Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından İTÜ'ye atanan Rektör İsmail Koyuncu'nun, Akademi Vakfı üzerinden üniversitede kadrolaşma yaptığı iddia ediliyor. Vakfın kurucuları arasında çok sayıda AKP'li siyasetçi bulunuyor. Koyuncu'nun öğrencileri, çevre mühendisliği bölümüne öğretim üyesi olarak atanırken, vakfa yakın diğer isimler de üniversitenin çeşitli kademelerinde görev alıyor. İTÜ'nün geleneksel vakıflarıyla mücadele eden Koyuncu'nun, kendi vakfının toplantılarını üniversitede yapması dikkat çekiyor. Ayrıca vakfın yönetiminde ve kurucuları arasında kadın bulunmuyor.
8 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından atanan Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kurt döneminde, üniversite farklı bölümler için 217 öğretim üyesi alımı yapacağını duyurdu. Açılan ilanlarda, adayların akademik çalışma alanları ve tez konuları gibi kişiye özel detaylar belirtildi. Bu durum, Yüksek Öğretim Kurumu'nun (YÖK) ve Danıştay'ın kişiye özel ilanlara karşı aldığı kararlara aykırı. İlanlarda, aynı kadro için farklı kriterlerin belirlenmesi ve tutarsızlıklar da dikkat çekti.
1 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ile Nurdağı ve İslahiye'deki 8. sınıf öğrencileri için sınavlı okullarda her şubeye iki ek kontenjanın ayrılacağını belirtti. Bu düzenlemenin diğer öğrencileri etkilemeyeceğini ve mağduriyet oluşturmayacağını ifade etti. Düzenleme ile ilgili detaylar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 26 Haziran Pazartesi günü yayımlanacak kılavuzda yer alacak.
25 Haziran 2023

Resmi Gazete'de yayınlanan kararlara göre, Türkiye Cumhuriyeti'nin Mali Cumhuriyeti Nezdindeki Büyükelçisi Murat Mustafa Onart merkeze çekildi ve yerine Efe Ceylan atandı. Dışişleri Bakanlığı Orta Avrupa, İskandinavya ve Baltıklar Genel Müdür Yardımcılığı'na Ali Tolga Kaya getirildi. Milli Eğitim Bakanlığı'nda ise Başmüfettişlik kadrolarına beş yeni atama yapıldı.
6 Mayıs 2023

Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu üyeliklerine Çiğdem Uçar ve Şeref Safa atandı. Ayrıca, Savunma Sanayii Başkanlığında Başkan Yardımcılıklarına Hüseyin Avşar, Hakan Karataş, İhsan Kaya, Gökhan Uçar, ve Mustafa Murat Şeker getirildi.
26 Haziran 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha önce tüm bakanları milletvekili adayı yapacağını belirtmişken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ve Aile ve Sosyal Hizmet Bakanı Derya Yanık'ın aday gösterilmediği ortaya çıktı. AKP'nin, özellikle deprem bölgelerinden aday göstereceği bakanlarla kaybedilen desteği geri kazanmayı hedeflediği belirtiliyor. Ayrıca, üç dönem kuralına takılan bazı isimlerin de aday listesinde yer almayacağı, eski bakanların ise farklı illerden aday gösterildiği ifade ediliyor.
9 Nisan 2023

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Genel Kurulu, Yargıtay'a altı yeni üye seçti. Seçilen üyeler Yakup Moğul, Yılmaz Çiftçi, Okan Albayrak, Yeşim Garipoğlu Özen, Hakan Türkön ve Seyfi Han oldu.
25 Temmuz 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından atanan Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Naci İnci'nin yönetimi, akademisyenleri uzaklaştırıp tanıdık kişilere işe alma ve lojman tahsis etme iddialarıyla gündemde. İletişim ve hukuk fakülteleri, kadrolaşma amacıyla kullanılan yapılar olarak nitelendiriliyor. İddialara göre, yönetimle ilişkili kişilere ve hülle yoluyla makam sahibi olanlara lojman tahsis edilmiş. Fakülte sekreterlikleri, şube müdürlüğüne atamalar için bir basamak olarak kullanılıyor ve bu durum Sayıştay raporlarına yansıyor.
31 Mayıs 2023

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bir televizyon programında öğretmen atamaları hakkında konuştu. Tekin, atama yapılacak öğretmen sayısının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'nihai kanaati' sonrasında belirleneceğini ifade etti. Bakan, 130 farklı branşta atama yapacaklarını ve her branşın eşit derecede önemli olduğunu vurguladı. Atama bekleyen öğretmenler ise sürecin neden uzadığını sorguluyor.
1 Mayıs 2024

Bazı bakanlık ve kurumlarda atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de yayınlandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve Diyanet'te çeşitli düzeylerde görev değişiklikleri yapıldı.
4 Kasım 2023

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ın cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adaylığı sonrası YSK'nın istediği diploma örneğiyle birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diploması tekrar tartışma konusu oldu. İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Hürriyet gazetesi aracılığıyla Erdoğan'ın mezuniyetine dair bazı belgeler paylaştı. Sosyal medyada belgelerin okunaklı olmadığı ve Erdoğan'ın deftere sonradan eklendiği iddiaları ortaya atıldı. İletişim Başkanlığı ise daha net bir belge yayınladı ve bu belgede Erdoğan'ın mezuniyet bilgileri daha açık bir şekilde görülebiliyor.
27 Mart 2023

