Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda yüzde 49,50 oy alarak ikinci tura kalmış ve millet ittifakının adayı Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 44,89 oy almıştır. Erdoğan, CNN Türk ve Kanal D'nin ortak yayınında seçim sonuçlarını değerlendirmiş, 28 Mayıs'taki ikinci tur için seçmenleri oy kullanmaya çağırmış ve seçim stratejilerini anlatmıştır. Ayrıca, deprem bölgesini ziyaret edeceğini ve miting yapmayı düşünmediğini, ancak halkla bütünleşme amaçlı toplantılar yapabileceğini belirtmiştir. Partisindeki düşüşü ve milletvekili sayısındaki eksikliği de dile getirmiş ve bu konuda teşkilatın çalışmalar yürüttüğünü ifade etmiştir.
16 Mayıs 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Rize'de bir toplantı sonrası partililerle çekilen fotoğrafta 'üçüncü yolu' ifade etmek için üç parmak işareti yaptı. İnce, bu işareti Twitter hesabından paylaştığı fotoğraflarla duyurdu ve Türkiye'nin 'ne tek adama ne de tek adaya mahkum olmadığını', Memleket Partisi'nin bir seçenek olduğunu belirtti.
14 Nisan 2023

İYİ Parti Grup Başkan Vekili Erhan Usta, altılı masanın son toplantısında cumhurbaşkanı adayı konusunda bir isim üzerinde anlaşma sağlanmadığını belirtti. Altı liderin ortak cumhurbaşkanı adayında ortak bir anlayışa vardığı ve nihai açıklamanın 6 Mart'ta yapılacağı açıklandı. İYİ Parti'nin CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun adaylığına mesafeli durduğu, diğer dört partinin ise yakın durduğu biliniyor. Usta, olası bir isim havuzunun oluştuğunu ve 6 Mart'a kadar değerlendirileceğini, ayrıca bakanlık ve görev dağılımı konularının da gündeme gelebileceğini ifade etti.
2 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 2023 seçimlerinde üçüncü kez aday olup olamayacağı tartışılırken, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, Erdoğan'ın aday olabileceğini belirtti. Uçum, 2014 seçiminin eski sistemle, 2018 seçiminin ise yeni başkanlık sistemle yapıldığını ve yeni sisteme göre Erdoğan'ın 'sıfırlandığını' ifade etti. Muhalefetin altılı masa toplantısında Erdoğan'ın üçüncü defa aday olamayacağını vurgulamasının ardından Uçum, muhalefeti 'hileli' yöntemlerle Erdoğan'ın yolunu kesmeye çalışmakla suçladı.
27 Ocak 2023

DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi'nin Meclis'te ortak grup kurma iddiaları üzerine DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu bir açıklama yaptı. Yeneroğlu, Halk TV yayınında yaptığı açıklamada, ortak grup kurmanın üç partiye zarar vereceğini düşündüklerini ve bu nedenle böyle bir girişimde bulunmayacaklarını belirtti. Bu açıklama, daha önce üç partinin grup kurma kararı aldığı yönündeki iddiaları yalanlamış oldu.
23 Haziran 2023

Ünlü yönetmen Ridley Scott, 'Gladyatör' filminin devamı olan 'Gladyatör 2' filminin neden 23 yıl sonra çekildiğini açıkladı. Scott, filmin iyi bir senaryosunun olmadığını ve Lucilla'nın oğlu Lucius'a odaklanma fikri ortaya çıkana kadar beklediklerini belirtti. Devam filminde, ölen Maximus'un yerine Lucilla'nın oğlu Lucius'un hikayesi anlatılacak. Filmin 22 Kasım 2024'te vizyona girmesi bekleniyor.
8 Ekim 2023

Girey Altınok ve Kerem Özdoğan'ın yazıp oynadıkları komedi dizisi 'Prens'in ikinci sezon çekimleri başladı. BluTv'nin popüler dizisi, sevilmeyen ve umursanmayan Bongomia ülkesinin prensinin hikayelerini konu alıyor. İkinci sezonda eski oyuncu kadrosuna ek olarak Ebru Şahin, Deniz Uğur, Sarp Aydınoğlu, Oktay Korunan gibi yeni isimler katıldı. Yayın tarihi henüz açıklanmadı.
5 Aralık 2023

