Brüksel Havalimanı yetkilileri, 1 Ekim'de güvenlik personelinin greve gideceğini ve bu nedenle yarınki uçuşların iptal edildiğini duyurdu. Grev nedeniyle yaklaşık 50 bin yolcunun etkilenmesi bekleniyor. Personel, artan iş yükü ve kötüleşen çalışma koşulları nedeniyle grev kararı aldı. Türk Hava Yolları da Brüksel'deki grev nedeniyle 30 Eylül ve 1 Ekim'deki bazı seferlerini iptal etti.
30 Eylül 2024

Akkuyu Nükleer Santralı'nın Yönetim Kurulu Üyesi Gennady Sakharov, Moskova'da rüşvet suçlamasıyla tutuklandı. Sakharov'un 15 yıla kadar hapis cezası alabileceği belirtiliyor. Sakharov'un istifa talebi, 29 Mart'ta yapılacak genel kurul toplantısının gündem maddelerinden biriydi. Rüşvet suçlamasının Türkiye'ye uzanıp uzanmadığı konusunda şüpheler bulunuyor, çünkü aynı suçlama kapsamında gözaltına alınan Elguji Kokosadze'nin şirketi de Akkuyu projesinde çalışıyor.
4 Temmuz 2024

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) 35’inci Basın Özgürlüğü Ödülleri açıklandı ve kişi dalında ödül gazeteci Timur Soykan’a verildi. Kurum dalında ise deprem bölgesinde çalışan gazeteciler ödüllendirildi. TGC, Soykan’a verilen ödülün gerekçesini, halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkı adına yaşadığı baskılara rağmen kamu yararını önceleyen araştırma haberlerini sürdürmesi olarak açıkladı. Ödüller, 24 Temmuz 'Basın Özgürlüğü için Mücadele Günü'nde sahiplerine verilecek.
4 Temmuz 2024

Cannes Film Festivali çalışanları, uzun süredir devam eden taleplerine dikkat çekmek amacıyla grev yapma kararı aldı. Ekranların Arkasındaki Yoksulluk adlı kolektif tarafından temsil edilen yaklaşık 100 işçi, festivalin açılışını riske atmayacak ancak aksamalara neden olabilecek bir grev planlıyor. Çalışanlar, festivalde sözleşmeli ve dönemsel olarak çalışıyorlar ve Fransa'nın kültür sektöründe serbest çalışan sanatçı ve teknisyenler gibi işsizlik sigortasından yararlanamıyorlar. Festival organizatörleri ise konu hakkında henüz bir açıklama yapmadı.
7 Mayıs 2024

Lezita tavuk firması, işten çıkarılan grevci işçilerin yerine Hindistan'dan işçi getirerek hukuksuz bir şekilde grev kırma eyleminde bulunmuştur. Bu durum, küreselleşen dünya düzeninde kapitalistlerin emek maliyetlerini düşürme çabasının bir parçası olarak değerlendirilmekte ve işçi sınıfının uluslararası düzeyde yoksullaştırılmasına işaret etmektedir. Yazıda, bu tür eylemlerin işçi haklarına yönelik ciddi ihlaller olduğu ve devlet güçlerinin bu süreçte kapitalistlerin çıkarlarını korumak için kullanıldığı eleştirisi yapılmaktadır.
18 Nisan 2024

Almanya'da Volkswagen, maliyetleri azaltmak amacıyla Almanya'daki fabrikalarını kapatacağını ve 30 yıllık istihdam koruma anlaşmasını beş yıl erken sonlandıracağını duyurdu. Bu karar, IG Metall sendikasının tepkisine yol açtı ve sendika, işten çıkarmaların tarihi bir hata olacağını belirterek, 130 bin çalışanın greve gidebileceği uyarısında bulundu. Sendika ayrıca, çalışanların ücretlerine yüzde yedi zam talep ediyor.
25 Eylül 2024

Türk Hava Yolları (THY), Almanya'nın Leipzig ve Hannover kentlerindeki havalimanlarında güvenlik personelinin grevi nedeniyle yarın gerçekleşmesi planlanan bazı seferlerin iptal edildiğini açıkladı. İptal edilen seferler arasında 'TK 1339 İstanbul-Leipzig', 'TK 1340 Leipzig-İstanbul' ve 'TK 1554 Hannover-İstanbul' bulunmaktadır. THY, iptallerle ilgili bilgilendirmeyi basın müşavirliği aracılığıyla duyurdu.
14 Mart 2024

Hindistan'ın Tamil Nadu eyaletinde, Chennai şehri yakınlarındaki Samsung ev aletleri fabrikasında çalışan 104 işçi, düşük maaşları protesto etmek için bir araya geldi. Polis, izinsiz yürüyüş gerekçesiyle işçileri gözaltına aldı ve düğün salonlarında tuttu. İşçiler, daha yüksek maaş talebinin yanı sıra, Samsung'un Merkezi Hindistan Sendikaları Birliği'nin (CITU) desteklediği bir sendikayı tanımasını da istiyor. Samsung, işçilerle sorunları çözmek için görüşmelere başlayacağını duyurdu.
16 Eylül 2024
İşaretlediklerim