Türkiye'de ikinci tur seçimleri sırasında, tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, tüm seçmenlere oy kullanmaları yönünde bir çağrıda bulundu. Daha önce Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek verilmesini isteyen Demirtaş, sosyal medya üzerinden 'Oy verme hakkınızı kullanın lütfen' mesajını paylaştı. Araştırmacılar, seçimlere katılım oranının sonuçları etkileyebileceğini belirtiyor.
28 Mayıs 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Türkiye'de yarın gerçekleşecek olan cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu öncesinde bir açıklama yaparak, Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na oy verilmesini istedi. Demirtaş, seçimin demokrasi ve ekonomi için son şans olabileceğini belirterek, Türkiye'ye barış ve refah sözü verdi ve seçmenlere Kılıçdaroğlu'na destek olmaları çağrısında bulundu.
27 Mayıs 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisi hakkındaki açıklamalarına yanıt verdi. Erdoğan'ın 'Selo' olarak bahsettiği Demirtaş, Erdoğan'ın kaybetme korkusuyla hareket ettiğini ve 'aslanları kafese kilitleyerek çakalların ormanın kralı olacağını' düşündüğünü ancak yanıldığını ifade etti. Demirtaş, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde halkın 'ormanın kralı' olacağını ve Yeşil Sol Parti'nin Meclis'te güçlü bir şekilde yer almasının önemine vurgu yaptı.
24 Nisan 2023

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı ziyaret etti. Demirtaş, Baş aracılığıyla birlik vurgusu yapan bir mesaj gönderdi. HDP'nin kapatma davası nedeniyle Yeşil Sol Parti çatısı altında seçimlere girmesi ve emek ve özgürlük ittifakına ortak liste önerisi, TİP'in bazı şehirlerde kendi adaylarıyla seçime girmesi kararı, HDP tabanı tarafından eleştiriliyor. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Yeşil Sol Parti dışında atılacak her oyun AKP'ye yarayacağını belirtmişti.
24 Nisan 2023

Halktv.com.tr'de yer alan bir yazıda, Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) emek ve özgürlük ittifakından ayrılabileceği iddia edildi. Yazıda, TİP'in en az 41 şehirde kendi amblemi ve adaylarıyla seçime katılma isteğinin HDP tarafından reddedilmesi durumunda ittifaktan ayrılabileceği ve bağımsız adaylar gösterebileceği belirtildi. Ancak TİP Genel Başkan Yardımcısı Doğan Ergün, Twitter üzerinden bu iddiaları yalanlayarak ittifakın 'ufak hesaplarla' dağılmayacağını ve büyük iddiaları olduğunu ifade etti.
16 Mart 2023

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, TV100'de Candaş Tolga Işık'ın sorularını yanıtlarken, TİP'in Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adaylığını destekleyip desteklemeyeceği ve HDP'nin desteğinin olmaması durumunda alacakları tutum hakkında konuştu. Baş, TİP'in 'emek ve özgürlük ittifakı' çerçevesinde ortak bir tutum alınması için çaba göstereceğini, ancak seçimde ayrı taktikler geliştirebileceklerini ve farklı tavırlar alabileceklerini belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin mevcut sorunlarına ve geleceğine dair görüşlerini paylaştı ve AKP'nin iktidardan düşeceğine dair bir hissiyat olduğunu ifade etti.
8 Mart 2023

