Harry Potter serisinin sevilen karakteri Albus Dumbledore’u canlandıran İrlandalı oyuncu Michael Gambon, 82 yaşında hayatını kaybetti. 50 yıllık kariyeri boyunca birçok televizyon, radyo, sinema ve tiyatro işinde çalışan Gambon, beş BAFTA ödülü kazandı. 1998’de eğlence sektörüne hizmetlerinden dolayı şövalyelik unvanına layık görüldü. Ailesinin açıklamasına göre Gambon, zatürre geçirdikten sonra huzur içinde vefat etti.
28 Eylül 2023

Anadolu'nun önemli efsanelerinden biri olan Şahmaran, Serenay Sarıkaya ve Burak Deniz'in başrollerini paylaştığı yeni bir Netflix dizisi ile yeniden popülerlik kazanıyor. Efsane, Tarsus'ta yerin yedi kat altında barış içinde yaşayan ve genç ve güzel bir kadın olan Şahmeran'ın hikayesini anlatıyor. Efsaneye göre, Şahmaran'ı gören ilk insan Cemşab, onunla yıllarca yaşadıktan sonra ailesine dönmek isteyince, Şahmaran'ın yerini açıklamak zorunda kalır ve bu olaylar zinciri Şahmaran'ın ölümüne yol açar.
21 Ocak 2023

İzmit'te yaşayan yedi yaşındaki Mısra Özkaraman, gribal enfeksiyon sonrası kusma şikayetiyle hastaneye kaldırıldıktan sonra hayatını kaybetti. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ve 'Leyla Hanım' belgeselinin başrol oyuncusu Özge Borak, Mısra'nın vefatı üzerine sosyal medya üzerinden taziye mesajları yayınladı. Mısra, Başiskele ilçesindeki Döngel Merkez Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından defnedildi.
10 Mart 2023

Orkestra arkadaşıyla şakalaşırken kullandığı bir ifade nedeniyle dört gün tutuklu kalan ve dört buçuk aylık bir aranın ardından İzmir'de yılbaşı gecesi konser veren şarkıcı Gülşen, 11 Şubat'ta İstanbul'daki Volkswagen Arena'da sahne alacak. Binlerce İzmirli tarafından coşkuyla karşılanan Gülşen, sahnede olmayı özlediğini belirtti ve İstanbul konseri için biletlerin 14.00'da satışa çıkacağını duyurdu.
12 Ocak 2023

Türkiye'de oyun sektörüne yapılan yatırımlar 2022 yılında bir önceki yıla göre yüzde 60 artarak 424,7 milyon dolara ulaştı. İstanbul, Avrupa'da Londra'dan sonra en çok oyun anlaşması yapılan ikinci şehir oldu ve dünya genelinde beşinci sırada yer aldı. Mobil oyunlar gelirlerin büyük bir kısmını oluştururken, Türkiye'deki oyuncu sayısı 44 milyona ulaştı. Türkiye'den 'unicorn' statüsüne ulaşan Peak Games ve Dream Games gibi oyun şirketleri de bulunuyor.
19 Nisan 2023

Oyuncu Halil Ergün, Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde 'Kanun Hükmü' belgeselinin seçkiden çıkarılmasına sert tepki gösterdi. Ergün, Türkiye'nin ağır bir kültürel çözülme döneminden geçtiğini ve cumhuriyetin kazanımlarının çeşitli bahanelerle yok olduğunu belirtti. Ayrıca, Yılmaz Güney'le ilgili tartışmaların da bu bahanelerden biri olduğunu ifade etti. Ergün, Altın Portakal Film Festivali'nde yaşananların da kültürel çözülmenin bir parçası olduğunu ve yaşatılan baskı ve zulümlere ses çıkarılması gerektiğini vurguladı.
4 Ekim 2023

