Arnavutköy’de 40 yaşındaki Harun G, boşanma aşamasında olduğu 35 yaşındaki eşi Serpil G’yi sokakta silahla vurarak öldürdü. Olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, Harun G'yi teslim ol çağrılarının ardından gözaltına aldı. Harun G, ifadesinde eşinin çocuklara bakmak istemediğini söylemesi üzerine tartıştıklarını ve bu tartışmanın cinayete sebep olduğunu ileri sürdü.
10 Ağustos 2024

İzmir'in Menderes ilçesinde, kumar borcu nedeniyle husumetli iki grup arasında bir kıraathanede silahlı kavga çıktı. Kavgada beş kişi hayatını kaybetti, iki kişi ağır yaralandı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralıları hastaneye kaldırdı, ancak üç kişi daha kurtarılamadı. Polis, olayla ilgili soruşturma başlatarak güvenlik önlemlerini artırdı.
12 Mayıs 2023

Osmaniye-Kadirli Karayolu'nda bir otomobil, vakaya giden bir ambulansla çarpıştı. Kazada otomobilde bulunan üç kişi hayatını kaybetti, ambulanstaki üç sağlık görevlisi ise yaralandı. Yaralı sağlık görevlileri Osmaniye Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
24 Ağustos 2023

Bolu'nun merkeze bağlı Doğancı köyünde, bahçesinde bulunan kovanların bakımını yapan Mustafa Karakaya, arıların saldırısına uğradı ve hayatını kaybetti. Olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri, Karakaya'nın öldüğünü belirledi.
2 Ekim 2023

İzmir'in Konak ilçesinde su birikintisine bastıktan sonra elektrik akımına kapılan Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay hayatını kaybetti. Olayla ilgili tanıklar, yıllardır aynı sorunla karşılaştıklarını ve defalarca şikayette bulunduklarını belirtti. İzmir Başsavcılığı, sorumlulukları bulunduğu gerekçesiyle 36 kişi hakkında gözaltı kararı çıkardı. Tanık ifadeleri, Gediz Elektrik ve İZSU'nun ihmallerine dikkat çekiyor.
18 Temmuz 2024

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde kaybolan ve cansız bedeni Eğertutmaz Deresi’nde bulunan sekiz yaşındaki Narin Güran’ın ölümüne ilişkin soruşturmada iki şüpheli daha gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında tutuklu sayısı 11’e yükseldi. Gözaltına alınanlar arasında Narin’in yakınları da bulunuyor. Soruşturma devam ederken, olayla ilgili çeşitli iddialar ve ifadeler ortaya çıkıyor.
15 Eylül 2024

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde kaybolan sekiz yaşındaki Narin Güran'ın ölümüne ilişkin soruşturmada gözaltına alınan 23 şüpheli arasındaki köy imamı serbest bırakıldı. Narin'in cansız bedeni, kaybolduktan 19 gün sonra Eğertutmaz Deresi'nde bir çuval içinde bulunmuştu. Soruşturma kapsamında Narin'in amcası muhtar Salim Güran tutuklanmış, Nevzat Bahtiyar ise cesedi gömdüğünü itiraf etmişti. Soruşturma devam ederken, Narin'in ailesi ve diğer şüpheliler halen gözaltında bulunuyor.
11 Eylül 2024

İstanbul'un Kartal ilçesinde, Mustafa P. isimli ev sahibinin gece evinde kalan Dilara Gültay ve Cansu Demirel isimli iki kadını öldürdüğü şüphesiyle polis tarafından gözaltına alındı. Kadınların yakınları tarafından kayıp başvurusu yapılmıştı. Olay yerinde yapılan ilk incelemelerde, Mustafa P.'nin bilekleri kesilmiş halde bulunması ve iki kadını öldürdükten sonra intihar girişiminde bulunduğu düşünülüyor.
9 Ocak 2023

İzmir'in Konak ilçesinde su birikintisindeki kaçak elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay ile ilgili olarak 31 kişi gözaltına alındı. Savcılık, Gdz Elektrik ve İZSU çalışanları dahil olmak üzere toplam 35 kişi hakkında gözaltı kararı verdi. Şüphelilerden altısı ifadelerinin ardından serbest bırakıldı, dört şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor. Bilirkişi ön raporuna göre, iki kurumun da ihmali olduğu belirtildi.
16 Temmuz 2024

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili soruşturma kapsamında şu ana kadar 13 kişi tutuklanmıştı. Tetikçi olduğu iddia edilen Eray Özyağcı henüz yakalanamadı. Soruşturma kapsamında iki yeni şüpheli A.A. ve Ç.Z. gözaltına alındıktan sonra tutuklandı.
24 Ocak 2023

Eskişehir'de 18 yaşındaki Arda K., başında kask, belinde balta, yüzünde maske ve üzerinde hücum yeleğiyle Şehit Rüstem Demirbaş Parkı'ndaki çay bahçesinde beş kişiyi bıçakla yaraladı. Saldırgan gözaltına alındı ve Eskişehir başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı. Nöbetçi mahkeme, soruşturma tamamlanıncaya kadar olayla ilgili yayın yasağı kararı aldı.
13 Ağustos 2024

