İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda ölen Filistinli sayısının 2 bin 750'ye yükseldiği, yaralı sayısının ise 9 bin 700 olduğu bildirildi. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, Hamas'ın silahlı kanadı İzeddin Kassam Tugayları'nın İsrail'e başlattığı 'Aksa Tufanı' saldırısının ardından bu bilgileri paylaştı.
16 Ekim 2023

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik bombardımanında bir sivil kafile hedef alındı ve 70 kişi hayatını kaybetti. Gazze İçişleri Bakanlığı, evlerinden ayrılmak zorunda kalan Filistinlilerin oluşturduğu üç ayrı kafileye saldırı düzenlendiğini belirtti. Filistin resmi haber ajansı Wafa, saldırıyı 'yeni bir katliam' olarak nitelendirdi.
13 Ekim 2023

İsrail ordusu, Gazze'nin kuzeybatı, orta ve güneybatı bölgelerini yoğun bir şekilde bombaladı. Saldırılar, Gazze Şeridi'ndeki en büyük hastane olan Şifa Hastanesi'ni, yerleşim alanlarını, yolları, limanı ve Gazze'nin kuzeybatısından güneybatısına kadar çeşitli yerleri hedef aldı. Eş zamanlı olarak kentteki tüm iletişim ve internet hizmetleri tamamen çöktü. Ayrıca İsrail savaş uçakları Endonezya Hastanesi’nin çevresini de hedef aldı.
5 Kasım 2023

İsrail, Gazze Şeridi'nde 500 kişinin öldüğü hastane saldırısının sorumlusunun İslami Cihad olduğunu iddia etti. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), saldırıyla ilgili incelemeyi tamamladığını ve füzenin İslami Cihad tarafından atıldığının kesinleştiğini öne sürdü. İsrail, kanıt olarak uydu görüntüleri ve iki Hamas militanının konuştuğunu öne sürdüğü bir ses kaydı yayınladı. Gazzeli yetkililer ise saldırıdan İsrail'i sorumlu tutuyor.
18 Ekim 2023

İsrail savaş uçakları, Gazze Şeridi'nde Birleşmiş Milletler (BM) Filistinli Mültecilere Yardım Ajansına (UNRWA) ait bir okulu vurdu. Saldırıda ölü ve yaralılar olduğu bildirildi. İsrail'in Gazze'deki saldırıları sonucunda, çoğunluğu çocuk ve kadınlardan oluşan birçok kişi hayatını kaybetti ve yaralandı. Bu olay, İsrail ve Filistin arasındaki çatışmanın bir parçasıdır.
19 Ekim 2023

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ndeki kara operasyonlarında toplamda 15 askerin öldüğünü duyurdu. Bu açıklama, İsrail'in Hamas'ın 7 Ekim saldırısına karşılık olarak Gazze'yi hava, kara ve denizden bombaladığı ve kente karadan giriş yaptığı bir dönemde geldi. İsrail ordusunun kente girişi sonrasında sokak çatışmaları da başladı.
1 Kasım 2023

İsrail, Hamas'a karşı bir hava saldırısı başlattı. Gazze Şeridi'nde gerçekleşen saldırı sonucunda 161 Filistinli hayatını kaybetti ve yaklaşık 1000 kişi yaralandı. Saldırının detayları ve sonuçları hakkında daha fazla bilgi bekleniyor.
7 Ekim 2023

İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentinde bir hava saldırısı ve baskın düzenleyerek dokuz kişiyi öldürdü ve 80 kişiyi yaraladı. Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail ordusunun yaralılara ulaşımı engellediğini ve çevre sağlık merkezlerinin müdahale için hazır beklediğini bildirdi. Filistin Sağlık Bakanı ve Filistin Kızılayı, uluslararası toplumu İsrail'in saldırılarını durdurmak için harekete geçmeye çağırdı. İsrail'in saldırılarına tepki olarak Batı Şeria genelinde Filistinliler protesto gösterileri düzenledi.
4 Temmuz 2023

Hamas, Gazze Şeridi'ni yöneten Filistinli İslamcı bir militan grup, İsrail'e saldırı başlattı. İsrail ve Hamas arasında sürekli bir gerilim bulunuyor ve bu sabahki saldırı, Hamas'ın ve Filistinlilerin bugüne kadar İsrail'e karşı gerçekleştirdiği en şiddetli saldırı olarak nitelendiriliyor. İsrail'in de şiddetli bir yanıt vermesi bekleniyor. İsrail ve Mısır, 2007'den bu yana Gazze Şeridi'ni ablukada tutuyor.
7 Ekim 2023

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 7 Ekim'de Hamas'ın Gazze Şeridi'nden düzenlediği saldırılardaki güvenlik zafiyetinin suçunu İsrail ordusu ve iç istihbarat teşkilatına yükledi. Saldırılar sonucunda çoğunluğu sivil 1400 İsrailli öldü, 5 bin 132 İsrailli yaralandı ve 224 İsrailli Hamas'ın elinde rehin. Netanyahu, saldırılarla ilgili kendisine bilgi verildiği iddialarını reddetti ve hiçbir uyarı gelmediğini, aksine İsrail ordusu ve Şin-Bet'in Hamas'ın yıldırıldığı ve sükunetin sağlandığı değerlendirmesini yaptığını belirtti.
29 Ekim 2023

