Boğaziçi Üniversitesi Deprem Mühendisliği Ana Bilim Dalı tarafından yayımlanan 'Bina Hasar Kestirimi Ön Raporu'na göre, 6 Şubat'ta meydana gelen deprem sonucunda Kahramanmaraş'taki binaların yaklaşık %40'ı yıkıldı veya orta/ağır derecede hasar aldı. Rapor, bölgedeki yaklaşık 45 bin 800 binanın hasar durumunu üç farklı metotla değerlendirdi ve sonuç olarak yaklaşık 18 bin binanın büyük veya orta derecede hasar gördüğünü ortaya koydu. Bu arada, deprem sonucu can kaybının 18 bin 991, yaralı sayısının ise 75 bin 523 olduğu belirtildi.
10 Şubat 2023

Konya’nın Meram ilçesinde, Kovanağzı Mahallesi’nde altı katlı bir apartmanın inşaatında çalışan 43 yaşındaki Mustafa Bitmiş, dengesini kaybederek 5’inci kattan düştü ve hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Bitmiş’in cenazesi, kesin ölüm nedeninin araştırılması için Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.
30 Ağustos 2024

Aydın'ın Efeler ilçesindeki Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurdunda asansörün düşmesi sonucu üniversite öğrencisi Zeren Ertaş hayatını kaybetti. Baba Ertaş, Aydın Valisi Yakup Canbolat'ı ziyaretinde, devlete olan inancını kaybettiğini ve devletin kızına 25 gün bakamadığını ifade etti. Öğrenciler, asansörün bakımsız olduğunu ve bu durumu birçok kez dile getirdiklerini belirtti. Kazanın ardından öğrenciler tarafından protesto düzenlendi.
26 Ekim 2023

İstanbul'da bir apartmanın bodrum katında çekilen video, binaların deprem güvenliği konusundaki endişeleri artırdı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanı Özlem Tut, İstanbulluların binalarının deprem güvenliğini merak ettiğini ve binlerce başvuru aldıklarını belirtti. İBB'nin üç yıldır yaptığı hızlı tarama sonucunda 107 bin 36 binayı ziyaret ettiği, ancak 29 bin 287 bina sahibinin incelemeye izin verdiği açıklandı. Yazar, yaşadığı binanın durumunun kötü olduğunu ve yeni bir ev arayışına girdiğini, ancak yüksek kira bedelleri ve çürük binaların çokluğu nedeniyle zorlandığını anlatıyor. Ayrıca, İstanbul'daki çürük binaları ifşa etmek amacıyla 'İstanbul'un Çürük Evleri' isimli bir Twitter hesabının oluşturulduğu bilgisi veriliyor.
6 Mart 2023

Ankara'nın Yenimahalle ilçesindeki Gersan Sanayi Sitesi'nde minder üretimi yapılan bir iş yerinde yangın çıktı. Yangın kısa sürede bitişikteki iş yerine de sıçradı ve iki kadın hayatını kaybetti. Dumandan etkilenen beş kişi, biri itfaiye eri, sağlık ekiplerince ayakta tedavi edildi. Yangın, ekiplerin çalışmasıyla kontrol altına alınarak söndürüldü.
19 Eylül 2023

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde bir düğün salonunda damat Ahmet E, gelin ile salona girdiği sırada silahlı saldırıya uğradı. Saldırıda damat ve seken kurşunların isabet ettiği E.K. isimli çocuk yaralandı. Ağır yaralanan damat, yakınları tarafından özel bir hastaneye, çocuk ise Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Polis, kaçan şüpheli S.A'yı gözaltına aldı.
5 Eylül 2023

İstanbul’un Şişli ilçesinde bulunan Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda ELEV Vakfı Okulları’nın mezuniyet töreni sırasında dijital pano devrildi. Olayda altı kişi yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. ELEV Vakfı Okulları’nın sahibi Erkan Şahin gözaltına alındı, bir okul müdürü ve öğretmen de ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.
6 Haziran 2024

İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde, 16 katlı bir binanın altında bulunan eğlence merkezinde tadilat sırasında yangın çıktı. Yangında 29 kişi hayatını kaybetti. İtfaiye ekipleri yangına 31 araç ve 86 personelle müdahale etti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun açıklamasına göre yangın kontrol altına alındı.
2 Nisan 2024

İstanbul Başakşehir İkitelli Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan altı katlı bir fabrikanın çatı katında çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale ediyor. Yangın nedeniyle binanın bazı bölümleri çöktü. İtfaiye ekiplerine TOMA ve çeşitli ilçe belediyelerinin su tankerleriyle destek sağlandı. Polis, yangın bölgesinde güvenlik önlemleri alarak araç girişini engelliyor.
11 Haziran 2023

İstanbul'da etkili olan sağanak nedeniyle Esenyurt'ta Haramidere'nin istinat duvarı çöktü. Olay sonucunda Evren Oto Sanayi Sitesi'nin bir kısmı sular altında kaldı. İlçede daha önce yaşanan sel felaketinin ardından İSKİ tarafından başlatılan ıslah çalışması kapsamında yapılan beton bloklar parçalandı ve dere yatağına düştü. Ekipler, tahliye çalışmalarına devam ediyor.
1 Ekim 2023

