Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Adana, Mersin, Kırşehir, Kırıkkale, Yozgat, Bolu ve Tunceli çevrelerinde gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Ayrıca, Doğu Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında güney yönlerden kuvvetli rüzgarların esmesi bekleniyor.
22 Mayıs 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul, Yalova, Bursa ve Bilecik için sarı kod, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Kastamonu için turuncu kodlu sağanak yağış uyarısında bulundu. Bu illerde gök gürültülü sağanak yağış beklenirken, ani su baskınlarına karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi. Ege'nin güneyi ve Karadeniz'in orta kesimleri için de şiddetli rüzgar beklentisi olduğu ifade edildi.
8 Temmuz 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları için kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu hava hakim olacakken, belirtilen bölgelerde yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların kuvvetli olması öngörülüyor. Samsun için 'turuncu', Ordu için 'sarı' kodlu uyarılar yayınlandı. İç ve batı kesimlerinde hava sıcaklığının 2 ila 4 derece artması beklenirken, diğer yerlerde sıcaklık değişikliği öngörülmüyor.
6 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Trakya, İstanbul, Çanakkale, Balıkesir, Bursa'nın batısı ve Manisa için 'sarı kod' uyarısı yayınlayarak, özellikle gece ve sabah saatlerinde yoğun sis beklendiğini ve bu durumun görüş mesafesinde azalmaya ve ulaşımda aksamalara neden olabileceğini bildirdi. MGM'nin günlük tahmin raporunda, ülkenin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu olacağı, Karadeniz kıyıları ile bazı bölgelerde yağmur ve kar yağışı beklendiği, Marmara'da ise yer yer yoğun sisin olabileceği tahmin ediliyor.
5 Ocak 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 18 il için sarı, 5 il için turuncu kodlu hava durumu uyarısı yaptı. Uyarılar, rüzgar, gök gürültülü sağanak yağış ve toz taşınımı beklentileri üzerine yapıldı. Sıcaklıkların batıda mevsim normallerinin altında, diğer yerlerde ise normal seviyelerde olması bekleniyor. Yağışların bazı bölgelerde kuvvetli olabileceği ve olası olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli olmaları gerektiği belirtildi.
20 Mayıs 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yedi ile turuncu, dokuz ile sarı kodlu yağış uyarısında bulundu. Uyarılan illerde kuvvetli yağış bekleniyor. Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Doğu Karadeniz ve bazı Marmara illerinde yağışlar yer yer kuvvetli olacak. Ayrıca, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Hakkari ve Şırnak çevrelerinde güneyli yönlerden kuvvetli rüzgâr bekleniyor ve hava sıcaklıklarının iç kesimlerde azalacağı tahmin ediliyor.
12 Nisan 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Giresun, Trabzon, Rize, Sakarya, Osmaniye ve bazı diğer bölgeler için gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulunarak sarı kod yayınladı. Yağışların kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Ayrıca, Kıyı Ege ve Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu'nun bazı bölgelerinde rüzgârın kuvvetli esmesi öngörülüyor. Hava sıcaklıklarının İç Ege ve Trakya'da artacağı, İç Anadolu ve doğu kesimlerde ise azalacağı tahmin ediliyor.
19 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Eskişehir, Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak, Konya, Denizli, Bursa, Burdur, Isparta, Ankara, Kayseri, Sivas, Tunceli, Elazığ, Malatya, Kahramanmaraş, Ordu, Giresun, Tokat, Adıyaman ve Trabzon'un batı ilçeleri için gök gürültülü sağanak yağış ve fırtına uyarısında bulunarak sarı kodlu uyarı yayınladı. Yapılan tahminlere göre, yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Ayrıca, İç Ege'nin güney ve doğusunda sıcaklıkların mevsim normallerinin dört ila altı derece altında olması, diğer yerlerde ise mevsim normalleri civarında seyretmesi öngörülüyor.
12 Mayıs 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin çeşitli kıyı illerinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışlar ve kuvvetli rüzgarlar nedeniyle 18 il için sarı kodlu uyarı yayınladı. Adana, Antalya, Burdur, Isparta, Mersin, Muğla, Aydın, İzmir, Balıkesir, Manisa, Bursa, Edirne, İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Tekirdağ, Yalova ve Çanakkale illeri olumsuz hava koşullarına karşı uyarıldı. Bölge sakinleri, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar, buzlanma, don, tipi, sel, su baskını, yıldırım ve hortum gibi olası tehlikelere karşı dikkatli olmaya çağrıldı.
