Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO), dünya genelinde zorla çalıştırılan insan sayısının arttığını ve bu durumdan elde edilen yıllık kazancın 236 milyar dolara ulaştığını açıkladı. 2021 verilerine göre, dünya genelinde 27,6 milyon kişi zorla çalıştırılıyor ve bu durumun en çok fuhuş sektöründe yoğunlaştığı belirtiliyor. Zorla çalıştırma vakaları, 2016 ile 2021 yılları arasında 2,7 milyon kişi artış gösterdi. En çok yasa dışı kazanç Avrupa ve Orta Asya'da elde edilirken, Arap ülkeleri ile Amerika, Afrika ve Asya/Pasifik ülkeleri de bu durumdan etkileniyor.
19 Mart 2024

Britanya Başbakanı Rishi Sunak, ülkede bulunan düzensiz göçmenleri Ruanda'ya sınır dışı etme planının 10-12 hafta içinde başlayacağını duyurdu. Bu plan, İşçi Partisi tarafından engellenmeye çalışılsa da, Sunak gerekli tüm hazırlıkların yapıldığını ve ulusal güvenlik gereği bu planın uygulanacağını belirtti. Britanya, geçen yıl Ruanda ile düzensiz göçmenlerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere 5 yıllık 120 milyon sterlinlik bir anlaşma yapmıştı. Yüksek Mahkeme'nin geçmişte bu planı yasa dışı bulduğu ve uygulamayı durdurduğu biliniyor.
22 Nisan 2024

Küresel Destinasyon Sürdürülebilirlik Endeksi, geri dönüşüm oranları, hava kirliliği seviyeleri, bisiklet yolu miktarı ve çevre dostu sertifikalı otel odalarının yüzdesi gibi 69 göstergeyi inceleyerek dünyanın en sürdürülebilir şehirlerini belirledi. İsveç'in Göteborg şehri, 2016-2021 yılları arasında her yıl endekse liderlik ederken, Oslo ve Glasgow da sırasıyla ikinci ve üçüncü sırada yer aldı. Bu şehirler, toplu taşıma araçlarının yenilenebilir enerjiyle çalışması, bisiklet ve elektrikli araç kullanımının teşvik edilmesi gibi özellikleriyle öne çıkıyor.
5 Nisan 2024

İsviçre, askeri mühimmatın göllere boşaltılması sonucu oluşan kirliliği temizlemek için en iyi üç projeye 50 bin frank ödül vereceğini duyurdu. Luzern, Neuchatel, Thun ve Brienz gibi göllerde tonlarca mühimmat birikmiş durumda. Mühimmat temizliğinin milyarlarca dolara mal olması bekleniyor ve bu durum göl ekosistemleri için ciddi riskler taşıyor. Emekli jeolog Marcos Buser, askeri çöplerin bertarafı konusunda yetkilileri yıllar önce uyarmıştı.
19 Ağustos 2024

Afrika Birliği, Etiyopya'da düzenlenen 37'nci zirvede, kıtadaki eşek popülasyonunun hızla azalması nedeniyle eşek derisi ticaretine yasak getirdi. Bu karar, özellikle Çin'den gelen yüksek talep nedeniyle her yıl milyonlarca eşeğin öldürülmesine yol açan bir endüstriyi hedef alıyor. Britanya merkezli eşekleri koruma derneği 'The Donkey Sanctuary', bu kararın hem eşek popülasyonunu hem de eşeklerden geçimini sağlayan yerel toplulukları koruyacağını belirtti. Afrika, dünya eşek popülasyonunun üçte ikisini barındırıyor ve eşekler, taşımacılık ve ulaşım için kritik öneme sahip.
19 Şubat 2024

İngiliz iklim aktivistleri, Vincent Van Gogh’un 'Ayçiçekleri' tablosunun antika çerçevesine zarar verdikleri gerekçesiyle yargılanıyor. İki 'Just Stop Oil' aktivisti, 2022'de Londra Ulusal Müzesi'ndeki tabloya domates çorbası atmıştı. Mahkeme, tablonun zarar görmediğini ancak antika çerçevenin yüzeyinin zarar gördüğünü belirtti. Aktivistler suçlamaları reddederken, yargıç inançların suçun savunması olamayacağını ifade etti.
23 Temmuz 2024

İsviçre, askeri mühimmat nedeniyle kirlenen göllerini temizlemek için en iyi üç projeye 50 bin frank ödül vereceğini duyurdu. Luzern, Neuchatel, Thun ve Brienz gibi göllerde tonlarca mühimmat birikmiş durumda. Bu mühimmatların temizlenmesinin milyarlarca dolara mal olması bekleniyor. Emekli jeolog Marcos Buser, askeri çöplerin patlama riski ve zehirli TNT'nin suyu kirletme olasılığına dikkat çekiyor.
19 Ağustos 2024

Britanya'nın Wiltshire kenti Salisbury Düzlüğü'nde bulunan tarih öncesi anıt Stonehenge'de yaz gün dönümünü kutlamak için yaklaşık 15 bin kişi toplandı. Etkinlik, insanların taşlara yaklaşabildiği ender anlardan biri olarak dikkat çekti. Çarşamba günü Just Stop Oil protestocularının taşlara turuncu boya sıkmasının ardından, English Heritage boyayı temizledi ve taşlara zarar verilmedi. Her yıl dünyanın dört bir yanından insanlar yaz gün dönümünü görmek için Stonehenge'e geliyor.
22 Haziran 2024
İşaretlediklerim