Adalet ve Kalkınma Partisi'nde (AKP) genel başkanvekilliği, genel başkan yardımcılığı ve danışmanlık pozisyonlarına yeni atamalar yapıldı. Efkan Ala genel başkanvekili olarak atandı. Zafer Sırakaya Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Mehmet Ali Zengin ise İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görevlendirildi. Yusuf Ziya Yılmaz yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan danışmanı, Betül Sayan ve Kasım Gülpınar ise genel başkan danışmanı olarak atandılar.
20 Haziran 2023

Boğaziçi Üniversitesi'nin 'kayyım yönetimi' tarafından Boğaziçi Üniversitesi Vakfı (BÜVAK) mütevelli heyetine 65 yeni üye atandı. Atananlar arasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeğeninin eşi, AKP'li siyasetçiler, cumhurbaşkanı danışmanları ve kayyım yönetimine yakın isimler bulunuyor. BÜVAK, üniversiteye maddi destek sağlamak amacıyla kurulmuştu ve normalde yılda bir ila beş üye atanırken, Şubat-Haziran 2023 döneminde toplam 98 yeni üye atandı.
28 Kasım 2023

Boğaziçi Üniversitesi'nde, hukuk fakültesinde doktor öğretim üyesi olarak görev yapan bir akademisyen, beden eğitimi bölüm başkanlığına vekaleten atandı. Üniversitede, yönetimle yakın ilişkileri olan kişilerin birden fazla göreve getirildiği ve alan dışı atamaların devam ettiği belirtiliyor. Rektör Naci İnci'nin de hukuk fakültesi dekan vekili ve fizik bölümü öğretim üyesi gibi birden fazla görevi bulunuyor. Atamalar, üniversite içindeki bazı tartışmaların ve eleştirilerin bir parçası olarak görülüyor.
24 Ocak 2023

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son kabine toplantısında milletvekillerinin bakanlık için istifa etmeyeceğini söylediğini aktardı. Önceki kabinede neredeyse tüm bakanlar milletvekiliydi ve yeni kabinede kimlerin yer alacağı merak ediliyor. Selvi, yeni kabinede olması beklenen isimler hakkında bilgi verdi ve ekonomi yönetimi için düşünülen isimleri paylaştı. Güvenlik politikaları uzmanı Mete Yarar, savunma bakanlığı için Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler'in adının geçtiğini ifade etti. Ahmet Hakan ise kabinenin açıklanacağı tarihi ve programı detaylandırdı.
1 Haziran 2023

Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nin (ODTÜ) 2024 mezuniyet töreninde, öğrenciler ve veliler yeni atanan rektör Ahmet Yozgatlıgil'i protesto etti. Protesto, rektörün konuşması sırasında sırtlarını dönerek ve 'Işıkları aç' sloganlarıyla gerçekleştirildi. Tören sırasında stadyumdaki görüntü ve ses sistemi kesildi. Rektör Yozgatlıgil, geçen ay Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından atanmıştı.
4 Eylül 2024

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci İnci, Turkcell Yönetim Kuruluna üye olarak atandı. Turkcell'den yapılan açıklamada, mevcut Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Kazancı'nın görevine devam edeceği ve yeni üyeler arasında İnci'nin yanı sıra Arda Ermut ve Prof. Dr. İdris Sarısoy'un da bulunduğu belirtildi. Ayrıca, CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, İnci'nin bu görevden aylık 150 bin lira ücret alacağını ifade etti.
3 Mayıs 2024

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, Turkcell'in genel müdürlüğüne atandı. Bu atama, Bülent Aksu'nun 14 Eylül'de genel müdür olarak atanmasının ve 25 Eylül'de görevine son verilmesinin ardından gerçekleşti. Ali Taha Koç, eski aile, çalışma ve sosyal hizmetler bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un kardeşi.
13 Ekim 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, öğretmen atamalarının sürecinin hızlandırılacağını duyurdu. Milli Eğitim Bakanlığı, Hazine Bakanlığı ve ekonomi kurmayları ile yapılan son görüşmelerin ardından, atama bekleyen öğretmen adaylarına yönelik bilgilendirme yapılacağını belirtti. Bakanlık, yarın atamaya esas branş dağılımlarını, başvuru takvimini ve süreci paylaşacak. Erdoğan, bu süreçte fazla zaman kaybına tahammül olmadığını vurguladı.
6 Mayıs 2024

Barış İçin Akademisyenler tarafından hazırlanan ve Güneydoğu'daki çatışmaların sonlandırılmasını talep eden bildiriye imza atan akademisyenlerden Tezcan Durna, ihraç edildikten sonra göreve iade edildiğini duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Yeni Şafak gazetesi tarafından hedef gösterilen akademisyenler hakkında Anayasa Mahkemesi ihlal kararı vermişti. Ankara 21'inci İdare Mahkemesi'nin kararıyla Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden Durna, göreve dönüş için beklediği telefonu aldığını Twitter üzerinden paylaştı.
12 Nisan 2023
İşaretlediklerim