Türk Kızılayı, Gazze'deki yerel personeliyle iletişimin koptuğunu duyurdu. İsrail ordusunun hava saldırılarını artırdığı ve kara operasyonlarını genişleteceği bildirildi. Bu durumun ardından Gazze'deki tüm iletişim kanallarının kesildiği belirtildi. Kızılay, Gazze'deki insani yardım çalışanları, sağlık görevlileri ve sivillerin hedef olmaması gerektiğini ve BM Genel Kurulu'nda kabul edilen Gazze'de 'acil, kalıcı ve sürekli bir insani ateşkes' çağrısına uyulması gerektiğini ifade etti.
28 Ekim 2023

İsrail, 21 gündür Gazze Şeridi'ni hava, kara ve denizden bombalıyor. En şiddetli hava saldırıları 7 Ekim'den bu yana devam ediyor ve İsrail Ordusu, kara operasyonunun genişletileceğini duyurdu. Ayrıca, Gazze Şeridi'nde iletişim hatlarının kesildiği ve bölgenin dünyayla bağlantısının kesildiği bildirildi.
27 Ekim 2023

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde 210 İsraillinin Hamas tarafından rehin tutulduğunu tespit ettiğini açıkladı. Bu bilgi, Hamas'ın iki ABD'li rehineyi serbest bıraktığı haberinin ardından geldi. İsrail ve Hamas arasındaki çatışmalar devam ederken, Gazze'den İsrail'e yönelik saldırılarda 1400 İsraillinin öldüğü, 3 bin 968 kişinin yaralandığı belirtildi. İsrail'in saldırılarında ise Gazze'de 3 bin 785 kişi hayatını kaybetti, 12 binden fazla kişi yaralandı.
21 Ekim 2023

Hamas'ın silahlı kanadı İzeddin Kassam Tugayları'nın Gazze Şeridi'nden İsrail'e başlattığı 'Aksa Tufanı' saldırısının ardından, İsrail ağır bir karşı saldırı başlatmıştı. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı tarafından verilen bilgiye göre, saldırılarda ölenlerin sayısı 3 bine, yaralananların sayısı ise 12 bin 500'e yükseldi.
17 Ekim 2023

İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda ölen Filistinlilerin sayısı 2 bin 670'e, yaralıların sayısı ise 9 bin 600'e yükseldi. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, Hamas'ın silahlı kanadı İzeddin Kassam Tugayları'nın İsrail'e başlattığı 'Aksa Tufanı' saldırısının ardından bu bilgileri paylaştı.
15 Ekim 2023

Gazze Medya Ofisi Genel Müdürü İsmail es-Sevabite, 7 Ekim'den bu yana İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda yaklaşık 6 bin 500 kişinin kayıp olduğunu belirtti. İsrail ile Hamas arasında dört günlük 'insani ara' verilmesi konusunda anlaşma sağlanmış ve bu süreçte 81 İsrailli rehine ile 240 Filistinli mahkum serbest bırakılmıştı. Ancak 'insani ara'nın sona ermesiyle İsrail saldırılarına devam etti ve Gazzeli yetkililere göre ateşkes sonrası 178 Filistinli öldürüldü.
2 Aralık 2023

Türk Yahudi Toplumu, Gazze'deki bir hastaneye yapılan saldırıyı kınadı. İsrail'in El Ehli Baptist Hastanesi'ni bombaladığı ve en az 500 kişinin öldüğü belirtildi. İsrail, saldırıdan İslami Cihad'ı sorumlu tuttu. Saldırının ardından Türkiye'nin çeşitli kentlerinde İsrail'i protesto için toplananlar ile polis arasında arbede çıktı. Türk Yahudi Toplumu, masum sivillerin hedef alınmasını ve yaşam hakkının ihlal edilmesini kınadığını belirtti.
18 Ekim 2023

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, Gazze'deki çatışmaların durdurulmasını talep eden karar tasarısını kabul etti. Türkiye dahil 50'ye yakın ülkenin desteğiyle Ürdün'ün sunduğu karar tasarısı, 193 üyeli BM Genel Kurulu'nda 120 oyla kabul edildi. Kararda, İsrailli ve Filistinlilere yönelik 'terör faaliyetleri ve ayrım gözetmeyen saldırılar dahil her türlü şiddet' kınandı ve 'yasadışı olarak tutulan tüm sivillerin acilen ve koşulsuz serbest bırakılması ve uluslararası hukuk uyarınca söz konusu kişilere insani davranılması' istendi.
27 Ekim 2023

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısının 18 bin 787'ye, yaralıların sayısının ise 50 bin 897'ye yükseldiğini açıkladı. İsrail, Hamas'ın silahlı kanadı İzeddin Kassam Tugayları'nın 'Aksa Tufanı' saldırısının ardından resmi savaş ilan etmiş ve bir haftalık ateşkesin bitimiyle Gazze'yi yoğun bir şekilde bombalamaya devam etmişti. Gazze'de 22 hastane ve 52 sağlık merkezi hizmet dışı kalmış, çocuk aşılarının tükendiği ve acil aşı ihtiyacı olduğu belirtilmiştir.
14 Aralık 2023

ABD yönetimi, üst düzey yetkililer aracılığıyla İsrail'e Gazze'ye yönelik saldırılarının küresel kamuoyunun tepkisi nedeniyle sürdürülemez olduğunu iletti. Anonim kaynaklara göre, ABD İsrail'e uluslararası desteği korumak için kalan sürenin azaldığını ve Gazze'deki sivil kayıpları azaltması gerektiğini belirtti. İsrail'in Gazze'de yoğunlaştırdığı kara saldırılarının ocak ayında daha dar kapsamda ve düşük yoğunlukta devam edebileceği ifade edildi.
6 Aralık 2023
İşaretlediklerim