Hollywood aktörü Brad Pitt, 'Apex' adlı yeni filmi için Formula 1 pilotu Sonny Hayes karakterini canlandıracak. Filmde, 30 yıl aradan sonra yarışlara dönen bir pilotun hikayesi anlatılacak. Britanya'daki F1 Grand Prix yarışlarında gerçek bir Formula 2 aracı kullanacak olan Pitt'e, gerçek yarış dinamiklerini filme aktarması için Formula 1 şampiyonu Lewis Hamilton danışmanlık yapacak. Filmin çekimleri 2023 Formula 1 sezonu boyunca sürecek.
7 Temmuz 2023

Bu hafta Türkiye'deki sinema salonlarında biri yerli olmak üzere toplam sekiz yeni film vizyona girdi. François Ozon'un yönettiği 'Suç Bende' filmi, 1930'ların Paris'inde geçen bir kadın dayanışması hikayesini anlatıyor. Russell Crowe'un başrolünde olduğu 'Şeytanın Düşmanı', gerçek bir rahibin notlarından esinlenerek şeytan çıkarma ayinlerini konu alıyor. 'Galaksinin Koruyucuları 3', macera ve aksiyon severler için Rocket'in hayatını kurtarma çabasını ele alıyor. Yerli komedi 'Aşkın Saati 19.03', bir dedenin torununa Beşiktaş sevgisini aşılamaya çalışmasını işliyor. 'Tatlı Bela', iki gencin tutkulu aşkını, 'Şüphe' ise bir annenin aile sırlarını keşfetmesini, 'Elleville Elfrid' ise animasyon severlere hitap eden bir Norveç yapımını sunuyor.
5 Mayıs 2023

Haluk Bilginer'in başrolünde olduğu ve Uluslararası Emmy Ödülü kazandıran 'Şahsiyet' dizisinin ikinci sezonu 13 Kasım'da GAİN'de izleyiciyle buluşacak. İlk sezonu 2018'de yayınlanan dizi, beş yıl aradan sonra izleyiciyle yeniden buluşmaya hazırlanıyor. İkinci sezonda, Bilginer'in canlandırdığı Agah Beyoğlu'nun kızıyla ilişkisi üzerine yoğunlaşılacak.
30 Ekim 2023

Cem Yılmaz, 2004 yapımı G.O.R.A.'nın devam filmi olan GORA 4 GORA'nın çekileceğini ve Netflix'te yayınlanacağını duyurdu. Yılmaz, daha önce G.O.R.A.'nın devamı niteliğinde olan A.R.O.G'u 2008'de ve Arif v 216'yı 2018'de çekmişti. X hesabından yaptığı paylaşımda, 20 yıl sonra gelen bu yeni film için heyecanını dile getirdi. Filmin yayın tarihi ise henüz belli değil.
21 Mayıs 2024

Ünlü sinemacı ve yazar Yılmaz Güney'in hapisten kaçışını konu alan bir film yapılacak. Film, Yılmaz Güney'in Isparta yarı açık cezaevinden kaçışını, 'Yol' filminin tamamlanma sürecini ve kaçışın ardından yaşananları anlatacak. Yapımcılığını Kazım Çarman'ın, yönetmenliğini Cihan İnan'ın üstleneceği bu film için yerli ve yabancı oyuncu seçmelerinin yakında başlaması bekleniyor. Güney'in kaçışı ve ölümüne kadar olan süreç, İsviçreli yapımcı Edi Hubschmid tarafından daha önce 'Yol Bir Sürgün Hikayesi' adlı kitapta anlatılmıştı.
9 Kasım 2023

Korku filmi serisi 'Testere'nin yeni devam filmi 'Sav X' duyuruldu. Film, serinin kronolojik olarak ilk ve ikinci filmi arasında geçiyor. Yeni filmde, Jigsaw'un Meksika'ya gittiği ve deneysel bir prosedürün kendisini iyileştirebileceği umuduyla dolandırıcılara karşı bir cinayet çılgınlığına giriştiği anlatılıyor. Filmin 27 Ekim'de vizyona girmesi bekleniyor.
27 Temmuz 2023

