Diyanet İşleri Başkanlığı, 81 il müftülüğüne gönderdiği yazıda, tarihi ve turistik bölgelerde mobil mescit kurulması ve İslam'ı tanıtıcı broşür, kitap gibi materyallerin dağıtılması için talimat verdi. Yaz aylarında nüfusu artan ve ezan sesi ulaşmayan bölgelerde teknik altyapı oluşturulması ve cuma namazı kılınabilmesi amacıyla mobil mescit temini konusunda düzenlemeler yapılması istendi. Ayrıca, turistlerin uğrak yerlerine Diyanet stantları kurularak, çok dilli materyallerin dağıtımı ve temsil gücü yüksek personelin görevlendirilmesi belirtildi.
16 Temmuz 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) parti meclisi üyesi ve Ankara Milletvekili Deniz Demir, Basın İlan Kurumu'nun bütçesinden eşarp ve saat alınmasını Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı. Demir, eski genel müdür Rıdvan Duran'ın görevden ayrıldıktan iki gün sonra alınan 'Rado Coupole Classic' marka saatin kim için alındığını ve kime hediye edildiğini sordu. Ayrıca, BİK'in Afyonkarahisar'daki bir otelde yapılan toplantı sonrası İpekyol Giyim'den alınan ve faturanın kuruma kesilen 479 liralık eşarp alımının gerekçesini de sorguladı.
4 Ekim 2023

Ticaret Bakanlığı, 6 Şubat'ta 10 kenti etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında fahiş fiyat artışı yapan firmalara yönelik incelemeler yapmıştır. Isıtıcı, hazır gıda kolisi ve battaniye gibi ürünlerde fahiş fiyat artışı yaptığı tespit edilen 353 firmaya toplamda 84 milyon 975 bin lira idari para cezası uygulanmıştır.
10 Şubat 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altılı masa toplantısından 'kıskaca alındık, dayatma var' diyerek ayrıldı ve CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kabul etmeyerek İmamoğlu ve Yavaş'ı aday olmaya çağırdı. Bu durum, Akşener'in eski partisi MHP'de bazı milletvekilleri ve üyeler tarafından sevinçle karşılandı ve sosyal medyada Akşener'e yönelik eleştirel paylaşımlar yapıldı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin geçmişteki sözleri hatırlatılarak Akşener'in güvenilmezliği ve ihaneti ima eden ifadeler kullanıldı.
3 Mart 2023

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, başörtüsüne anayasal güvence getirilmesi amacıyla hazırlanan ve içeriğinde homofobik ifadeler ile laiklik ilkesine aykırı olduğu iddia edilen anayasa teklifi hakkında konuştu. Yıldız, İYİ Parti'nin teklif hakkında sunmayı planladığı öneriye kapıyı kapattı. Teklif, AKP, MHP, BBP ve bir bağımsız milletvekilinin desteğiyle 336 imza toplayarak Meclis Başkanlığı'na sunuldu. Ancak muhalefetin desteği olmadan teklifin yasalaşması veya referanduma götürülmesi mümkün değil. İYİ Parti, teklifteki 'dini inancı sebebiyle' ifadesinin değiştirilmesini ve daha kapsayıcı bir değişiklik yapılmasını öneriyor.
19 Ocak 2023

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) ihracına karşı açtığı dava, Ankara 28. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından reddedildi. Mahkeme, ihracın hukuka uygun olduğunu belirtti. Özcan, parti kurallarıyla bağdaşmayan tutum ve davranışları nedeniyle disipline sevk edilmiş ve sonrasında partiden ihraç edilmişti. İhraç kararının ardından Özcan, kararı yargıya taşıyacağını duyurmuştu.
9 Ekim 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, memur ve emeklilere yapılan yüzde 25'lik maaş zammını eleştirerek, yıllardır sarayın zenginleştiğini ve halkın fakirleştiğini ifade etti. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı yıllık enflasyon oranı yüzde 64,27 iken, memur ve emeklilere yapılması gereken zam oranı aslında yüzde 16,4 ve yüzde 15,4 olmalıydı. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu oranları yüzde 25'e çıkardı. Demirtaş, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlarda bu durumu eleştirerek, değişimin yoksulluk sınırının altında çalışan milyonlarda olduğunu belirtti.
4 Ocak 2023

