Türkiye'nin EURO 2024 Futbol Şampiyonası'ndaki rakipleri, Almanya'nın Hamburg şehrinde gerçekleştirilen grup kura çekimiyle belirlendi. A Milli Takım, F Grubu'nda Portekiz, C yolu play-off galibi (Gürcistan, Yunanistan, Kazakistan, Lüksemburg) ve Çekya ile eşleşti. Turnuva, 14 Haziran-14 Temmuz 2024 tarihleri arasında düzenlenecek ve şampiyon, Berlin Olimpiyat Stadı'nda oynanacak final maçıyla belirlenecek.
2 Aralık 2023

İngiltere, EURO 2024 çeyrek finalinde İsviçre ile karşılaştı ve maçın normal süresi ile uzatma dakikalarında eşitlik bozulmayınca penaltı atışlarına geçildi. Penaltı atışlarında üstünlük sağlayan İngiltere, İsviçre’yi eleyerek yarı finale yükseldi. Bu sonuçla İngiltere, turnuvada yoluna devam ederken İsviçre turnuvaya veda etti.
6 Temmuz 2024

UEFA Avrupa Ligi'nde son 16 turu rövanş maçları sonucunda Bayer Leverkusen, Liverpool, Roma ve Atalanta çeyrek finale yükseldi. Azerbaycan temsilcisi Karabağ, Bayer Leverkusen'e 3-2 yenilerek elendi. Liverpool, Sparta Prag'ı 6-1 mağlup ederken, Muhammed Salah Liverpool tarihine geçti. Roma, ilk maçtaki avantajıyla Brighton'a 1-0 yenilse de çeyrek finale adını yazdırdı.
15 Mart 2024

EURO 2024'e katılan takımlara toplam 331 milyon avro ödül dağıtılacak. Katılım ücreti olarak her takıma 9 milyon 250 bin avro ödenecek ve galibiyetler için 1 milyon, beraberlikler için 500 bin avro verilecek. Turnuvanın şampiyonu 8 milyon avro ek ödül alacak ve maksimum ödül miktarı 28 milyon 250 bin avroya ulaşabilecek. İkinci olan takıma ise 5 milyon avro ödül verilecek.
13 Haziran 2024

Beşiktaş, UEFA Avrupa Konferans Ligi D Grubu'nun ilk maçında Belçika'nın Club Brugge takımıyla deplasmanda 1-1 berabere kaldı. Maçın sonucu, grup aşamasında Beşiktaş'ın konumunu belirleyecek önemli bir faktördür.
22 Eylül 2023

EURO 2024'te son 16 turu maçında İsviçre, İtalya'yı 2-0 mağlup ederek çeyrek finale yükselen ilk takım oldu. Maç Berlin Olimpiyat Stadyumu'nda oynandı ve İsviçre'nin gollerini 37. dakikada Freuler ve 46. dakikada Ruben Vargas kaydetti. İsviçre'nin çeyrek finaldeki rakibi, İngiltere – Slovakya eşleşmesinin galibi olacak.
29 Haziran 2024

Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) çeyrek final maçları sona erdi ve yarı finale yükselen takımlar belirlendi. İspanya, Fransa, İngiltere ve Hollanda yarı final biletini alan takımlar oldu. Yarı final maçları 9 Temmuz Salı günü İspanya ile Fransa arasında Münih Arena'da ve 10 Temmuz Çarşamba günü Hollanda ile İngiltere arasında BVB Dortmund Stadyumu'nda oynanacak.
7 Temmuz 2024

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nin 1'inci eleme turu ilk maçları 29 karşılaşmayla sona erdi. Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin 2'nci eleme turundaki muhtemel rakipleri ilk maçlarda berabere kaldı. Arnavutluk ekibi Tiran, Gürcistan temsilcisi Dinamo Batum ile 1-1 berabere kalırken, San Marino'nun La Fiorita takımı da Moldova ekibi Zimbru ile aynı skorla eşitliği bozamadı. Rövanş maçları 18 ve 20 Temmuz tarihlerinde oynanacak.
14 Temmuz 2023

Fransa, EURO 2024 çeyrek final maçında Portekiz’i penaltılarda mağlup ederek yarı finale yükseldi. Maçın normal süresi ve uzatma dakikaları berabere tamamlandıktan sonra, penaltı atışlarında üstünlük sağlayan Fransa, turnuvada yoluna devam ediyor. Bu sonuçla birlikte Fransa, EURO 2024'te yarı finale çıkan ikinci takım oldu.
6 Temmuz 2024

Türkiye A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri D Grubu'nda Hırvatistan'a konuk oldu ve mücadeleyi 1-0 kazandı. Karşılaşmadaki golü 30'uncu dakikada Barış Alper Yılmaz kaydetti. A Milli Takım, Hırvatistan’a karşı aldığı galibiyet sonrasında 13 puanla D grubunda liderliğe yükseldi.
13 Ekim 2023

