Disney klasikleri için unutulmaz şarkılar yazan besteci Richard M. Sherman, 95 yaşında Los Angeles'taki bir hastanede yaşa bağlı hastalık nedeniyle hayatını kaybetti. Sherman, kardeşi Robert ile birlikte 'Mary Poppins' filmi için iki Oscar kazanmış ve 'Jungle Book' ile 'Chitty Chitty Bang Bang' gibi filmler için de ünlü şarkılar bestelemişti. Sherman kardeşler, 2005 yılında Songwriters Hall of Fame'e dahil edilmiş ve 2008'de ABD Ulusal Sanat Madalyası'nı almışlardı. Disney, Sherman'ın ölümünü resmi bir açıklamayla duyurdu.
27 Mayıs 2024

Ewing Sarkom hastalığına yakalanan altı yaşındaki Yusuf Kerim Sayın'ın annesi Gülten Sayın, 'FETÖ'ye üye olmak' suçlamasıyla hapis cezasına çarptırılmış ve cezaevine girmişti. Yusuf Kerim'in annesini istediği yönündeki görüntülerin ardından kamuoyu ve siyasetçilerin çağrıları sonucu yargıda yapılan yeni düzenlemelerle kadın hükümlülerin cezalarının çocuklarının hastalığı nedeniyle ertelenebilmesi sağlandı. Bu kapsamda Gülten Sayın'ın tahliye kararı verildi ve HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu tarafından duyuruldu.
19 Nisan 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu birçok bina yıkıldı ve arama kurtarma çalışmalarında eksiklikler yaşandı. Tiyatro sanatçısı Orhan Aydın, eski eşi ve kızının Hatay'da enkaz altında olduğunu sosyal medya üzerinden duyurdu. Eski eşi kurtarılırken, kızı Eylem Şafak Aydın beton bloklar altında kaldığı için kurtarılamadı ve hayatını kaybetti.
11 Şubat 2023

ABD'li oyuncu Patrick Dempsey, People dergisi tarafından 2023 yılının 'yaşayan en seksi erkeği' olarak ilan edildi. 57 yaşındaki Dempsey, bu haberi ilk duyduğunda şaşkınlık yaşadığını ve bir şaka olduğunu düşündüğünü ifade etti. Aynı zamanda bir araba yarışçısı olan Dempsey, yakında gösterime girecek 'Ferrari' filminde de rol alıyor. Habere çocuklarının nasıl tepki vereceğini merak ettiğini belirtti.
8 Kasım 2023

Hollanda'nın Landgraaf kasabasında, bir aile hekiminin ihbarı üzerine polis tarafından yapılan incelemede, bir evin derin dondurucusunda bir erkek cesedi bulundu. Cesedin, ev sahibi olan 82 yaşındaki adamın babasına ait olduğu ve doğal yollarla öldüğü tespit edildi. Oğul, babasının yokluğuna dayanamayacağını ve onunla konuşmaya devam etmek istediği için cesedi dondurucuda sakladığını ifade etti. Polis, babasının emekli maaşını almak için cesedi saklayıp saklamadığını araştırıyor.
9 Mayıs 2023

Bu hafta sinemalarda beşi yerli olmak üzere toplamda dokuz film vizyona giriyor. Yeşil Sol Parti Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in de oyuncu kadrosunda yer aldığı komedi filmi 'Sur’da Devran' beyazperdede. Diğer vizyona giren filmler arasında 'Zübeyde, Analar ve Oğullar', 'Güven Bana', 'Bir Tutam Karanfil', 'Durdurulamaz', 'Keriz Parası', 'Tehlikeli Sular', 'Zuhur: Cinn-i Ayin' ve 'Bak Şu Leyleğe 2: Zümrüt Taşının Peşinde' bulunuyor. Ayrıca, Harry Potter serisinin devam filmleri 'Ateş Kadehi', 'Melez Prens' ve 'Zümrüdüanka Yoldaşlığı' da yeniden sinemaseverlerin beğenisine sunulacak.
13 Ekim 2023