Aydın'ın Nazilli ilçesinde Devlet Su İşleri'nin içme suyu hattı kazı çalışmasında göçük meydana geldi. Göçük sonucu toprak altında kalan dört işçiden üçü hayatını kaybetti, bir işçi ise kurtarıldı. Aydın Valisi Yakup Canbolat, boru patlaması sonucu göçüğün meydana geldiğini belirtti.
14 Temmuz 2024

Özel güvenlik amiri Birol Yıldırım'ın karakolda ölümüne ilişkin dava sonuçlandı. Mahkeme, altı polise 'bilinçli taksirle ölümüne neden olma' suçundan indirimli üç yıl dokuz ay hapis cezası verdi. Ayrıca, Yıldırım'ın iş arkadaşı ve oğlunu darp eden polislerden altısına da 'kasten yaralama' suçundan indirimli 3 ila 6 bin TL adli para cezası verildi, ancak hükmün açıklanması geri bırakıldı. Mahkeme, beş polisin de tüm suçlardan beraatine hükmetti.
18 Eylül 2023

İzmir'in Torbalı ilçesinde bir restoranda meydana gelen patlamada beş kişi hayatını kaybetti, 63 kişi yaralandı. Patlamanın sanayi tipi tüpün patlaması sonucu gerçekleştiği açıklandı. Olayla ilgili olarak restoran sahibi ve tüpü değiştiren kişi gözaltına alındı. Soruşturma Torbalı Başsavcılığı tarafından yürütülüyor.
1 Temmuz 2024

Bursa'nın Selçukgazi mevkisinde, İstanbul istikametine giden dört aracın karıştığı bir zincirleme trafik kazası sonucunda dört kişi hayatını kaybetti, altı kişi yaralandı. Olay yerine sağlık, itfaiye, AFAD, jandarma ve polis ekipleri sevk edildi. Kaza nedeniyle bir süre trafiğe kapanan otoyol, araçların kaldırılmasının ardından tekrar açıldı. Bursa Valisi Yakup Canbolat, kazanın ardından bir aracın arıza yapması sonucu gerçekleştiğini ve yaralıların hastaneye sevk edildiğini açıkladı.
5 Şubat 2023

Antalya'da, Halil Akyüz Huzurevi'nde kalan 65 yaşındaki İ.S, daha önce tartıştığı huzurevi sakinlerine bıçakla saldırdı. Saldırı sonucu Selçuk Goncegül ve Ali Serdar Batır hayatını kaybetti, A.Ö. ise yaralandı. Olaydan sonra kaçan İ.S, kısa süre sonra polis tarafından yakalandı ve tutuklandı. İ.S, huzurevi yönetimini suçlayarak, kendisinin suçsuz olduğunu iddia etti.
3 Mayıs 2024

Hatay'ın Hassa ilçesinde, kayıp olarak aranan bir kadının öldürüldüğü belirlendi. Kadının yeğeni ve yeğeninin eşi gözaltına alındı. Zanlılardan biri, kadını başına briketle vurarak öldürdüğünü ve cesedini bir çuvala sararak bir akarsu yatağına attığını itiraf etti. Kadının cansız bedeni, polis ekiplerince yapılan inceleme sonucu bulundu.
19 Ekim 2023

İstanbul Üsküdar'da bir pastaneye düzenlenen silahlı saldırıda üç kişi hayatını kaybetti ve beş kişi yaralandı. Olay yerinde geniş güvenlik önlemleri alındı ve yaralılar hastaneye kaldırıldı. Saldırının nedeni henüz bilinmiyor ve polis olayla ilgili soruşturma başlattı.
23 Mayıs 2024

Diyarbakır'da 25 Nisan'da yapılan operasyonlarda gözaltına alınan gazeteciler Abdurrahman Gök, Beritan Canözer, Mehmet Şah Oruç ve Remzi Akkaya, savcılık ifadelerinin ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi ve tutuklandı. Operasyon, Diyarbakır başsavcılığının 216 kişi hakkında çıkardığı gözaltı kararı çerçevesinde gerçekleşti ve operasyonlarda 3 bine yakın polis görev aldı. Daha önce Ankara ve Diyarbakır merkezli operasyonlarda toplam 23 gazeteci tutuklanmıştı.
27 Nisan 2023

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde, Akdağ Tabiat Parkı'nda piknik yapan bir öğrenci grubundan bir öğrenci gölette boğulma tehlikesi geçirdi. Onu kurtarmaya çalışan dört kişi suya atladı ve kayboldu. AFAD ve dalgıç ekiplerinin yaptığı arama sonucunda, Halil E., Mehmet Can K., Ramazan A. ve Yusuf K. isimli dört kişinin cansız bedenlerine ulaşıldı.
13 Mayıs 2023
İşaretlediklerim