Rekabet Kurulu, spor ve giyim markası Adidas'a yetkili satıcılarının satış fiyatlarına müdahale ettiği iddiasıyla soruşturma başlattı. Daha önce yapılan ön araştırmada bu yöndeki şikayetler reddedilmişti, ancak Ankara 12’nci İdare Mahkemesi bu kararı iptal etti. Kurul, yeni bir ön araştırma yaparak iddiaları ciddi ve yeterli buldu ve soruşturma açtı.
20 Eylül 2024

Adidas hissedarları, şirketin Kanye West ile olan tasarım iş birliğini sonlandırmasının ardından yönetimi, West'in ırkçı söylemlerine rağmen önlem almadığı gerekçesiyle suçluyor. Hissedarlar, Adidas'ın West'in sorunlu davranışlarından yıllar önce haberdar olduğunu iddia ediyor, ancak şirket bu iddiaları reddediyor. Toplu dava, 2018 ile 2023 arasında Adidas hissesi satın alanları kapsıyor. Adidas, West'in antisemitik ifadeleri nedeniyle Ekim ayında ortaklığı sona erdirmiş ve Yeezy markalı ürünlerin üretimini durdurmuştu.
1 Mayıs 2023

Ankara Çankaya'da bulunan AFAD'ın muhasebe/evrak bölümünde sabah saatlerinde bir yangın çıktı. İtfaiye ekipleri yangını söndürdü ve herhangi bir yaralanma olmadı. Yangında bazı evraklar zarar gördü. Ankara başsavcılığı yangını şüpheli bularak soruşturma başlattı ve güvenlik kamera kayıtlarının incelenmesi, evrak bölümünden ayrılan son kişilerin ifadesinin alınması gibi talimatlar verdi. AFAD, 6 Şubat'taki depremlere müdahale konusunda eleştirilmişti.
21 Mart 2023

New York Post gazetesi, New York Belediye Başkanı Eric Adams'ın Türkiye'den rüşvet almakla suçlandığını manşet yaptı. Adams, Türk hükümeti ve iş insanlarıyla bağlantılı olarak dolandırıcılık, rüşvet ve yasadışı kampanya bağışları dahil beş suçlamayla karşı karşıya. İddianameye göre, Adams Türk yetkililerden ve iş insanlarından 25 bin doları aşkın yasadışı bağış ve çeşitli hediyeler aldı. Savcı Damian Williams, Adams'ın bu hediyeleri sahte belgelerle örtbas ettiğini belirtti.
27 Eylül 2024

Adidas, yarı Filistinli model Bella Hadid'in yer aldığı SL72 ayakkabı reklamını, İsrail hükümetinin tepkisi üzerine geri çekti ve özür diledi. İsrail hükümeti, reklamın 1972 Münih Olimpiyatları'nda 11 İsraillinin öldürülmesiyle bağlantılı olduğunu belirterek tepki gösterdi. Sosyal medyada Hadid'e destek ve Adidas'a boykot çağrıları yapıldı. Hadid, Filistin'i desteklemeye devam edeceğini belirtti.
22 Temmuz 2024

Denizbank'ın bir şube müdürü olan Seçil Erzan, Galatasaray Spor Kulübü ile banka arasındaki sponsorluk anlaşması sonucu kurulan güven ilişkisi üzerinden Galatasaray camiasından kişilere 'fon' adı altında yatırım yapma vaadiyle dolandırıcılık yapmıştır. Erzan'ın dolandırdığı kişi sayısının 30-40, topladığı paranın ise 30-35 milyon dolar civarında olduğu tahmin ediliyor. Erzan, bazı müşterilere 'kar' veya 'faiz' adı altında ödemeler yaparak güvenlerini kazanmış. Dolandırıcılık, bir müşterinin evrak beklerken şüphelenip şubeye gitmesi ve durumu anlatması sonucu ortaya çıkmıştır. Denizbank, Erzan hakkında suç duyurusunda bulunmuş ve iki çalışanını görevden uzaklaştırmıştır. Soruşturma kapsamında Emre Belözoğlu ve Arda Turan gibi isimler mağdur sıfatıyla ifade vermişlerdir.
28 Nisan 2023

Adana'nın Yüreğir ilçesinde bir fırında çalışan 16 yaşındaki E.A., yanında çalıştığı fırıncı R.A.'nın kendisini taciz ettiğini iddia ederek polise başvurdu. E.A., taciz iddialarını desteklemek için cep telefonuyla kaydettiği bazı görüntüleri de kanıt olarak sundu. Şikayet üzerine R.A., polis ekiplerince gözaltına alındı ve emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheli, çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.
31 Ekim 2023

