İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ortak cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi konusunda anlaşmazlık yaşanan altılı masa toplantısından ayrıldığını duyurdu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını dört liderin desteğiyle ortaya koymasına karşın, Akşener İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarını önermişti. Saadet Partisi kaynakları, Akşener'in bir sonraki toplantıya katılmasını beklemiyor ve olası katılımın sürpriz olacağını belirtiyor. İYİ Partili kaynaklar da Akşener'in toplantıya gitme ihtimalinin düşük olduğunu ifade ediyor.
3 Mart 2023

Eski milli futbolcu ve şu an Hatayspor Antrenör Yardımcısı olan Gökhan Zan, İYİ Parti Hatay milletvekili adayı olarak seçim çalışmaları yapmaktadır. Zan, seçim afişinin indirilmesi üzerine sosyal medya hesabından bu duruma tepki göstermiş ve afişleri indiren ekibi deprem haftasında da görmek istediğini belirtmiştir. Ayrıca, halkın 14 Mayıs'ta sandıkta gereken cevabı vereceğini ifade etmiştir.
11 Mayıs 2023

İYİ Parti İzmir milletvekili Aytun Çıray, partisinin milletvekili listelerine tepki göstererek adaylıktan çekildi ve sonrasında İYİ Parti'den istifa ettiğini duyurdu. İstifa mektubunda, kendisine ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'a parti içinde operasyon yapıldığını iddia etti. Çıray, Türkiye'nin içinde bulunduğu durumdan çıkışın özgürlükçü bir parti kurmak olduğunu belirtti ve İYİ Parti'nin kuruluş amaçlarından saparak demokrasi ve gençlerin geleceğine zarar verdiğini ifade etti.
6 Haziran 2023

İYİ Parti'de TBMM grup başkanlığına Koray Aydın getirilirken, grup başkan vekilleri olarak Müsavat Dervişoğlu ve Erhan Usta belirlendi. Önceki dönemde grup başkanı olan İsmail Tatlıoğlu'nun yerine Aydın geçti. Dervişoğlu ve Usta ise önceki dönemde de grup başkan vekili olarak görev yapıyorlardı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Koray Aydın'ı Mart 2022'de teşkilat başkanlığı görevinden almış ve teşkilatları doğrudan kendine bağlamıştı.
7 Haziran 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ortak cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi sürecinde yaşanan anlaşmazlıklar sonucu altılı masa toplantısından ayrıldığını açıkladı. Akşener, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarını göreve çağırdı. İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, partilerinin milletin sesini dinleyen bir parti olduğunu ve İYİ Parti'nin masaya 'milleti duyun' teklifini sunduğunu ifade etti.
3 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında Karabük'ün Safranbolu ilçe belediye başkan adayı olarak şarkıcı Hakan Peker'i açıkladı. Peker, kürsüye 'milli şuuru yüksek, vatan sevdalısı' diye çağrıldı.
11 Ekim 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Isparta'nın Uluborlu ilçesinde yaptığı konuşmada, partisinin seçim yenilgisini kabul etti. Akşener, siyasetçinin milletin tercihlerine saygı duymak zorunda olduğunu belirtti ve seçmeni sorgulamanın büyük bir saygısızlık olduğunu ifade etti. Ayrıca, seçmenin sesini daha iyi dinlemek gerektiğini vurguladı.
29 Temmuz 2023

İyi Parti'nin Antalya milletvekili adayı Mesut Yılmaz, partisinden istifa ettiğini sosyal medya hesabından duyurdu. Bu istifa, eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz ve partinin Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Bahadır Erdem'in istifalarının ardından geldi. Mesut Yılmaz, istifasını 'bugün itibarıyla gördüğüm lüzum üzerine' ifadesiyle açıkladı ve daha önce partisini eleştiren bir paylaşım yapmıştı.
16 Kasım 2023

