Türkiye İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay ve İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, Hatay'ın Antakya ilçesindeki deprem bölgesinden yaptıkları açıklamalarda, internet ve sosyal medya üzerindeki bant daraltma kararlarına ve devletin depremle ilgili yetersiz müdahalesine tepki gösterdiler. Atay, hükümetin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iddialarını yalan olarak nitelendirdi ve sosyal medya yasağının insanların ölümüne sebep olduğunu ifade etti. Ayrıca AFAD'a da eleştirilerde bulunarak, yardım malzemelerine el koymalarını ve gölge etmemelerini istedi.
9 Şubat 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Erzurum'da düzenlenen mitingine taşlı saldırı düzenlenmesinin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu eleştirdi. İmamoğlu, Soylu'nun kendisini Erzurumlulara 'provokatör' dediği iddiasını reddederek Soylu için 'ahlakını yitirmiş bir adam' ifadesini kullandı. Saldırıda yaralananlara geçmiş olsun dileklerini ileten İmamoğlu, saldırıyı düzenleyenlerin masum olmadığını ve emniyet güçlerinin müdahale etmediğini belirtti. Ayrıca, sevgi ve iyiliğin kazanacağını vurgulayarak destekçilerine moral verdi.
8 Mayıs 2023

TBMM'de TİP Hatay Milletvekili Can Atalay için yapılan olağanüstü toplantıda, TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık'ın AKP sıralarına yönelik sert eleştirileri üzerine AKP'liler Şık'a saldırdı. Saldırıda Koçyiğit'in kaşı açıldı. Bu olayın ardından TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Nelson Mandela'nın torunu Nkosi Zwelivelile ve karma dövüş sanatları ustası Jeff Monson ile Meclis'te bir araya geldi. Kurtulmuş, Monson'ın Müslüman olduktan sonra ilk cuma namazını Meclis'teki camide kılmasını anlamlı bulduğunu belirtti.
16 Ağustos 2024

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, KRT yayınında yaptığı açıklamada, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim gecesi sokağa çıkılmaması ve sevinç gösterisi yapılmaması yönündeki çağrısını provokatif olarak nitelendirdi. Kılıçdaroğlu, seçim gecesi galip geldiklerinde olası taşkınlıklar ve şiddet olaylarını önlemek amacıyla bu uyarıda bulunmuştu. Şentop, Kılıçdaroğlu'nun bu sözlerinin iyi niyetli gibi görünse de aslında provokasyon içerdiğini belirtti.
5 Mayıs 2023

Tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, AKP'nin muhalefet partilerine ajan provokatörler sızdırdığını ve bu kişilerin yaklaşan seçimlerle ifşa olacağını iddia etti. Demirtaş, partisinin ve kendisinin siyasi tasfiye operasyonlarına direnerek bunları boşa çıkardığını belirtti. Eski HDP'li ve AKP milletvekilliği yolunda olan Ayhan Bilgen ise Demirtaş'ın sözlerine Twitter üzerinden cevap vererek, siyasette büyük lafların geri adım atılmasına yol açabileceğini ima etti. Diken, Demirtaş'ın tutukluluğuna gerekçe olarak Bilgen ve Altan Tan'ın ifadelerinin kullanıldığını daha önce haberleştirmişti.
24 Mart 2023

Eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş, Ankara'da silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Olayın ardından muhalefet liderleri, AKP ve MHP'nin sessizliğine dikkat çekerek cinayetin aydınlatılmasını talep etti. MHP, olayla ilgili gözaltına alınan İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk'ü listesinden çıkardı. Mersin Ülkü Ocakları Başkanı Yavuz Akgül, MHP'den istifa edenleri algı operasyonu yapmakla suçladı. AKP Sözcüsü Ömer Çelik ise bir ölüm üzerinden siyaset yapmanın ahlaki olmadığını ifade ederek, emniyet güçlerinin olayı aydınlatacağını söyledi.
2 Ocak 2023

TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, Borsa İstanbul'daki dalgalanmalar ve manipülasyon iddiaları üzerine MİT'in rapor hazırladığı söylentilerini Meclis gündemine getirdi. Borsa İstanbul'da yaşanan hızlı düşüş ve BİST100 endeksinin dünya genelinde en fazla kayıp yaşayan endeks olması üzerine MİT'in devreye girdiği ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı bilgilendirmek için bir rapor hazırladığı iddia edildi. Ahmet Şık, bu raporda manipülatör grupların AKP'li bazı isimlerle ilişkilerine de yer verildiği iddialarını dile getirerek, konuyla ilgili TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi.
17 Ocak 2023

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Ahmet Şık, HDP'ye yönelik eleştiriler içeren ve sosyal medyada yayılan bir video nedeniyle özür diledi. Şık, videoda HDP'nin önemli isimlerinden Selahattin Demirtaş'ı eleştirirken, 'Kürt faşistiyle uğraşamam' ifadesini kullanıyor. TİP de Şık'ın sözlerinin parti görüşlerini yansıtmadığını belirterek özür mesajı yayınladı. Şık ve TİP, HDP'li dostlardan, Kürt halkından ve sol kamuoyundan özür diledi.
29 Nisan 2023

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. MHP Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk, cinayet soruşturması kapsamında gözaltına alındı ve evinde silah bulundu. MHP İstanbul İl Başkanlığı, bu gelişmelerin ardından Köktürk'ün ismini yönetim kurulu listesinden çıkardı. Muhalefet liderleri, olayın aydınlatılması için hem AKP hem de MHP'nin sessiz kalmasını eleştirdi.
2 Ocak 2023

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Yargıtay'ın Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında verdiği kararı 'darbe girişimi' olarak nitelendirerek, TBMM Danışma Kurulu'nun toplanmaması üzerine TBMM Genel Kurulu'nu terk etmeme eylemine başlayacaklarını duyurdu. Bu karar, Gezi Parkı davasından hüküm giyen ve sonrasında milletvekili seçilen Can Atalay'ın durumuyla ilgili Anayasa Mahkemesi'nin verdiği hak ihlali kararının ardından geldi. Yargıtay, AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunulmasına hükmetmişti.
9 Kasım 2023

Erzurum'da Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu'nun mitingine taşlı saldırı düzenlendi ve en az 17 kişi yaralandı. Erzurum Valisi Okay Memiş'in başlangıçta sadece su şişesi atıldığını savunmasına rağmen, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve bazı AKP'li politikacılar İmamoğlu'nu suçladı. Emniyet güçleri saldırıya karıştığı tespit edilen 19 kişiden 15'ini gözaltına aldı, diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.
8 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın muhalefete yönelik eleştirilerini askerlerin alkışlaması üzerine CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, askerlerin siyasete alet edilmesini eleştirdi ve Erdoğan'ı Kenan Evren ile kıyasladı. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun bu eleştirilerine Muğla'daki bir yol açılışında yanıt vererek, ordunun komutanlarına yönelik hakaret içeren ifadeler kullanmakla suçladı. Kılıçdaroğlu ise Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, askerlerin siyasete karışmaması gerektiğini vurgulayarak Erdoğan'ı iftira atmaya devam etmekle itham etti.
14 Ocak 2023

İYİ Parti Teşkilat Başkanı ve İstanbul Milletvekili Satuk Buğra Kavuncu, Eskişehir Sivrihisar İlçe Başkanı Recep Toptaş'ın evinde bir saldırıya uğradığını açıkladı. Kavuncu, saldırganın Sivrihisar'daki bir caminin müezzini olduğunu ve daha önce Toptaş'a tehditlerde bulunduğunu belirtti. Kavuncu, saldırganın Toptaş'a yönelik 'Seni öldüreceğim, evini yakacağım' gibi tehditler savurduğunu ve bu kişinin televizyonda siyasi eleştirilerde bulunan kişilerden cesaret aldığını ima etti.
19 Temmuz 2023

