İngiltere Premier Lig ekibi Bournemouth, milli futbolcu Enes Ünal ile dört yıllık sözleşme imzaladı. Geçen sezon İspanya'nın Getafe takımından kiralanan Ünal'ın zorunlu satın alma opsiyonu kullanıldı. 27 yaşındaki forvet, Bournemouth formasıyla bu sezon 16 maçta iki gol attı. Ünal, daha önce 'yoklama kaçağı' olduğu gerekçesiyle gözaltına alınmıştı.
29 Mayıs 2024

İspanya'nın La Liga ligi kapsamında oynanan Granada-Athletic Bilbao maçı, bir taraftarın kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmesi nedeniyle 18. dakikada durduruldu ve ertelendi. Olay, Granada'nın ev sahipliği yaptığı Nuevo Los Carmenes Stadı'nda gerçekleşti. Hakem Miguel Angel Ortiz Arias, taraftarların çağrısı üzerine maçı durdurdu ve sağlık ekipleri müdahale etti. Ancak taraftar kurtarılamadı ve maçın ertelendiği duyuruldu. Maç, Athletic Bilbao'nun 1-0 üstünlüğü ile devam ederken durduruldu ve henüz yeni oynanma tarihi açıklanmadı.
11 Aralık 2023

Sakarya'nın Erenler ilçesinde 50 yaşındaki Metin Kafalı, 11 Ağustos'ta Sakarya Nehri'nde balık tutarken vurularak hayatını kaybetti. Olayın ardından jandarma ekipleri tarafından yakalanan iki şüpheli tutuklandı. Olay, yerel halk arasında büyük üzüntü ve endişe yarattı.
29 Ağustos 2024

Samsun'un Atakum ilçesinde aileleriyle denize giren ikizler İncilay ve Ahmet Altındal (12) ile akrabaları Elif Nur (10) ve Oğuzhan Topçu (12), boğulma tehlikesi geçirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen sahil güvenlik ve polis ekipleri, üç çocuğu sudan çıkardı. İncilay Altındal sahilde yapılan kalp masajıyla hayata döndürüldü ancak daha sonra hastanede hayatını kaybetti. Elif Nur Topçu da kurtarılamadı. Ahmet Altındal için arama çalışmaları devam ediyor.
15 Temmuz 2023

Antalya'nın Kepez ilçesinde emekli bir polis memuru tarafından ormanlık alanda kafası ve kolları kesik bir erkek cesedi bulundu. Olay, emekli polis memurunun ailesiyle yürüyüş yaptığı sırada fark edildi ve 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirildi. Polis ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi ve ceset otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Polisin olayla ilgili incelemesi devam etmektedir.
19 Ocak 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu enkaz altında kalan Hatayspor futbolcusu Christian Atsu'nun menejeri Nana Sechere, kurtarma çalışmalarının aşırı yavaş ilerlediğini ve Hatayspor'un bu çalışmalara destek vermediğini ifade etti. Hatayspor Sportif Direktörü Taner Savut ile birlikte göçük altında kalan Atsu'nun durumu hakkında çelişkili bilgiler mevcut. Sechere, Atsu'nun odasının tam yerini ve kişisel eşyalarını bulduklarını, ancak termal kameralarla tespit edilen yaşam belirtilerini doğrulamanın mümkün olmadığını belirtti.
14 Şubat 2023

İtalyan voleybol takımı Igor Gorgonzola Novara'nın oyuncusu 19 yaşındaki Julia Ituma, İstanbul Üsküdar'da kaldığı otelin altıncı katından düşerek yaşamını yitirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri Ituma'nın öldüğünü tespit etti. Polis, otel ve çevresindeki kamera kayıtlarını inceleyerek Ituma'nın düşüş anını ve olay öncesindeki hareketlerini belirledi. Ituma'nın takım arkadaşı ve koçu, herhangi bir sorununun olup olmadığını bilmediklerini ifade etti. Ituma'nın takımı İtalya'ya dönüş hazırlıklarını tamamladı.
13 Nisan 2023

Güntekin Onay, Fenerbahçe'nin Olympiakos ile oynadığı maçta, rakibin savunma hattının zayıflıklarına rağmen ikinci golü bulamadığını eleştirdi. Özellikle, çift sarı kartla oyundan atılan Olympiakos'un genç stoperi Ntoi'nin performansını örnek göstererek, Fenerbahçe'nin bu avantajı değerlendiremediğini vurguladı. Ayrıca, maçın 74. dakikasında yapılan üç radikal değişikliğin, takımın hücum gücünü zayıflattığını ve teknik direktör İsmail Kartal'ın bu kararlarının yanlış olduğunu belirtti.
19 Nisan 2024

MHP Antalya il yönetim kurulu üyesi Yusuf Çırpan, Muratpaşa ilçesindeki evinde ölü bulundu. Komşularının durumu yetkililere bildirmesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri güvenlik kamera görüntülerini izleyerek bölgede çalışma başlattı. Çırpan'ın cenazesi otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.
14 Ekim 2023

Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde ruhsatsız işletilen bir maden ocağında meydana gelen göçükte 54 yaşındaki işçi Ayhan Yılmaz hayatını kaybetti. Göçük sonrası olay yerine Türkiye Taşkömürü Kurumu tahlisiye ekibi, AFAD, sağlık, jandarma ve polis ekipleri sevk edildi. Yılmaz'ın cesedi incelemelerin ardından hastane morguna götürüldü. Göçüğün nedeni henüz belirlenemedi.
8 Ağustos 2024

