Karadenizli şarkıcı Volkan Konak, Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımla gençleri oy kullanmaya teşvik etti. Başkanlık sistemini eleştiren Konak, sistemi futbol terimleriyle açıkladı ve bu sistemi kabul edenleri ya dünyadan habersiz ya da menfaatçi olarak nitelendirdi. Gençlere 'utanç duvarını yıkma' ve özgürlükleri için oy kullanma çağrısında bulundu.
5 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremle ilgili eleştirilere sert bir dille yanıt verdi ve bazı kişileri 'haysiyetsiz, namussuz' olarak nitelendirdi. Ayrıca, OHAL ilanının devlete, tefecilere ve fitne gruplarına karşı müdahale imkanı vereceğini belirtti. Türkiye İşçi Partisi ise Twitter üzerinden Erdoğan'a 'Küfrü bırak, işini yap!' şeklinde tepki gösterdi.
9 Şubat 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu öncesinde DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, genç seçmenlerden destek talebinde bulundu. Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, bazı evlerde televizyonlarda yer bulamadıklarını belirterek gençlerden büyüklerine bugünlerin nasıl zarar gördüğünü anlatmalarını istedi. Babacan, gençlerin ayrımcılığı istemediklerini, adalet, hak ve fırsat eşitliğinin önemini vurgulamalarını ve Türkiye'den vazgeçmediklerini ifade etmelerini önerdi.
18 Mayıs 2023

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emekli bayram ikramiyesinin yüzde 82 oranında artırılarak 2 bin TL'ye yükseltildiğini açıkladı. Bu düzenleme ile EYT (emeklilikte yaşa takılanlar) kapsamında emekli olacaklar da dahil olmak üzere toplamda 15,6 milyon emeklinin yararlanacağı belirtildi. Türkiye'de 1999 yılında yapılan yasal düzenleme ile emeklilik yaşının kadınlarda 58'e, erkeklerde 60'a çıkarılması sonucu yaş sınırına takılanlar EYT'li veya EYT mağduru olarak adlandırılmıştı.
25 Mart 2023

CHP Bursa Nilüfer Gençlik Kolları üyesi, ekonomik krize ve hayat pahalılığına tepki olarak 'Bu ürün size pahalı mı geldi? Erdoğan sayesinde' yazılı etiketleri market ürünleri üzerine yapıştırırken gözaltına alındı. CHP Bursa Gençlik Kolları, bu eylemin iktidar tarafından gençlerin tepkilerini bastırmak için yapıldığını ve hukuksuz olduğunu belirtti. Bursa Barosu Başkan Yardımcısı da gözaltı kararının hukuksuz olduğunu ifade etti. Daha önce de aynı etiketleri tasarlayan Mahir Akkoyun 'Cumhurbaşkanına hakaret' ve 'seçim düzenini bozmak' suçlamalarıyla gözaltına alınmış ve serbest bırakılmıştı.
11 Nisan 2023

