Balıkesir'in İvrindi ilçesindeki ormanlık alanda çıkan yangın, 4 buçuk saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alındı ve soğutma çalışmalarına başlandı. Yangına 72 personel, 15 arazöz, dört su ikmal aracı, altı dozer, dört ilk müdahale aracı, üç uçak ve altı helikopterle müdahale edildi. Komşu illerden gelen dört helikopter ve bir uçağın da yardımıyla yangın kontrol altına alındı. Ekipler, hasar gören alanın boyutunun ve yangının çıkış nedeninin tespiti için çalışmalarını sürdürüyor.
27 Temmuz 2023

İzmir'in Narlıdere ilçesinde bulunan Folkart Narlıdere sitesinin sekiz katlı binasında yangın çıktı. Yangına itfaiye, Orman Bölge Müdürlüğü arazözleri, İl Emniyet Müdürlüğü TOMA'ları ve yangın söndürme helikopteri müdahale etti. Sekiz saat süren müdahalenin ardından yangın kontrol altına alındı ve soğutma çalışmaları devam etti. Dumandan etkilenen altı kişiye sağlık ekipleri müdahale etti ve hayvanlar kurtarıldı. İzmir Valisi ve Narlıdere Belediye Başkanı can kaybı olmadığını belirtti. Gençlik ve Spor Bakanı yangının elektrik kontağından kaynaklandığını açıkladı.
28 Nisan 2023

Çorum'un Laçin ilçesindeki Eski Yavu köyü Obruk Barajı gölü yanındaki ormanlık alanda yangın çıktı. Yangını fark edenler 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak yardım istedi. İhbar üzerine bölgeye çevre il ve ilçelerden itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangına müdahale için yangın söndürme helikopterleri talep edildiği öğrenildi.
31 Ağustos 2023

Çanakkale'de 22 Ağustos'ta başlayan ve kontrol altına alınan orman yangını sırasında tahliye edilen köylerdeki hayvanlar, ekipler tarafından kurtarıldı. Kurtarılan hayvanlar, sahiplerine teslim edilmeye başlandı. Yaralı hayvanların tedavileri ise devam ediyor. Yangının en çok etkilediği yerlerden biri olan Yağcılar köyü sakinlerinden biri, kurtarılan köpeklerine kavuştuğu için mutluluk ifade etti.
24 Ağustos 2023

Kahramanmaraş'ın Onikişubat ve Pazarcık ilçelerinde çıkan orman yangını, ekiplerin müdahalesi sonucu kontrol altına alındı. Yangına altı helikopter, iki uçak, 20 arazöz ve 90 personelle müdahale edildi. Yangın sonucunda 15 hektar tarım arazisi ve 6 hektar orman alanı zarar gördü.
23 Temmuz 2023

Manisa'nın Akhisar ilçesindeki Muştullar Mahallesi'nde henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıktı. Orman Bölge Müdürlüğü ve Manisa Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, iki uçak, üç helikopter, 12 arazöz, dört su ikmal aracı ve iki dozer ile yangına müdahale ediyor. Ekiplerin yangına müdahalesi devam ediyor.
25 Eylül 2023

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremler sonrasında Hatay'ın İskenderun ilçesindeki limanda çıkan yangın, üç gün süren müdahaleler sonucunda kontrol altına alındı. Orman Genel Müdürlüğü ve Rusya'dan gelen iki yangın söndürme uçağı, gemiler ve yer ekiplerinin katkılarıyla yangın büyük ölçüde söndürüldü. Hasar gören konteynerler iş makineleriyle yangın sahasından çıkarıldı ve soğutma çalışmaları sürdürülüyor.
9 Şubat 2023

Muğla'nın Güvercinlik Mahallesi ve Adana'nın Sarıçam ilçesindeki ormanlık alanlarda henüz belirlenemeyen nedenlerle yangınlar çıktı. Her iki bölgeye de yangın söndürme ekipleri sevk edildi. Muğla'daki yangına sekiz uçak, 14 helikopter, 74 arazöz ve su tankeri, 12 iş makinası ve 615 işçi ile müdahale edilirken, Adana'daki yangına dört helikopter, iki uçak ve çok sayıda arazöz, su tankı ve personel ile müdahale ediliyor. Ekipler yangınları kontrol altına almak için havadan ve karadan çalışmalarını sürdürüyor.
12 Temmuz 2023

İstanbul'un Sarıyer ilçesindeki Ferahevler Mahallesi'nde otluk alanda çıkan yangın kontrol altına alındı. Yangının rüzgarın etkisiyle kısmi yanmalarla devam ettiği ve itfaiye ekiplerinin soğutma çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi. Sarıyer Belediye Başkanı Mustafa Oktay Aksu, yangının ağaç dallarının depolandığı alanda çıktığını ve ölen ya da yaralanan olmadığını açıkladı.
18 Haziran 2024

Aydın'ın Germencik ilçesindeki Hıdırbeyli Mahallesi Çaldır mevkisindeki zeytinlik alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Aydın Orman İşletme Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından müdahale edilen yangın, yaklaşık üç saatlik çalışma sonucunda kontrol altına alındı. Yangında 700 dönüm zeytinlik alan zarar gördü.
28 Temmuz 2023