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özlale, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığı konusunda İYİ Parti'nin bilgilendirilmediğini ve aday belirleme sürecinin TV'den öğrenildiğini ifade etti. Özlale, aday belirlemenin 12 gün içinde aceleye getirilmesinin doğru olmadığını belirtti ve CHP'nin bu süreci Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını onaylatmak için kurduğu iddialarına karşı İYİ Parti'nin onay makamı olmadığını vurguladı. Ayrıca, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu'nun Kılıçdaroğlu'nun aday gösterilmemesi durumunda altılı masanın dağılacağı yönündeki açıklaması Kılıçdaroğlu'nu sinirlendirmiş ve parti içi genelgeyle uyarıda bulunulmuştu.
3 Şubat 2023

Yüksek Seçim Kurulu, 14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek 28'inci dönem milletvekilliği genel seçimi için geçici aday listesini açıkladı. Listeye göre, seçimde 24 siyasi parti ve 152 bağımsız aday yarışacak. Partilerin aday listelerine 19 Nisan'a kadar itiraz edilebilecek ve kesin aday listesi aynı gün ilan edilecek.
16 Nisan 2023

Millet İttifakı'nın en büyük iki partisi olan CHP ve İYİ Parti arasında, adaylık konusunda başlayan tartışmalar devam ediyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylık konusunda çalışmalar yürüttüğü ve kampanya afişleri hazırlandığı belirtilirken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da adaylık için destek gördüğü ifade ediliyor. İYİ Parti, Kılıçdaroğlu'nun adaylığının dayatıldığını düşünüyor ve aday belirleme yönteminin önemine vurgu yapıyor. İttifakın geleceği ve aday belirleme yöntemi konusunda 13 Şubat'ta yapılacak toplantı kritik önem taşıyor. Sosyal medyada ve CHP Genel Merkezi önünde yaşanan tartışmalar ve protestolar, ittifak içindeki gerilimi artırıyor.
4 Şubat 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığını 'dayatma' olarak görerek altılı masayı terk etti. Bu durum, yabancı gazeteciler ve gözlemciler arasında şaşkınlık yarattı. Yapılan yorumlarda, Akşener'in bu kararının Türkiye'deki muhalefetin birliğini bozduğu ve Erdoğan'ın elini güçlendirdiği belirtiliyor. Bazı analistler ve gazeteciler, Akşener'in kararını 'siyasi hata' ve 'çılgınlık' olarak nitelendirirken, muhalefetin seçim şansının azaldığına dair endişelerini dile getiriyorlar.
4 Mart 2023

İYİ Parti Grup Başkan Vekili Erhan Usta, altılı masanın son toplantısında cumhurbaşkanı adayı konusunda bir isim üzerinde anlaşma sağlanmadığını belirtti. Altı liderin ortak cumhurbaşkanı adayında ortak bir anlayışa vardığı ve nihai açıklamanın 6 Mart'ta yapılacağı açıklandı. İYİ Parti'nin CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun adaylığına mesafeli durduğu, diğer dört partinin ise yakın durduğu biliniyor. Usta, olası bir isim havuzunun oluştuğunu ve 6 Mart'a kadar değerlendirileceğini, ayrıca bakanlık ve görev dağılımı konularının da gündeme gelebileceğini ifade etti.
2 Mart 2023

Altılı masa toplantısında ortak cumhurbaşkanı adayı konusunda anlaşma sağlanamamasının ardından İYİ Parti'de hareketlilik yaşanıyor. Meral Akşener'in masadan kalkma noktasına geldiği belirtiliyor. İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısı ve tüm vekil ve il başkanlarının katılacağı bir buluşma planlanıyor. Parti içinde farklı eğilimleri temsil eden GİK üyeleri, aday belirleme sürecinde önemli rol oynuyor. İYİ Parti'nin nihai kararı, yapılacak toplantılar sonrasında verilecek ve 6 Mart'taki altılı masa toplantısında adayın belirlenmesi bekleniyor.
3 Mart 2023

