Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu'nda (TŞOF) 105 milyon liralık yolsuzluk tespit edildi ve bu kapsamda İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu dahil 11 kişi hakkında dava açıldı. Kurumun, İçişleri Bakanlığı'na yatırması gereken gelirin bir kısmını usulsüz giderler göstererek azalttığı belirlendi. Avukat Burcu Gökdağ, kurumu dolandırarak 19 milyon lira zimmetine geçirdiği gerekçesiyle tutuklandı. Şüphelilerin, yolsuzluğu organize bir şekilde gerçekleştirdiği ve denetim kurulu üyelerinin görevlerini yerine getirmediği iddia ediliyor.
10 Mart 2024

Denizbank, bir şube müdürünün dolandırıcılık suçlamasıyla tutuklanmasının ardından bir açıklama yayınladı. Açıklamada, iddia sahiplerinin piyasa koşullarının ötesinde fahiş faiz getirileri elde etmek amacıyla banka dışında, kayıt dışı ve nakit olarak para alışverişi yaptıkları, bankanın sistemlerinde bu işlemlerin izinin bulunmadığı belirtildi. Banka, süreçle ilgili yargı makamlarının kararına göre hareket edileceğini ifade etti. Haberturk.com ve Diken'in haberlerine göre, dolandırıcılık olayı sadece bir işadamıyla sınırlı değil, onlarca hatta yüzlerce kişiyi kapsıyor ve toplamda 80 milyon dolar civarında bir meblağdan bahsediliyor. İddialara göre, dolandırıcılıkta adı geçen şube müdürü Seçil Erzan, müşterilerini 'özel bir fon' vaadiyle kandırmış ve bu fonla ilgili olarak ünlü isimler de mağdur olmuş.
24 Nisan 2023

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır merkezli ve 21 ilde gerçekleştirilen bir operasyonda, terör örgütüne finansman sağlamak, avukatlık yapmak ve eleman kazandırmakla suçlanan 128 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı. Operasyonda 3 bine yakın polis görev aldı. HDP Sözcüsü Ebru Günay ise operasyonun AKP ve MHP'nin seçim kaybetme korkusuyla ilişkili olduğunu iddia etti ve 14 Mayıs'ta hesap soracaklarını ifade etti.
25 Nisan 2023

İbrahim Tatlıses’in kızı Dilan Çıtak Dörter hakkında, bir uçuş sırasında kabin memuruna yönelik 'hakaret', 'tehdit' ve 'basit yaralama' suçlamalarıyla soruşturma başlatıldı. Olay, 17 Eylül'de THY'nin Bodrum-İstanbul seferinde gerçekleşti. Kabin memurunun, Dörter'i kedisini pusetten çıkarmaması için uyarması üzerine tartışma yaşandı ve Dörter'in fiziksel şiddet uyguladığı iddia edildi. İstanbul Havalimanı'na iniş sonrası Dörter polis tarafından uçaktan indirildi ve ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.
2 Ekim 2024

Hatay merkezli yedi ilde düzenlenen 'Mahzen-47' operasyonunda, dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik, rüşvet, kişisel verilerin hukuka aykırı kullanılması, görevi kötüye kullanma ve vergi usul kanununa muhalefet suçlarını işleyen bir organize suç örgütü çökertildi. Operasyonda örgüt liderleri İsmail Azar ve Hamza Mutlu dahil 51 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin medikal firmalar üzerinden usulsüz rapor çıkardıkları ve sahte reçeteler düzenleyerek haksız kazanç elde ettikleri tespit edildi. Yapılan incelemelerde, örgütün kamuyu yaklaşık 1 milyar lira zarara uğrattığı belirlendi.
16 Mayıs 2024

Denizli'de Ertuğrul S. ve Volkan Ç. isimli iki kişi, Dubai merkezli bir finans şirketinin temsilcisi olduklarını iddia ederek 200 milyon avroluk bir ponzi dolandırıcılığı gerçekleştirdikleri gerekçesiyle tutuklandı. Ponzi şemasıyla yatırımcılara yüksek kar vaadinde bulunarak Türkiye, Fransa, Belçika, Yeni Zelanda ve İsviçre gibi ülkelerdeki gurbetçilerden para topladıkları öne sürüldü. Denizli Valiliği, altı şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiğini ve üç kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Olay, Seçil Erzan davasına benzetilerek dikkat çekti.
7 Ekim 2024