Altın Ahududu Ödülleri, 'Firestarter' filmindeki performansı nedeniyle 12 yaşındaki Ryan Kiera Armstrong'u 'En Kötü Kadın Oyuncu' dalında aday gösterdi. Bu karar, sosyal medyada ve sinema sektöründen birçok kişi tarafından zorbalık ve acımasızlık olarak eleştirildi. Ödüllerin kurucu ortağı John Wilson, adaylığın komik olmayı amaçladığını ancak yanlış anlaşıldığını belirtti. Tepkiler üzerine ödül komitesi özür dileyerek Armstrong'un adaylığını geri çekti ve 18 yaş altı bireylerin değerlendirilmeye alınmayacağını duyurdu.
27 Ocak 2023

Suriye'nin Tel Abyad kentinden kuduz şüphesiyle Şanlıurfa'ya sevk edilen Suriyeli Hasan Halil hayatını kaybetti. Halil, bir süre önce sahipsiz bir köpeğin ısırması sonucu kuduz şüphesiyle hastaneye kaldırılmıştı. Hastaneden kaçan Halil, ekipler tarafından yakalanarak yeniden hastaneye götürülmüştü. Ancak Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen Halil, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
23 Ağustos 2023

Bu hafta sinemalarda altı yeni film vizyona girdi. Bunlar arasında Grammy ödüllü şarkıcı Taylor Swift’in ABD’de rekorlar kıran turne filmi ve Altın Palmiye ödüllü 'Bir Düşüşün Anatomisi' bulunuyor. Ayrıca, Aras Bulut İynemli'nin Mustafa Kemal Atatürk'ü canlandırdığı 'Atatürk 1881-1919', korku türündeki 'Freddy’nin Pizza Dükkanında Beş Gece', Mısır yapımı 'Yüz Yüze' ve yerli korku filmi 'Zir-i Cin 2' de vizyona giren filmler arasında.
3 Kasım 2023

OceanGate CEO'su Stockton Rush'ın eşi Wendy Rush, Titanik faciasında hayatını kaybeden Isidor Straus ve eşi Ida'nın büyük-büyük torunu olduğu ortaya çıktı. Isidor Straus, Macy's mağazasının sahibi olarak biliniyor ve eşi ile birlikte Titanik'te vefat etmişti. Çiftin, James Cameron'un Titanic filminden çıkarılan bir sahnede de yer aldığı bilgisi verildi. Wendy Rush, son iki yılda kocasının şirketiyle birlikte Titanik enkazını üç kez ziyaret etmiş.
22 Haziran 2023

İranlı yönetmen Dariush Mehrjoui ve oyuncu eşi Vahideh Mohammadifar, Karaj’daki evlerinde öldürülmüş halde bulundu. İran yargı yetkilisi Hossein Fazeli, çiftin boyunlarında bıçak yaralarıyla ölü bulunduğunu belirtti. Cinayetin nedeni henüz bilinmiyor. 1939 doğumlu Mehrjoui, 1970'lerin başında İran'ın 'gerçekçiliğe odaklanan yeni film dalgasının' kurucularından biri olarak biliniyordu.
15 Ekim 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 6 Şubat'ta Türkiye ve Suriye'yi etkileyen büyük deprem felaketi nedeniyle Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'a bir taziye mektubu gönderdi. Mektupta, Kılıçdaroğlu'nun depremde hayatını kaybedenler için üzüntüsünü dile getirdiği ve iki ülkenin ortak acılarını paylaştığını belirttiği ifade edildi. Türkiye'deki resmi can kaybı sayısı 43 bin 556'ya ulaşırken, Suriye'de en az 5 bin kişinin hayatını kaybettiği bilgisi verildi.
23 Şubat 2023

Türk müzik grubu MFÖ'nün üyesi, müzisyen ve oyuncu Özkan Uğur lenf kanseri nedeniyle 69 yaşında vefat etti. Uğur, MFÖ ile birlikte 1985 ve 1988 yıllarında Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi temsil etmişti. Eurovision'un resmi sosyal medya hesaplarından Uğur için taziye mesajları paylaşıldı ve Youtube hesabında MFÖ'nün Eurovision'da seslendirdiği 'Diday Diday Day' ve 'Sufi' şarkılarına yer verildi.
11 Temmuz 2023

