TİP Genel Başkanı Erkan Baş, TV100'de Candaş Tolga Işık'ın sorularını yanıtlarken, TİP'in Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adaylığını destekleyip desteklemeyeceği ve HDP'nin desteğinin olmaması durumunda alacakları tutum hakkında konuştu. Baş, TİP'in 'emek ve özgürlük ittifakı' çerçevesinde ortak bir tutum alınması için çaba göstereceğini, ancak seçimde ayrı taktikler geliştirebileceklerini ve farklı tavırlar alabileceklerini belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin mevcut sorunlarına ve geleceğine dair görüşlerini paylaştı ve AKP'nin iktidardan düşeceğine dair bir hissiyat olduğunu ifade etti.
8 Mart 2023

Donald Trump, 2016 başkanlık kampanyası sırasında porno yıldızı Stormy Daniels'a 'sus payı' ödemesi ve ticari kayıtlarda 34 kez sahtecilik yapmakla suçlanıyor. New York Manhattan'da hakim karşısına çıkan Trump, suçlamaları reddetti ve bir sonraki duruşmaya kadar serbest bırakıldı. Trump, bu durumu 'cadı avı' olarak nitelendirerek kendisine yönelik siyasi bir saldırı olduğunu iddia etti. Medya, Trump'ın konuşmasının haber değeri olmadığını belirterek yayınlamadı.
5 Nisan 2023

ABD'de bir federal yargıç, eski Başkan Donald Trump'ın özel kalem müdürü Mark Meadows ve diğer bazı yardımcılarının, 2020 seçim sonuçlarını geçersiz sayma çabalarına yönelik cezai soruşturma kapsamında jüri önünde ifade vermelerini istedi. İfadeye çağrılanlar arasında Ken Cuccinelli, John Ratcliffe, Robert O’Brien ve John McEntee gibi isimler bulunuyor. Trump'ın hukuk ekibinin bu karara itiraz etmesi bekleniyor.
25 Mart 2023

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, seçim kampanyasının ilk konuşmasında rakibi Donald Trump'ı eleştirerek, başkanlık seçimlerinin eski bir savcıyla hüküm giymiş bir suçlu arasındaki bir tercih olacağını belirtti. Wisconsin'de konuşan Harris, Trump'ı soruşturduğu sahtekarlara benzetti ve California Başsavcılığı yaptığı günlerden örnekler verdi. Ayrıca silah denetimi, kürtaja erişim, çocuk yoksulluğu, sendika hakları ve sağlık hizmetleri gibi konulara da değindi. Demokrat Parti'nin başkan adayı, Ağustos ayında Chicago'daki parti kongresinde resmi olarak belirlenecek.
24 Temmuz 2024

FOX TV'de 'Liderler FOX'ta' programına katılan Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, seçimlerle ilgili stratejiler ve siyasi rakipler tarafından yapılan ithamlar hakkında konuştu. İmamoğlu, milli bayramların sıradanlaştırılmasından endişe ettiğini, ikinci tur seçimlerin daha kolay olacağını ve kendilerine yönelik iftira kampanyalarının oy oranlarını düşürdüğünü belirtti. Ayrıca, FETÖ ve PKK ile ilişkilendirilmeye çalışıldıklarını ve bu tür suçlamaların asılsız olduğunu ifade etti. İmamoğlu, MHP seçmeninin iktidarın şımarıklığına izin vermeyeceğini de sözlerine ekledi.
19 Mayıs 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçimlere kısa bir süre kala altılı masanın henüz bir aday açıklamamasını eleştirerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın etrafında birleşme çağrısında bulundu. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem ise Bahçeli'nin bu çağrısına, onların defterlerinde yeni bir sayfa kalmadığını ve adalet ile güveni bitirdiklerini belirterek sert bir dille yanıt verdi. Erdem ayrıca, altılı masanın aday belirleme sürecine başladığını ve büyük bir organizasyonla açıklanacağını ifade etti.
21 Ocak 2023

ABD Başkanı Joe Biden’ın başkanlık yarışından çekilebileceği iddia edildi. CNN’de yapılan münazarada Biden’ın performansı beğenilmemiş ve sağlık sorunları olduğu düşünülmüştü. Demokratlar arasında Biden’ın çekilmesi yönünde baskılar artarken, Biden’ın bu hafta sonu kampanyasını bitirebileceği öne sürüldü. Yapılan bir ankette, Biden’ın çekilmesi halinde Demokratların yüzde 79’unun Kamala Harris’i başkan adayı olarak desteklediği ortaya çıktı.
19 Temmuz 2024