Kıvanç Tatlıtuğ ve Beren Saat'in başrollerini paylaştığı 'İstanbul İçin Son Çağrı' filminden ilk fragman yayınlandı. Film, 24 Kasım'da Netflix'te izleyiciyle buluşacak. Yönetmenliğini Gönenç Uyanık'ın yaptığı, senaryosunu Nuran Evren Şit'in yazdığı film, İstanbul'dan New York'a giden ve orada tesadüfen karşılaşan evli bir çiftin hikayesini anlatıyor.
2 Kasım 2023

Renée Zellweger, Hugh Grant ve Colin Firth, Bridget Jones serisinin yeni bir filmi için tekrar bir araya geliyor. İlk filmi 2001'de vizyona giren ve büyük bir başarı elde eden serinin bu yeni filmi, 51 yaşındaki bekar anne Bridget Jones'un günümüz flört ortamında yaşadıklarına odaklanacak. Dördüncü filmin çekimlerinin muhtemelen mayısta başlaması bekleniyor ve film, Helen Fielding'in romanlarına dayanarak romantik olay örgüsünü sürdürecek.
27 Şubat 2024

Disney, 2006 yapımı 'Şeytan Marka Giyer' filminin devamını çekmeye hazırlanıyor. İlk filmde Meryl Streep, Anne Hathaway ve Emily Blunt gibi ünlü oyuncular yer almıştı. Devam filminde, geleneksel dergi yayıncılığının düşüşe geçtiği bir dönemde Miranda Priestly'nin kariyerine yeniden yön vermesi konu edilecek. Filmin senaristi Aline Brosh McKenna ile görüşmeler sürerken, oyuncu kadrosu henüz netleşmedi.
9 Temmuz 2024

2023 Oscar ödüllerinde, En İyi Kadın Oyuncu kategorisinde Cate Blanchett ve Michelle Yeoh, En İyi Erkek Oyuncu kategorisinde Brendan Fraser ve Austin Butler, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu kategorisinde Jamie Lee Curtis ve Kerry Condon, ve En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu kategorisinde Ke Huy Quan ve Barry Keoghan arasında sıkı bir rekabet yaşanıyor. 'Banshees of Inisherin' filmi dokuz dalda aday gösterilmişken, En İyi Film kategorisinde ise 'Fabelmanlar', 'Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok', 'Her Şey Her Yerde Aynı Anda' ve 'Inisherin’in Ölüm Perileri' öne çıkan adaylar arasında.
12 Mart 2023

Emmy ödüllü Türk oyuncu Haluk Bilginer, Pablo Larrain’in yeni filmi 'Maria'nın kadrosuna dahil oldu. Filmde Angelina Jolie ile başrolü paylaşacak olan Bilginer, Yunan asıllı armatör ve iş insanı Aristotle Onassis’i canlandıracak. Filmin senaryosunu Steven Knight kaleme aldı ve ünlü sopranonun 1970’lerin Paris’indeki yalnızlığının son günlerini konu alacak.
1 Ekim 2023

Türk oyuncu Haluk Bilginer, Elisabeth Moss'un hem yapımcılığını yaptığı hem de başrolde oynadığı 'The Veil' adlı dizide yer alacak. Dizi, Steven Knight tarafından yazılan ve bir ajan ile bir terörist arasındaki gerilimi konu alıyor. Hikaye, İstanbul, Paris ve Londra arasında geçiyor ve dizinin bazı bölümleri Türkiye'de çekildi. Moss, çekimler için iki ay Türkiye'de bulundu ve Aksaray-İstanbul arasında mekân araştırması yaptı.
18 Mart 2023

Ödüllü yönetmen Greta Gerwig, 'Barbie' filminin ardından Netflix'in 'Narnia Günlükleri' serisini beyazperdeye taşıyacak. Netflix, 2018'de C.S. Lewis'in ünlü eserinin yapım haklarını satın alarak seriyi yeniden çekme kararını duyurmuştu. Yaklaşık 9 ay önce Gerwig'in bu projenin başına geçebileceği iddiaları ortaya atılmış ve bu bilgi şimdi resmileşti. Gerwig, Netflix için en az iki 'Narnia Günlükleri' filmi yazıp yönetecek ve menajeri onun büyük bir stüdyo yönetmeni olmayı hedeflediğini belirtiyor.
4 Temmuz 2023

