Met Gala'ya katılmayan Katy Perry'nin, yapay zeka tarafından oluşturulan gala fotoğrafları sosyal medyada yayıldı. Fotoğraflar, 13 milyon kez görüntülendi ve birçok hayran Perry'nin gerçekten orada olduğuna inandı. Fotoğrafta Perry, çiçek ve yosun süslemeleriyle bezenmiş soluk renkli bir elbise giymiş olarak gösteriliyor. Fotoğrafın gerçek olmadığı, Perry'nin galaya gitmemesi ve fotoğraftaki halının 2018'den kalma olmasıyla kanıtlandı.
7 Mayıs 2024

Titanik filminde Rose karakterinin hayatta kalmasını sağlayan tahta parçası, 718 bin 750 dolara satıldı. Bu parça, Planet Hollywood'un sahne eşyaları ve kostümlerinin açık arttırmasında alıcı buldu. Satılan parça, 1912'deki Titanik faciasından kurtarılan bir enkaz parçasından esinlenerek yapılmış ve aslında bir kapı çerçevesinin parçasıydı. Filmde, bu parça Rose'un hayatta kalmasına yardımcı olurken, Jack karakteri ise donarak hayatını kaybediyor.
27 Mart 2024

Moda ikonu, iş kadını, oyuncu ve sosyal medya fenomeni Iris Apfel, 102 yaşında Florida Palm Beach'teki evinde hayatını kaybetti. 1921'de doğan Apfel, parlak renkler ve zarif desenler kullanması, siyah çerçeveli gözlükleri, kırmızı ruju ve kısa beyaz saçlarıyla tanınıyordu. Kendisini 'Tesadüfi İkon' olarak adlandıran sanatçı, bir kitap yayınladı ve bir belgesele konu oldu. Türkiye'de de Şişecam'ın global tasarım markası Nude ve H&M ile işbirlikleri yapmıştı. Sosyal medyada da büyük bir takipçi kitlesine sahip olan Apfel, son günlerine kadar aktif bir yaşam sürdürdü.
2 Mart 2024

Karlie Kloss'un yönetim kurulu başkanı olduğu Bedford Media, foto muhabirliğin öncüsü LIFE dergisinin yeniden düzenli olarak basılı ve dijital yayına başlayacağını duyurdu. LIFE, 1930'lardan itibaren önemli fotoğrafçıların eserlerini yayınlamasıyla tanınan ve çeşitli konuları kapsayan bir dergiydi. Ancak 2007'de yayın hayatına ara vermiş ve sadece çevrimiçi arşivlerle varlığını sürdürmüştü. Bedford Media'nın bu hamlesi, derginin uzun ve zengin mirasını yeni nesillere taşımayı amaçlıyor.
2 Nisan 2024

81 yaşındaki Beatles üyesi Paul McCartney, 1963 yılında kendisine aşkını ilan eden bir hayranına 60 yıl sonra Instagram üzerinden bir video ile yanıt verdi. McCartney, hayranının o dönemde verdiği röportaj görüntülerini paylaşarak, 'Brooklyn'den Adrienne, eğer dinliyorsan, Liverpool'dan Paul McCartney de seni seviyor' dedi ve New York'ta düzenlediği bir fotoğraf sergisine hayranını davet etti.
7 Mayıs 2024

Albert Einstein’ın 1939’da Başkan Franklin D. Roosevelt’e yazdığı ve ABD’yi nükleer bomba geliştirmeye teşvik eden mektup, açık artırmaya çıkarılacak. Mektup, Nazi Almanyası’nın nükleer silah üretebileceği konusunda uyarıda bulunuyor ve ABD’nin kendi atom programını başlatmasını öneriyor. Mektup, 2018’de ölen Microsoft’un kurucu ortağı Paul Allen’ın koleksiyonuna ait ve Eylül ayında New York’taki Christie’s’de satışa sunulacak. Mektubun tahmini değeri 4 milyon ile 6 milyon dolar arasında.
26 Haziran 2024

Britanya kökenli Rothschild ailesinin 4. kuşak lideri Jacob Rothschild, 87 yaşında vefat etti. Ailesi tarafından yapılan açıklamada, Jacob'un İsrail ve Yahudi kültürüne olan hayırseverliği, çevreciliği ve aile içindeki sevgi dolu rolü vurgulandı. Rothschild, bankacılık, finans, sanat koleksiyonculuğu ve politikada önemli roller üstlenmiş bir isimdi. Cenazesi, Yahudi geleneklerine uygun olarak aile içinde gerçekleştirilecek.
26 Şubat 2024

New York menşeili NiK Bentel Studio, ünlü yönetmen Wes Anderson'ın filmlerinden ilham alarak 'The Bentel’s Box Bag' adında bir çanta tasarladı. 'The Grand Budapest Hotel' filminden esinlenilen pembe deri çanta, Anderson'ın ikonik estetiğini yansıtıyor ve sadece 300 adet üretilecek. Çantalar, stüdyonun web sitesinde 13 Mart'tan itibaren satışa sunulacak ve her biri özel bir metalik kimlik kartı ile gelecek.
13 Mart 2024

Grammy ödüllü şarkıcı ve söz yazarı Rosalia, Dior'un yeni yüzü olarak seçildi. Kampanya, Maria Grazia Chiuri'nin yaratıcı yönetmenliğinde, modern kadınlığın ikonundan ilham alarak Rosalia'nın zarafetini ve cazibesini sergiliyor. Collier Schorr Studio'nun siyah beyaz fotoğrafları, Rosalia'nın netliğine vurgu yapıyor.
16 Mayıs 2024
İşaretlediklerim