Yüksek Seçim Kurulu, deprem bölgesindeki seçim malzemelerinin durumunu incelemek üzere bir heyet gönderdi ve ilk incelemeler sonucunda aldığı bilgilere dayanarak talimatlar yayınladı. Kurul, sağlam depolarda bulunan seçim malzemelerinin yerinde bırakılmasını, hasar gören malzemelerin ise güvenli yerlere taşınmasını istedi. Bu talimatlar, depremler sonrasında seçimlerin ertelenip ertelenmeyeceği konusunda devam eden tartışmaların ortasında geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimlerin planlandığı gibi 14 Mayıs'ta yapılacağını belirtmeye devam ediyor.
2 Mart 2023

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) yönelik iddiaların ciddi olduğunu belirtti. Sosyal medyada, ıslak imzalı tutanaklar ile YSK'ya bildirilen sayılar arasındaki uyumsuzluklar ve Yeşil Sol Parti'nin oylarının MHP'ye yazıldığı iddiasıyla itirazları gündeme geldi. Davutoğlu, bu iddiaların basit hatalar olarak görülmemesi gerektiğini ve gerekirse tüm tutanakların yeniden sisteme girilmesi gerektiğini ifade etti.
16 Mayıs 2023

Yüksek Seçim Kurulu, seçim takvimi gereğince yapılan başvuruları inceledi ve AKP ve MHP tarafından aday gösterilen Tayyip Erdoğan ile CHP ve İYİ Parti tarafından aday gösterilen Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylıklarını kabul etti. Her iki adayın başvuru evraklarında herhangi bir eksiklik bulunmadığı ve adaylıklarının oybirliğiyle onaylandığı belirtildi.
26 Mart 2023

31 Mart yerel seçimlerinde kullanılacak oy pusulasında partilerin sıralaması için Yüksek Seçim Kurulu'nda kura çekimi yapıldı. 35 partinin katıldığı kurada AKP ilk sırada yer aldı. CHP, bu sonuca itiraz ederek YSK'ya başvuruda bulundu. Oy pusulasındaki diğer partilerin sıralaması da haberde belirtilmiş.
29 Ocak 2024

14 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçimlerinde, siyasi parti liderlerinin oy kullanacakları yerler duyuruldu. Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'da, Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu Ankara'da oy kullanacak. Diğer parti liderleri de çeşitli okullarda oylarını kullanacaklar. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener sırasıyla Ankara ve İstanbul'da oy kullanacaklar.
9 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak seçimlerin kararını imzalayarak resmileştirdi. Karar, Erdoğan'ın açıklamasının ardından aynı gün mükerrer sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yüksek Seçim Kurulu (YSK), seçimler için 40'tan fazla genelgeyi hazırda bekletmekteydi ve 10 kadar genelge daha Resmi Gazete'deki ilandan sonra hazırlanacak.
10 Mart 2023

Yaklaşan 14 Mayıs seçimleri öncesinde, siyasi partiler milletvekili adaylarını belirleme sürecinde yoğun bir dönemden geçiyor. Yüksek Seçim Kurulu'nun seçim takvimini açıklamasıyla, partilerin 10 Nisan'a kadar aday listelerini belirlemeleri gerekiyor. CHP, İYİ Parti, AKP ve diğer partilerde aday adaylığı için başvurular artarken, partilerin genel merkezlerinde mülakatlar ve lobi faaliyetleri yoğunlaşıyor. CHP ve İYİ Parti'de bakanlık görevine gelmesi beklenen isimlerin aday olmayacağı, AKP'de ise temayül yoklamasının aday başvuruları sonrasında yapılacağı belirtiliyor.
17 Mart 2023

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler için partinin adaylarının bir kısmının bu pazar günü İstanbul'da Haliç Kongre Merkezi'nde açıklanacağını duyurdu. Aday belirleme sürecinin temayül çalışmaları, kamuoyu araştırmaları ve toplantılar sonucunda ilerlediğini belirten Çelik, 15'inde ise seçim beyannamesi ile kalan adayların da açıklanacağını ifade etti. Ayrıca, yerel seçimler için diğer partilerle işbirliği çalışmalarının devam ettiğini ve sonuçlandığında açıklama yapılacağını söyledi.
4 Ocak 2024

Yargıtay Genel Kurulu'nda yapılan seçimler sonucunda Yargıtay üyesi Serdar Mutta, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyeliğine seçildi. Yargıtay ve Danıştay'daki seçimler tamamlandıktan sonra YSK, yeni başkan ve üyelerini belirlemek üzere toplanacak.
26 Ocak 2023

Yüksek Seçim Kurulu, Murat Hakan Uzan, Cem Cengiz Uzan ve Hürrem Ayaz'ın cumhurbaşkanı adaylığı başvurularını, başvuruların bizzat yapılmaması gerekçesiyle reddetti. İrfan Uzun, Davut Turan, Muhammed Ali Fatih Erbakan, Ahmet Özal ve diğer bazı aday adaylarının başvurularında eksik evraklar tespit edildi. Eksik evraklarını tamamlamayan adayların başvuruları, belirlenen süre içinde tamamlanmazsa reddedilecek.
21 Mart 2023

Gazeteci Alican Uludağ, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) yurt içi seçim verilerini paylaştı. YSK verilerine göre, saat 02:24 itibariyle açılan sandık oranı yüzde 94,26'dır. Adaylardan Tayyip Erdoğan yüzde 49,48, Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 44,79 ve Sinan Oğan yüzde 5,30 oy almıştır. Bu verilere göre, hiçbir aday yüzde 50 oy barajını geçememiştir.
15 Mayıs 2023