Tutuklu eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, seçim sonuçlarının kesinleşmesinin günler sürebileceğini belirterek, muhalefetin önde olduğunu ve seçimin ilk turda sonuçlanacağını iddia etti. Anadolu Ajansı'nın (AA) verilerine göre, sandıkların yüzde 60'ı açıldığında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yüzde 51,64, Kemal Kılıçdaroğlu'nun yüzde 42,53 ve Sinan Oğan'ın yüzde 5,32 oy aldığı bildirildi. Demirtaş, AA'nın verilerine güvenilmemesi gerektiğini ifade ederek, vatandaşlara sandıkları ve seçim kurullarını terk etmemeleri çağrısında bulundu.
14 Mayıs 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Türkiye'deki seçimlerin yıllardır hileyle kazanıldığını iddia etti ve bu durumu nasıl tespit edebileceğimizi ve önleyebileceğimizi anlattı. Demirtaş, sandık kurullarının AKP-MHP taraftarlarından oluştuğunu, sayım tutanaklarının manipüle edildiğini ve Anadolu Ajansı'nın Erdoğan lehine algı yaratmak için veri akışını yönettiğini öne sürdü. Ayrıca, seçim hilelerini önlemek için üç önlem önerdi: sandık görevlilerinin dikkatli seçilmesi, her sandıkta en az iki gözlemcinin bulunması ve sayım sürecinin şeffaf bir şekilde kaydedilmesi.
16 Mayıs 2023

Tutuklu eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter üzerinden 7 Kasım 2015 seçimleri öncesinde yaptığı bir konuşmayı paylaşarak, yurttaşlara seçim kampanyasında aktif olmaları çağrısında bulundu. 28 Mayıs'ta düzenlenecek cumhurbaşkanlığı genel seçimlerinin ikinci turuna bir hafta kala, Demirtaş seçmenlere kapı kapı dolaşmalarını ve seferberlik ruhuyla hareket etmelerini önerdi. İlk turda Tayyip Erdoğan'ın yüzde 49,52, Kemal Kılıçdaroğlu'nun yüzde 44,88, Sinan Oğan'ın yüzde 5,17 ve Muharrem İnce'nin yüzde 0,43 oy aldığı belirtildi.
21 Mayıs 2023

Tutuklu eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, seçim sonuçlarının ıslak imzalı tutanaklar sayesinde doğru bir şekilde ortaya çıkacağını belirtti. Sandıkların kapanmasının ardından muhalefet, bazı sandıklarda AKP tarafından itirazlar yapıldığını ve bu nedenle sonuçların sisteme girilemediğini iddia etti. Demirtaş, hukuk mücadelesi yürütülerek oyların çalınmasına izin verilmeyeceğini ifade etti.
14 Mayıs 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, seçim tarihinin yaklaşmasıyla sosyal medya üzerinden mesajlarını artırdı. Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye'nin 81 şehrini ve 84 milyon insanını sevdiğini ifade etti. Sorunların kavga veya ayrılık nedeni olamayacağını, bunun yerine el ele verilerek geleceğin kazanılması için bir gerekçe olabileceğini vurguladı. Gençlere kışkırtıcılara değil, değişime oy vermeleri çağrısında bulundu.
19 Nisan 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, AKP'nin önde gelen isimlerinden Bülent Arınç'ın, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası cumhurbaşkanlığı seçiminin ertelenmesi önerisine tepki gösterdi. Demirtaş, Arınç'ı bu öneri yerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'a istifa etmesi tavsiyesinde bulunmaya çağırdı. Anayasa'nın 78. maddesi sadece savaş durumunda seçimlerin ertelenebileceğini belirtiyor, bu nedenle Arınç'ın önerisi yoğun eleştirilere maruz kaldı.
17 Şubat 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Kahramanmaraş depremleri sonrası iktidarı eleştirdi ve 'Derhal seçime gidip bu çetelerden kurtulmalıyız, yürü bay Kemal!' ifadesini kullandı. Bu sözler, Demirtaş'ın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun olası cumhurbaşkanlığı adaylığına destek olarak yorumlandı. Ancak Demirtaş, yaptığı açıklamada, mesajının Kılıçdaroğlu'nun adaylığına değil, muhalefet ittifaklarının diyalog, dayanışma, müzakere ve iş birliği konularında birleştirici rol oynaması çağrısı olduğunu belirtti.
23 Şubat 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter üzerinden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın davranışlarını eleştirdi. Erdoğan'ın muhalefetin 'diktatörlük' eleştirilerine itiraz etmediğini ve iktidarda kalma kaygıları taşıdığını öne sürdü. Demirtaş, Erdoğan'ın güçlü ve zorba bir lider imajı çizerek halkın bir kesimini yanında tutmaya çalıştığını, ancak bu tür liderlerin aslında korku içinde olduklarını iddia etti. Ayrıca, halka korkmamaları ve değişim için harekete geçmeleri çağrısında bulundu.
30 Ocak 2023

