik Lyon'un Müslüman futbolcusu Mahamadou Diawara'nın kamptan ayrılmasına yol açtı. Diawara'nın bu karara tepki olarak kamptan ayrıldığı ve kulübüne döndüğü bildirildi. Federasyon, Diawara'nın yerine Nantes'tan Dehmaine Tabibou Assoumani'yi çağırdı. Bu olay, Fransa'da oruç tutan futbolcuların iftar saatinde mola taleplerinin reddedilmesiyle ilgili daha geniş bir tartışmanın parçası.
28 Mart 2024

Portekizli stoper Pepe, son olarak forma giydiği Porto'da futbol kariyerini sonlandırdı. 41 yaşındaki oyuncu, kariyerine Alagoano altyapısında başlayıp Maritimo, Porto, Real Madrid ve Beşiktaş gibi önemli kulüplerde devam etti. 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Portekiz formasıyla mücadele eden Pepe, turnuva tarihinde forma giyen en yaşlı oyuncu oldu. Beşiktaş, Pepe için İngilizce hesabından veda mesajı paylaştı.
9 Ağustos 2024

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Lamine Yamal'lı İspanya ve 2024 Kupa Amerika'da Lionel Messi'li Arjantin finale yükseldi. Yamal, Fransa'ya attığı golle turnuvanın en genç gol atan oyuncusu oldu ve İspanya'yı finale taşıdı. Messi ise Arjantin'in ikinci golünü atarak takımını Kupa Amerika finaline götürdü. Yamal'ın babasının, Messi ve Yamal'ın bebeklik fotoğrafını Instagram'da paylaşması gündeme geldi.
10 Temmuz 2024

Galatasaray, Napoli'nin Nijeryalı yıldız forveti Victor Osimhen'i 2025 yılına kadar kiralık olarak kadrosuna kattı. Transferin ünlü İtalyan gazeteci Fabrizio Romano tarafından duyurulmasının ardından, Osimhen'in maaşının 10 milyon avro olacağı ve serbest kalma bedelinin 75 milyon avroya indirildiği belirtildi. Osimhen'in uçağının gece 3.00 civarında İstanbul'a inmesi bekleniyor. Napoli ile yaşadığı kriz nedeniyle kadro dışı kalan Osimhen, yaz transfer döneminde PSG, Chelsea ve Al-Ahli'ye transfer olamamıştı.
3 Eylül 2024

İspanyol iklim aktivistleri Futuro Vegetal, Arjantinli futbolcu Lionel Messi’nin İspanya’nın İbiza kentindeki malikanesinin duvarlarını siyah ve kırmızı boyalarla boyadı. Aktivistler, malikanenin yasadışı olduğunu ve zenginlerin gezegeni yok etmekle suçlandığını belirtti. Bu eylem, iklim aktivistlerinin daha önce gerçekleştirdiği sanat eserlerine zarar verme ve çevreyi boyama gibi protesto eylemlerinin bir parçası olarak görülüyor.
6 Ağustos 2024

Suudi Arabistan, Cezayir ve Kuveyt, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubu çerçevesinde, petrol üretimindeki gönüllü kesintileri üç ay daha uzatma kararı aldı. Suudi Arabistan günlük 9 milyon varil, Cezayir 908 bin varil ve Kuveyt 2 milyon 413 bin varil petrol üretimi yapacak şekilde kesintileri haziran sonuna kadar sürdürecek. Bu kararlar, ülkelerin enerji bakanlıkları tarafından yapılan açıklamalarla duyuruldu.
4 Mart 2024

Lionel Messi'nin 2000 yılında FC Barcelona'ya transferini belgeleyen peçete, bir açık artırmada 890 bin avroya satıldı. Peçete, Messi'nin 13 yaşında Barcelona'ya transferi sırasında imzalanmış ve dönemin kulüp transfer danışmanı Josep Minguella, Barcelona direktörü Carles Rexach ve Messi'yi transfer eden Horacio Gaggioli'nin imzalarını taşıyor. Peçete, Londra merkezli müzayede evi Bonhams tarafından satıldı ve satış uluslararası ilgi gördü.
18 Mayıs 2024
İşaretlediklerim