Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), gazeteci Fatih Altaylı'nın Süper Kupa'nın Suudi Arabistan'da oynanması fikrinin Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tarafından önerildiği iddiasını yalanladı. TFF, bu projenin ve yetkinin kendilerine ait olduğunu ve Türk futbolunun ekonomisini güçlendirmek amacıyla yapıldığını belirtti. Daha önce Fenerbahçe ve Galatasaray kulüpleri maçın Türkiye'de oynanması yönünde çağrıda bulunmuş, ancak TFF kararından vazgeçmemişti.
29 Kasım 2023

Fenerbahçe'nin eski başkanı Aziz Yıldırım, 10 yıldır Süper Lig'de şampiyon olamayan kulübün mevcut başkanı Ali Koç ve yönetimini eleştirerek istifaya çağırdı ve olağanüstü genel kurul talebinde bulundu. Yıldırım, Koç'un yönetim anlayışını eleştirerek, başarısızlıkları kabul etmeme ve hayali düşmanlar yaratma eğiliminde olmakla suçladı. Ayrıca, Fenerbahçe'nin mali destek konusunda kimseye muhtaç olmadığını ve başkanlığın zenginlikle alınmadığını vurguladı. Yıldırım, kulübün geleceği için genel kurul üyelerini mevcut yönetimin icraatlarını değerlendirmeye çağırdı.
16 Haziran 2023

TFF Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Süper Lig'de yer alan altı kulübe taraftarların neden olduğu saha olayları ve çirkin tezahüratlar, ayrıca hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkındaki açıklamalar sebebiyle para cezaları ve elektronik kart bloke cezaları verdi. Fenerbahçe'ye toplam 312 bin lira, Galatasaray'a 340 bin lira ve Beşiktaş'a 112 bin lira para cezası uygulandı. Gaziantep FK, Pendikspor ve Ankaragücü de çeşitli para cezalarına çarptırıldı. Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek'e ise ceza verilmedi.
28 Aralık 2023

Sivasspor, 29 Aralık'ta oynanan ve Galatasaray'ın 2-1 galip geldiği maçta VAR incelemesi sonucu iptal edilen gol nedeniyle maçın yeniden oynanması için Türkiye Futbol Federasyonu'na başvurdu. Sivasspor yönetimi, iptal edilen golün hatalı bir karar olduğunu ve kural hatasına neden olduğunu belirtti. Maçın hakemleri Erkan Özdamar ve VAR hakemi Özgüç Türkalp'in görevlerinden alındığı ifade edildi. Sivasspor'un bu duruma tepkisi ve maçın yeniden oynanması talebi, Türk futbolunda hakem hataları ve VAR sistemi tartışmalarını gündeme getirdi.
2 Ocak 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Çaykur Rizespor maçı sonrası hakem Halil Umut Meler'e saldırıda bulunan Ankaragücü Kulüp Başkanı Faruk Koca ve yanındakilerin eylemini kınadı. Saldırı sonrası TFF, tüm lig maçlarını süresiz erteledi ve hakemlerin maçlara çıkmama kararı alabileceği belirtildi. Bahçeli, Türk futbolunun şiddet ve illegal olaylarla anılmasının endişe verici olduğunu ifade ederek, TFF ve hakemlere sağduyu çağrısında bulundu. Saldırıya karışan Koca ve iki kişi tutuklandı.
12 Aralık 2023

Fenerbahçe taraftarlarının 'Hükümet istifa' sloganları atmasının ardından, Kayseri İl Güvenlik Kurulu'nun aldığı karar gereği Kayserispor-Fenerbahçe maçına Fenerbahçe taraftarlarının alınmayacağı açıklandı. Fenerbahçe Kulübü, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada bu kararı 'kabul edilemez' olarak değerlendirdi. Daha önce MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, futbol müsabakalarının seyircisiz oynanması gerektiğini belirtmiş ve 'Hükümet istifa' sloganları nedeniyle Beşiktaş üyeliğinden istifa etmişti.
28 Şubat 2023