Türkiye İşçi Partisi (TİP), Ankara 1'inci bölgede Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvurarak milletvekili adaylarını çektiğini duyurdu. TİP, önceden bu bölgede aday göstermemişti ancak YSK'nın bildirimi üzerine formalite gereği aday göstermek zorunda kalmıştı. İttifak bileşenleriyle yapılan görüşmeler sonucunda TİP'in bu bölgedeki adaylarını çekme kararı alındığı bilgisi paylaşıldı.
18 Nisan 2023

Yüksek Seçim Kurulu, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda uygulamalarda birlik sağlamak amacıyla Sandık Sonuçları Paylaşım Sistemi (SEÇSİS-SSPS) kullanılacağını duyurdu. Sistem, oy verme günü saat 17:00'den itibaren siyasi parti genel merkezleri, cumhurbaşkanı adayları ve yetkililer tarafından çevrimiçi olarak izlenebilecek. Sandık sonuçları ve imzalı tutanaklar, YSK tarafından belirlenen süre sonuna kadar paylaşılamayacak. Bağımsız adaylar, sonuçlara ve tutanaklara seçim çevresiyle sınırlı olarak erişebilecekler.
20 Mart 2023

ÖSYM, 17-18 Haziran'da yapılacak 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) kendi ikamet ettikleri sınav merkezi dışında girecek depremzede adaylar için ulaşım ve barınma desteği başvuru süresini 15 Haziran'a kadar uzattı. Adayların ihtiyaçları KYK yurtları başta olmak üzere AFAD koordinesinde valilikler ve kaymakamlıklar tarafından karşılanacak. Başvurular, kimlik kartı, YKS sınava giriş belgesi ve ikametgah belgesi ile valilik ve kaymakamlıklara şahsen yapılacak.
12 Haziran 2023

Yüksek Seçim Kurulu'nun belirlediği takvime göre, 28'inci dönem milletvekili genel seçimi için propaganda serbestliği ve seçim yasakları bugün itibarıyla başladı. Propaganda serbestliği, oy verme gününden önceki gün saat 18.00'de sona erecek. Siyasi partiler ve bağımsız adaylar, seçim propagandası yapabilecekler ancak vatandaşlara doğrudan mesaj yoluyla propaganda yapılması yasaklanmıştır. Oy verme gününden önceki 10 gün içinde kamuoyu araştırmaları ve anket sonuçlarının yayınlanması yasaklanacak. Ayrıca, seçim süresince bakanlar ve milletvekilleri makam araçlarını kullanamayacak ve resmi törenler düzenleyemeyecekler.
4 Mayıs 2023

Türkiye'de 64 milyon seçmenin oy kullandığı genel seçimlerin sandıklarının kapanmasının ardından, Ankara Kızılay'da bulunan Yüksek Seçim Kurulu (YSK) binasına giden yollar trafiğe kapatıldı. Sadece Turkuaz Basın Kartı'na sahip gazetecilerin güvenlik denetiminden sonra binaya girişine izin veriliyor.
14 Mayıs 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, cumhurbaşkanlığı adaylığı için Yüksek Seçim Kurulu'na başvuracağını duyurdu. İnce, destekçilerinden çarşamba günü 100 bin imza toplamak için seferber olmalarını istedi. Ayrıca, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un seçim başarısına atıfta bulunarak Türkiye'de de bir devrim yapacaklarını ifade etti. Yayımlanan anketlerde Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önde olduğu ancak seçimin ikinci tura kalabileceği belirtiliyor, bu durum İnce gibi isimlerin adaylıktan çekilmesi için kamuoyu baskısını artırıyor.
19 Mart 2023

Yüksek Seçim Kurulu, 31 Mart yerel seçimlerinde oy pusulasındaki sıralama için yapılan kura çekilişinde AKP'nin birinci sırada yer almasına yönelik CHP ve Zafer Partisi'nin itirazını reddetti. İki parti, kura çekilişinin tartışmalı olduğunu öne sürerek YSK'ya başvuruda bulunmuştu. Ancak YSK, her iki partinin itiraz dilekçelerini değerlendirerek itirazları reddetme kararı aldı.
30 Ocak 2024

Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları, 27 Nisan'da başlayan oy kullanma sürecinde 151 temsilcilik ve 16 merkezde kurulan 5 bin 114 sandıkta oy kullandılar. 2014'ten bu yana yurt dışından seçimlere katılım oranı artış gösterdi ve 2018 seçimlerinde %50,9'a ulaştı. 2023 seçimlerinde kayıtlı seçmen sayısı 3 milyon 416 bin 150'ye yükseldi. Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim, rekor katılım sağlandığını ve oyların Türkiye'ye güvenli bir şekilde getirildiğini duyurdu. Gümrük kapılarında oy kullanma işlemi 14 Mayıs'a kadar devam edecek.
9 Mayıs 2023

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yoleri, 14 Mayıs'taki seçimlerde sandık güvenliğini sağlamak ve hak ihlallerini tespit etmek amacıyla Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) bağımsız izleme ve gözlemci talepleriyle başvuracaklarını açıkladı. İHD, ayrıca Bağımsız Seçim İzleme Platformu'nda da yer alarak, siyasi partilere bağlı olmayan üye ve aktivistlerle çalışmayı hedefliyor. Platform, hak ihlallerini dijital sistem üzerinden raporlayarak seçim güvenliği konusunda bir fotoğraf çıkarmayı amaçlıyor.
20 Nisan 2023
İşaretlediklerim