Altılı masanın oluşturduğu 'ortak politikalar mutabakat' metni Ankara'da açıklandı. HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, mutabakat metninin olumlu yönlerinin yanı sıra birçok eksik noktası olduğunu belirtti. Beştaş, AKP'nin yarattığı sorunları tamir etmeye çalışan ancak köklü yapısal çözümler sunmayan bir restorasyon projesi olarak değerlendirdiği metinde, adalet, seçim barajı, siyasi partilere kapatma davası, idam cezası ve dış politika gibi konularda daha ciddi çalışmalar yapılması gerektiğini vurguladı.
30 Ocak 2023

Kızılay Başkanı Kerem Kınık, Ahbap Derneği'nin kurucusu Haluk Levent'in Kızılay'ın çadır satışının yanı sıra gıda malzemesi olarak konserve de sattığını açıklamasının ardından, bu malzemelerin Kızılay'a bağlı şirketler tarafından satıldığını belirtti. Kınık, Kızılay'ın bağışları satmadığını, ihtiyaç sahiplerine ulaştırdığını ve Kızılay Lojistik A.Ş.'nin gelirlerini Kızılay'a aktardığını ifade etti. Ayrıca, Kınık Twitter'daki tepkileri engellemek için tweet'lerini yoruma kapattı.
27 Şubat 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, emeklilere önümüzdeki Kurban Bayramı'nda 15 bin TL ödeme yapacaklarını duyurdu. Kılıçdaroğlu, emeklilerin ekonomik zorluklar yaşadığını ve geçmişte ikramiyelerle ev alabildiklerini belirtti. İktidara gelmeleri durumunda emeklilerin bayram ikramiyelerinin asgari ücret kadar olacağını ve geriye dönük ödemeler yapacaklarını ifade etti. Ayrıca, bu ödemelerin hukuk yoluyla beşli çetelere ve birden fazla maaş alanlara yapılan ödemelerden karşılanacağını söyledi.
3 Nisan 2023

Koç Holding, Tat Gıda Sanayi AŞ'nin sermayesinin yüzde 49,04'üne denk gelen hisselerini ve 15 adet kurucu intifa senedini Memişoğlu Tarım Ürünleri Ticaret Limited Şirketi'ne satmak için Pay Alım Satım Sözleşmesi imzaladı. Toplam satış bedeli, kapanış uyarlamalarına tabi olarak 80 milyon 915 bin 335,72 dolar olarak belirlendi. Ayrıca, Koç Holding'in nihai ana ortağı Temel Ticaret ve Yatırım AŞ ile Memişoğlu arasında, Tat Gıda sermayesinin yüzde 3,26'sına denk gelen paylar için de bir opsiyon sözleşmesi imzalandı. Satış işlemleri, Rekabet Kurumu'ndan izin alınması gibi belirli kapanış koşullarına tabi olacak.
9 Ocak 2024

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP hükümetinin 20 yıllık iktidarında beş farklı sektöre 418 milyar dolar aktardığını iddia etti. Kılıçdaroğlu ve ekibi tarafından hazırlanan rapora göre, bu süreçte kamu zararı 2 trilyon 572 milyar dolara ulaştı. İstanbul'daki imar rantı da dahil olmak üzere, inşaat ve imar, mal ve hizmetler tedariki, enerji, lojistik ve madencilik sektörlerinde haksız kazanç sağlandığı belirtildi. Kılıçdaroğlu, bu zararın tespiti ve tahsili için öneriler hazırladığını ve hukuki adımların atılacağını ifade etti.
24 Ocak 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte bir etkinlikte konuştu. Kılıçdaroğlu, çiftçi ve esnafın kazanacağı bir Türkiye vaat etti ve 'beşli çete' olarak adlandırdığı grupların kazanmayacağını belirtti. Ayrıca, yurt dışına kaçırıldığını iddia ettiği 418 milyar doları Türkiye'ye geri getireceğini ve bu konuda kararlı olduğunu ifade etti. Okullarda beslenme çantası uygulamasını sonlandıracağını ve çiftçi ile esnafın kredi faizlerini sileceğini de vaat etti.
17 Nisan 2023

