Adana'nın merkez Sarıçam ilçesinde, Boynuyoğun Mahallesi'nde dere kenarında bir kadın cesedi bulundu. Durum, vatandaşlar tarafından polise bildirildi. Olay yerine İl Emniyet Müdürlüğü Sualtı Grup Amirliği ve Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Kimliği belirsiz olan ceset, kimlik tespiti ve otopsi için Adana Adli Tıp Kurumuna götürüldü.
2 Eylül 2023

Ankara Çankaya'da bulunan AFAD'ın muhasebe/evrak bölümünde çıkan ve bazı evrakların zarar gördüğü şüpheli yangın sonrası Ankara başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. CHP, yangının araştırılması için Meclis'te önerge verdi. CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, yangının neden çıktığını sorgulayarak, AFAD binasının afetlere dayanıklı olduğu iddialarını hatırlattı ve evrakların yok edilmiş olabileceğini öne sürdü. Ancak önerge, AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.
22 Mart 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul Esenyurt'taki tekel bayisi saldırısında aranan son iki şüpheli T.Ö. ve A.Ö'nün yakalandığını bildirdi. Yerlikaya, PKK ve 'FETÖ' bağlantılı hesapların 'manipülasyon yaptığını' savundu ve güvenlik güçlerinin suç ve suçlularla mücadelesinin devam edeceğini belirtti. Saldırıda Yunus Emre Erzen ve Batuhan Bayındır hayatını kaybetmişti.
31 Temmuz 2023

Ankara'nın Mamak ilçesinde dün akşam havai fişek nedeniyle çıkan yangında 20 hektarlık alan zarar gördü. Yangın, Başak Mahallesi Hüseyin Gazi Türbesi yakınlarındaki dağlık alanda başladı ve çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İki saat süren müdahale sonucu yangın kontrol altına alındı. Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, yangının havai fişeklerin kuru alana düşmesiyle başladığını belirtti.
16 Ağustos 2024

Hatay'ın merkez Antakya ilçesindeki Alahan Mahallesi'nde zeytinlik ve ormanlık alanda bir yangın çıktı. Durumu fark edenler yetkililere bildirdi. İhbar üzerine bölgeye yangın söndürme helikopteri ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Yangına havadan ve karadan müdahale devam ediyor.
2 Ağustos 2023

AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Bahçelievler'deki seçim irtibat bürosuna silahlı saldırı girişimi olduğunu açıkladı. İstanbul Valiliği, binanın üst katlarına dört mermi isabet ettiğini bildirdi. Saldırı, dün akşam saat 22:20 sıralarında gerçekleşti ve motosikletteki iki şahıstan birinin havaya beş el ateş ettiği belirlendi. Olay yerinde beş adet kovan bulunurken, şüphelilerin yakalanması için çalışmalar başlatıldı.
22 Nisan 2023

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde, bir otomobil içerisinde bıçaklanmış bir erkek cesedi bulundu. 112 Acil Sağlık ekipleri, ihbar üzerine olay yerine giderek C.D isimli şahsın bıçaklandığını ve hayatını kaybettiğini tespit etti. Olayla ilgili polis ekipleri, aracı inceleyerek iki şüpheliyi gözaltına aldı.
3 Temmuz 2023

Türk Hava Yolları'nın kargo şirketi Turkish Cargo, İstanbul İtfaiyesi'ne ait arama kurtarma araçlarını Adana'ya uçakla taşıdı. Taşınan araçlar, deprem bölgesindeki arama ve kurtarma faaliyetlerine katılacak. Araçlar, İstanbul Havalimanı'ndan yüklenerek Adana İncirlik Havalimanı'na götürüldü ve buradan deprem bölgelerine sevk edildi.
6 Şubat 2023

İstanbul Eyüpsultan'daki bir akaryakıt istasyonunda güvenlik görevlisi, bir karganın istasyona attığı nesnenin insan ayağına ait iki kesilmiş parmak olduğunu fark etti. Polise bildirilen olay sonrası parmaklar Adli Tıp'a gönderildi ve cinayet ihtimali üzerinde duruldu. Ancak çevrede yapılan araştırmada herhangi bir bulguya rastlanmadı. Adli Tıp'taki ön otopside parmakların düzgün bir şekilde kesildiği ve neşterle kesilmiş olabileceği değerlendirildi. Polis, bölgedeki hastanelerde benzer bir olayın olup olmadığını araştırmaya başladı.
23 Haziran 2023

İstanbul Arnavutköy sahilinde, Yeniköy Mahallesi'ndeki halk plajında denize giren bir vatandaş patlamamış bir havan mermisi buldu. İhbar üzerine olay yerine gelen jandarma ekipleri, merminin uzun süredir denizde olduğunu ve menşeinin belirlenemediğini açıkladı. Plaj çevresinde güvenlik önlemleri artırıldı ve havan mermisi kontrollü şekilde olay yerinden alındı. Merminin hangi ülkeye ait olduğu ve sahile nasıl geldiği araştırılıyor.
3 Ağustos 2024