Türkiye İşçi Partisi (TİP) üyeleri, Kadıköy'de bir basın açıklaması yapmak isterken polis tarafından ablukaya alındı ve gözaltılar gerçekleşti. Olaya müdahale eden polis en az 40 kişiyi gözaltına aldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaşananlar üzerine TİP Genel Başkanı Erkan Baş'ı telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti.
27 Şubat 2023

Erzurum'da Ekrem İmamoğlu'nun mitingine taşlı saldırı düzenlendi ve çok sayıda kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, saldırı sonrası İmamoğlu'nu 'provokatör' ilan etti ve Erzurum'daki olayları 'milliyetçi hassasiyet' olarak nitelendirdi. Soylu, İmamoğlu'nun eşi Dilek İmamoğlu'nun Van'da yaptığı zafer işaretini saldırının bir gerekçesi olarak gösterdi ve Erzurum'da yeterli güvenlik önlemlerinin alındığını savundu. Erzurum Valisi Okay Memiş ise olayları küçümseyerek sadece su şişelerinin atıldığını ve gerekirse gözaltı yapılacağını belirtti.
7 Mayıs 2023

Türkiye İşçi Partisi (TİP), deprem felaketinin yönetimindeki eksiklikleri eleştiren kişilere hakaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a istifa çağrısında bulundu. Erdoğan, eleştirilere 'terbiyesiz, ahlaksız, namussuz, adi' gibi ifadelerle karşılık vermişti. Ayrıca, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de eleştirenlere 'sahtekarlar, haşeratlar, tabansızlar, sefiller, aymazlar' şeklinde hitap etmişti. TİP, Erdoğan'a yönelik olarak 'Küfretme, istifa et!' ifadesini kullanarak tepkisini dile getirdi.
21 Şubat 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığını kabul etmeyerek altılı masayı terk etmiş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı adaylığa çağırmıştı. Bu durum Millet İttifakı'nda krize yol açmıştı. Kriz, Kılıçdaroğlu'nun ortak aday, İmamoğlu ve Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı gösterileceği bir formülle çözüldü ve Akşener altılı masaya geri döndü. Cumhur İttifakı partileri AKP ve MHP'li milletvekilleri bu gelişmelerden rahatsız oldu ve bazıları hakaret içeren tepkiler gösterdi.
6 Mart 2023

Saadet Partisi'nin Malatya'da kurduğu ve valiliğin kapatılmasını istediği aşevine destek için bölgeye giden CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, bir kişinin yumruklu saldırısına maruz kaldı. Valilik, aşevinin kapatılmayacağını, sadece taşınacağını açıkladı. Saldırı anı sosyal medyada paylaşıldı ve Yıldız'ın provokasyonlara karşı uyarıda bulunduğu ve olayların büyümesini engellemeye çalıştığı görüldü. Yıldız ve beraberindeki heyet saldırgan hakkında şikayetçi oldu.
14 Mart 2023

AKP milletvekili ve eski maliye bakanı Nureddin Nebati'nin Meclis'te olmadığı halde yerine oy kullanılmaya çalışıldığı belirlendi. Bu durum, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Grup Başkanı Gülüstan Kılıç Koçyiğit'in yoklama talebi üzerine ortaya çıktı. İyi Parti Grup Başkan Vekili Erhan Usta, yaşananları TBMM Genel Kurulunda hile yapıldığı şeklinde değerlendirdi ve tepki gösterdi. Olayın ardından yeterli çoğunluk olmadığı gerekçesiyle TBMM Genel Kurulu kapandı.
27 Şubat 2024

Tutuklu eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'na yapılan silahlı saldırıyı Twitter üzerinden kınadı. Demirtaş, bu tür saldırıların iktidardan bağımsız gerçekleşemeyeceğini ifade etti ve seçim kampanyasının şiddetle yürütülmesine karşı çıktı. Ayrıca, herkesin 14 Mayıs seçimlerine kararlılık ve cesaretle hazırlanması gerektiğini vurguladı. İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'na yapılan saldırıda, bir inşaat bekçisinin 'tesadüfen' ateş ettiği iddia edilmiş ve şüpheli gözaltına alınmıştı.
31 Mart 2023
İşaretlediklerim