AKP Grup Başkan Vekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, EYT düzenlemesinin Meclis'e sunulacağını ve EYT'lilerin mart ayında ilk maaşlarını alacaklarını belirtti. 8 Eylül 1999'dan önce çalışmaya başlayanları kapsayacak olan teklif, henüz yasalaşmadı ve başvurular yasal süreç tamamlandıktan sonra e-Devlet üzerinden yapılacak. Daha önce farklı tarihlerde maaşların ödeneceği yönünde açıklamalar yapılmıştı, ancak son açıklamalarla ilk ödemelerin mart ayında yapılacağı netleşti.
17 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AKP'nin İnsan Hakları Eğitim Programı'nda yaptığı konuşmada, sosyal medya yasaklarını eleştiren muhalefeti 'ev zencileri' olarak nitelendirdi. Erdoğan, sosyal medya şirketlerinin çıkarlarına dokunan her hususta mafya gibi davrandıklarını ve muhalefetin bu konuda kaypak bir tutum sergilediğini belirtti. Ayrıca, sosyal medya platformlarının sansürcülüğünü eleştirmeyen muhalefetin, Türkiye'yi Batılılara şikayet ettiğini ifade etti. Erdoğan, bu tutumun özgürlükleri savunmak olmadığını ve muhalefetin Batı'ya şirinlik yapmaya çalıştığını söyledi.
5 Ağustos 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, emeklilere zam çalışmasının kısa sürede sonuçlanacağını belirtti. Erdoğan, emeklilerin enflasyona ezdirilmemesi için çaba gösterdiklerini ve emeklilerin yaşam koşullarını iyileştirici adımlar atacaklarını ifade etti. Ayrıca, Orta Vadeli Programın başarıya ulaşmasıyla birlikte oluşacak refah artışından emeklilerin de pay alacağını söyledi.
21 Eylül 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, genç seçmenleri, kendilerini sahte muhaliflerle manipüle eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı oy kullanmaya çağırdı. Kılıçdaroğlu, ikinci turda manipülasyon yapılamayacağını ve her şeyin açık olduğunu belirtti. Ayrıca, daha önce yaptığı bir açıklamada, ülkeyi terörden ve mültecilerden kurtaracaklarını ve seçimin bir referandum niteliğinde olduğunu ifade etmişti.
22 Mayıs 2023

Rahmi Turan, iktidarın yıllardır savunduğu 'en az 3 çocuk' politikasının, halkı ekonomik zorluklar nedeniyle bir çocuk bile yapamaz hale getirdiğini belirtti. Genç ailelerin derin yoksulluk içinde olduğunu ve çocuklarına nasıl bakacakları konusunda endişe duyduklarını ifade etti. Eğitim sisteminin niteliksiz müfredatla çöktüğünü ve özel okulların yüksek maliyetlerinin aileleri zor durumda bıraktığını vurguladı. Ayrıca, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in enflasyonu düşürme çabalarının yoksulluğu daha da artırdığını iddia etti.
28 Mayıs 2024

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Adana'da düzenlenen bir mitingde konuştu. Depremzedelere ev, iş yeri ve ahır inşa etme; gençlere işsizlikle mücadele, eğitimde iyileştirmeler ve ÖTV'siz araç alma imkanı gibi vaatlerde bulundu. Ayrıca, yolsuzlukla mücadele edeceğini ve yurt dışına kaçırılan paraları geri getireceğini söyledi. Uyuşturucu baronlarına karşı da sert bir tutum sergileyeceğini belirtti.
8 Mayıs 2023

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilerin bayram ikramiyelerinin bayramdan önce yatırılacağını duyurdu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bu yıl emeklilerin bayram ikramiyesinin yüzde 50 artışla 3 bin liraya çıkarıldığını açıklamıştı. Işıkhan, ikramiyelerin takvimlendirme çalışmalarının devam ettiğini ve tarihlerin yakın zamanda açıklanacağını belirtti. Ayrıca, beş yıl içinde 2,5 milyon EYT'linin sisteme gireceğini ve şu anda EYT kapsamında emekli olup çalışmaya devam eden 1 milyon vatandaşın bulunduğunu ifade etti.
25 Mayıs 2024

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Karabük'te yaptığı esnaf ziyareti sırasında eğitim müfredatında evrim teorisinin yer almasının çocukların PKK'lı olmasına yol açabileceğini öne sürdü. Erbakan, eğitim sisteminin ahlaki ve manevi kalitesinin yükseltilmesi gerektiğini belirtti ve evrim teorisinin PKK tarafından da anlatıldığını ifade ederek, bu teorinin müfredata dahil edilmesinin olumsuz sonuçlar doğurabileceğini savundu.
22 Haziran 2023