İsmail Saymaz'ın yazısında, Sinan Ateş suikastını gerçekleştiren tetikçi Eray Özyağcı'yı İstanbul'dan Ankara'ya götüren iki Özel Harekat polisinden biri olan Aşkın Mert Gelenbey'in, suikastın arkasındaki isimlerle olan bağlantıları inceleniyor. Gelenbey'in, Özyağcı'yı çocukluktan tanıdığı ve Turgut Boğaz ile olan ilişkisi detaylandırılıyor. Gelenbey'in, suikastten bir gün önce eşine gönderdiği mesajlar, suikaste para için karıştığına dair ipuçları sunuyor.
6 Haziran 2024

Ataşehir'deki Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi otoparkında, yol çalışması yapan işçiler tarafından bir otomobilin içinde emniyet kemeri takılı halde hareketsiz yatan bir kadın fark edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri kadının öldüğünü tespit etti. Kadının cesedi, ölüm nedeninin belirlenmesi amacıyla Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.
10 Kasım 2023

İzmir'in Torbalı ilçesinde bir iş yerinde meydana gelen patlamada beş kişi hayatını kaybetti, 63 kişi yaralandı. Soruşturma sonucunda, patlamadan bir gün önce tüpü değiştiren kişinin yetki belgesinin olmadığı belirlendi. İş yeri sahibi ve tüpü değiştiren kişi tutuklandı. Patlamanın, tüpten sızan gazın kapalı iş yerine dolması sonucu meydana geldiği değerlendiriliyor.
2 Temmuz 2024

Ankara İçişleri Bakanlığı'na düzenlenen bombalı saldırı sonrasında Ankara Başsavcılığı soruşturma başlattı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırıyı yapan iki kişinin öldüğünü, iki emniyet mensubunun da hafif yaralandığını bildirdi. Saldırıyla ilgili olarak erişim engeli ve yayın yasağı kararı alındı.
1 Ekim 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bakanlık önünde gerçekleşen bombalı saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Yerlikaya, saldırıda iki saldırganın öldüğünü ve iki polisin hafif yaralandığını belirtti. Yaralanan polislerin hayati tehlikesinin olmadığını ifade eden Yerlikaya, terörle ve suç örgütleriyle mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.
1 Ekim 2023

İzmir'in Konak ilçesinde şiddetli yağmurdan kaçmaya çalışan iki kişi, su birikintisine bastıktan sonra elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti. Olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 29 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Sorumlu dağıtımcı şirket Gdz Elektrik, son altı ayda hiç şikayet almadığını ve İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nün (İZSU) altyapı çalışması yaparken şebekeye zarar verdiğini savundu. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bilirkişi ön raporunun tamamlandığını ve soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğünü belirtti.
14 Temmuz 2024

Adana Yumurtalık'ta aktif fay hattı üzerinde bulunan EMBA Hunutlu ve İsken Sugözü termik santralleri, olası bir depremde büyük bir tehdit oluşturuyor. Çevre aktivistleri, hidrojen tanklarının patlaması durumunda 30 kilometre çapında bir alanın yok olabileceği uyarısında bulunarak yetkililere ve mahkemelere başvurdu, ancak talepleri görmezden gelindi. Anayasa Mahkemesi'ne yapılan başvuruda hak ihlali tespiti ve yargılamanın yenilenmesi talep ediliyor. Ayrıca, bölgede kanser vakalarının artışı ve santrallerin yasalara aykırı inşa edildiği iddiaları da gündeme getiriliyor.
23 Nisan 2023

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği Adana'da, Evrensel gazetesi muhabiri Volkan Pekal, şehir hastanesinde haber için görüntü alırken 'izin almamışsın' gerekçesiyle gözaltına alındı. Pekal'ın polis merkezine götürüleceği bilgisi paylaşıldı.
7 Şubat 2023

Evrensel gazetesinde yazan fotoğrafçı Özcan Yaman, Antakya'da kaldırımda yürürken bir hafriyat kamyonundan sarkan demirin çarpması sonucu yere düşerek ağır yaralandı. Kalça kemiğinde kırık ve akciğerlerinde kanama tespit edilen Yaman, Dörtyol Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Olay anında Yaman'ın yanında olan yazar Adil Okay, yaşananları Evrensel gazetesine aktardı.
28 Mart 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında Adıyaman'da yıkılan bir binanın enkazından 37 yaşındaki Sabit Babacan isimli kişi, 87 saat sonra yaralı olarak kurtarıldı. Enkaz kaldırma işlemleri sırasında bir gönüllü kepçe operatörünün dikkati sayesinde fark edilen Babacan, ANDA Arama Kurtarma Derneği ekiplerinin iki saatlik çalışması sonucu çıkarıldı ve hastaneye sevk edildi.
9 Şubat 2023
İşaretlediklerim