İstanbul Esenyurt'ta bir tekel bayisine yapılan silahlı saldırıya ilişkin üç şüpheli tutuklandı. Olayla ilgili gözaltına alınan sekiz zanlıdan Azat Özer, Tarık Özer ve Servet Özer 'nitelikli kasten öldürme' suçundan tutuklandı. Diğer beş zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Saldırıda Yunus Emre Erzen ve Batuhan Bayındır hayatını kaybetmişti.
3 Ağustos 2023

Gazeteci Serdar Akinan, Ayvacık ilçe emniyetine götürüldüğünü belirten bir video paylaştıktan sonra gözaltına alındı ve İstanbul Vatan Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Akinan'a 'halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma', 'tehdit', 'hakaret' ve 'terörle mücadelede görev alanları hedef göstermek' suçlamaları yöneltiliyor. Emniyetteki ifadesinde, YouTube kanalında Muhammet Yakut isimli kişiyi gazetecilik gereği konuk ettiğini ve konuyu araştırdığını belirtti.
19 Nisan 2023

CHP Bursa Milletvekili Kayıhan Pala, Gezi Davası'nda tutuklu yargılanan Can Atalay, Tayfun Kahraman, Osman Kavala, Hakan Altınay, Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater ve Mine Özerden ile gazeteci Merdan Yanardağ'ı cezaevlerinde ziyaret etti. Pala, Adalet Bakanı'na tutukluların serbest bırakılması çağrısında bulundu ve hukuksuz yargılamaların son bulmasını istedi. Tutukluların ve ziyaret edilen gazetecinin adalet mücadelesine devam edeceklerini ve Türkiye'nin geleceğinden umutlu olduklarını ifade ettiler. Pala, cezaevi koşulları ve sağlık hizmetlerinin yetersizliği konularında da bilgi aldı.
8 Temmuz 2023

Gaziantep'te 6 Şubat'taki depremde yıkılan beş bina inşa eden ve yurt dışına çıkmaya çalışırken Mersin'de yakalanan AKP'li meclis üyesi Yunus Kaya'nın korunduğu iddiaları, AKP ve MHP arasında karşılıklı suçlamalara yol açtı. MHP Gaziantep Milletvekili Sermek Atay, sosyal medyada AKP MKYK üyesi Şamil Tayyar'ı dolaylı olarak suçladı. Tayyar ise Atay ve gazeteci Erk Acarer'e yönelik ağır ifadelerle karşılık verdi ve kendini savundu. Tayyar, Atay'ın kendisine yönelik tepkisinin Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş hakkında attığı bir tweetten kaynaklandığını iddia etti.
24 Şubat 2023

Sakarya'da, kendini ülkücü olarak tanıtan bir vatandaş, MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesi olayının üzerine giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na teşekkür etti. AKP ve MHP'nin sessiz kaldığı olayla ilgili muhalefetin gündemde tuttuğu belirtiliyor. Vatandaş, Kılıçdaroğlu'ndan olayın daha fazla dillendirilmesini istedi. Sinan Ateş cinayetiyle ilgili çeşitli iddialar ve gelişmeler haberlerde yer almaktadır.
21 Ocak 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili olarak MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk, iki özel harekat polisi ve saldırıyı organize etmekle suçlanan Doğukan Çep dahil 13 kişi tutuklandı. Tetikçi olduğu belirtilen Eray Özyağcı ise henüz yakalanmadı. Özyağcı'nın kaçırılmasında kilit isim olarak gösterilen eski Ülkü Ocakları genel merkez yöneticisi Tolgahan Demirbaş, ifadesinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
18 Ocak 2023

