Erzincan'ın İliç ilçesindeki altın madeni sahasında 13 Şubat'ta meydana gelen heyelanda dokuz işçi toprak altında kalmıştı. Aylar süren arama çalışmalarında dört işçinin cansız bedenine ulaşılırken, beş işçi hala kayıp. Olayla ilgili olarak sekiz zanlı tutuklanmış, iki zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Bilirkişi raporuna göre, 32 kişi kusurlu bulunmuş ve raporda proje yönetim mekanizmasının doğru işlemediği, uyarı sisteminin yetersiz olduğu belirtilmiştir.
24 Mayıs 2024

İran'ın doğusundaki Güney Horasan eyaletinde bulunan Tebes ilçesindeki bir kömür madeninde metan gazı patlaması meydana geldi. Patlama sonucunda 28 kişi hayatını kaybetti ve 17 kişi yaralandı. İran Kızılay Başkanı Pir Hüseyin Kulivend, mahsur kalan 24 kişiyi arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü belirtti.
22 Eylül 2024

Sakarya'nın Hendek ilçesindeki Oba Makarna fabrikasında meydana gelen patlamada bir kişi hayatını kaybetmiş, 30 kişi yaralanmıştı. Olayla ilgili olarak gözaltına alınan altı şüpheliden biri tutuklandı. Tutuklanan kişi fabrika müdürü V.U. olurken, diğer beş şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Patlamanın nedeni henüz bilinmiyor ve soruşturma devam ediyor.
20 Eylül 2024

17 Mart'tan bu yana Türkiye genelinde muhtarlık seçimleri nedeniyle çıkan kavgalarda altı kişi hayatını kaybetti, 62 kişi yaralandı. Yaralananlar arasında bir polis memuru da bulunuyor. Olaylarla ilgili aralarında muhtar adaylarının da olduğu 26 şüpheli gözaltına alındı, ikisi tutuklandı. Bu tür olaylar her sene yaşanmakta ve can kayıplarına yol açmaktadır.
1 Nisan 2024

Erzincan'ın İliç ilçesinde, 13 Şubat'ta meydana gelen toprak kayması sonucu dokuz işçi toprak altında kalmıştı. Yaklaşık 10 milyon metreküp toprağın 800 metrelik bir alana yayıldığı olayda, bölgede devam eden arama çalışmaları sırasında bir araç bulundu. Ancak araçta yapılan aramalarda kayıp işçilere dair herhangi bir iz bulunamadı. Olayla ilgili olarak ihmaller zinciri ve siyanür meselesi gibi konular da gündeme geldi.
16 Mart 2024

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, İçmeler Mahallesi Kızılbük mevkisi açıklarında 'Eagle’s' isimli günübirlik ahşap tur teknesinde yangın çıktı. Yangında dört kişi yaralandı. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri yangını söndürme ve tahliye çalışmalarını sürdürürken, Aksaz Deniz Üssü'nden de bölgeye yangın söndürme teknesi sevk edildi.
14 Temmuz 2024

Eylem Tok'un 17 yaşındaki oğlu, İstanbul'da bir kaza yaparak bir kişinin ölümüne ve dört kişinin yaralanmasına neden oldu. Kaza sonrası Tok ve oğlu önce Mısır'a, ardından ABD'ye kaçtı. Bu süreçte, yaralılardan birinin telefonunun çalındığı iddia edildi. Tok bu iddiayı reddetse de, ailesinin şoförü yaralıya ait olduğu belirtilen telefonu emniyete teslim etti.
8 Mart 2024

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde, Kangırlı köyünde bir tarlanın kenarında su kanalı açma çalışması yapılırken meydana gelen göçük sonucu üç işçi toprak altında kaldı. Olay yerine jandarma ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Kendi imkanlarıyla kurtulan bir işçi hastaneye kaldırılırken, arama kurtarma ekipleri diğer iki işçiye ulaşmak için çalışmalarını sürdürüyor.
17 Nisan 2024

İzmir'in Torbalı ilçesindeki Ayrancılar Mahallesi'nde bulunan bir pastanede saat 15.00'te patlama meydana geldi. Patlamanın doğalgaz kaynaklı olduğu belirtilirken, çok sayıda yaralı olduğu bildirildi. Yaralılar ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. Olayın ardından güvenlik ve sağlık ekipleri hızla müdahale etti.
30 Haziran 2024

Dünyaca ünlü karaciğer nakli cerrahı Prof. Dr. Münci Kalayoğlu, Çeşme'deki evinde beyin kanaması geçirdi ve acil olarak Dokuz Eylül Tıp Fakültesi'nde ameliyata alındı. Kalayoğlu, karaciğer naklini rutin ve kabul edilir bir tedavi olarak tıp dünyasına kazandıran öncü isimlerden biri olarak tanınıyor. 2006'dan bu yana Türkiye'de çeşitli hastanelerde görev yapan Kalayoğlu, son olarak Koç Üniversitesi Hastanesi'nde Organ Nakli Merkezi'nin başkanlığını yürütüyordu.
3 Ağustos 2024

