Broadway'in ünlü müzikali 'Operadaki Hayalet', 35 yıl süren gösterim serüvenini sonlandırdı. Pandemi nedeniyle 18 ay kapalı kalan ve maliyetlerin artmasıyla zorluklar yaşayan Broadway, bu ikonik eserin son perdesini indirdi. Müzikalin son gösterimine eski ve yeni oyuncular katıldı ve besteci Andrew Lloyd Webber, performansı geçtiğimiz yıl kaybettiği oğlu Nick'e adadı. 'Operadaki Hayalet', Londra'da hâlâ sahnelenmeye devam ediyor ve Ekim ayında 36. yılını kutlayacak.
18 Nisan 2023

İspanya'nın başkenti Madrid'de her yıl kutlanan San Anton dini bayramında evcil hayvan sahipleri, patili dostlarını San Anton kilisesine getirerek kutsama ayinine katıldı. Anadolu Ajansı fotoğrafçısı Burak Akbulut, etkinlikten sevimli anları fotoğrafladı. Bu gelenek, hayvanların korunmasını ve onlara gösterilen sevgiyi vurgulamak amacıyla yapılmaktadır.
17 Ocak 2023

Metropolitan Sanat Müzesi, Edgar Degas'ın 'Rus Dansçılar' adlı eserinin adını 'Ukrayna Elbiseli Dansçılar' olarak güncelledi. Bu değişiklik, Rusya'nın Ukrayna işgali sonrasında Batı'da Rusya ile ilgili referansların değiştirilmesi eğilimi çerçevesinde gerçekleşti. Londra'daki Ulusal Galeri ve Los Angeles'taki J. Paul Getty Müzesi de benzer ad değişiklikleri yapmıştı. Müzeler, eserlerin Ukrayna ile olan ilişkilerini öne çıkarmak için yeniden inceleniyor. Ayrıca, Ivan Konstantinoviç Ayvazovski'nin etnik kökeni konusunda yaşanan tartışmalar sonucunda, Met onu 'Ermeni, Rusya (şimdiki Ukrayna) doğumlu' olarak sınıflandırdı.
21 Mart 2023

Almanya doğumlu ve 90'ların en tanınmış süpermodellerinden biri olan Tatjana Patitz, 56 yaşında meme kanseri sebebiyle vefat etti. Vogue dergisine verdiği röportajda ve moda dünyasının önde gelen isimleri tarafından özgün görünümü ve Avrupa şıklığı sembolü olarak tanımlanan Patitz, modellik kariyerine 17 yaşında başladı ve 1990'da 'beş orijinal süpermodel'den biri olarak ün kazandı. Moda dünyası ve Peter Lindbergh Vakfı, Patitz'in ölümü üzerine taziye mesajları yayımladı.
12 Ocak 2023

Vogue Filipinler, Nisan sayısında 106 yaşındaki dövme sanatçısı Apo Whang-Od'u kapağa taşıyarak, köklere dönüş ve otantikliğe değer verme temalarını işledi. Apo Whang-Od, Batok adı verilen geleneksel Filipin dövme sanatının yaşayan son temsilcilerinden biri olarak kabul ediliyor ve 'Mambabatok' olarak anılıyor. Bu kapakla birlikte, Apo Whang-Od Vogue kapağında yer alan en yaşlı kişi olma unvanını da elde etti.
31 Mart 2023

New York Valisi Kathy Hochul, şehirdeki 'yalnızlık salgını' ile mücadele amacıyla seks terapisti Dr. Ruth Westheimer'ı şehrin fahri yalnızlık elçisi olarak atadı. Westheimer, 1980'ler ve 1990'lar boyunca seks terapisti ve talk show sunucusu olarak tanındı ve bu görevi gönüllü olarak üstleneceğini belirtti. Westheimer, New Yorkluların 'sosyal izolasyon' sorunuyla mücadele etmelerine yardımcı olmak için çalışacağını ifade etti.
14 Kasım 2023

Amerikalı heavy metal grubu Metallica, altı yıl sonra piyasaya süreceği yeni albümü '72 Seasons'ın ikinci teklisi 'Screaming Suicide'ı dijital müzik platformlarında yayımladı. Şarkının video klibi de YouTube üzerinden izleyicilere sunuldu ve klip Tim Saccenti tarafından yönetildi. Grup, daha önce albümden 'Lux Æterna' isimli bir başka şarkıyı da tekli olarak piyasaya sürmüştü. Yeni albüm, 12 parçadan oluşacak ve 77 dakika sürecek.
20 Ocak 2023

Ünlü gastronomi eleştirmeni Vedat Milor, Türkiye'ye geldiğinde sevdiği lokantalara gidemediğini belirtiyor. Sebebi olarak, bu mekanlarda yasağa rağmen sigara içilmesini gösteriyor. Milor, sigara dumanının hem fiziksel rahatsızlık yarattığını hem de yemeklerin kokusunu ve tadını almasını engellediğini ifade ediyor. Türkiye'de sigara yasağının var olduğunu ancak uygulanmadığını vurguluyor.
3 Şubat 2024
İşaretlediklerim