CHP, İYİ Parti, DP, Saadet, Gelecek ve DEVA Partisi liderlerinin oluşturduğu millet ittifakı, ortak cumhurbaşkanı adayını belirlemek üzere son toplantısını Saadet Partisi genel merkezinde gerçekleştiriyor. Toplantıda ayrıca ortak milletvekili listeleri ve geçiş sürecinin yol haritası ele alınıyor. En güçlü cumhurbaşkanı adayı olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öne çıkarken, İYİ Parti'nin adaylık konusunda itirazları olduğu biliniyor. Toplantı sonucunda adayın belirlenmesi beklenirken, resmi açıklamanın Yüksek Seçim Kurulu'nun seçim takvimini açıklamasının ardından yapılması planlanıyor.
2 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, muhalefetin oluşturduğu altılı masa toplantısında, cumhurbaşkanı adayının halkın tercihlerini yansıtacak şekilde anketlerle belirlenmesini önerdi. Bu öneri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının kesinleştiği iddialarına karşı bir duruş olarak yorumlandı. İYİ Parti içinde Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıkan sesler olduğu ve bu bağlamda İYİ Partili Cihan Paçacı'nın partideki görevinden istifa ettiği belirtildi.
27 Ocak 2023

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) mevcut milletvekilleri ve bazı yöneticiler, gelecek dönem için milletvekili adaylığına başvurmadı. Grup Başkan Vekili Engin Özkoç ve diğer bazı yöneticiler, cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanmaları durumunda kabinede görev almayı tercih ettikleri için aday olmadıklarını belirttiler. Ahmet Akın'ın ise kabinede yer alamazsa 2024 yerel seçimlerinde Balıkesir büyükşehir belediye başkanlığına aday gösterilmesi bekleniyor. Ayrıca, Gürsel Tekin ve Candan Yüceer gibi isimler de adaylık için başvurmayan milletvekilleri arasında.
24 Mart 2023

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, TBMM'de yaptığı konuşmada Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, altılı masadaki diğer partiler ve HDP'yi sert bir dille eleştirdi. Ağıralioğlu, konuşmasını yapmadan önce İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e bilgi verdiği, ancak içeriği paylaşmadığı belirtildi. Habertürk yazarı Nagehan Alçı, Ağıralioğlu'nun parti teşkilatlarının görüşlerini yansıttığını ve Akşener'in ifade özgürlüğüne önem verdiğini yazdı. Ağıralioğlu'nun partiden ihraç edilip edilmeyeceği veya istifasının istenip istenmeyeceği konusunda ise net bir durum olmadığı ifade edildi.
23 Mart 2023

İYİ Parti, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcılığına getirilmesi fikrini gündeme getirdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kabul etmeyen İYİ Parti lideri Meral Akşener, bu öneriyle altılı masaya geri döndü. İmamoğlu ve Yavaş'ın şu anki belediye başkanlığı görevlerine devam etmeleri ve cumhurbaşkanı yardımcılığı atamalarının yerel seçimlerden sonra yapılması olasılığı da tartışılıyor. Resmi olarak bu görev için istifa etmeleri gerekmeyip, sadece atamaları yapıldıktan sonra istifa etmeleri gerekiyor.
6 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kabul etmeyerek altılı masayı terk etmiş ve CHP'li belediye başkanlarını adaylığa çağırmıştı. Bu durum, Akşener'in köprüleri attığı yorumlarına neden olmuştu. Ancak sonrasında İYİ Partili yetkililerden masaya dönüşe dair olumlu sinyaller gelmeye başladı. Aytun Çıray'ın Twitter üzerinden yaptığı 'Siyaset dinamiktir.. Diplomasidir ve her sabah yeni şartlarıyla yeniden doğar.' şeklindeki paylaşımı, bu olumlu sinyalleri güçlendiren bir gelişme olarak değerlendirildi.
6 Mart 2023
İşaretlediklerim