Denizbank'ın Levent Büyükdere şubesinin müdürü Seçil Erzan, nitelikli dolandırıcılık ve özel belgede sahtecilik suçlamalarıyla tutuklandı. Erzan'ın Galatasaray camiasından tanınan isimler de dahil olmak üzere birçok müşteriyi dolandırdığı iddia ediliyor. İstanbul Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Erzan'ın kuzeni Nazlı Can ve iki kişi daha tutuklandı. Ali Yörük'ün ismi Erzan tarafından sorguda anılmış ve Erzan, dolandırdığı kişilerden birinin parasını Yörük'e aldırttığını itiraf etmişti.
30 Nisan 2023

Denizbank'ın Levent Büyükdere şubesinin eski müdürü Seçil Erzan'ın tutuklanmasıyla başlayan dolandırıcılık soruşturmasında, banka eski Galatasaraylı futbolcular Selçuk İnan ve Emre Çolak, eski kulüp tercümanı Musa Mert Çetin ve Emre Çolak'ın kardeşi Emrah Çolak hakkında 'tefecilik' suçlaması yaptı. Şikayetçilerin ifadeleri ve bankanın savunması arasında çelişkiler bulunuyor. Avukat Rezan Epözdemir, Denizbank Genel Müdürü ve Genel Müdür Yardımcısını da suç duyurusunda bulunarak 'nitelikli bankacılık zimmeti', 'nitelikli dolandırıcılık' ve 'özel belgede sahtecilik' suçlarının işlendiğini iddia etti. Banka yöneticileri ise şikayetçilerin iftira attığını ve tefecilik yaptığını savunarak soruşturma açılmasını talep etti.
12 Mayıs 2023

İstanbul Kadıköy'de uzaktan eğitim kararını protesto eden öğrencilere polis müdahalesi sonucu 25 kişi gözaltına alındı. Çağdaş Hukukçular Derneği, serbest bırakılan 22 kişiden 3'ünün, daha önce şiddet ve tacizle suçlanan polis amiri Hanefi Zengin'in şikayeti üzerine gözaltında kaldığını ve gözaltı otobüsünde Zengin ve ekibi tarafından darp edildiklerini iddia etti. Zengin daha önce de çeşitli olaylarda adı geçen ve hakkında soruşturma açılan bir polis şefidir, ancak İstanbul Valiliği tarafından yeterli delil bulunmadığı gerekçesiyle soruşturma kapatılmıştır.
21 Şubat 2023

İzmir Başsavcılığı tarafından yürütülen nitelikli dolandırıcılık soruşturması kapsamında, evde ek iş ilanları vererek çok sayıda kişiyi dolandırdıkları gerekçesiyle 64 şüpheli gözaltına alındı ve bunlardan 32'si tutuklandı. Şüphelilerin sahte kurum logoları ve belgeler kullanarak, kapora, sigorta ve veri ücreti adı altında para talep ettikleri belirlendi. Zanlıların İzmir'de 17 mağdurdan yaklaşık 1 milyon 250 bin lira, ülke genelindeyse bine yakın mağdurdan 100 milyon lira haksız menfaat elde ettikleri tespit edildi.
8 Temmuz 2024

İYİ Parti tarafından, kara para aklama ve vergi kaçakçılığı suçlarının engellenmesi amacıyla verilen araştırma önergesi, AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla mecliste reddedildi. Önerge, Engin ve Dilan Polat çiftinin tutuklanması olayının ardından gündeme gelmişti. İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, önerge gerekçesinde devlet kurumlarının bu tür suçlar karşısında yetersiz kaldığını ve bu durumun Türkiye'nin uluslararası itibarına zarar verdiğini belirtti. Muhalefetin desteklediği önergeye rağmen, iktidar partisi ve ortağı tarafından ret oyu kullanıldı.
7 Kasım 2023

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Denizbank İstanbul Levent Büyükdere Şubesi eski müdürü Seçil Erzan'ın liderliğinde gerçekleştirilen ve tanınmış isimleri de mağdur eden yüksek karlı gizli fon dolandırıcılığı davası hakkında konuştu. Bakan, yargısal sürecin devam ettiğini ve ikinci duruşmanın 12 Ocak 2024'te yapılacağını belirtti. Erzan ve altı işbirlikçisinin tutuklu olarak yargılandığı davada 7 sanık ve 18 müşteki bulunuyor.
29 Kasım 2023

Denizbank, şube müdürü Seçil Erzan'ın dolandırıcılık soruşturması kapsamında yaptığı açıklamada, bir müşterinin vadesine bir gün kala ve 65 bin dolar zarar ederek 2 milyon dolarlık mevduatını çekip kuryeye teslim ettiğini belirtti. Banka, müşterilerin para çekme taleplerini sınırlayamayacağını ve şüpheli işlemlerin sorgulandığını ifade etti. Olay, bankanın dolandırıcılık şüphesiyle müşteriye evine kadar giderek uyarıda bulunmasına rağmen gerçekleşti.
28 Kasım 2023