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bulunan Procter & Gamble fabrikasında yedi işçiyi rehin alan İbrahim Y. isimli şüpheli, polis tarafından gözaltına alındıktan sonra tutuklandı. Olayla ilgili olarak dört şüpheli gözaltına alınmış, bunlardan biri serbest bırakılırken, İbrahim Y. tutuklanmış ve diğer iki şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır. İbrahim Y., fabrikanın duvarına 'Kapılar açılacak. Gazze için ya musalla ya ölüm' yazmıştı.
5 Şubat 2024

Evet-Hayır yarışmasıyla tanınan sunucu Erkan Yolaç, 16 Mayıs 2024 akşamı saat 21.00'de çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti. Yolaç, solunum sıkıntısı nedeniyle hastaneye başvurmuş ve uzun süredir yoğun bakım ünitesinde tedavi görmekteydi. Hastane, Yolaç'ın tedavisinin multidisipliner bir yaklaşımla sürdürüldüğünü belirtti. Yolaç'ın vefatı, ailesi ve sevenleri için büyük bir üzüntü kaynağı oldu.
17 Mayıs 2024

Giresun’un Alucra ilçesinde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle tedavi gören 48 yaşındaki H.G. hayatını kaybetti. H.G., 30 Haziran’da Alucra Devlet Hastanesi’ne başvurmuş ve aynı gün Giresun Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilmişti. Bu ölümle birlikte kentte KKKA hastalığı nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı ikiye yükseldi. Giresun’da 2024 yılı içinde toplam 17 KKKA vakası bildirildi.
4 Temmuz 2024

Lübnan'da Hizbullah militanlarının kullandığı çağrı cihazları ve telsizlerin patlatılması sonucu ölü sayısı 37'ye yükseldi. Patlamalar sonucunda 2 bin 800'den fazla kişi yaralandı. Lübnan Sağlık Bakanı Firas el-Ebyad, patlamaların daha çok kişinin ölümüne yol açtığını belirtti. Beyrut'ta göz cerrahı olan Profesör Elias Warrak, bir günde 25 yıllık kariyerindekinden daha fazla göz alma ameliyatı yaptığını ifade etti.
19 Eylül 2024

Türk Metal Sendikası'nın genel başkanı ve TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı olan Pevrul Kavlak, sağlık sorunları nedeniyle 15 gün önce görevinden ayrılmıştı. Sendika tarafından yapılan açıklamada, Kavlak'ın amansız bir hastalık sonucu hayatını kaybettiği belirtildi. Kavlak için Türk Metal Sendikası önünde bir tören düzenleneceği duyuruldu.
24 Şubat 2024

Çekya'da Ukrayna'ya giden bir tren, yük treniyle çarpıştı ve kazada dört kişi hayatını kaybetti, 26'dan fazla yolcu yaralandı. Kaza, Pardubice kentinde, Çekya'nın ana demiryolu koridorunun bir parçasında meydana geldi. Çekya Başbakanı Petr Fiala, kazayı büyük bir felaket olarak nitelendirdi. Kazayla ilgili soruşturmalar devam ediyor.
6 Haziran 2024

Portekiz, 14 Eylül'den beri devam eden ve yedi kişinin hayatını kaybettiği orman yangınları nedeniyle ulusal yas ilan etti. Yangınlar, ülkenin kuzey bölgesinde 120 bin hektardan fazla ormanlık alanı kül etti ve yaklaşık 160 kişi yaralandı. Yangınlarla ilgili soruşturmada beş kişi gözaltına alındı. Portekiz Ulusal Acil Durum ve Sivil Koruma Kurumu, yangınların hala 30'a yakın noktada devam ettiğini ancak kontrol altında olduğunu belirtti.
20 Eylül 2024

Etiyopya'nın güneyindeki Gofa bölgesinde yoğun yağışlar sonucu meydana gelen heyelanda 146 kişi hayatını kaybetti. Ölenler arasında kadın ve çocukların yanı sıra arama kurtarma ekibinden kişilerin de olabileceği belirtildi. Gofa Valisi Dagmawi Ayele, toplumun felaketlerle başa çıkmak için daha donanımlı olması gerektiğini vurguladı.
23 Temmuz 2024

Cezayir'de 26 yıldır kayıp olan Omar bin Omran, evinin 200 metre uzağındaki komşusunun ağılında bulundu. Omran, 1990'larda hükümet ve İslamcı gruplar arasındaki çatışmalar sırasında kaybolmuştu. Yetkililer, Omran'ı alıkoyduğu şüphesiyle 61 yaşındaki bir kişiyi gözaltına aldı. Omran, esir tutulduğu süre boyunca büyü nedeniyle yardım isteyemediğini iddia etti. Soruşturma devam ederken, Omran'a tıbbi ve psikolojik destek sağlanıyor.
17 Mayıs 2024

İliç ilçesinde bulunan ve Çöpler Anagold Madencilik tarafından işletilen bir altın madeninde toprak kayması meydana geldi, sonucunda dokuz kişiye ulaşılamıyor. Maden, Kanadalı SSR Mining ve Çalık Holding bünyesindeki Lidya Madencilik ortaklığı tarafından işletiliyor ve daha önce siyanür sızdırma şikayetiyle gündeme gelmişti. Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığı tarafından firmaya 16,4 milyon lira ceza kesilmiş ve maden çalışmaları durdurulmuştu. Şirketin web sitesinde, iş yerlerinde ölüm, yaralanma ve meslek hastalıklarının meydana gelmeyeceği iddia ediliyor.
13 Şubat 2024
İşaretlediklerim