Sosyal medya fenomeni 'Pucca' olarak bilinen Selen Pınar Işık, altı yaşındaki oğlu Batı Karagöz'ün üçüncü kattan düşerek yaralandığını Instagram hesabı üzerinden duyurdu. Batı'nın vücudunda oluşan kırıklar nedeniyle ameliyat edildiği ve sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Pucca, oğlunun şu an gülümseyerek puding istediğini ve doktorları şaka yollu polise şikayet etmekle tehdit ettiğini ifade etti.
27 Nisan 2023

Tunceli'nin Ovacık, Pertek ve Pülümür ilçelerinin belediye başkanları, 'Oyuna Geldik' adlı filmde rol aldı. Filmin senaryosunu Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül yazdı ve başrolünde İlyas Salman yer aldı. Filmden elde edilecek gelir, su arıtma tesisi yapımı ve Munzur'un korunması için kullanılacak. Film, bürokrasi ve sistem eleştirilerini komedi aracılığıyla anlatmayı hedefliyor.
20 Ağustos 2023

Netflix'in yeni dizisi 'Kübra'nın çekimlerine başlandı. Dizi, Afşin Kum'un romanından uyarlanmış olup, Yağmur Taylan ve Durul Taylan tarafından yönetiliyor. Senaryosu Murat Uyurkulak, Rana Mamatlıoğlu ve Bekir Baran Sıtkı tarafından yazılan dizide, Gökhan isimli karakterin sanal bir arkadaşlık grubundan aldığı mesajlarla hayatının değişmesi anlatılıyor. Çağatay Ulusoy başta olmak üzere Aslıhan Malbora, Nazan Kesal, Ahsen Eroğlu ve Ahmet Mümtaz Taylan gibi isimler başrolleri paylaşıyor.
30 Mart 2023

'Kızılcık Şerbeti' dizisinde Doğukan Güngör'ün canlandırdığı 'Fatih' karakteri, çocuğunun velayetini zorla alıp eşi 'Doğa'yı psikolojik sorunlu biri gibi göstermeye çalıştığı için izleyicilerin öfkesini çekiyor. Bu durum üzerine dizinin fanları 'fatihitokatla.com' adlı bir site açtı. Siteye girenler, Fatih karakterine sinirlenip tokatlamak isteyenler için bir stres atma platformu oluşturdu. Doğukan Güngör, karakterine karşı duyulan öfke karşısında şaşkın olduğunu belirtti.
9 Ekim 2023

Ünlü sanatçı Bülent Ersoy'un hayat hikayesi, Orchestra Content yapım şirketi tarafından film olarak beyazperdeye taşınacak. 'Bergen' filminin yaratıcı yapımcısı Mine Şengöz'ün öncülüğünde, geniş bir danışman kadrosu ile senaryo çalışmalarına başlanmıştır. Filmde Bülent Ersoy'un daha önce bilinmeyen yönleri ele alınacak, ancak filmle ilgili vizyon tarihi ve oyuncu kadrosu henüz açıklanmamıştır.
9 Haziran 2023

TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta Bursaspor ve Diyarbekirspor arasında oynanan maçın 89. dakikasında futbolcular arasında kavga çıktı. Hakem Burak Taşkınsoy, Bursasporlu Çağatay Yılmaz'a kırmızı kart gösterdi ve taraftarlar sahaya yabancı maddeler attı. Polis, taraftarların sahaya girmemesi için önlem aldı. Toplam altı futbolcuya kırmızı kart çıkartıldı ve Diyarbekirsporlu ekip, maç sonunda polis korumasında soyunma odasına gitti.
20 Aralık 2023

Nil Karaibrahimgil, İsrail-Filistin savaşına karşı sosyal medyada 'barış' çağrılı bir şarkı paylaştı. Şarkının sözleri Türkçe ve İngilizce olarak paylaşıldı. Evrencan Gündüz de bu şarkıyı seslendirdi ve destek verdi.
22 Ekim 2023

Oyuncu Cem Gelinoğlu, Halk TV sunucusu İrfan Değirmenci'nin haber sunuş tarzı hakkında Twitter'da esprili bir eleştiri yaptı. Gelinoğlu, Değirmenci'nin seyircilere 'haberiniz yoktur' tarzında hitap etmesini ti'ye aldı. Değirmenci ise Gelinoğlu'na esprili bir dille akşam haberlerine çalışmasını ve yanlış bir cevap vermemesini söyleyerek yanıt verdi. Bu şakalaşma Twitter'da kullanıcılar arasında ilgi gördü ve gündem oldu.
19 Ocak 2023