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremin ardından yıkılan Gözde 2 Apartmanı'nın enkazında arama kurtarma çalışmaları devam ederken, Ali (55), eşi Zelal (40) ve beş yaşındaki oğulları Mir Berzan Bağış enkazdan sağ olarak çıkarıldı. Sakarya Büyükşehir ve Isparta Belediyesi kurtarma ekiplerinin ses üzerine yaptığı çalışmalar sonucunda bulunan aile, yaralı olarak ambulanslarla hastaneye sevk edildi. Kurtarma anında çevredeki insanlar tarafından alkış ve tekbir sesleriyle karşılandılar.
9 Şubat 2023

Ankara'nın Çubuk ilçesinde bulunan bir Kız KYK yurdunda asansörün üçüncü kattan eksi birinci kata düştüğü bildirildi. Olayda yaralanan öğrencilerin sağlık durumlarının iyi olduğu aktarıldı. Barınamıyoruz Hareketi, KYK yurtlarında asansörlerin denetlenmesi çağrısında bulundu. Daha önce benzer bir olayda bir öğrencinin hayatını kaybettiği ve asansörlerin güvenliği konusunda Sayıştay'ın uyarılar yaptığı belirtildi.
16 Kasım 2023

Gaziantep'te 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerde 186 kişinin hayatını kaybettiği Mügeler Sitesi'nin kaçak olarak inşa edildiği ve ruhsatının usulsüz evrakla alındığı ortaya çıktı. İslahiye Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturması sonucunda, binaların 1994-1997 arasında ruhsatsız yapıldığı ve 2008'de usulsüz şekilde ruhsatlandırıldığı belirlendi. Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin bilirkişi raporunda, binanın proje aşamasında gerekli zemin etüdü ve statik hesap raporlarının bulunmadığı, yetersiz donatı detaylandırması nedeniyle birçok kişinin sorumlu olduğu vurgulandı. 15 sanık hakkında 'bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma' suçundan 2 yıl 8 aydan 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
19 Nisan 2024

Ankara'nın Mamak ilçesindeki bir kafede meydana gelen silahlı saldırıda üç kişi hayatını kaybetti, bir kişi yaralandı. Olay, İmam Alim Sultan Caddesi'nde gerçekleşti ve akrabalar arasındaki husumet nedeniyle yaşandığı iddia ediliyor. Polis ve sağlık ekipleri hızla olay yerine sevk edildi. Yaralanan 16 yaşındaki Murat K.'nin hastanedeki tedavisi devam ediyor.
1 Ocak 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında Adıyaman'da devam eden enkaz kaldırma çalışmaları sırasında, Turgut Reis Mahallesi'nde bir binanın bodrum katında 20'li yaşlarda bir kadının cansız bedeni bulundu. Depremin üzerinden 122 gün geçmiş olmasına rağmen, hala enkaz altında kalan kişilere ulaşılmaya çalışılıyor. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası'nın raporunda, ölüm bildirim sistemine kaydedilmemiş binlerce kişinin olduğu ifade edilmişti.
6 Haziran 2023

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde bulunan üç katlı bir apartmanın üçüncü katında doğalgaz patlaması meydana geldi. Patlama sonucunda beş kişi yaralandı ve yaralılar hastaneye kaldırıldı. İki yaralının durumu ağır olarak rapor edildi. Olay yerine itfaiye, sağlık, polis ve İZGAZ ekipleri sevk edildi.
22 Ocak 2023

Tokat'ın Erbaa ilçesindeki bir bağ evinde meydana gelen patlamada yaralanan yedi kişiden biri hayatını kaybetti. Ahmet Karaçoban ve oğlu Sefa Can Karaçoban, bağ evlerine zorla girilmeye çalışıldığını ve içeride kendilerine ait olmayan kilitli bir sandık bulunduğunu jandarmaya bildirmişti. Jandarma ekipleri sandığı açtığında, el yapımı patlayıcı infilak etti. Patlamada yaralanan Sefa Can Karaçoban hayatını kaybederken, diğer altı yaralının tedavileri sürüyor. Olayın aileler arasındaki bir husumetten kaynaklandığı belirtilirken, iki şüpheli tutuklandı.
23 Mayıs 2024

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ilde büyük yıkıma yol açan depremler sonrasında, Hatay'da yıkılan bir binanın enkazında kalan dört aylık Ayşe bebek, arama-kurtarma ekipleri tarafından 57 saat sonra sağ olarak kurtarıldı. Bebek, sağlık ekiplerine teslim edilerek tedavi için hastaneye sevk edildi. Depremler sonucunda son açıklamalara göre 6 bin 44 bina yıkıldı.
8 Şubat 2023

İzmir'in Torbalı ilçesinde bir iş yerinde meydana gelen patlamada beş kişi hayatını kaybetti, 63 kişi yaralandı. Soruşturma sonucunda, patlamadan bir gün önce tüpü değiştiren kişinin yetki belgesinin olmadığı belirlendi. İş yeri sahibi ve tüpü değiştiren kişi tutuklandı. Patlamanın, tüpten sızan gazın kapalı iş yerine dolması sonucu meydana geldiği değerlendiriliyor.
2 Temmuz 2024

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde bir teleferik direğinin devrilmesi sonucu bir kabinin parçalanmasıyla bir kişi hayatını kaybetti, ikisi çocuk olmak üzere yedi kişi yaralandı. Kazada, 25 kabinde bulunan 184 kişi saatlerce mahsur kaldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kurtarma çalışmaları için gece görüşlü helikopterlerin bölgeye gönderildiğini açıkladı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kazayı araştırmak üzere bir heyetin bölgeye gönderildiğini ve ilgili belediye başkanları ile koordinasyon halinde olduklarını duyurdu.
12 Nisan 2024
İşaretlediklerim