2021-2022 yıllarında Halkbank, mafyanın kara parasını akladığı Ayyıldız Tünel A.Ş.'ye toplam 480 milyon 515 bin TL kredi vermiştir. Özellikle 1 Haziran 2022'de 150 milyon TL kredi verilmiş ve karşılığında De Solar 7 Limited Şirketi'nin hisseleri rehin gösterilmiştir. Ancak, bu hisselerin değeri gerçekçi bir şekilde analiz edilmemiş ve şirketin değeri hayali olarak 10 kat artırılmıştır. MASAK'ın incelemesi sonucunda, kamu bankasının halkın parasını mafyaya peşkeş çektiği ortaya çıkmıştır.
5 Haziran 2024

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) katılımcılarının evlilik, konut alımı ve doğal afet durumlarında birikimlerinin yüzde 50'sine kadar kısmi ödeme alabilmesi için başvuru şartlarını belirledi. 1 Temmuz'da yürürlüğe girecek düzenlemeyle, katılımcılar belirli koşullar altında ve hak kaybına uğramadan bu ödemeleri talep edebilecek. Başvuru koşulları arasında, daha önce kısmen ödeme almamış olmak, belirli bir süre sistemde bulunmak ve asgari katkı payı ödemiş olmak gibi kriterler yer alıyor. Ayrıca, başvuruların kabulü veya reti, belgelerin sunulması ve ödeme süreçleriyle ilgili detaylı bilgiler de paylaşıldı.
8 Nisan 2024

Diyanet İşleri Başkanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın hazırladığı Tasarruf Tedbirleri Genelgesi kapsamında Audi A8 marka aracı iade ettiğini duyurdu. Ayrıca, hizmet içi eğitimlerin eğitim merkezlerinde ve çevrim içi olarak yapılması, zorunlu ihtiyaçlar dışında demirbaş eşya ve büro malzemesi alımlarının durdurulması gibi çeşitli tasarruf tedbirleri uygulanacak. Yurt dışı programları ve personel görevlendirmeleri de en asgari düzeyde tutulacak.
17 Mayıs 2024

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan düzenlemeyle, 36'sı yerli üretim olmak üzere toplamda 47 ilacın geri ödeme listesine eklendiğini duyurdu. Bakan Işıkhan, ilaçların hastalara şifa olmasını temenni ederek, vatandaşlara sağlıklı bir ömür diledi. Geri ödeme listesine eklenen ilaçların detaylarına Bakan Işıkhan'ın Twitter hesabından ulaşılabileceği belirtildi.
19 Mart 2024

Türkiye’nin dev süt markalarından biri olan Kay Süt iflas etti. Şirket mali darboğaza girerek konkordato talep etti. Alacaklı konumdaki Garanti Bankası, Kay Süt fabrikasının icradan satışını istedi. Balıkesir 4’üncü İcra Müdürlüğü, tesisin icradan satış ihalesinin 16 Temmuz günü yapılacağını duyurdu.
17 Haziran 2024

Hazine ve Maliye Bakanlığı, gerçekleştirdiği bono ve tahvil ihaleleri ile toplamda 36 milyar 427 milyon lira (yaklaşık 1 milyar 128 milyon dolar) değerinde borçlanma yaptı. İlk ihalede 11 ay vadeli kuponsuz hazine bonosu yeniden ihraç edilirken, ikinci ihalede ise 2 yıl vadeli, altı ayda bir yüzde 18,5 kupon ödemeli sabit kuponlu devlet tahvili yeniden ihraç edildi. İlk ihalede nominal satış 2 milyar 469 milyon lira, ikinci ihalede ise 15 milyar 88 milyon lira olarak gerçekleşti.
6 Mayıs 2024

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Koza-İpek Holding'e ait Bebek'teki yalıyı satışa çıkardı. Yalı, bağımsız değerleme şirketleri tarafından 750 milyon lira olarak değerlendirildi. Satış ihalesi 27 Haziran'da açık teklif ve açık artırma yöntemiyle gerçekleştirilecek. İhaleye katılmak isteyenlerin gerekli belgeleri ve şartnameyi 25 Haziran'a kadar TMSF'ye ulaştırmaları gerekiyor.
28 Mayıs 2024