HDP'nin tutuklu eski genel eş başkanı Selahattin Demirtaş, seçim güvenliğinin sağlanması için muhalefet ittifaklarına birlikte çalışma çağrısında bulundu. Özellikle CHP'ye bu konuda öncülük etmesi gerektiğini vurgulayan Demirtaş, seçim güvenliğinin bugünden itibaren yemin törenine kadar sürekli bir önem taşıdığını ifade etti. Demirtaş'ın bu açıklamaları sosyal medya üzerinden paylaşıldı.
17 Ocak 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, iktidarın Abdullah Öcalan ile görüştüğünü ve bu bilgiyi kendi kaynaklarından doğruladığını belirtti. Demirtaş, Diyarbakır'da HDP'li avukatlar ve aktivistlere yönelik yapılan operasyonları bir seçim çalışması ve kumpas olarak nitelendirdi. Ayrıca, HÜDA-PAR'ın seçimlerdeki rolünün abartıldığını ve HDP'nin sandık güvenliği konusunda endişe duymadığını ifade etti. HÜDA-PAR'ın AKP listelerinden seçime gireceği bilgisini de paylaştı.
28 Nisan 2023

Tutuklu eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Bahçeli'yi kin, nefret, yalan, hakaret ve kışkırtma ile ülkeyi barut fıçısına çevirmekle suçladı. Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, halka öfkelerini sandığa saklamalarını ve oylarını değişim için kullanmalarını tavsiye etti. Ayrıca, İmamoğlu'nun Erzurum mitingine yapılan taşlı saldırıya da değinildi. Erdoğan ve Bahçeli'nin muhalefeti hedef gösteren açıklamaları ve tonlarının seçimler yaklaştıkça yükseldiği belirtildi.
7 Mayıs 2023

HDP, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlere Yeşil Sol Parti'yle birlikte girmeye karar verdi ve seçim bildirgesini açıkladı. Bu bildirgeyi açıkladıkları toplantıda, tutuklu olan eski eş genel başkan Selahattin Demirtaş ve eski Diyarbakır belediye başkanı Selçuk Mızraklı'nın destek mesajları okundu. Mesajlarda, HDP'nin parlamentoda daha güçlü bir temsil ile toplumun sorunlarını çözme adayı olduğu ve Yeşil Sol'un güçlü olmasının demokrasinin kurumsallaşması için önemli olduğu vurgulandı.
30 Mart 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Kahramanmaraş merkezli depremler ve sonrasında yaşanan artçı sarsıntılar hakkında değerlendirmelerde bulundu. İktidarı ve muhalefeti eleştiren Demirtaş, halkın acil ihtiyaçlarının karşılanması ve derhal seçime gidilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, Emek ve Özgürlük İttifakı, Sosyalist Güç Birliği, Millet İttifakı ve Kemal Kılıçdaroğlu'na birlikte hareket etme çağrısında bulundu.
21 Şubat 2023

Memleket Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş'ın kendisine oy vermenin Erdoğan'a oy vermekle aynı olduğunu söyleyen matematiksel bir açıklamasına tepki gösterdi. İnce, Demirtaş'ı Gezi olayları ve açılım süreci sırasındaki tutumları üzerinden eleştirdi ve kendisinin dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda 'hayır' oyu verdiğini, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ise 'evet' diyeceğini söylediğini belirtti.
18 Nisan 2023
İşaretlediklerim