2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) A Grubu ikinci maçında İsviçre, Macaristan'ı 3-1 yendi. İsviçre'nin gollerini Kwadwo Duah, Michel Aebischer ve Breel Embolo kaydetti. Macaristan'ın tek golü Barnabas Varga'dan geldi. İsviçre, gruptaki ikinci maçında İskoçya ile karşılaşacak.
15 Haziran 2024

UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu dördüncü hafta maçında Fenerbahçe, deplasmanda Ludogorets'e 2-0 mağlup oldu. Maçın 18. dakikasında Piotrowski'nin golüyle geriye düşen Fenerbahçe, ikinci yarıda da etkili olamayarak maçı kaybetti. Bu sonuçla Fenerbahçe, Avrupa'da devam eden dokuz maçlık yenilmezlik serisini sonlandırdı. Buna rağmen Fenerbahçe, grupta 9 puanla liderliğini korumaya devam ediyor.
10 Kasım 2023

Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) D grubu ikinci maçında Fransa, Avusturya’yı 1-0 mağlup etti. Maçta Fransa'ya galibiyeti getiren gol, Maximillian Wöber’in 38’inci dakikada kendi kalesine attığı gol oldu. Fransa, bir sonraki maçında Hollanda ile karşılaşacak, Avusturya ise Polonya ile mücadele edecek.
17 Haziran 2024

UEFA Şampiyonlar Ligi 1'inci eleme turu rövanş maçları sonucunda Zalgiris, Rakow, Sheriff, Maccabi Haifa, Hacken, BATE Borisov, Zrinjski ve Breidablik takımları 2'nci eleme turuna yükselmeyi başardı. Maçlar farklı ülkelerden takımlar arasında oynandı ve bazıları uzatma ya da penaltılarla sonuçlandı. İlk maçların skorlarına göre değişen sonuçlar, takımların bir üst tura çıkmasını sağladı.
19 Temmuz 2023

Beşiktaş, UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turunda Ukrayna ekibi Dinamo Kiev'i 1-0 yenerek gruplara kalmayı başardı. Bu, siyah-beyazlı ekibin bir sezon aradan sonra Avrupa kupalarında yeniden gruplara kaldığı anlamına geliyor. Beşiktaş, bu sezon Avrupa'da oynadığı altı maçı da kazanarak, Avrupa futbolunun üç numaralı organizasyonunda gruplara kalmayı başardı.
31 Ağustos 2023

Beşiktaş, UEFA Avrupa Konferans Ligi D Grubu'nun beşinci haftasında evinde Belçika'nın Club Brugge takımına 5-0 mağlup oldu. Maç, Tüpraş Stadyumu'nda oynandı ve Club Brugge takımının gollerini Nielsen, Thiago, Onyedika ve Skov Olsen attı. Bu sonuçla Beşiktaş grubunda 1 puanla kalırken, Club Brugge 13 puanla grup liderliğini sürdürdü.
30 Kasım 2023

EURO 2024 son 16 turu maçında Almanya, Danimarka'yı 2-0 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Maçta Almanya'nın üstün performansı dikkat çekti. Bu galibiyetle Almanya, turnuvada yoluna devam ediyor.
30 Haziran 2024

Türkiye A Milli Futbol Takımı, EURO 2024 hazırlıkları kapsamında Macaristan'a konuk oldu ve Puskas Stadyumu'nda oynanan maçta 1-0 mağlup oldu. Maçın tek golü, Macar oyuncu Szoboszlai tarafından 48. dakikada penaltıdan kaydedildi. Bu sonuçla birlikte Macaristan'ın yenilmezlik serisi 12 maça yükseldi.
23 Mart 2024

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) B grubu mücadelesinde İspanya, Hırvatistan’ı 3-0 mağlup etti. Maça baskılı başlayan İspanya, ilk yarıda Alvaro Morata, Fabian Ruiz ve Dani Carvajal'in attığı gollerle galibiyete ulaştı. İspanya, gruptaki ikinci maçında son şampiyon İtalya ile karşılaşacak, Hırvatistan ise Arnavutluk ile mücadele edecek.
15 Haziran 2024

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) A grubu ikinci maçında Almanya, Macaristan'ı 2-0 yendi. Almanya'nın gollerini Jamal Musiala ve İlkay Gündoğan kaydetti. Macaristan, turnuvadaki ilk maçında İsviçre'ye de yenilmişti ve henüz puan alamadı. Almanya, A grubundaki üçüncü maçında İsviçre ile karşılaşacak, Macaristan ise İskoçya ile mücadele edecek.
19 Haziran 2024
İşaretlediklerim