Fenerbahçe, Süper Lig'in 31'inci haftasında İstanbulspor ile 3-3 berabere kaldı ve bu sonuç taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattı. Maçın ardından Fenerbahçe'nin borsadaki hisseleri yüzde 8 oranında değer kaybetti. Lider Galatasaray'ın da berabere kalmasıyla Fenerbahçe, puan farkını azaltma fırsatını kaçırdı. Diğer yandan, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor hisselerinin fiyatlarında farklı oranlarda değişimler gözlendi.
25 Nisan 2023

Fenerbahçe taraftarlarının son maçlarda 'Hükümet istifa' sloganları atması üzerine, Kayseri İl Güvenlik Kurulu kararıyla Kayserispor-Fenerbahçe maçına Fenerbahçeli taraftarların alınmayacağı açıklandı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, futbol müsabakalarının seyircisiz oynanması ya da tedbir alınarak oynanması gerektiğini belirtmiş ve bu sloganlar nedeniyle Beşiktaş üyeliğinden istifa etmişti. Kayserispor ve Konyaspor gibi kulüpler, stadyumda siyaset yapılmaması gerektiğini savunarak sloganları kınamıştı.
28 Şubat 2023

Çaykur Rizespor maçının ardından hakem Halil Umut Meler'e saldırıda bulunan Ankaragücü'nün eski başkanı Faruk Koca ve iki kişi tutuklandı. Saldırı sonrası hastanede tedavi gören Meler, Ankaragücü yöneticilerinin ziyaretini kabul etmedi. Saldırı, spor camiasında geniş yankı buldu ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) maçları süresiz erteledi. Ayrıca hakemlerin maçlara çıkmama kararı aldığı ve AKP'nin Faruk Koca'yı disipline sevk ettiği bildirildi.
12 Aralık 2023

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, Çaykur Rizespor maçının ardından hakem Halil Umut Meler'e fiziksel saldırıda bulundu ve tehditler savurdu. Saldırı sonucunda yaralanan Meler, Koca ve diğer saldırganların kendisine defalarca vurduğunu ve ölümle tehdit ettiğini ifade etti. Koca ve iki saldırgan, spor müsabakalarında şiddet ve düzensizliği önleme kanununa aykırı davranmak ve kamu görevlisini yaralamak suçlarından tutuklandı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yaşanan olaylar nedeniyle maçları süresiz erteledi ve hakemler maçlara çıkmama kararı aldı.
12 Aralık 2023

Geçen sezonun Süper Lig şampiyonu Galatasaray ve Türkiye Kupası sahibi Fenerbahçe, Süper Kupa maçında karşılaşmak üzere Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'a hareket etti. Süper Kupa maçının Suudi Arabistan'da oynanacağı iddiaları daha önce ortaya atılmış ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi tarafından gündeme geldiği doğrulanmıştı. TFF, 20 Ekim'de maçın Suudi Arabistan'da oynanacağını resmi olarak açıklamış, ancak her iki takım da maçın Türkiye'de oynanması yönünde çağrıda bulunmuştu.
28 Aralık 2023

Fenerbahçe taraftarlarının 'Hükümet istifa' sloganları atmasının ardından, Kayseri İl Güvenlik Kurulu, Kayserispor'un başvurusu üzerine Kayserispor-Fenerbahçe maçına Fenerbahçe taraftarlarının alınmamasına karar verdi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, futbol müsabakalarının seyircisiz oynanması gerektiğini belirtmiş ve bu sloganlar nedeniyle Beşiktaş üyeliğinden istifa etmişti. Kayserispor, aldıkları kararın güvenlik sorunu teşkil edecek mesajlar nedeniyle olduğunu ifade etti.
28 Şubat 2023

24 Aralık'ta Kadıköy'de oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde, Galatasaray taraftarları için 2 bin 79 kişilik bilet kontenjanı ayrıldı. İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, deplasman takımı taraftarları maç günü Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı'na toplu halde giriş yapabilecekler. İl Spor Güvenlik Kurulu'nun aldığı bu karar, derbi öncesinde alınan güvenlik önlemleri çerçevesinde duyuruldu.
21 Aralık 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur'a 30 gün hak mahrumiyeti ve 143 bin lira para cezası verdi. Cezanın sebebi, Timur'un bir programda yaptığı, 'sportmenliğe aykırı hareket' ve 'hakem ile diğer müsabaka görevlileri hakkındaki açıklamalar' olarak belirtildi. Timur, daha önce bir spor programında, dönemin Merkez Hakem Kurulu başkanı Lale Orta'nın VAR görüntüsünü Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'a gönderdiğini iddia etmişti.
26 Ekim 2023