ABD Başkanı Joe Biden, geçen haftaki münazara performansının ardından The Economist dergisi tarafından adaylıktan çekilmeye çağrıldı. Biden'ın yaşı ve zihinsel sağlığı hakkındaki endişeler, Demokrat Parti içinde kaygılara yol açtı. The Economist, Biden'ı yarıştan çekilmeye çağıran bir kapak yayınladı. Biden ise adaylıkta kararlı olduğunu belirterek kampanyasına devam edeceğini açıkladı.
4 Temmuz 2024

ABD Başkanı Joe Biden, 2024 seçimleri öncesi ilk münazarada kötü bir performans sergileyerek yaşına dair endişeleri artırdı. Demokrat Parti içinden ve medyadan gelen çekilme çağrılarına rağmen, parti disiplini ve demokratik normlar nedeniyle Biden'ın adaylıktan çekilmesi zor görünüyor. ABD Anayasası'nın 25. maddesi başkanın görevden alınmasına izin verse de, bu senaryo pek olası değil. Biden'ın çekilmesi durumunda, Demokrat Parti'nin yeni bir aday çıkarması Trump karşısında zayıf kalabilir.
11 Temmuz 2024

Meksika'da 'El Chapo' lakaplı uyuşturucu baronu Joaquin Guzman'ın oğlu Ovidio Guzman Lopez'in gözaltına alınmasına tepki olarak Sinaloa çetesi üyeleri polisle çatıştı. Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, operasyonun hassasiyetle yürütüldüğünü ve 10 askerin hayatını kaybettiğini, 35 askerin yaralandığını açıkladı. Savunma Bakanlığı, operasyonlara 3 bin 586 silahlı kuvvetler mensubunun katıldığını ve 19 çete üyesinin öldürüldüğünü, 21 kişinin gözaltına alındığını bildirdi. Ovidio Guzman daha önce de yakalandığında şiddet olaylarına neden olmuş ve sonrasında serbest bırakılmıştı.
6 Ocak 2023

ABD'nin eski başkanı Donald Trump, New Jersey eyaletinin Wildwoods sahilinde düzenlediği mitingde, akıl hastanelerinden serbest bırakılan kişilerin ABD'ye göç ettiğini öne sürdü. Trump, göç veren ülkelerin hapishane ve akıl hastanesi nüfuslarının azaldığını iddia etti. Ayrıca, 1991 yapımı 'Kuzuların Sessizliği' filmindeki Hannibal Lecter karakterine atıfta bulunarak, enflasyonu düşürüp ülkeyi düze çıkarma sözü verdi.
14 Mayıs 2024

Esfender Korkmaz, Türkiye'deki mülteci sorununun ve hukuki sorunların ekonomik istikrarı engellediğini belirtti. Toplumun büyük bir kısmı mültecilerin geri dönmesini ve yeni mülteci girişinin yasaklanmasını istiyor. Ayrıca, Türkiye'nin hukukun üstünlüğü ve insan hakları konularında düşük sıralamalarda yer aldığına dikkat çekildi. Korkmaz, demokratik ve hukuki altyapı düzeltilmeden yatırım ve güven ortamının sağlanamayacağını vurguladı.
26 Mayıs 2024

Amerikalı yazar Marianne Williamson, 2024 yılında yapılacak ABD başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti'den aday olacağını açıkladı. Daha önce 2020 seçimlerinde de aday olan ve 'sevgi siyaseti' anlayışıyla tanınan Williamson, ülkenin otoriterlik tehdidi altında olduğunu ve milletvekillerinin şirketlerle yeterince mücadele etmediğini belirtti. Resmi adaylık duyurusunun 4 Mart'ta yapılması bekleniyor. Şu an için Demokrat Parti'den resmi olarak adaylığını açıklayan başka bir isim yok; mevcut Başkan Joe Biden ise aday olma niyetinde olduğunu ifade etti ancak resmi bir duyuru yapmadı.
24 Şubat 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidarın eleştirilerine karşılık olarak 300 milyar dolarlık yatırım vaadini Vietnam'ın yatırımlarını örnek göstererek savundu. Kılıçdaroğlu, iktidarın ekonomi yönetimini eleştirerek, halkın bu durumu hak etmediğini ve ekonomiyi iyileştireceklerini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Kılıçdaroğlu'nun vaadini inandırıcı bulmadığını ifade etti.
22 Nisan 2023