76. BAFTA Ödülleri'nde 'Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok' filmi 'En İyi Film' ve 'En İyi Yönetmen' dahil olmak üzere birçok ödül kazandı. Tören sırasında, Türkiye ve Suriye'deki deprem kurbanları anıldı ve birçok sanatçı, Cate Blanchett'in ricası üzerine mavi kurdele takarak depremzedelere destek mesajı gönderdi. 'Aftersun' filminin senaristi ve yönetmeni Charlotte Wells, ödül konuşmasında Türk ekibe teşekkür etti. Diğer ödül kazananlar arasında 'The Banshees Of Inisherin', 'Navalny' ve 'Guillermo Del Toro’s Pinocchio' gibi yapımlar yer aldı.
20 Şubat 2023

İzmir'in Konak ilçesindeki bir apartman dairesinden yayılan kötü koku üzerine apartman sakinlerinin polise haber vermesiyle olay yerine gelen polis ekipleri, dördüncü kattaki dairede Yalçın Suat Gürzeren (52) ve annesi Suzan Gürzeren'in (88) cansız bedenlerini buldu. Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmasının ardından anne ve oğlunun cenazeleri İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.
6 Temmuz 2023

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Covid-19 salgınıyla ilgili son sekiz haftada 170 binden fazla kişinin hayatını kaybettiğini belirtti. Bu rakamların sadece rapor edilenler olduğunu ve gerçek sayının daha yüksek olabileceğini ifade etti. DSÖ'nün Covid-19 Acil Durum Komitesi'nin, salgının halen küresel bir acil durum teşkil edip etmediğini tartışmak üzere toplanacağını duyurdu. Ghebreyesus, aşılamada yaşanan eksiklikler ve sağlık sistemlerinin baskı altında olması nedeniyle virüsün öldürmeye devam edeceği konusunda uyarıda bulundu.
25 Ocak 2023

Türk halk müziği sanatçısı Burhan Çaçan, sabah yürüyüşünden döndükten sonra evinde geçirdiği kalp krizi sonucu 63 yaşında vefat etti. Çok sayıda albüme imza atan ve sinema filmlerinde de rol alan Çaçan'ın cenaze töreni detayları müzisyen Ferman Toprak tarafından duyuruldu. Çaçan, 1960 yılında Ağrı'da doğmuş ve 1978'de TRT Erzurum Radyosunun düzenlediği yarışmayı kazanarak müzik dünyasına adım atmıştı.
12 Ocak 2023

94 yaşındaki tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Yılmaz Gruda hayatını kaybetti. Sanatçının vefat haberini menajeri Tümoy Özokur, Instagram hesabından duyurdu. Gruda, bir süredir böbrek yetmezliği ve yaşlılığa bağlı rahatsızlıkları nedeniyle Özel Güngören Hastanesi’nde tedavi görüyordu. Gruda, aynı zamanda Attila İlhan'la beraber mavi hareketini yaratan şairlerden biriydi.
26 Temmuz 2023

Avusturyalı ünlü aktör Peter Simonischek, 76 yaşında hayatını kaybetti. Ölüm nedeni hakkında bilgi verilmedi. Simonischek, Avusturya'nın Viyana şehrindeki Burgtheater'ın onursal üyesiydi ve özellikle 'Toni Erdmann' filmiyle ve Salzburg Festivali'nde sahnelenen 'Jedermann' oyunundaki başrolüyle tanınmaktaydı. Ayrıca Avrupa Film Ödülü'nü 'en iyi erkek oyuncu' dalında kazanmıştı.
30 Mayıs 2023

Yeşilçam'ın tanınmış oyuncularından Nuri Alço, bayram tatili için gittiği memleketi Eskişehir'de fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Eşi Burcu Alço tarafından hastaneye götürülen Alço'nun yapılan kontroller sonucunda beynine pıhtı attığı belirlendi ve yoğun bakımda tedaviye alındı.
6 Nisan 2024
İşaretlediklerim