İstanbul Havalimanı'nı işleten İGA A.Ş'nin iki ortağı Kalyon ve Cengiz şirketlerinin kurduğu İGA Holding, sermayesini 10 milyon TL'den 12 milyar 853 milyon 485 bin TL'ye çıkardı. Sermaye artırımı, 29 Mayıs'ta yapılan Genel Kurul'da kararlaştırıldı ve 30 Mayıs 2024 tarihli Ticaret Sicili'nde yayımlandı. Sermaye artırımı, şirket ortaklarının yurt dışından getirdiği nakit ile gerçekleştirildi ve bu durum, şirket sahiplerine çeşitli vergisel avantajlar sağladı.
5 Haziran 2024

Türkiye İş Bankası, kuruluşunun 100. yılı şerefine, Türkiye genelinde çevre bilincini artırmak ve doğayı korumak amacıyla '81 İlde 81 Orman' projesini yeniden hayata geçiriyor. Proje, Orman Genel Müdürlüğü ve TEMA Vakfı işbirliği ile yürütülecek ve ikinci aşamada 81 ilde toplam 2 milyon 200 bin fidan dikilmesi planlanıyor. İlk aşamada 1500 hektar alanda 2 milyon 205 bin fidan dikilmiş ve bu fidanların bakımı beş yıl süresince yapılmıştır. Projenin başarı oranı yüzde 84 olarak kaydedilmiştir.
11 Mayıs 2024

Amazon'un kurucusu Jeff Bezos, daha önce 50 milyon adede kadar Amazon hissesi satabileceğini duyurmuştu. 7-8 Şubat tarihlerinde toplamda 2 milyar dolar değerinde 11 milyon 997 bin 698 adet hisse satışı gerçekleştirdi. Bir hafta sonra 12 milyon adet daha hisse satarak, son olarak 2,4 milyar dolar değerinde 14 milyon adet hisse daha sattı ve toplamda yaklaşık 8,5 milyar dolar kazanç elde etti. Bezos, bu satışların ardından Amazon hisse satışlarını durdurduğunu açıkladı.
21 Şubat 2024

Getir, Abu Dabi Devlet Yatırım Fonu Mubadala'dan yaklaşık 250 milyon dolar sermaye desteği alarak ikiye bölünecek. Şirketin Britanya pazarından çekilmesinin ardından, Türkiye'deki gıda ve market dağıtım operasyonlarından sorumlu olacak yeni bir şirket kurulacak ve bu şirketin çoğunluk hissesi Mubadala'ya ait olacak. Getir'in kurucusu Nazım Salur, yeni yapıda aktif rol almayacak ve diğer varlıkları yönetecek. Bu yeniden yapılandırma, Britanya ve Avrupa'daki tasfiyeyi kolaylaştırmayı ve Türkiye pazarındaki yatırım payını büyütmeyi hedefliyor.
24 Haziran 2024

Türkiye İş Bankası, çocukların kitap okuma alışkanlığı kazanması amacıyla başlattığı ‘Karneni Göster Kitabını Al’ kampanyasını 17. kez düzenliyor. Kampanya kapsamında bu yıl tarih ve bilim temalı iki yeni kitap hazırlandı. Etkinlikte, İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran ve diğer banka yöneticileri çocuklara kitaplarını hediye etti. Kitaplar, İş Bankası şubelerinin yanı sıra Kumbara Dergisi portalı ve mobil uygulaması üzerinden de erişilebilir olacak.
14 Haziran 2024

Amazon'un kurucusu Jeff Bezos, 7-8 Şubat tarihlerinde 11 milyon 997 bin 698 adet hisse senedi satarak 2 milyar dolardan fazla gelir elde etti. Bloomberg HT'nin haberine göre, Bezos daha sonra 12 milyon adet daha hisse satarak yaklaşık 2 milyar dolar daha kazandı. Bu satışlarla birlikte Bezos'un toplamda 4 milyar dolar gelir elde ettiği ve 50 milyon adede kadar hisse satabileceğini belirttiği bildirildi.
14 Şubat 2024

ABD Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC), Philadelphia merkezli Republic First Bank'ın kapatıldığını açıkladı. Bu olay, ABD'de 2024 yılının ilk banka iflası olarak kaydedildi. FDIC, mevduat sahiplerini korumak amacıyla, Republic First Bank'ın varlıklarının ve mevduatlarının büyük bir kısmının Fulton Bank tarafından satın alınmasını sağladı. Republic First Bank'ın 32 şubesi, Fulton Bank şubeleri olarak yeniden açılacak ve mevduat sahipleri artık Fulton Bank'ın müşterileri olacak.
27 Nisan 2024
İşaretlediklerim