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Suudi Arabistan'da oynanması planlanan ancak gerçekleşmeyen Süper Kupa finali öncesinde yaşanan krizin perde arkasını anlattı. Suudi yönetiminin Atatürk posteri, Fenerbahçe'nin 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh' pankartı ve Atatürk tişörtüne, Galatasaray'ın 'Ne mutlu Türküm diyene!' pankartına itiraz ettiğini ve her iki kulübün de bu nedenle maça çıkmayarak Türkiye'ye döndüğünü belirtti. Koç, federasyon ile kulüpler arasında yapılan anlaşmaların ve protokollerin eksikliğinden, son dakika yaşanan bilgi kirliliğinden ve organizasyonun amatörce yürütüldüğünden bahsetti. Ayrıca, krizin nasıl ortaya çıktığını ve kulüplerin bilgilendirilme sürecinin yetersizliğini detaylandırdı.
5 Ocak 2024

Fenerbahçe taraftarının 'Hükümet istifa' sloganları atmasının ardından, Kayserispor kulübü, Fenerbahçe taraftarlarının bu hafta sonu Kayseri'de oynanacak maça alınmaması için il güvenlik kuruluna başvurdu. Kurul, başvuruyu kabul ederek Fenerbahçe taraftarının maça girişini yasakladı. Fenerbahçe kulübü, kararın adalet yoksunu olduğunu belirterek yürütmeyi durdurma başvurusunda bulunacağını duyurdu.
1 Mart 2023

Ankaragücü Kulübü Yönetim Kurulu, Faruk Koca'nın istifası sonrasında İsmail Mert Fırat'ı oy birliğiyle kulübün yeni başkanı olarak atadı. Faruk Koca, bir futbol maçı sonrasında hakem Halil Umut Meler'e fiziksel saldırıda bulunmuş ve bu olay üzerine '6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun' ile 'kamu görevlisini yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle yaralama' suçlarından tutuklanmıştı. Tutuklanan Koca, görevinden istifa etti ve kulüp bu gelişmelerin ardından yeni başkanını seçti.
12 Aralık 2023

Astrolog Rezzan Kiraz, Fenerbahçe'nin Süper Lig şampiyonluğu ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim zaferi arasında bir bağlantı kurarak, ikisinin aynı anda gerçekleşemeyeceğini öne sürdü. Habertürk yayınında Kılıçdaroğlu'na bu öngörü ile ilgili bir soru yöneltildi. Fenerbahçe taraftarı olan Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin öncelikli olduğunu belirterek, seçimleri kazanmayı tercih ettiğini ve bu durumda Galatasaray'ın şampiyonluğuna razı olduğunu ifade etti.
6 Nisan 2023

Eski MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca, hakem Halil Umut Meler'e saldırı olayından sonra ilk defa bir açıklama yaptı. Kendi eyleminden dolayı 16 gün cezaevinde kaldığını ve adli sürecin devam ettiğini belirtti. Türkiye'de futbolun marka değerinin düştüğünü ve bunun sorumlusunun Gençlik ve Spor Bakanlığı, TFF, spor kulüpleri, basın ve futbolun diğer paydaşları olduğunu ifade etti. Ayrıca futbolun kurumsallaşması gerektiğini ve sorunların çözümü için bütün paydaşların sorumluluk alması gerektiğini vurguladı.
2 Şubat 2024

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, kulübün Yüksek Divan Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, hazirandaki başkanlık seçiminde aday olmayacağını duyurdu. Transfer politikaları ve TFF'nin yönetimine dair eleştirilerde bulundu. Ayrıca, Çağlar Söyüncü'nün transfer sürecinde yaşananları ve Sadettin Saran ile ilgili yanlış anlaşılmaları açıklığa kavuşturdu. Koç, Fenerbahçe için en hayırlı kararın bu olduğuna inandığını belirtti.
3 Şubat 2024
İşaretlediklerim