Türkiye'de uzun süredir tartışılan ve beklenen EYT düzenlemesi 3 Mart itibariyle yürürlüğe girdi. 1999 yılında değişen emeklilik şartları nedeniyle yaş sınırına takılan ve gerekli prim gün sayısını dolduran kişiler, bu düzenlemeyle emekli olabilecek. Düzenleme, 8 Eylül 1999 ve öncesinde işe girenleri kapsıyor ve 2023'te emekli olabilecek kişi sayısının 2 milyonun üzerinde olduğu belirtiliyor. EYT başvuruları e-devlet üzerinden yapılabiliyor ve Mart ayında başvuru yapanlar Nisan ayından itibaren maaş almaya hak kazanacak.
16 Mart 2023

Kahramanmaraş'taki depremler sonrası YÖK, üniversitelerin bahar dönemini erteledi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan yaza kadar uzaktan eğitime geçildiğini duyurdu. Akademisyenler ve öğrenciler, depremzedeler için alınan bu kararın yeni mağduriyetlere yol açacağını belirtiyor. YÖK Başkanı Erol Özvar, uygulamalı programların yüz yüze devam edeceğini ve nisanda hibrit eğitimin değerlendirileceğini açıkladı. Ancak akademisyenler, hibrit eğitime nisandan önce geçilebileceğini ve dönemin ortasında sistem değiştirmenin anlamsız olacağını ifade ediyor. Öğrenciler de sosyal medyada #nisandegilmart etiketiyle tepkilerini dile getirerek, okulların martta açılabileceğini savunuyor.
19 Şubat 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım'ın seçimleri 'işgalcilere karşı istiklal mücadelesi' olarak tanımlamasına karşılık vererek, gerçek işgalcinin kendileri olduğunu iddia etti. Akşener, Yıldırım'ı Erzurum'daki işsizlik sorununa çözüm bulmaya davet etti ve hükümetin PKK ve Hizbullah ile ilişkilendirilmesine işaret etti. Ayrıca, ülkenin kavgadan ziyade umut, iş, adalet, hukuk ve istihdam ihtiyacı olduğunu vurguladı.
27 Nisan 2023

Adıyaman'da yaşayan bir depremzede genç, devletin deprem sonrası yeterli yardım yapmadığını iddia ederek tepkisini dile getirdi. Genç, devletin yokluğunu eleştirirken, 'Bize kefen gönderin' ifadesini kullandı. Bu sırada babası, genç tutuklanır endişesiyle onu susturmaya çalıştı. HDP Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş, bu anları içeren bir videoyu Twitter hesabından paylaştı.
10 Şubat 2023

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, Yargıtay'ın Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) hükümlü milletvekili Can Atalay'ın tahliye edilmesi yönündeki kararına uymayarak, Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesi ve AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar vermesini 'açık bir darbe girişimi' olarak değerlendirdi. AYM, Atalay'ın seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkının ihlal edildiğine hükmetmiş, ancak Yargıtay bu karara karşı çıkmıştır. Erkan Baş, tüm siyasi partileri ve yurttaşları bu duruma karşı ortak tavır almaya çağırdı.
8 Kasım 2023

Antalya'da düzenlenen mitingde konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yabancı isimler tarafından başarısız kılınmaya çalışılmasına karşı Anadolu çocuğu olduğunu ve alayına yeterli olduğunu ifade etti. Bahçeli'nin bu sözleri sosyal medyada geniş yankı buldu ve birçok kullanıcı tarafından paylaşıldı. Kullanıcılar, Bahçeli'nin ifadelerini eleştiren, alaycı ve şaşkınlık içeren yorumlarla sosyal medyada gündem yarattı.
13 Mayıs 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Konya Ereğli'de düzenlenen 'millet buluşmaları' kapsamında yaptığı konuşmada, AKP döneminde sermayeye 418 milyar dolar aktarıldığını iddia etti. İktidara gelmeleri durumunda 100 bin öğretmen atayacaklarını, esnaf bakanlığı kuracaklarını ve çiftçilere yönelik desteklerde bulunacaklarını belirtti. Kılıçdaroğlu, gençlere özgürlük vurgusu yaparak, demokrasinin güçleneceğini ve özgürlük alanlarının genişleyeceğini ifade etti.
28 Mart 2023
İşaretlediklerim