Audi, Brüksel'deki fabrikasında talebin düşmesi nedeniyle üretimi Meksika'ya kaydıracağını duyurmuştu. Bu durum, fabrikada çalışan yaklaşık 3 bin işçiyi ve sendikayı rahatsız etti. İşçiler, yönetimle yapılan görüşmelerden sonuç alamayınca üretimi tamamlanmış 300 otomobilin anahtarlarına el koydu ve lastikleri ateşe verdi. Audi, sendikalara mektup göndererek anahtarların iade edilmemesi halinde yasal işlem başlatacağını bildirdi.
9 Eylül 2024

İtalya'nın Milano şehrinde Dior ve Armani markaları için lüks malların üretimini yapan atölyelerin yabancı işçileri çok ucuza çalıştırarak istismar ettiği ortaya çıktı. Mahkeme, Dior ve Armani'nin İtalya'daki üretim operasyonlarına kayyım atanmasına karar verdi. Soruşturma, bu markaların tedarikçilerine piyasanın çok altında ücretler ödediğini ve işçilerin yasal standartların altında koşullarda çalıştığını ortaya koydu. Şirketler, tedarik zincirlerindeki istismar vakalarını asgariye indirmek için tedbir aldıklarını bildirdi.
5 Temmuz 2024

Denizbank Levent Büyükdere şubesi müdürü Seçil Erzan, yüksek karlı gizli fon vaadiyle ünlü futbolcular ve iş insanları dahil birçok kişiyi dolandırmakla suçlanıyor. İstanbul 41’inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Denizbank yöneticisi Sermin Tekin tanık olarak dinlendi ve Erzan'ın tehdit edildiğini ve zor zamanlar geçirdiğini söyledi. Mahkeme, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 29 Mayıs'a erteledi.
24 Mayıs 2024

Filistinli model Bella Hadid, Adidas'ın 1972 Münih Olimpiyat Oyunları'nın yıl dönümü şerefine yaptığı ve kendisinin de yer aldığı 'SL72' reklamının geri çekilmesine tepki gösterdi. Hadid, reklamın duyarsızlığından dolayı şok olduğunu ve üzgün olduğunu belirtti. Reklam, 1972 oyunları sırasında 11 İsraillinin Filistinlilerce öldürülmesi olayını hatırlattığı için eleştirilmiş ve Adidas tarafından geri çekilmişti. Hadid, 1972'deki vahşetten haberi olmadığını ifade etti.
30 Temmuz 2024

New York Belediye Başkanı Eric Adams, rüşvet, dolandırıcılık ve yasadışı kampanya bağışları dahil beş suçlamayla karşı karşıya. İddianamede, Adams'ın New York'taki Türkevi binasının yangın ruhsatı için rüşvet aldığı belirtiliyor. Adams'ın Türk yetkililerden ve iş insanlarından yasadışı bağışlar ve çeşitli hediyeler aldığı iddia ediliyor. Suçlu bulunması halinde Adams, 30 yıla kadar hapis cezası alabilir.
27 Eylül 2024

Adana merkezli dört ilde düzenlenen 'AYAR-3' operasyonunda, piyasaya sahte altın sürmeye çalışan şüphelilere yönelik bir operasyon gerçekleştirildi. Operasyon kapsamında yaklaşık 50 milyon lira değerinde sahte altın ele geçirildi. Ele geçirilen sahte altınlar arasında 3 bin 646 adet çeyrek altın, 811 adet yarım altın, bin 614 adet tam altın ve 57 adet reşat altın bulunuyor. Suç işlediği tespit edilen 13 şüpheli gözaltına alındı.
18 Mayıs 2024

Denizbank'ın bir şube müdürü olan Seçil Erzan, onlarca kişiyi dolandırmakla suçlanarak tutuklandı. Aralarında eski futbolcular Arda Turan ve Emre Belözoğlu'nun da bulunduğu mağdurlar, İstanbul Adliyesi'nde ifade verdi. Arda Turan son altı ayda 7,5 milyon dolar, Emre Belözoğlu ise bir buçuk ayda 4,2 milyon dolar dolandırıldıklarını belirtti. Teknik direktör Fatih Terim'in de bu hafta içinde suç duyurusunda bulunması bekleniyor. Soruşturma, organize suçlarla mücadele şubesince yürütülüyor ve Denizbank olayla ilgili bir açıklama yaparak, iddiaların bankanın sisteminde kayıt dışı gerçekleştiğini ve yargı kararına göre hareket edileceğini belirtti.
25 Nisan 2023

