Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Diyarbakır'da kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın amcası S.G.'nin 'kasten öldürme' suçlamasıyla tutuklanması hakkında açıklamalarda bulundu. Tunç, amcanın aracındaki DNA'nın Narin ile uyuştuğunu ve bu nedenle kuvvetli şüphe oluştuğunu belirtti. Narin'in halen bulunamadığını söyleyen Tunç, soruşturmanın devam ettiğini ve detaylı bilgi veremeyeceklerini ifade etti. Narin Güran hakkındaki haberlere yayın yasağı getirildi.
2 Eylül 2024

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde 8 yaşındaki Narin Güran’ın öldürülmesiyle ilgili soruşturmada tutuklu sayısı 11’e yükseldi. Narin’in amcası Salim Güran ve işçisi R.A. dahil olmak üzere birçok aile üyesi ve tanıdık tutuklandı. Narin’in cansız bedeni 8 Eylül’de Eğertutmaz Deresi’nde bulunmuştu. Soruşturma kapsamında toplamda 24 şüpheli gözaltına alındı.
14 Eylül 2024

Balıkesir Üniversitesi öğrencisi Ata Emre Akman, pizza teslimatı sırasında 17 yaşındaki Erdoğan Özdemir tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Özdemir, kasten tasarlayarak ve canavarca hisle adam öldürmekten ağırlaştırılmış müebbet istemiyle yargılanıyor. Ancak, 18 yaşından küçük olması nedeniyle ceza talebi 18 ila 24 yıla indirildi. Savcı, Özdemir için 18 yıl hapis cezası istedi.
22 Mayıs 2024

Adana'da 6 Şubat 2023'teki depremde yıkılan ve 96 kişinin ölümüne neden olan apartmanın müteahhidi Hasan Alpargün, 62 kez müebbet ve 865 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Alpargün, binayı inşa ederken kanunlara uygun hareket ettiğini ve zemin etüdü yaptırdığını iddia etti. Ancak mahkeme, Alpargün'ü 'olası kastla birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma' suçundan suçlu buldu. Alpargün'ün Kıbrıs'a kaçmaya çalıştığı ve büyük miktarda para transfer etmeye çalıştığı da belirtildi.
27 Eylül 2024

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’nin altı yaşındayken 29 yaşındaki mürit Kadir İstekli’yle evlendirilmesine ilişkin davada karar çıktı. Mahkeme, Gümüşel’e 18 yıl dokuz ay, İstekli’ye ise 36 yıl hapis cezası verdi. Daha önce istinaf mahkemesi cezaları az bularak davanın yeniden görülmesini istemişti. Davada, Gümüşel çifti ve İstekli hakkında çocuk istismarı ve cinsel saldırı suçlamalarıyla yüksek hapis cezaları talep edilmişti.
23 Eylül 2024

Taksim İstiklal Caddesi'nde gerçekleştirilen bombalı terör saldırısının faili Ahlam Albashır, mahkeme tarafından 7 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 1794 yıl hapis cezasına mahkum edildi. Bu karar, saldırı sonrası yürütülen hukuki sürecin sonucu olarak verildi. Ahlam Albashır, saldırıyı gerçekleştirmekten sorumlu tutuldu.
26 Nisan 2024

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’nin altı yaşındayken 29 yaşındaki mürit Kadir İstekli’yle evlendirilmesine ilişkin davada karar ertelendi. Daha önce Yusuf Ziya Gümüşel 20 yıl, Kadir İstekli 30 yıl, anne Fatıma Gümüşel ise 16 yıl sekiz ay hapis cezasına çarptırılmıştı. İstinaf mahkemesi cezaları az bularak davanın yeniden görülmesini istemişti. Mahkeme, sanık avukatlarının mazeret bildirmesi nedeniyle kararın bir sonraki celsede açıklanmasına hükmetti.
16 Temmuz 2024

