İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) Galaları, Brendan Fraser'ın başrolünü üstlendiği ve Oscar adaylığı beklenen 'Balina' filmi ile 2023 yılının ilk gösterimini yapacak. Darren Aronofsky'nin yönettiği ve Venedik Film Festivali'nde prömiyer yapan film, 16 ve 17 Ocak tarihlerinde İKSV Galaları'nda özel gösterimle izleyici karşısına çıkacak. Film, aşırı kiloları ve ruhsal sorunları olan bir İngilizce öğretmeninin hikayesini anlatıyor. Türkiye'de 10 Şubat'ta vizyona girecek olan filmin biletleri 6 Ocak'ta satışa sunulacak.
3 Ocak 2023

Amazon Prime Video, Türkiye pazarına girdikten sonra ilk yerli içeriği olan 'Rüyanda Görürsün' filminin tanıtımını yayımladı. Murat Boz ve Burcu Özberk'in başrollerini paylaştığı ve Cemal Alpan'ın yönettiği film, aşka ve evliliğe inanmayan iki karakterin rüyada bir araya gelmesini konu alıyor. Film, 3 Şubat Cuma günü izleyicilerle buluşacak.
20 Ocak 2023

Yüksek puanlarla Rotten Tomatoes'ta en çok değerlendirilen film olan 'Leave No Trace', yarın Netflix kütüphanesinden çıkarılacak. Debra Granik'in Oscar adayı yapımı, Toy Story 2'yi geride bırakarak yüzde 100 onay puanı almıştı. Film, Netflix dışında Amazon, Apple TV ve Vudu üzerinden satın alınabilir veya kiralanabilir. 2018 yapımı film, ruh sağlığı sorunları olan bir savaş gazisi ve kızının hikayesini anlatıyor.
3 Temmuz 2023

Collin Farrel'ın başrolünde oynadığı HBO yapımı The Penguin dizisinin ilk bölümü, dört gün içinde ortalama 5,3 milyon kişi tarafından izlendi. Bu izlenme oranı, Succession ve The White Lotus dizilerinin galalarını geride bıraktı. Dizi, Matt Reeves'in The Batman filmindeki kötü karakterin hikayesini sürdürüyor ve Gotham City'nin suç dünyasındaki yükselişini inceliyor. Dizinin kalan bölümlerinde de aynı başarıyı sürdürüp sürdüremeyeceği merak edilirken, ikinci sezon söylentileri de yayılmaya başladı.
24 Eylül 2024

Bu hafta Türkiye'deki sinema salonlarında beş yerli olmak üzere toplam sekiz yeni film gösterime giriyor. Ömer Faruk Yardımcı'nın yönettiği 'Hatıran Yeter', duyma ve konuşma engelli iki gencin aşkını anlatırken, 'Zaferin Rengi' Milli Mücadele döneminde Fenerbahçe'nin bir futbol maçındaki zaferini işliyor. 'Bob Marley: One Love' belgeseli, ünlü müzisyenin hayatını ve müziğini ele alıyor. Dakota Johnson'ın başrolünde olduğu 'Madame Web', macera ve bilim kurgu severleri hedef alıyor. 'Dört Kız Kardeş' ve 'C Takımı' gibi filmler de farklı türlerdeki izleyicilere hitap ediyor.
15 Şubat 2024

Aras Bulut İynemli, başrolünde olduğu 'Atatürk' filminden ilk fragmanı paylaştı. Filmin birinci bölümü 3 Kasım'da vizyona girecek. Filmin TV versiyonu 29 Ekim'de FOX'ta yayınlanacak. İkinci bölümün ise Ocak 2024'te gösterime girmesi bekleniyor.
25 Ağustos 2023

Fortnite, 2017'de piyasaya sürüldüğünden beri oyun dünyasında büyük bir etki yarattı. Oyunun yeni modlarından biri olan Fortnite Festival'de, oyuncular kendi müzik gruplarını kurup performans sergileyebiliyor. Bu festivalin bir parçası olarak dünyaca ünlü şarkıcı Lady Gaga, bir konser vereceğini Twitter hesabından duyurdu. Lady Gaga'nın festivalde ne zaman sahne alacağı henüz netleşmemiş olsa da, eğlence sitesi Polygon, onun 22 Şubat'ta, festivalin ikinci sezonunun başlangıcında sahne alacağını öne sürdü.
21 Şubat 2024