Kayseri'nin Talas ilçesinde 15 yaşındaki zihinsel engelli bir çocuk, anahtarı üzerinde unutulan halk otobüsünü kaçırdı. Otobüsü çalıştırıp sürmeye başlayan çocuk, polisin 'dur' ihtarına uymayarak yaklaşık dört kilometre ilerledi. Hulusi Akar Bulvarı'nda orta refüje çarpan otobüs maddi hasara uğradı. Polis tarafından yakalanan çocuk, Yıldırım Beyazıt Polis Merkezi Amirliği'ne götürüldü ve otobüs sahibine teslim edildi.
4 Temmuz 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Soruşturma kapsamında daha önce 15 kişi tutuklanırken, bu sabah üç kişi daha gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Emre Yüksel de bulunuyor. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Yüksel'in özel kalem müdürü olduğu iddialarını yalanladı ve Yüksel'in hiçbir zaman kendileri için çalışmadığını belirtti.
25 Ocak 2023

Sakarya'nın Geyve ilçesinde 4 Şubat'ta kaybolan 61 yaşındaki Mithat Ertürk'ün cesedi, aracıyla birlikte Sakarya Nehri'nde bulundu. Ertürk, güvenlik kameraları tarafından Geyve Karaçay Deresi istikametinden Sakarya Nehri'ne doğru gittiği tespit edilmiş ve 4 Şubat'tan bu yana aranıyordu. Polis ve AFAD ekipleri, Ertürk'ün aracını nehirden çıkardı ve içinde Ertürk'ün cesedini buldu.
19 Ağustos 2023

KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda meydana gelen ve bir öğrencinin hayatını kaybetmesine neden olan asansör kazasıyla ilgili soruşturma devam ediyor. Daha önce asansörün bakımını yapan firmanın yetkilisi M.B.'nin tutuklandığı olayda, şimdi de asansör firması sahibi H.T. tutuklandı. Soruşturma kapsamında dört şüpheli daha gözaltına alındı, ancak bunlardan üçü serbest bırakıldı.
13 Kasım 2023

İstanbul Esenyurt'ta bir kadını döverek bayıltıp kaçıran erkek ve yanında bulunan kişi gözaltına alındı. Olayı gören vatandaşları da tehdit eden şüpheli, kadını araca bindirip olay yerinden uzaklaştı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, sosyal medyada yayılan görüntüler üzerine çalışma başlattı ve 11 suç kaydı bulunan Ş.D. ile yanında bulunan E.I.'ı gözaltına aldı. İstanbul Valisi Davut Gül, Twitter'da yaptığı açıklamada, şüphelinin hak ettiği cezayı alacağını belirtti.
23 Temmuz 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul Esenyurt'taki tekel bayisi saldırısında aranan son iki şüpheli T.Ö. ve A.Ö'nün yakalandığını bildirdi. Yerlikaya, PKK ve 'FETÖ' bağlantılı hesapların 'manipülasyon yaptığını' savundu ve güvenlik güçlerinin suç ve suçlularla mücadelesinin devam edeceğini belirtti. Saldırıda Yunus Emre Erzen ve Batuhan Bayındır hayatını kaybetmişti.
31 Temmuz 2023

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Yargıtay'ın Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) hükümlü milletvekili Can Atalay'ın tahliye edilmesi yönündeki kararını tanımama ve AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunma kararını eleştirdi. Bakırhan, bu durumun hukuki güvenlik ve kurumsal işleyişi ortadan kaldırdığını ve siyasi iktidarın bu olayın baş sorumlusu olduğunu belirtti. AYM, Atalay'ın haklarının ihlal edildiğine karar vermiş, ancak Yargıtay bu karara uymayarak Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesi ve AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunulmasına hükmetmişti.
8 Kasım 2023

Adana'nın Çukurova ilçesinde, depremler nedeniyle tedbiren boşaltılan AKP ilçe başkanlığı binasına pompalı tüfekle saldırı düzenlendi. Saldırıyı gerçekleştiren şüpheli, olay yerinde polis ekipleri tarafından yakalandı ve Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Adana Valiliği, saldırganın 24 yaşındaki E.A. olduğunu ve ilk ifadesinde saldırıyı bilinçli yaptığını itiraf ettiğini açıkladı. Muhalif liderler saldırıyı kınadı.
20 Nisan 2023