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda Sinan Oğan'ı destekleyen Zafer Partisi, ittifakın dağıldığını duyurdu. Adalet Partisi ikinci turda Kılıçdaroğlu'na destek vereceğini açıklarken, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın kimi destekleyeceği merak konusuydu. Özdağ'ın bu konudaki tutumunu açıklayacağı basın toplantısı, planlanan 11:00 saati yerine 13:00'e ertelendi.
23 Mayıs 2023

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, AKP-MHP bloğunun HDP'yi seçim sürecinden dışlamaya çalıştığını ancak bunun başarısız olacağını ifade etti. Buldan, HDP'nin gündemini sadece partinin ve halkın belirleyeceğini ve iktidarı sandıkta yeneceklerini söyledi. Ayrıca, iktidarın seçim tarihi konusunda kararsız olduğunu ve haziran ayından korktuklarını dile getirdi. HDP'nin kendi adayını çıkaracağını daha önce belirten Buldan, seçimlerin ikinci turunun kesinlikle haziranda olacağını vurguladı.
17 Ocak 2023

ABD'deki film ve dizi sektörünün merkezi Hollywood'da beş aylık grevin ardından ön anlaşma sağlandı. Bu gelişme sonrası The Office'in yaratıcısı Greg Daniels, diziyi yeniden başlatmayı planlıyor. The Office, 2005-2013 yılları arasında dokuz sezon boyunca yayınlanmış ve dünya çapında en çok sevilen durum komedilerinden biri olmuştu. Dizinin yeniden çekilmesi uzun zamandır gündemdeydi.
25 Eylül 2023

14 Mayıs genel seçimlerinin Yüksek Seçim Kurulu verilerine göre ikinci tura kaldığı belirtildi. Kesin olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yüzde 49,51, Kemal Kılıçdaroğlu'nun yüzde 44,88 ve Sinan Oğan'ın yüzde 5,47 oy aldığı ifade edildi. Meclis dağılımında ise cumhur ittifakının 322, millet ittifakının 213, emek ve özgürlük ittifakının ise 65 vekil çıkaracağı öngörülüyor. HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda seçimin ikinci turu için umutlu bir mesaj vererek, 'Umutsuzluk yok. Çok defa kazandık, yine kazanacağız' dedi.
15 Mayıs 2023

Araştırmacı Bekir Ağırdır, Türkiye'de yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda genç seçmenlerin tepkisinin belirleyici olabileceğini ve Kemal Kılıçdaroğlu lehine bir oy patlaması yaşanabileceğini belirtti. Ağırdır, seçmenlerin ikinci turu 'son şans' olarak görebileceğini ve yüzde 20'lik kararsız kesimin tercihlerinin sonucu etkileyebileceğini ifade etti. Ayrıca, iktidarın güvenlik güçleri ve yargı üzerinden yapabileceklerinin sonucu etkileme potansiyeline sahip olduğunu, ancak gençlerin ideolojik olmayan bir yaklaşımla oy kullanabileceklerini söyledi.
5 Mayıs 2023

Doğru Parti, Ümit Özdağ liderliğindeki Zafer Partisi'nin öncülük ettiği ata ittifakından ayrıldığını duyurdu. Parti Genel Başkanı Rifat Serdaroğlu, üçüncü bir cumhurbaşkanı adayı çıkarmanın cumhur ittifakına yarayacağını ve partiyi böleceğini belirterek, Sinan Oğan'ın son anda cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilmesi üzerine ittifak görüşmelerinin sonlandığını ifade etti. Daha önce Muharrem İnce'nin Memleket Partisi de ata ittifakından ayrılmıştı. Zafer Partisi, Adalet Partisi, Türkiye İttifakı Partisi ve Ülkem Partisi ile birlikte ata ittifakını oluşturmuş ve Sinan Oğan'ı cumhurbaşkanı adayı olarak duyurmuştu.
11 Mart 2023

