Başakşehir Tapu Müdürlüğü'nde rüşvet karşılığında usulsüz işlem yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan 17 şüpheli serbest bırakıldı. Küçükçekmece savcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, şüphelilerin usulsüz tapu işlemlerinden 1 milyon liralık kazanç elde ettikleri tespit edildi. İstanbul merkezli İzmir, Bursa ve Şırnak'ta düzenlenen operasyonlarda yakalanan şüpheliler, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
19 Ağustos 2024

İstanbul Küçükçekmece'de, bir grup sürücünün araçlarından inerek trafikte halay çektiği ve bu durumun trafiği duraklatması sonucu, sürücülere toplam 18 bin 277 lira para cezası kesildi. Sürücüler E.E, H.K, Ö.N, D.G. ve G.A.K. polis ekiplerince yakalandı ve 'trafik güvenliğini tehlikeye sokmak' suçundan adli işlem yapıldı.
29 Ağustos 2023

Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde, freni boşalan bir kamyon cenaze namazı için toplanan kalabalığa çarptı. İlk belirlemelere göre dört kişi hayatını kaybetti, biri ağır olmak üzere toplam 25 kişi yaralandı. Kazanın ardından olay yerine çok sayıda sağlık ekibi yönlendirildi. Kamyon sürücüsü gözaltına alındı ve olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
9 Eylül 2023

İstanbul’un Bahçelievler ilçesinde bir hastanenin acil servisinde beş kişinin yaralandığı silahlı saldırıya ilişkin yayın yasağı kararı alındı. Olayda iki sivil, bir polis, bir jandarma ve bir özel güvenlik görevlisi yaralandı. Bakırköy Başsavcılığı, soruşturma kapsamında sulh ceza hakimliğinden olaya ilişkin yayın yasağı getirilmesini talep etti ve 4’üncü Sulh Ceza Hakimliği bu talebi kabul etti.
31 Ağustos 2024

Doç. Dr. Gülay Ceylaner, kızı Beste'nin ağır bir trafik kazası geçirmesinin ardından, kazaya sebep olan TIR şoförünün daha önce de ölümlü kazalara karıştığını öğrenince tepki gösterdi. Şoförün daha önce iki kişiyi öldürdüğü ve bir kazada da bir ölü bir yaralı olduğu belirtildi. Ceylaner, şoförün ehliyetinin iki yıl alındığını ve iki ay hapis yattığını, ancak aflarla serbest kaldığını ifade etti. Şoförün şu anda yargılandığını ve ehliyetini geri aldığını belirterek, trafikte can kayıplarına yol açanların daha ağır cezalarla karşılaşması gerektiğini savundu. Ceylaner, change.org'da başlattıkları 'Trafikte can alanlar artık durdurulsun' başlıklı imza kampanyasına destek çağrısında bulundu.
17 Kasım 2023

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde bir teleferik direğinin devrilmesi sonucu bir kabinin parçalanmasıyla bir kişi hayatını kaybetti, ikisi çocuk olmak üzere yedi kişi yaralandı. Kazada, 25 kabinde bulunan 184 kişi saatlerce mahsur kaldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kurtarma çalışmaları için gece görüşlü helikopterlerin bölgeye gönderildiğini açıkladı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kazayı araştırmak üzere bir heyetin bölgeye gönderildiğini ve ilgili belediye başkanları ile koordinasyon halinde olduklarını duyurdu.
12 Nisan 2024

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde halk otobüsü şoförü Cengiz Yeler'e saldırarak yaralayan E.B. isimli şüpheli gözaltına alındıktan sonra tutuklandı. Olay, Gültepe Mahallesi'nde gerçekleşti ve şüpheli, 'kasten yaralama' suçundan nöbetçi hakimlikçe tutuklanma kararı alındı. Otobüs şoförü Yeler, yaşananları basına anlatarak saldırganın önce otobüse vurduğunu, ardından kendisine saldırdığını ifade etti.
17 Ocak 2023

Ankara-Kırıkkale yolunda, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu bir otomobil yol kenarındaki direğe çarptı. Kazada araç sürücüsü A.B. ve yolcular M.B., E.B. olay yerinde hayatını kaybetti. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 1 yaşındaki A.U.U. da kurtarılamayarak öldü. Kazada hayatını kaybedenlerin cenazeleri otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.
28 Kasım 2023

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan bir soruşturma kapsamında, gazeteciler Derya Us ve Nurcan Yalçın da dahil olmak üzere sekiz kişi ev baskınlarıyla gözaltına alındı. Gözaltına alınan gazetecilerin soruşturma dosyalarına gizlilik kararı uygulandı ve avukatlarıyla görüşmelerine rağmen, henüz suçlamalar hakkında bilgi sahibi değiller.
6 Mayıs 2024

Ankara Emniyet Müdürlüğü, sosyal medya üzerinde provokasyon yaptığı iddia edilen hesaplara yönelik bir operasyon başlattı. Sığınmacı ve göçmen karşıtlığıyla, Türk düşmanlığına yönelik nefret içerikli paylaşımlar yaptıkları iddia edilen 27 hesap yöneticisi gözaltına alındı. Dört kişi savcılık sorgulamasının ardından serbest bırakılırken, 23 kişi hakimliğe sevk edildi. Bu kişilerden 15'i yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, sekizi ise tutuklandı.
23 Eylül 2023