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Diyarbakır'da düzenlenen Nevruz programında yaptığı konuşmada, AKP-MHP iktidarını eleştirdi ve Nevruz'un değişim ve direniş ruhunu vurgulayarak iktidara 'elveda' dedi. Sancar, büyük depremin felakete dönüşmesinden iktidarı sorumlu tuttu ve yeni bir yaşam inşa etme iradesinden bahsetti. Ayrıca, Kürt siyasetinin önde gelen isimlerinden Ahmet Türk de Kürt halkına seslenerek, demokratik cumhuriyetin inşası ve Öcalan'ın özgürleşmesi için mücadele çağrısında bulundu.
21 Mart 2023

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 'beşli çete' olarak nitelendirdiği sermaye grubunun devletin bazı kurumlarını ele geçirdiğini ve kaçırılan 418 milyar doları Türkiye'ye geri getireceklerini ifade etti. Ayrıca, MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesi olayının takipçisi olacaklarını ve adaletin sağlanması gerektiğini vurguladı. Kılıçdaroğlu, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile görüşeceğini ve seçimleri ilk turda kazanmayı hedeflediklerini belirtti.
23 Mart 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü belediye başkanıyken 'ihaleye fesat karıştırdığı' iddiasıyla yargılanmaya başladı. İddianamede İmamoğlu dahil yedi kişi için üç yıldan yedi yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. Duruşmada gazetecilerin salona alınmaması tepki çekti ve sonrasında sadece basın kartı olan gazetecilere izin verildi. Mahkeme, İmamoğlu'nun bir sonraki duruşmada hazır edilmesine ve Beylikdüzü belediyesine kamu zararı olup olmadığının sorulmasına karar verdi. Bir sonraki duruşma 30 Kasım'da yapılacak.
15 Haziran 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, 'emek ve özgürlük ittifakı' adı altında birleşen partilerin Kartal'da düzenleyeceği mitinge katılım çağrısında bulundu. Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, AKP ve Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) karşı bir duruş sergileme çağrısında bulunarak, 'halayda buluşalım' ifadesini kullandı. İttifak; Emekçi Hareket Partisi (EHP), Emek Partisi (EMEP), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF), Türkiye İşçi Partisi (TİP) ve Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) tarafından oluşturulmuş.
15 Ocak 2023

İçişleri Bakanlığı'nın talebi üzerine Ticaret Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) iki müfettiş gönderdi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, son aylarda iktidar tarafından çeşitli suçlamalarla baskı altında olduğunu belirtiyor. İmamoğlu, daha önce kamu görevlisine hakaretten ceza almış ve siyasi yasak süreci başlamıştı. Ayrıca, İBB ekipleri, 6 Şubat'ta meydana gelen depremler sonrası Hatay'da yardım çalışmalarına katılıyor.
8 Şubat 2023

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, CHP'li Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç tarafından kendisine 1 milyon liralık tazminat davası açıldığını bildirdi. Pehlivan, Kılıç'ın mali durumuna ilişkin bir bilirkişi raporunu köşesinde paylaşmış ve Kılıç'ın savunmasını da yazısına dahil etmişti. Bilirkişi raporu, Kılıç'ın gelir-gider dengesizliği ve açıklanamayan 5 milyon lira fazla gider olduğunu belirtiyordu. Kılıç ise raporu temelsiz ve art niyetli olarak nitelendirdi.
16 Ocak 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Sinan Ateş cinayeti hakkında soru soran gazeteci Yıldız Yazıcıoğlu'nu azarladı. Olay, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price tarafından eleştirildi. Price, ifade özgürlüğünün demokrasi için önemli olduğunu ve korunması gerektiğini belirtti. ABD'nin Türkiye'deki ifade özgürlüğüne yönelik kısıtlamalardan endişe duyduğunu ifade etti.
25 Ocak 2023
İşaretlediklerim