Kars Aile Mahkemesi, Kars Sağlık İl Müdürlüğü'nün bebeklerinden topuk kanı alınmasını reddeden aileye yönelik başvurusunu, biyolog ve alternatif tıpçı Aidin Salih'in eserlerine dayanarak reddetti. Hakim Muhammed Koç, topuk kanı almanın çocuğun anayasa ile korunan yaşam ve sağlık hakkı üzerinde yapacağı olumlu sonuçların tıbbi otoritelerce ispatlanmadığını belirtti. İstanbul Tabip Odası ve Türk Tabipleri Birliği, kararı eleştirerek, topuk kanı almanın çocuk sağlığı için önemli olduğunu vurguladı.
22 Ağustos 2024

Afgan işçi Vezir Mohammad Nourtani'nin Zonguldak'ta ruhsatsız bir madende çalışırken yaralanmasının ardından cesedinin ormanlık alanda yakılmış halde bulunması üzerine, üçü tutuklu altı sanık hakkında müebbet hapis istemiyle dava açıldı. Duruşmada sanıklar, olayın detaylarını ve birbirlerine karşı suçlamalarını anlattı. Nourtani'nin eşi, sanıklardan birinin eşinden böbreğini satmasını istediğini iddia etti. Mahkeme, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına ve bazı sanıklar için yurt dışı çıkış yasağına karar verdi.
30 Mayıs 2024

ABD'de Jesse Kipf isimli bir adam, çocuğuna nafaka ödememek için Hawaii'deki ölü kayıt sistemini hackledi ve kendisini ölmüş gibi gösterdi. Kipf, başka bir eyaletteki doktorun kullanıcı adı ve şifresiyle sisteme giriş yaparak sahte bir ölüm belgesi hazırladı. Suçunu itiraf eden Kipf, dolandırıcılık ve ağır kimlik hırsızlığı suçlarından yaklaşık yedi yıl hapis cezasına çarptırıldı.
21 Ağustos 2024

Eski Japon boksör Iwao Hakamada, 46 yıl hapiste kaldıktan sonra birden fazla cinayetten suçsuz bulunarak beraat etti. Hakamada, 1968'de çalıştığı fabrikanın patronunu, patronun karısını ve iki çocuğunu öldürmek suçuyla idama mahkum edilmişti. 2014'te delillerin sahte olduğu tespit edilince yeniden yargılanan Hakamada, 10 yıllık dava sürecinin ardından serbest bırakıldı. Bu olay, Japonya'daki idam cezası tartışmalarını yeniden alevlendirdi.
27 Eylül 2024

Türkiye'de uyuşturucu kaçakçılığının merkezi olduğu iddia edilen bir ağın başında bulunan Abdullah Alp Üstün, tutuksuz yargılanıyor. Avrupa'nın en çok aranan uyuşturucu baronlarından biri olan Bolle Jos'un arkasında olduğu ve 'Don Vito Corleone' kod adını kullandığı belirtiliyor. Üstün, uyuşturucu kaçakçılığı, kara para aklama ve örgüt kurma suçlarından cezalandırılması talep edilirken, Bolle Jos ve Isaac Bignan gibi yabancı baronlar da örgüte üye olmak ve kara para aklamakla suçlanıyor.
5 Nisan 2024

Rupert Murdoch'un medya imparatorluğunun ve 14,9 milyar sterlinlik aile vakfının geleceğini belirleyecek dava pazartesi günü başlıyor. Dava, Murdoch'ın ölümünden sonra News Corp ve Fox News'u kontrol etme yetkisinin kime geçeceğini belirlemek için yapılacak. Murdoch'ın çocukları arasında fikir ayrılıkları ve siyasi görüş farklılıkları nedeniyle çatışmalar yaşanıyor. Dava, Nevada'nın Reno kentindeki Washoe İlçe Adliyesi'nde görülecek ve medya kuruluşlarının duruşmaya katılmasına izin verilmedi.
17 Eylül 2024
İşaretlediklerim