İstanbul Beykoz'da meydana gelen trafik kazasında, Kerem Kınık’ın kızı Fatma Zehra Kınık’ın kullandığı otomobil ile Yavuz Selim Öztürk’ün kullandığı motosiklet çarpıştı. Kazada motosiklette arkada oturan 17 yaşındaki Batın Barlas Çeki hayatını kaybetti. Kaza sonrası gözaltına alınan Kınık, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Hazırlanan kaza tespit raporunda, Kınık ve motosiklet sürücüsü Öztürk’ün yüzde 50’şer kusurlu olduğu belirlendi.
13 Temmuz 2024

İstanbul ve Ankara'da yapılan ev baskınlarında dokuz gazeteci gözaltına alındı. Bu gazetecilerin çoğu Mezopotamya Ajansı ve Yeni Yaşam çalışanlarıydı. Gözaltına alınan gazetecilerden üçü 'örgüt üyeliği' suçlamasıyla tutuklanırken, diğer altı gazeteci adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Tutuklanan gazetecilerden Esra Solin Dal Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'ne, Erdoğan Alayumat Metris Cezaevi'ne, Mehmet Aslan ise Sincan Cezaevi'ne gönderildi.
27 Nisan 2024

Amasya Merzifon'da bir yolcu otobüsü devrildi. Kazada 6 kişi hayatını kaybetti, 35 kişi yaralandı. Ankara'dan Tokat'a gitmek üzere yola çıkan otobüs, Merzifon organize sanayi bölgesi yakınlarında sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu devrildi. Yaralılar Merzifon Devlet Hastanesine kaldırıldı.
30 Eylül 2023

İstanbul'un Beykoz ilçesinde otoyol kenarında patlamamış iki el bombası bulunması üzerine başlatılan soruşturmada dokuz şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden sekizi, tehlikeli maddelerin izinsiz bulundurulması ve 6136 sayılı Kanun'a muhalefet suçlarından tutuklandı. Polis, Şişli ve Şile'de düzenlediği operasyonlarda çeşitli silahlar, mühimmat ve çalıntı araç ele geçirdi. Bir şüpheli ise adli kontrolle serbest bırakıldı.
19 Eylül 2024

İzmir'in Konak ilçesinde su birikintisindeki kaçak elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden iki kişiyle ilgili yürütülen soruşturmada 14 şüpheli tutuklandı. Olayda iki Gdz Elektrik çalışanı ve altı İZSU çalışanı dahil 35 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 14 şüphelinin tutuklandığını, yedi şüpheli hakkında ev hapsi ve altı şüpheliye de yurt dışı çıkış yasağı verildiğini açıkladı. Bilirkişi ön raporuna göre, iki kurumun da ihmali olduğu belirtildi.
19 Temmuz 2024

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde 25 kişinin ölümü ve 340 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan tren kazası davasında yargılanan 13 sanığın duruşması 21 Mart 2023'e ertelendi. Duruşmada, TCDD Demiryolu Servis Müdürü Mümin Karasu ve diğer sanıkların savunmaları alındı. Karasu, kendisinin görevini yerine getirdiğini ancak demiryolu bakım müdürlüklerinin uyarıları dikkate almadığını savundu. Kazada hayatını kaybedenlerin yakınları ise adalet taleplerini ve duygularını ifade ettiler. Mahkeme, sanıkların tanık dinletme taleplerini kısmen kabul ederek adli kontrol tedbirlerinin devamına karar verdi.
11 Ocak 2023

İstanbul Ataşehir'de, satın aldıkları araçların kilometrelerini düşürerek tekrar satışını yapan bir dolandırıcılık şebekesi çökertildi. Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği tarafından yapılan operasyonda, 25 kişi gözaltına alındı. Savcılık, bu şüphelilerden 17'sini tutuklarken, sekizini adli kontrol şartıyla serbest bırakılması talebiyle mahkemeye sevk etti. Nöbetçi hakimlik, savcılığın taleplerini kabul etti.
10 Şubat 2024

İstanbul Şişli'deki Aya Lefter Kurtuluş Rum Ortodoks Mezarlığı'nda kaçak kazı yapan dört kişi gözaltına alındı. Polis ekipleri, ihbar üzerine başlattıkları çalışmada mezarlıkta yaklaşık 6 metre derinliğinde bir kazı tespit etti. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda definecilikle ilgili dokümanlar ve ekipmanlar bulundu. Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.
26 Ağustos 2024

İstanbul Esenyurt'ta bir tekel bayisinde iki kişinin ölümüne neden olan silahlı saldırıyla ilgili soruşturma devam ediyor. Olayın ardından gözaltına alınan şüpheli Murat Özer, emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi ve tutuklandı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan sekiz şüphelinin emniyetteki işlemleri sürerken, olaya karışan şüphelilerin tamamının yakalandığı bildirildi.
1 Ağustos 2023

Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde yem yüklü bir kamyon ile yolcu otobüsü çarpıştı. Kazada bir kişi hayatını kaybederken, dokuz kişi yaralandı. Olay yerine sağlık, jandarma, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar, Afyonkarahisar’daki hastanelere kaldırıldı.
29 Temmuz 2024
İşaretlediklerim