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun danışmanı Emin Şen ve Ebabil Harekatı'nı sosyal medya üzerinden trol faaliyetleri yürütmekle suçladı. TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, 2022 bütçe görüşmeleri sırasında Soylu ile yaşadığı tartışmanın videolarının Ebabil Harekatı tarafından yayınlandığını belirtti. Şık, bu videoları çeken kişilerin danışman olabileceğini veya Soylu'nun 'trolleri' olabileceğini öne sürdü.
12 Ocak 2023

Avusturya'da tanınmış tiyatro ve sinema oyuncusu Florian Teichtmeister'in evinde yapılan aramada 58 bin adet çocuk istismarı içeren görsel bulundu. Bu bulguların ardından, Avusturya'nın kamu yayıncısı ORF, Teichtmeister'ın yer aldığı eserleri yayınlamayacağını açıkladı. Ayrıca, ülkenin en eski tiyatrosu Burgtheater, Teichtmeister'in işine son vererek oynadığı oyunu sahneden kaldırdı. Oyuncu, 15 Şubat'ta hakim karşısına çıkacak ve suçlu bulunması durumunda iki yıla kadar hapis cezası alabilir.
17 Ocak 2023

Video oyunu uyarlaması olan The Last of Us dizisi, HBO ve BluTV'de yayımlandı ve Rotten Tomatoes'ta yüksek beğeni oranlarına ulaştı. The Wired dergisinde yer alan bir yazıda, dizinin başarısının aksiyon sahnelerine değil, karakterlerin hikayesi ve iç dünyalarına odaklanmasına bağlandı. Dizi, kıyamet sonrası hayatta kalmaya çalışan Joel ve Ellie'nin travmalarını ve ilişkilerini ele alıyor ve aynı zamanda çevreci bir masal olarak iklim krizine de değiniyor.
16 Ocak 2023

Türk oyuncu Haluk Bilginer, Elisabeth Moss'un hem yapımcılığını yaptığı hem de başrolde oynadığı 'The Veil' adlı dizide yer alacak. Dizi, Steven Knight tarafından yazılan ve bir ajan ile bir terörist arasındaki gerilimi konu alıyor. Hikaye, İstanbul, Paris ve Londra arasında geçiyor ve dizinin bazı bölümleri Türkiye'de çekildi. Moss, çekimler için iki ay Türkiye'de bulundu ve Aksaray-İstanbul arasında mekân araştırması yaptı.
18 Mart 2023

Avrupa Konferans Ligi H grubunda, Fenerbahçe ve Ludogorets'i yüksek skorlarla mağlup etmesine rağmen Nordsjaelland, +10 averajla üçüncü sırada kalarak gruptan çıkamadı. Fenerbahçe, Spartak Trnava'yı 4-0 yenerek 12 puanla grup lideri oldu ve bir üst tura yükseldi. Ludogorets de aynı puana sahip olmasına karşın ikinci sırada yer alarak gruptan çıktı. Grubun son sırasında ise 1 puanla Spartak Trnava yer aldı.
15 Aralık 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Bilecik ziyareti sırasında Bilecik Belediyesi Başkanvekili Melek Mızrak Subaşı'nın sosyal medya paylaşımları, kullanıcılar tarafından Kuzey Avrupalılara benzetilmesi ve esprili yorumlarla gündem oldu. Subaşı'nın aslında Bulgaristan doğumlu olduğu ve çeşitli görevlerde bulunduktan sonra Bilecik Belediyesi'nin başkan vekili olduğu belirtildi. Kullanıcılar tarafından yapılan yorumlar, Subaşı'nın dış görünüşüne ve Game of Thrones karakterlerine yapılan atıflar içeriyordu.
29 Ocak 2023
İşaretlediklerim