2007 yılında trafik kazasında hayatını kaybeden Anadolu rock müzik sanatçısı Barış Akarsu'nun yaşamını anlatan 'Barış Akarsu Merhaba' filmi, 25 Mayıs'ta Netflix platformunda izleyiciyle buluşacak. Film daha önce beyazperdede gösterime girmişti. Mert Dikmen'in senarist ve yönetmenliğini üstlendiği filmde İsmail Ege Şaşmaz ve Almila Ada başrolleri paylaşıyor. Ayrıca, Barış Akarsu'nun yarım kalan 'Merhaba' şarkısını İsmail Ege Şaşmaz'ın tamamlayıp seslendirdiği ve şarkıdan elde edilen gelirin LÖSEV'e bağışlanacağı belirtilmiş.
23 Mayıs 2023

Amerikalı oyuncu Brooke Shields, 'Pretty Baby: Brooke Shields' adlı belgeselde çocuk yıldız olarak yaşadığı zorlukları ve cinsel obje olma mücadelesini anlatıyor. 1978 yapımı 'Pretty Baby' filmiyle şöhreti yakalayan Shields, belgeselde Hollywood kariyerini, özel hayatını ve yaşadığı cinsel istismarı detaylandırıyor. Princeton Üniversitesi mezuniyeti sonrası tecavüze uğradığını ve bu olayla ilgili yıllar sonra yazdığı mektuba cevap alamadığını belirtiyor. Belgesel, 3 Nisan'da Hulu'da yayımlanacak.
23 Mart 2023

Prime Video, 2024 yılbaşını kutlamak üzere bir dizi yılbaşı temalı filmi izleyiciyle buluşturuyor. Seçkide, Eddie Murphy'nin başrolünde olduğu 'Candy Cane Lane', yalnız bir annenin hikayesini anlatan 'Dating Santa', animasyon 'Merry Little Batman', romantik komedi 'Noel Sürprizleri' ve devam filmi 'Noel Sürprizleri 2' ile Jim Carrey'nin oynadığı klasik 'Grinç' filmleri yer alıyor. Tüm filmler 8 Aralık'ta platformda izlenebilecek.
3 Aralık 2023

Netflix, izleyicileri 'Çığlık Çığlığa' bırakacak yeni oyun, film ve dizileri kütüphanesine eklemeye başladı. Bu seçkide Çağan Irmak'ın 'Yaratılan', Mike Flanagan'ın 'Usher Evi'nin Çöküşü', Chloe Dumont'un 'Fair Play', David Fincher'ın 'The Killer', Julia Roberts'ın başrolde olduğu 'Leave the World Behind' ve 'Reptile' gibi yapımlar yer alıyor. Ayrıca 'Society of the Snow' ve 'Lupin: 3. Kısım' gibi hikayeler de seçkide bulunacak. Platformun oyun kataloğuna ise 'Dead Cells: Netflix Edition', 'Slayaway Camp: Netflix & Kill' ve 'Oxenfree II: Lost Signals' ekleniyor.
9 Ekim 2023

OpenAI, ChatGPT'de Scarlett Johansson'a benzetilen seslendirme seçeneği olan Sky'ın geçici olarak kaldırılacağını duyurdu. Şirket, yapay zeka seslendirmelerinin ünlülerin özgün seslerini taklit etmemesi gerektiğini belirtti. Sky'ın sesi, Johansson'ın sesine benzetilse de, aslında farklı bir profesyonel oyuncunun doğal konuşma sesi kullanılarak oluşturulmuştu. ChatGPT'nin ses modu, Eylül 2023'te kullanıma sunulmuş ve kullanıcılar arasında popüler olmuştu.
21 Mayıs 2024

Pegasus Havacılık, daha önce planladığı gibi Boeing 737 model uçaklarını kaldırma planını ertelediğini duyurdu. CEO Güliz Öztürk, artan seyahat talebi, yeni uçakların teslimatındaki gecikmeler ve kiralama maliyetlerindeki artış gibi nedenlerle dokuz Boeing uçağını filoda tutma kararı aldıklarını belirtti. Bu karar, şirketin 2025 yerine 2029'a kadar eski nesil 737 NG'leri aşamalı olarak kaldırma planını ertelemesine yol açtı. Ayrıca, Ocak ayında bir Boeing 737 Max'in acil çıkış kapısının kopması sonucu birçok havayolu şirketinin Boeing kullanımını askıya aldığı hatırlatıldı.
27 Mart 2024

Ziya Demirel'in yönettiği ve başrollerini Ece Yüksel, Serkan Keskin ve Denizhan Akbaba'nın paylaştığı 'Ela ile Hilmi ve Ali' adlı film, 26 Eylül'de BluTV'de izleyiciyle buluşacak. Film, Adana Altın Koza Film Festivali'nden 'en iyi film' dahil yedi ödülle dönmüştü. Ayrıca, Ece Yüksel'e üç ayrı festivalden 'en iyi kadın oyuncu' ödülünü kazandırmıştı. Film, aynı apartmanda yaşayan farklı yaşlara ve dünyalara sahip Ela, Hilmi ve Ali'nin hikayesini anlatıyor.
26 Eylül 2023