9 Ocak 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara'nın doğusu, İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Burdur, Antalya, Osmaniye, Kahramanmaraş, Sivas, Tokat, Ordu ve Malatya çevrelerinde gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Sarı kodlu uyarı, yer yer kuvvetli yağışların olabileceğine işaret ediyor. Ayrıca, Ege ve Akdeniz bölgelerinde hava sıcaklığının 3 ila 5 derece düşmesi beklenirken, diğer bölgelerde önemli bir sıcaklık değişikliği öngörülmüyor.
28 Mayıs 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 8 Haziran tarihli hava durumu raporunda Afyonkarahisar, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bursa, Denizli, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla ve Uşak illeri için sarı kodlu uyarı yayınladı. Uyarıda, bu bölgelerde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların beklendiği, sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.
8 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kastamonu, Zonguldak, Bartın ve Düzce şehirlerinde beklenen sağanak yağışlar nedeniyle sarı kodlu uyarıda bulundu. Vatandaşlar, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olası olumsuzluklara karşı uyarıldı. Ayrıca bu durumların ulaşımda aksamalara yol açabileceği belirtildi.
9 Kasım 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 27 ilinde beklenen kuvvetli yağışlar nedeniyle sarı kodlu uyarıda bulundu. Uyarıda, sel, su baskını, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi. Kuvvetli yağışların İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeyi, Batı Karadeniz, Doğu Akdeniz'in Toroslar Mevkii ve bazı illerin çevrelerinde yerel olarak etkili olması bekleniyor. Ayrıca, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kuvvetli rüzgâr beklentisi de mevcut.
4 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Kastamonu, Sinop, Samsun, Isparta, Burdur, Antalya, Mersin, Adana, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Hatay olmak üzere 14 il için sarı kodlu yağış uyarısı yaptı. İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Sinop, Kastamonu ve Samsun için yağmur, diğer iller için ise gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Müdürlük, vatandaşları sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olmaya çağırdı.
18 Ekim 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin on il için 'turuncu', dokuz il için 'sarı kod' ile yağış uyarısı yaptı. Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu'nun batısı, Güneydoğu Anadolu ve Antalya'nın doğu ilçelerinde kuvvetli yağışlar bekleniyor. Kahramanmaraş, Malatya, Elazığ, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa ve Mardin çevrelerinde yağışların çok kuvvetli ve şiddetli olması öngörülüyor. Rüzgarın Marmara'nın güneybatısı ve Kıyı Ege'de kuzeyli yönlerden, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde ise güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli esmesi beklenirken, iç ve batı kesimlerde hava sıcaklığının iki ila dört derece artması tahmin ediliyor.
14 Mart 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 11 ilini sarı kodla uyararak, çeşitli yağış türleri beklendiğini duyurdu. Artvin, Bitlis, Hakkari, Rize ve Van'da kar; Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye'de gök gürültülü sağanak; Batman'da yağmur; Siirt ve Şırnak'ta ise hem yağmur hem kar yağışı öngörülüyor. Bölge sakinleri, sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, buzlanma, don olayı, çığ tehlikesi ve tipi şeklinde kar yağışı gibi olumsuzluklara karşı uyarıldı.
5 Ocak 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Akdeniz’in doğusu ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun batısında toz taşınımı beklendiğini bildirdi. Bu durumun görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma gibi olumsuzluklara yol açabileceği belirtildi. Ayrıca, Doğu Akdeniz ile Gaziantep, Malatya ve Kayseri’de kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlar beklendiği de ifade edildi.
15 Ekim 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 24 ilinde gök gürültülü sağanak yağış beklendiği konusunda sarı kodlu uyarı yayınladı. Uyarıya göre, İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeyi, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ve Bolu çevreleri ile Konya'nın kuzeyinde yağışların yer yer kuvvetli olması öngörülüyor. Ayrıca, iç ve doğu kesimlerde hava sıcaklığının iki ila dört derece azalacağı, diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.
9 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İç Ege, Göller Yöresi, Yozgat, Sivas, Ordu, Giresun, Tokat ve bazı diğer ilçelerde beklenen kuvvetli yağışlar nedeniyle sarı kodlu uyarı yayınladı. Yerel olarak kuvvetli olması beklenen yağışlar nedeniyle ani sel, su baskını, yıldırım, dolu ve kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi. Uyarı yapılan iller arasında Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Burdur, Denizli, Eskişehir, Giresun, Isparta, Konya, Kütahya, Ordu, Samsun, Sivas, Tokat, Uşak ve Yozgat bulunuyor.
23 Nisan 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Şanlıurfa, Gaziantep, Adıyaman ve Malatya için sarı kod ile kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Bu illerde yaşanabilecek ulaşım aksamaları, ani sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar ve fırtına gibi olumsuzluklara karşı tedbir alınması gerektiği belirtildi. Ayrıca, ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava durumu beklenirken, bazı bölgelerde yağışlı geçeceği ve sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.
14 Ocak 2023
İşaretlediklerim