Nuri Bilge Ceylan'ın son filmi 'Kuru Otlar Üstüne', Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nde Türkiye prömiyerini yapacak. Film gösteriminden elde edilecek gelir, İhtiyaç Haritası aracılığıyla deprem bölgelerine ulaştırılacak. Festival bu yıl, İhtiyaç Haritası ile işbirliği yaparak, özellikle depremden etkilenen çocukların ve gençlerin psikososyal, bilişsel ve duygusal gelişimine katkı sağlamayı hedefliyor. İhtiyaç Haritası, afet bölgesinde 'Hatay Komünite Merkezi' başta olmak üzere farklı konteyner kent ve alanlarda çocuklar ve gençler için kalıcı mekanlar kuracak ve çeşitli eğitim ve etkinlikler gerçekleştirecek.
8 Eylül 2023

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, bir röportajda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kazanabilecek aday olduğunu düşündüğünü belirtti. İYİ Parti'nin 'kazanacak aday' konusundaki itirazlarına rağmen Uysal, Kılıçdaroğlu'nun adaylığının doğal ve uygun olduğunu, ikinci bir Ekmeleddin İhsanoğlu vakasının yaşanmayacağını ve Kılıçdaroğlu'nun siyasi akıl ve birikimle süreci yönetecek iddialı bir isim olduğunu ifade etti. Ayrıca, karar alma süreçlerinin erkene alınması gerektiğini vurguladı.
23 Ocak 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda elenen ata ittifakının adayı Sinan Oğan, ikinci turda kimi destekleyeceği konusunda kritik bir figür haline geldi. Oğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştükten sonra gazeteci Saygı Öztürk, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın Oğan ile yolların ayrılmasının mümkün olduğunu söylediğini iddia etti. Oğan ise Sözcü gazetesine verdiği demeçte, Özdağ ile süreci istişareyle götürdüklerini, farklı düşünseler bile istişare ettiklerini ve aralarında sıkıntı olmadığını, ancak kararlarının aynı olmak zorunda olmadığını ifade etti.
22 Mayıs 2023

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, partinin eski üyesi Sinan Oğan'ın cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda Cumhur İttifakı'nın adayı Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini açıklamasının kişisel bir tercih olduğunu ve partiyi bağlamadığını belirtti. Özdağ, Zafer Partisi'nin resmi tutumunu kendisinin açıklayacağını duyurdu. Ata İttifakı'nın diğer bileşeni Adalet Partisi ise Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini açıklamıştı. Özdağ'ın kimi destekleyeceği konusunda bir açıklama yapması bekleniyor.
22 Mayıs 2023

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Ankara'da 'Next Level' adlı binada yüksek teknolojiyle donatılmış bir seçim ofisi kurduğunu ve bu ofiste 300 kişilik bir ekibin 24 saat çalıştığını belirtti. Altaylı, seçime kadar 17 büyük toplantı yapılacağını ve bu toplantılarda 300'e yakın farklı kesimlerden fikir önderinin Erdoğan ile bir araya geleceğini, aralarında muhaliflerin de bulunduğunu yazdı.
23 Ocak 2023

Netflix, merakla beklenen 'Kulüp' dizisinin ikinci sezonunun 15 Eylül'de platforma yükleneceğini duyurdu. İkinci sezonda Halil Babür, Serra Arıtürk ve Ada Erma gibi yeni isimler kadroya dahil oluyor. Hikayesi 1960'lı yılların İstanbul'unda devam eden dizi, Kulüp ailesinin zorluklara karşı dimdik durma mücadelesini konu alıyor.
21 Ağustos 2023

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, İYİ Parti'nin altılı masadan ayrılmasının ardından AKP kulislerinde seçimlerin lehlerine döndüğü yönünde bir algının oluştuğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İYİ Parti'nin ayrılmasına ilişkin yorum yaparak, kendi planlarının belli olduğunu ifade etti. Selvi, AKP kulislerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yüksek oy oranıyla seçileceği ve seçimin ilk turda sonuçlanacağı beklentisinin hakim olduğunu yazdı.
5 Mart 2023
İşaretlediklerim