Antalya merkezli bir forex dolandırıcılığı soruşturmasında, 30 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda 133 şüpheli gözaltına alındı ve bunlardan 79'u tutuklandı. Suç örgütü, Londra'da faaliyet gösteren bir şirketin Türkiye'de lisanslı ve yasal danışmanlığını yürütüyor gibi yaparak 66 kişiyi toplam 48 milyon 198 bin 208 lira dolandırdı. Mali Suçları Araştırma Kurulu'nun (MASAK) incelemesine göre, örgütün yönettiği para trafiği 18 milyar 440 milyon 666 bin 481 lira olarak belirlendi. Şüphelilere ait yaklaşık 2,5 milyar lira mali değere el konuldu.
28 Eylül 2024

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan bir soruşturma kapsamında, gazeteciler Derya Us ve Nurcan Yalçın da dahil olmak üzere sekiz kişi ev baskınlarıyla gözaltına alındı. Gözaltına alınan gazetecilerin soruşturma dosyalarına gizlilik kararı uygulandı ve avukatlarıyla görüşmelerine rağmen, henüz suçlamalar hakkında bilgi sahibi değiller.
6 Mayıs 2024

Elazığ merkezli dört ilde düzenlenen operasyonda, evde ek iş ilanları vererek dolandırıcılık yapan 11 kişiden 10'u tutuklandı. Şüpheliler, evde sabun paketleme işi yaparak ek gelir elde etme vaadiyle insanları dolandırdı. Operasyonda sekiz cep telefonu ve 15 banka kartına el konuldu. Bir şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
9 Temmuz 2024

Bursa merkezli 13 ilde düzenlenen 'Mahzen-46' operasyonlarında, ülke genelinde faaliyet gösteren üç ayrı organize suç örgütü çökertildi. Operasyonlarda, örgüt liderleri Vedat Kıpçak, Fırat Erdal ve Ersin Bulut'un da aralarında bulunduğu 112 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler, 'suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak', 'uyuşturucu madde ticareti', 'cebir, şiddet ve tehdit yoluyla suçluyu kayırma', 'suçtan elde edilen gelirlerin aklanması' ve 'göçmen kaçakçılığı' gibi suçlamalarla karşı karşıya. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonu sosyal medya hesabından duyurdu.
15 Mayıs 2024

İstanbul Esenyurt'ta bir kadını döverek bayıltıp kaçıran erkek ve yanında bulunan kişi gözaltına alındı. Olayı gören vatandaşları da tehdit eden şüpheli, kadını araca bindirip olay yerinden uzaklaştı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, sosyal medyada yayılan görüntüler üzerine çalışma başlattı ve 11 suç kaydı bulunan Ş.D. ile yanında bulunan E.I.'ı gözaltına aldı. İstanbul Valisi Davut Gül, Twitter'da yaptığı açıklamada, şüphelinin hak ettiği cezayı alacağını belirtti.
23 Temmuz 2023

İzmir'de, borsa ve kripto para piyasasında yaklaşık 2 bin 500 kişiyi dolandırarak 2,5 milyar lira topladığı iddia edilen bir saadet zinciri operasyonu kapsamında, aralarında işadamı Sedat Ocakçı ve eşinin de bulunduğu 27 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin, yatırımcılara borsa ve kripto piyasasında para kazandırma vaadiyle ve bir dron fabrikası kurarak kar payı dağıtma vaadiyle para topladıkları öne sürülüyor. Operasyon, Ocakçı'nın Adana'da yurt dışına çıkmaya hazırlanırken yakalanmasıyla sonuçlandı.
8 Şubat 2024

İstanbul'da Denizbank'ın Levent Büyükdere şube müdürü Seçil Erzan, nitelikli dolandırıcılık ve özel belgede sahtecilik suçlarından tutuklandı. Erzan, Florya şubesinde müdürken müşterilerine 'özel bir fon' teklif ederek güvenlerini kazanmış ve yüksek meblağlarda para toplamış. Aralarında Fatih Terim, Emre Belözoğlu, Arda Turan gibi ünlü spor isimleri ve aile üyeleri de dahil olmak üzere birçok kişi dolandırılmış. Toplam dolandırılan miktarın 5 milyon doların çok üzerinde olduğu belirtiliyor. Soruşturma devam ederken, Erzan'ın dijital ayak izleri silinmeye başlandı ve banka ile mağdurlar arasında bir 'sağırlar diyaloğu' yaşanıyor.
20 Nisan 2023
İşaretlediklerim