Hollywood'daki yazar ve oyuncuların grevi nedeniyle 'Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2' ve 'Godzilla x Kong: The New Empire' filmlerinin vizyon tarihleri ertelendi. Grev, çalışma şartları ve yapay zeka endişeleri nedeniyle başladı ve grev sırasında hiçbir oyuncu sette yer alamıyor veya projenin tanıtımına destek olamıyor. Bu durum, pek çok büyük yapımı etkiledi.
25 Ağustos 2023

Selman Nacar'ın son filmi 'Tereddüt Çizgisi', 80. Venedik Film Festivali'nde dünya prömiyerini yaptı. Film, festivalin 'Orizzonti' (Ufuklar) bölümünde yarıştı. Filmin galasına, yönetmen Nacar'ın yanı sıra oyuncular Tülin Özen, Oğulcan Arman Uslu, Gülçin Kültür Şahin, Erdem Şenocak, Okan Avcı, Buket Gülbeyaz, Zeynep Tözüm, Ahmet Kutlu ve film ekibi katıldı. Filmin dünya haklarını, Shoplifters, The Square ve A War gibi uluslararası film kategorisinde Oscar adayı olan filmleri de temsil eden Magnolia Pictures aldı.
5 Eylül 2023

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) Galaları, Brendan Fraser'ın başrolünü üstlendiği ve Oscar adaylığı beklenen 'Balina' filmi ile 2023 yılının ilk gösterimini yapacak. Darren Aronofsky'nin yönettiği ve Venedik Film Festivali'nde prömiyer yapan film, 16 ve 17 Ocak tarihlerinde İKSV Galaları'nda özel gösterimle izleyici karşısına çıkacak. Film, aşırı kiloları ve ruhsal sorunları olan bir İngilizce öğretmeninin hikayesini anlatıyor. Türkiye'de 10 Şubat'ta vizyona girecek olan filmin biletleri 6 Ocak'ta satışa sunulacak.
3 Ocak 2023

Peter Jackson'ın yeni Yüzüklerin Efendisi serisinden ilk film 2026'da izleyiciyle buluşacak. Gollum karakterine odaklanacak olan bu ilk filmin başrolünü ve yönetmenliğini Andy Serkis üstlenecek. New Line Cinema ve Warner Bros. Pictures tarafından yapılan filmin adı 'Yüzüklerin Efendisi: Gollum'un Avı' olacak. Peter Jackson ve senaryo ortakları Fran Walsh ve Philippa Boyens'in projede aktif olarak yer alması bekleniyor.
21 Mayıs 2024

Yiğit Özşener'in 'Atatürk'ü, Birce Akalay'ın 'Halide Edip Adıvar'ı canlandırdığı 'Zaferin Rengi' filmi sete çıkmaya hazırlanıyor. Film, 1919 yılında İstanbul'u işgal eden düşman kuvvetlerine karşı örgütlenen insanların Anadolu'da başlattıkları direnişi ve 'General Harington Kupası' efsanesini anlatıyor. Filmin yönetmenliğini Abdullah Oğuz yapıyor ve 2024'ün ilk yarısında sinemada seyirciyle buluşacak.
8 Eylül 2023

Ünlü yönetmen Wes Anderson'ın yeni komedi filmi 'Asteroid City'nin fragmanı izleyiciyle buluştu. Film, 1950'lerde bir Amerikan çöl kasabasında geçen ve Junior Stargazer kongresini konu alan bir hikayeyi anlatıyor. Başrollerde Margot Robbie, Tom Hanks, Hong Chau ve Scarlett Johansson gibi isimler yer alıyor. Film, Haziran ayında sınırlı sayıda sinemada gösterilecek ve Cannes'da dünya prömiyerini yapacak.
29 Mart 2023

Oyuncu ve yönetmen Ethan Hawke, dördüncü yönetmenlik deneyimi olan ve Flannery O’Connor'ın hayatını konu alan Wildcat filminde başrolü kızı Maya Hawke'a verdi. Film, O’Connor'ın ilk romanını yayımlama mücadelesini anlatacak ve oyuncu kadrosunda Laura Linney, Philip Ettinger gibi isimler yer alıyor. Filmin çekimleri 10 Ocak 2023'te başladı ancak vizyon tarihi henüz açıklanmadı. Maya Hawke'ın anne ve babasının her ikisi de ünlü olduğu için, 'nepo bebeği' tartışmalarının odağında olduğu belirtiliyor.
24 Ocak 2023
İşaretlediklerim