İstanbul Alibeyköy'deki bir özel lisede öğrenim gören Y.K., okul müdürü İbrahim Oktugan'ı silahla vurarak öldürdü. Olay, Y.K.'nin okuldan atılmasından sorumlu tuttuğu müdüre yönelik gerçekleşti. Türk vatandaşlığına geçmiş Irak asıllı Y.K., çocuk bürosunda işlemleri tamamlandıktan sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olay, öğretmenler arasında şiddete karşı eylemlere yol açtı.
8 Mayıs 2024

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde Emre Elaltunterin isimli bir kişi, GBT sırasında özel harekat polisleri tarafından darp edilerek gözaltına alındı. Sosyal medyada yayılan görüntülerde polislerin şiddet uyguladığı görülüyor. Elaltunterin, gözaltına alındıktan sonra tutuklanıp cezaevine gönderildi ve bir gün sonra serbest bırakıldı. Diyarbakır Valiliği, görüntülerin ortaya çıkmasının ardından iki polis memurunun açığa alındığını ve soruşturma başlatıldığını duyurdu.
3 Ocak 2023

Ekonomik kriz ve hak ihlalleri eleştirel görseller tasarlayan Mahir Akkoyun, 'Erdoğan sayesinde' etiketli çıkartmalar tasarladığı için İzmir'de gözaltına alındı ve adliyeye götürüldü. 'Cumhurbaşkanına hakaret' ve 'seçim düzenini bozmak' suçlamalarıyla mahkemeye sevk edilen Akkoyun, herhangi bir adli kontrol şartı olmaksızın serbest bırakıldı. Serbest bırakıldıktan sonra yaptığı açıklamada, söylediklerinden dolayı rahatsızlık yarattığını ve bu duruma devam edeceğini belirtti.
7 Nisan 2023

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ve eski adalet bakanı Abdulhamit Gül, Yargıtay'ın Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunma kararına dolaylı yoldan eleştirilerde bulundu. Yazıcı, devlet erklerinin sorun çözmesi gerektiğini belirtirken, Gül yüksek yargı mercileri arasındaki çatışmanın endişe verici olduğunu ifade etti. Bu karar, Gezi Parkı davasından hüküm giyen ve daha sonra TİP milletvekili seçilen Can Atalay'ın tahliyesi yönünde AYM'nin aldığı kararın uygulanmaması ve AYM üyelerine suç duyurusunda bulunulması kararı sonrasında geldi.
8 Kasım 2023

Görsel iletişimci Mahir Akkoyun, ekonomik kriz ve hak ihlalleri hakkında eleştirel görsel tasarımlar yaparak sosyal medyada paylaştığı için 'Cumhurbaşkanına hakaret' ve 'seçim düzenini bozmak' suçlamalarıyla gözaltına alındı. Akkoyun'un tasarladığı 'Erdoğan sayesinde' etiketleri, ürünlerin üzerine yapıştırılarak dikkat çekmişti. Gözaltına alınmasının ardından Konak ilçesindeki güvenlik şubeye ve Bayraklı Adliyesi'ne sevk edilen Akkoyun için adli kontrol şartıyla serbest bırakılması talep edildi. Adliye önünde toplanan Gençlik Devirecek hareketi üyeleri ve diğer destekçiler, Akkoyun'un gözaltına alınmasını eleştirdi ve AKP iktidarını ekonomik krizin sorumlusu olarak gösterdi.
7 Nisan 2023

Ankara'da eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili soruşturma kapsamında, MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Ufuk Köktürk ve eski Ülkü Ocakları Genel Merkez yöneticisi Tolgahan Demirbaş gözaltına alındı. Demirbaş, MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz'un evinde gözaltına alınmasının ardından serbest bırakıldı. Soruşturma devam ederken, cinayetle ilgili iki özel harekat polisinin de gözaltına alındığı iddia ediliyor ve firari şüphelilerin yakalanması için çalışmalar sürüyor.
3 Ocak 2023
İşaretlediklerim