Guinness Dünya Rekorları, Şubat 2023'te Bobi'ye verilen 'en yaşlı köpek' unvanını, yaşını kanıtlayan yeterli veri bulunmadığı gerekçesiyle geri aldı. Portekiz menşeli Alentejo çoban köpeği Bobi'nin, unvanı aldığı tarihte 30 yaşında olduğuna dair kanıt bulunamadı. Bobi, Ekim 2023'te 31 yaşındayken öldü. Unvanın önceki sahibi, 1939'da 29 yaş 5 aylıkken ölen Avustralya'dan 'Bluey' adlı köpekti.
23 Şubat 2024

Bu hafta Türkiye'deki sinema salonlarında üçü yerli olmak üzere toplam dokuz yeni film izleyiciyle buluşacak. Yerli yapımlardan biri olan 'Güneşi Söndürmem Gerek', sevgilisini kaybettikten sonra hayata tutunmaya çalışan Umut'un hikayesini anlatıyor. 'Hayalet Avcıları: Ürperti' aksiyon ve komedi unsurlarını harmanlayarak kadim bir şeytani gücün dünyayı tehdit etmesini konu alıyor. 'Lassie: Yepyeni Bir Macera' ve 'Riki Rhino: Kahraman Kanatlar' gibi aile ve çocuklara yönelik filmler de vizyona girerken, 'İhtiyar Delikanlı' yeniden gösterime giriyor ve haftanın korku temalı filmleri arasında 'Winnie the Pooh: Kan ve Bal 2', 'Sahipsiz', 'Mir’at İblisin Laneti' ve 'Cin Günü' bulunuyor.
28 Mart 2024

Bu hafta Türkiye'deki sinema salonlarında sekizi yerli olmak üzere toplam 11 yeni film izleyici ile buluşacak. Orlando Bloom'un başrolünde olduğu 'Adaletin Eli' filmi aksiyon ve gerilim severleri hedef alırken, 'Nisan' ve 'Neandria' gibi yerli yapımlar da çeşitli konularıyla dikkat çekiyor. Ayrıca, 'Mükemmel Aile' ve 'Aile Çıkmazı' gibi komedi filmleri ile 'Kara Cin Laneti' adlı korku filmi de bu hafta vizyona giren yerli filmler arasında yer alıyor. Animasyon severler için 'Tay 2: Ebabil Takımı' ve 'Dedektif Conan: Siyah Demir Denizaltı' gibi yapımlar da gösterime giriyor.
14 Mart 2024

Ünlü yönetmen Wes Anderson'ın yeni komedi filmi 'Asteroid City'nin fragmanı izleyiciyle buluştu. Film, 1950'lerde bir Amerikan çöl kasabasında geçen ve Junior Stargazer kongresini konu alan bir hikayeyi anlatıyor. Başrollerde Margot Robbie, Tom Hanks, Hong Chau ve Scarlett Johansson gibi isimler yer alıyor. Film, Haziran ayında sınırlı sayıda sinemada gösterilecek ve Cannes'da dünya prömiyerini yapacak.
29 Mart 2023

DreamWorks Animation, Shrek serisinin beşinci filminin 1 Temmuz 2026'da vizyona gireceğini açıkladı. Yeni filmde Mike Myers, Eddie Murphy ve Cameron Diaz yine seslendirme kadrosunda yer alacak. Beşinci film, Eddie Murphy'nin seslendirdiği Eşek karakterine odaklanan bir spin-off olacak. Shrek serisinin ilk filmi 2001'de vizyona girmiş ve dünya çapında büyük bir gişe başarısı elde etmişti.
10 Temmuz 2024

Rockstar Games tarafından geliştirilen ve uzun süredir beklenen Grand Theft Auto serisinin yeni oyunu GTA 6'nın fragmanı, yayınlandıktan kısa bir süre sonra 100 milyon görüntülenmeyi geçti. Bloomberg'in haberine göre oyunun yakın zamanda duyurulacağı bilgisi verilmiş, Rockstar ise fragmanı sızıntılar nedeniyle planlanandan erken yayınlamıştır. Fragman, YouTube'da 98 milyon, Twitter'da ise 11,5 milyon kez izlenerek toplamda 110 milyona yakın görüntülenme sayısına ulaşmıştır.
6 Aralık 2023
İşaretlediklerim