İzmir'in Kınık ilçesindeki İbrahimağa Mahallesi'nde çıkan ve rüzgarın etkisiyle yayılan orman yangını nedeniyle Çiftlik, Karatekeli ve Balaban mahalleleri tahliye edildi. Yangına 50 arazöz, 20 su ikmal aracı ve 7 dozerle müdahale ediliyor. Tahliye edilen mahallelerde yaşayan yaklaşık 600 kişi, AFAD, Orman Bölge Müdürlüğü, jandarma ve polis ekipleri tarafından Kınık'taki öğretmenevi ve misafirhanelere yerleştirildi. Yangının Balaban Mahallesi'nde yerleşim yerlerine yaklaşması üzerine ekipler çalışmalarını bu bölgede yoğunlaştırdı.
26 Temmuz 2023

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye genelinde çıkan 19 orman yangınından 16'sının kontrol altına alındığını açıkladı. Hatay, Mersin ve Çanakkale'deki yangınlara müdahale devam ediyor. Hatay'da etkilenen alanın 230 hektardan 100 hektara düştüğü belirtilirken, Çanakkale'de başlayan yangında yaklaşık 500 hektarlık alanın etkilendiği ifade edildi. Mersin Gülnar'daki yangına ise 12 hava aracı yönlendirildi.
17 Temmuz 2023

İzmir'in Gaziemir ilçesinde Sarnıç Göleti yakınındaki ormanlık alanda yangın çıktı. Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı beş uçak, sekiz helikopter, 21 arazöz, sekiz su ikmal aracı ve altı dozer yangına müdahale etmek için bölgeye yönlendirildi. Ekiplerin yangına müdahalesi devam ediyor.
9 Eylül 2023

İstanbul Başakşehir İkitelli Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan altı katlı bir fabrikanın çatı katında çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale ediyor. Yangın nedeniyle binanın bazı bölümleri çöktü. İtfaiye ekiplerine TOMA ve çeşitli ilçe belediyelerinin su tankerleriyle destek sağlandı. Polis, yangın bölgesinde güvenlik önlemleri alarak araç girişini engelliyor.
11 Haziran 2023

Antalya'nın Alanya ilçesindeki Üzümlü Mahallesi Dim Barajı kıyısında bulunan Akköprü mevkisinde çıkan orman yangını, rüzgarın etkisiyle Gümüşkavak Mahallesi'ne de sıçradı. Orman bölge müdürlüğü ve itfaiye ekiplerinin, arazöz, iş makinesi, itfaiye, su tankerleri, kamyon ve dozerlerle sürdürdüğü çalışmalara hava araçlarının da desteğiyle yangın kısmen kontrol altına alındı. Yangın, henüz belirlenemeyen bir nedenle başlamış ve 190 hektarlık alanda etkili olmuştu.
18 Eylül 2023

Antalya'nın Kemer ilçesindeki orman yangınına müdahale çalışmaları devam ediyor. Üç gün önce çıkan yangını kontrol altına alma çalışmaları hem karadan hem de havadan sürdürülüyor. Sabahın ilk saatlerinden itibaren yangına çok sayıda helikopter ve uçak da müdahale etmeye başladı. Bölgede çalışan helikopterler, alçalarak denizden aldıkları suyu, yanan alanlara taşıyarak söndürme çalışmalarına destek veriyor.
26 Temmuz 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası İskenderun Limanı'nda devrilen konteynerlerde çıkan yangın, çeşitli müdahaleler sonucu kontrol altına alındı. Yangına karadan ve havadan müdahale edildiği, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yangının kontrol altına alındığını açıkladığı belirtildi. Denizcilik Genel Müdürlüğü de yangının kontrol altına alındığını Twitter üzerinden duyurdu. Yangının çıkış nedeni henüz net olarak belirlenemedi.
8 Şubat 2023

İstanbul Maltepe'de Zümrütevler Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. İtfaiye ve polis ekipleri hızla olay yerine sevk edildi. Havadan helikopter yardımıyla müdahale edilen yangın, ekiplerin yoğun çalışması sonucu kontrol altına alındı. Yangının çıktığı alanın yakınında bulunan bazı evlerin çatısına sıçrayan alevler de itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.
4 Eylül 2023

Ankara'nın Yenimahalle ilçesindeki Gersan Sanayi Sitesi'nde minder üretimi yapılan bir iş yerinde yangın çıktı. Yangın kısa sürede bitişikteki iş yerine de sıçradı ve iki kadın hayatını kaybetti. Dumandan etkilenen beş kişi, biri itfaiye eri, sağlık ekiplerince ayakta tedavi edildi. Yangın, ekiplerin çalışmasıyla kontrol altına alınarak söndürüldü.
19 Eylül 2023

Yunanistan'ın Rodos Adası'nda sekizinci gününe giren yangınlarda adanın yüzde 10'unun yandığı tahmin ediliyor. Yangınlar nedeniyle 19 bin kişi tahliye edildi. Rodos Başsavcılığı, yangınların nasıl çıktığına ve yetkililerin yangına yeterince hazırlıklı olup olmadığına dair soruşturma başlattı. Ayrıca, adanın güneydoğusundaki Vati köyü yakınında yeni bir yangın daha çıktığı ve acil yardım ihtiyacı olduğu bildirildi.
25 Temmuz 2023
İşaretlediklerim