İzmir'de, borsa ve kripto para piyasasında yaklaşık 2 bin 500 kişiyi dolandırarak 2,5 milyar lira topladığı iddia edilen bir saadet zinciri operasyonu kapsamında, aralarında işadamı Sedat Ocakçı ve eşinin de bulunduğu 27 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin, yatırımcılara borsa ve kripto piyasasında para kazandırma vaadiyle ve bir dron fabrikası kurarak kar payı dağıtma vaadiyle para topladıkları öne sürülüyor. Operasyon, Ocakçı'nın Adana'da yurt dışına çıkmaya hazırlanırken yakalanmasıyla sonuçlandı.
8 Şubat 2024

Dünyaca ünlü fast food zinciri McDonald’s, ABD'deki ofislerini geçici olarak kapattı ve çalışanlarına evden çalışmalarını bildirdi. Wall Street Journal'ın haberine göre, şirket çalışanlarından yüz yüze toplantıları iptal etmelerini istedi. 3 Nisan haftasında şirket genelinde önemli kararların duyurulacağı belirtildi, ancak işten çıkarılacak kişi sayısı hakkında bilgi verilmedi. McDonald’s Üst Yöneticisi Chris Kempczinski, ocak ayında bazı personelin işten çıkarılmasının planlandığını açıklamıştı.
3 Nisan 2023

Denizbank'ın Levent Büyükdere şubesinin eski müdürü Seçil Erzan'ın tutuklanmasıyla başlayan dolandırıcılık soruşturmasında, banka eski Galatasaraylı futbolcular Selçuk İnan ve Emre Çolak, eski kulüp tercümanı Musa Mert Çetin ve Emre Çolak'ın kardeşi Emrah Çolak hakkında 'tefecilik' suçlaması yaptı. Şikayetçilerin ifadeleri ve bankanın savunması arasında çelişkiler bulunuyor. Avukat Rezan Epözdemir, Denizbank Genel Müdürü ve Genel Müdür Yardımcısını da suç duyurusunda bulunarak 'nitelikli bankacılık zimmeti', 'nitelikli dolandırıcılık' ve 'özel belgede sahtecilik' suçlarının işlendiğini iddia etti. Banka yöneticileri ise şikayetçilerin iftira attığını ve tefecilik yaptığını savunarak soruşturma açılmasını talep etti.
12 Mayıs 2023

Hindistan'ın Tamil Nadu eyaletinde, Chennai şehri yakınlarındaki Samsung ev aletleri fabrikasında çalışan 104 işçi, düşük maaşları protesto etmek için bir araya geldi. Polis, izinsiz yürüyüş gerekçesiyle işçileri gözaltına aldı ve düğün salonlarında tuttu. İşçiler, daha yüksek maaş talebinin yanı sıra, Samsung'un Merkezi Hindistan Sendikaları Birliği'nin (CITU) desteklediği bir sendikayı tanımasını da istiyor. Samsung, işçilerle sorunları çözmek için görüşmelere başlayacağını duyurdu.
16 Eylül 2024

Denizbank'ın bir şube müdürünün tutuklanmasıyla ilgili skandal dolandırıcılık soruşturmasına adı karıştı. Avukat Rezan Epözdemir, bankanın açıklamasını hukuki açıdan dayanaksız ve mesnetsiz bulduğunu belirtti. İddialara göre, şube müdürü Seçil Erzan, müşterilerini 'özel bir fon' vaadiyle kandırarak on milyonlarca dolar dolandırmıştı. Aralarında ünlü sporcuların da bulunduğu mağdurlar, Erzan ve Denizbank'ın iki üst düzey yöneticisinden şikayetçi oldular. Denizbank, işlemlerin kayıt dışı yapıldığını ve bankanın sisteminde iz bulunmadığını açıkladı. Epözdemir, bu açıklamanın gerçeklerle örtüşmediğini ve bankanın sorumluluktan kaçmaya çalıştığını ifade etti.
26 Nisan 2023

Denizbank'ın Levent Büyükdere şubesinin müdürü Seçil Erzan, nitelikli dolandırıcılık ve özel belgede sahtecilik suçlamalarıyla tutuklandı. Müşterilerini bir fon üzerinden dolandırmakla suçlanan Erzan'ın, banka içinde ve kendi odasında nakit para alışverişleri yaptığı, bu durumun bankanın güvenlik kameralarıyla takip edilebileceği belirtildi. Denizbank, iddiaların banka sistemlerinde iz bulunmadığını savunurken, mağdur avukatı bu iddiaları hukuki dayanaktan yoksun olarak nitelendirdi. Ayrıca Erzan'ın müşterilere attığı WhatsApp mesajları ve bir not defteri de delil olarak sunuldu.
28 Nisan 2023
İşaretlediklerim