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Bulgaristan'ın Kırcaali şehrinden bir video yayınlayarak Türkiye'nin dış politikasının ve savunma sanayii politikasının devlet politikaları olduğunu ve partilerden bağımsız olması gerektiğini ifade etti. Kılıçdaroğlu, mevcut hükümetin parti ile devleti birleştirdiğini ve dış politikayı kişiselleştirdiğini eleştirdi. Ayrıca, kendi yönetiminde devletin ciddiyetini koruyacağını ve Türkiye'nin artık 'kapı kapı dolaşıp para dilenen bir ülke' olmayacağını belirtti.
15 Nisan 2023

Joe Biden, başkanlık yarışından çekilmesi gerektiğine dair çağrılara rağmen, Tanrı 'Çekil' demedikçe çekilmeyeceğini belirtti. Biden, Trump ile yapılan ilk münazarada kötü performans sergileyerek Demokratları endişelendirdi. ABC televizyonuna konuşan Biden, münazara sırasında hasta olduğunu ve kendini kötü hissettiğini söyledi. Biden, kendisinden daha nitelikli kimsenin olmadığını savunarak, 2020'de Trump'ı yeneceğini iddia etti.
6 Temmuz 2024

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, disipline sevk edilen ve Ankara'ya yürüyen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ı savunduğunu öne sürdü. Erdoğan, Özcan'ın yürüyüşüne ilişkin yaptığı açıklamada, CHP içindeki 'değişim' adı altındaki çekişmelere atıfta bulunmuştu. Öztrak, Erdoğan'ın bu sözlerinin muhalefeti karıştırma çabasını gösterdiğini belirtti. Özcan ise Öztrak'a Twitter üzerinden sert bir yanıt vererek, kendisinin bağımsız olduğunu ve eğer Saray ile irtibatı ispatlanırsa Kızılay Meydanı'nda kendini yakacağını söyledi.
7 Temmuz 2023

Associated Press (AP) ve NORC Halkla İlişkiler Merkezi tarafından yapılan ankete göre, ABD'li seçmenlerin yüzde 48'i Kamala Harris'i, yüzde 41'i ise Donald Trump'ı destekliyor. Demokrat seçmenlerin yüzde 83'ü Harris'i desteklerken, Cumhuriyetçilerin yüzde 80'i Trump'ın kazanacağı görüşünde. Harris kadın seçmenler arasında daha popülerken, Trump erkekler tarafından daha çok tercih ediliyor. Anket, Harris'in başkan adaylığını garantilediğini gösteriyor.
19 Ağustos 2024

Cumhuriyetçi Parti Kurultayında yeterli delege sayısına ulaşan eski başkan Donald Trump’ın 5 Kasım’daki seçimler için adaylığı resmileşti. Trump, başkan yardımcısı olarak Ohio eyalet senatörü J.D. Vance’ı seçti. Kurultay, Milwaukee eyaletinde başladı ve Trump, suikast girişiminden sonra kurultaya yetişerek gerekli delege desteğini aldı. Vance, Trump’la aynı siyasi çizgide olup, kürtaj karşıtı ve İsrail yanlısı politikaları destekliyor.
15 Temmuz 2024

Marquette Hukuk Fakültesi tarafından ABD'de gerçekleştirilen bir ankette, Cumhuriyetçi Parti adaylarından Donald Trump ve Florida Valisi Ron DeSantis, mevcut Başkan Joe Biden'a karşı önde görünüyor. Ankete göre, Trump'a %52, DeSantis'e ise %52'ye karşı %48 oranında destek var. Üçlü bir yarış senaryosunda ise Trump %41, Biden %34 ve diğer adaylar %19 oy alıyor. Cumhuriyetçi Parti içinde ise Trump %46, DeSantis %25 ve Nikki Haley %5 destek alıyor. Önceki aylarda yapılan ankette Biden ve Trump arasında eşitlik varken, Biden-DeSantis yarışında Biden önde idi.
26 Mayıs 2023
İşaretlediklerim