Yalova'nın Armutlu ilçesinde kimlikleri henüz bilinmeyen iki kişi, kanoyla denize açıldıktan sonra kayboldu. Sahil Güvenlik ve Deniz Polisi ekipleri, denizden ve havadan arama kurtarma çalışması başlattı. Arama çalışmaları dört bot ve bir helikopterle sürdürülüyor. Ekiplerin kanoya ulaştığı, ancak kurtarma çalışmalarının devam ettiği bildirildi.
26 Ağustos 2024

Kayseri'nin Melikgazi ilçesindeki bir iş yerinde çalışan 40 yaşındaki Yusuf Günbay, pres makinesine başının sıkışması sonucu hayatını kaybetti. Mesai arkadaşlarının ihbarı üzerine olay yerine gelen 112 Acil Servis ve polis ekipleri, Günbay'ın öldüğünü tespit etti. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.
5 Ocak 2023

Marmara Denizi, İmralı Adası'nın güneybatısında su alarak batan 'Batuhan A' adlı kargo gemisinin enkazında yapılan dalışta, kayıp altı kişiden birinin cesedi bulundu. Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, 700'den fazla kişinin katılımıyla bölgede devam eden çalışmalarda, Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı dalgıçların 51 metre derinlikteki geminin enkazında bir personelin cesedine ulaştığını açıkladı. Cesedin, gemide aşçılık yapan 33 yaşındaki Zeynep Kılınç’a ait olduğu belirlendi. Gemi, kötü hava ve deniz şartları nedeniyle 15 Şubat'ta batmıştı.
17 Şubat 2024

Balıkesir'in Bandırma ilçesi açıklarındaki Rus bandıralı 'Navis 2' adlı gemide çalışan iki işçi, açığa çıkan gazdan zehirlendikleri değerlendirildikten sonra hayatını kaybetti. Olay yerine Sahil Güvenlik, Acil Sağlık ve AFAD KBRN ekipleri sevk edildi. İşçilerin cesetleri otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı.
24 Ağustos 2024

Muğla’nın Bodrum ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından üç lastik botta 50’si çocuk 102 düzensiz göçmen yakalandı. Ayrıca, Yunanistan’ın Türk karasularına geri ittiği bir düzensiz göçmen de kurtarıldı. Yakalanan göçmenler işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edildi. Olay, düzensiz göçmenlerin Ege Denizi üzerinden Avrupa'ya geçiş çabalarını ve bu süreçte yaşanan güvenlik sorunlarını gözler önüne seriyor.
15 Eylül 2024

Yunanistan'da yaşanan ve en az 38 kişinin ölümüne neden olan tren kazası sonrasında Ulaştırma Bakanı Kostas Karamanlis istifa ettiğini açıkladı. Ancak bakanın istifası, halkın hükümete olan öfkesini yatıştırmaya yetmedi. Başkent Atina'da hükümet karşıtı gösteriler düzenlendi ve polis müdahalesi yaşandı. Sosyal medyada ise bazı vatandaşlar, bakanın yargılanması ve tüm hükümetin istifa etmesi gerektiğini ifade etti.
2 Mart 2023

Kuzey Afrika'dan İspanya'nın Kanarya Adaları'na gitmekte olan bir göçmen botu battı ve bottaki 51 kişi yaşamını yitirdi. Kurtulan dört kişi hastaneye kaldırıldı. Caminando Fronteras STK'sının temsilcisi Helena Maleno, botun Fas'ın Tan Tan kentinden yola çıktığını ve ölenler arasında 11 kadın ve 3 çocuğun bulunduğunu açıkladı. İspanya Başbakan Yardımcısı ve Çalışma Bakanı Yolanda Diaz, bu olayla ilgili üzüntüsünü dile getirdi ve AB'nin göçmen politikası konusunda adım atmasının gerekliliğini vurguladı.
2 Temmuz 2023

7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonrası Türkiye'ye yardım için gelen Yunanistan Özel Afet Müdahale Birimi, Hatay'ın İskenderun ilçesinde bir baba ve altı yaşındaki kızını enkaz altından kurtardı. Baba ve kızın kurtarılma anı Yunan ekiplerin sevinç gözyaşları ile kaydedildi. Aynı zamanda Polonya İtfaiyesi de Adıyaman'ın Besni ilçesinde bir erkeği enkazdan çıkardı. Polonya, Türkiye'ye 76 uzman itfaiyeci ve sekiz arama kurtarma köpeği gönderdi ve madencilerin de gönderileceği açıklandı.
7 Şubat 2023

Fenerbahçe, Alanyaspor'un sağ kanat oyuncusu Oğuz Aydın ile prensip anlaşmasına vardığını duyurdu. 23 yaşındaki oyuncu, sağlık kontrolünden geçmek ve transfer görüşmelerini ilerletmek üzere İstanbul'a gelecek. Oğuz Aydın, geçen sezon Alanyaspor formasıyla çıktığı 38 maçta 13 gol ve sekiz asist kaydetti. Bu transfer, Galatasaray dahil birçok kulübün ilgilendiği oyuncunun Fenerbahçe'ye katılması açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
15 Temmuz 2024

Portekizli stoper Pepe, son olarak forma giydiği Porto'da futbol kariyerini sonlandırdı. 41 yaşındaki oyuncu, kariyerine Alagoano altyapısında başlayıp Maritimo, Porto, Real Madrid ve Beşiktaş gibi önemli kulüplerde devam etti. 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Portekiz formasıyla mücadele eden Pepe, turnuva tarihinde forma giyen en yaşlı oyuncu oldu. Beşiktaş, Pepe için İngilizce hesabından veda mesajı paylaştı.
9 Ağustos 2024
İşaretlediklerim