Mardin Tabip Odası, Diyarbakır-Mardin arasında çıkan yangınla ilgili hazırladığı ön raporda yangının elektrik tellerinden çıktığını ve rüzgarın etkisiyle hızla yayıldığını belirtti. Yangında 15 kişi hayatını kaybetti. Raporda, yangına havadan müdahale edilmemesinin kayıpları artırdığı ve bölgede yanık tedavi ünitesi bulunmaması nedeniyle hastaların civar illere sevk edilmek zorunda kaldığı vurgulandı. Ayrıca, yangının halk sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekildi ve bölgenin afet bölgesi ilan edilmesi gerektiği ifade edildi.
23 Haziran 2024

Antalya'nın Kemer ilçesindeki orman yangınına müdahale çalışmaları devam ediyor. Üç gün önce çıkan yangını kontrol altına alma çalışmaları hem karadan hem de havadan sürdürülüyor. Sabahın ilk saatlerinden itibaren yangına çok sayıda helikopter ve uçak da müdahale etmeye başladı. Bölgede çalışan helikopterler, alçalarak denizden aldıkları suyu, yanan alanlara taşıyarak söndürme çalışmalarına destek veriyor.
26 Temmuz 2023

Antalya'nın Alanya ilçesinde, Üzümlü Mahallesi Dim Barajı kıyısında bulunan Akköprü mevkisindeki ormanlık alanda yangın çıktı. Yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Rüzgarın etkisiyle alevler Gümüşkavak Mahallesi'ne sıçradı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangının yaklaşık 190 hektarlık bir alanı etkilediğini belirtti ve herhangi bir can kaybının olmadığını, sadece bir evde hasar meydana geldiğini ve tedbiren 17 evin boşaltıldığını ifade etti.
17 Eylül 2023

Muğla'nın Milas ilçesinde henüz nedeni bilinmeyen bir orman yangını çıktı. Yangına gündüz saatlerinde altı uçak ve sekiz helikopterle havadan müdahale edildi. Havanın kararmasıyla birlikte çok sayıda arazöz, itfaiye aracı ve jandarmanın TOMA araçları yangına karadan müdahale etmeye başladı. Söndürme çalışmalarına sivil toplum kuruluşu gönüllüleri ve vatandaşlar da destek veriyor.
7 Ağustos 2024

İzmir'in Çeşme ilçesinde Alaçatı Mahallesi Deliklikoy mevkisinde çıkan orman yangınında üç kişi hayatını kaybetti. Yangına İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri uçak, helikopter ve çeşitli araçlarla müdahale ediyor. Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, yangına müdahale için su tankeri desteği çağrısında bulundu. Yangın nedeniyle bazı evler tahliye edildi ve jandarma, bir kadın ve iki çocuğu güvenli bir şekilde bölgeden çıkardı.
15 Temmuz 2024

Sultangazi'deki Hacı Bektaş-ı Veli Kent Ormanı'nda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen ve geniş bir alana yayılan yangına çok sayıda itfaiye ekibi müdahale ediyor.
3 Eylül 2023

Antalya'nın Kemer ilçesinde devam eden orman yangınına karadan müdahale edildiği yönünde haber yapan Anadolu Ajansı'nı (AA), Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki yalanladı. Tiryaki, arazi yapısı nedeniyle yangına karadan müdahale edilemediğini ve mücadelenin hava araçlarıyla sürdürüldüğünü belirtti. Bakan yardımcısının bu açıklaması da AA tarafından abonelerine geçildi.
27 Temmuz 2023

Çanakkale'nin Eceabat ilçesi açıklarında, göçmenleri taşıyan bir botun batması sonucu ölü ve sağ kurtulanlar olduğu bildirildi. Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, olay yerinde olduğunu ve şu ana kadar dört kişinin sağ kurtarıldığını, iki bebeğin ise hayatını kaybettiğini açıkladı. Vali Aktaş, botun lastikten yapıldığını ve düzensiz göçmenleri taşıdığını, bölgenin normalde kullanılan bir güzergah olmadığını belirtti. Arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği ifade edildi.
15 Mart 2024

Çanakkale'nin Biga ilçesinden yaralı olarak getirilen bir güvercin, Doğa Koruma ve Milli Parklar Çanakkale Şube Müdürlüğü'nde tedavi altına alındı. Güvercinin sol bacağında doku ölümü (nekroz) teşhisi konuldu ve bacağının ampute edilmesine karar verildi. Yaklaşık bir saat süren operasyonun ardından güvercinin bacağı ampute edildi ve iyileşme sürecinin ardından doğal ortamına bırakılması planlanıyor.
1 Mart 2024

Aydın'ın Nazilli ilçesinde Devlet Su İşleri'nin içme suyu hattı kazı çalışmasında göçük meydana geldi. Göçük sonucu toprak altında kalan dört işçiden üçü hayatını kaybetti, bir işçi ise kurtarıldı. Aydın Valisi Yakup Canbolat, boru patlaması sonucu göçüğün meydana geldiğini belirtti.
14 Temmuz 2024

İstanbul'un Pendik ilçesindeki Aydos Ormanı'nda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın saat 14.00 sıralarında başladı ve ormandan yükselen dumanlar çevre ilçelerden de görüldü. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi ve yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Ekiplerin yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.
21 Temmuz 2024

Topkapı Sarayı içindeki tarihi ahşap restoranda çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Yangına müdahale için polis, itfaiye, sağlık ve doğalgaz ekipleri olay yerine sevk edildi. Yangın söndürme çalışmalarına bazı belediyelerin su tankerleri de destek verdi. Yangın sonucunda restoranda ağır maddi hasar oluştu ve çökme meydana geldi.
9 Temmuz 2023

Mısır'dan Bulgaristan'a giden 'AK DISCOVERY' adlı Barbados bandıralı kuru yük gemisinin makine dairesinde Çanakkale Boğazı'ndan geçişi sırasında yangın çıktı. Yangın, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Bu süreçte boğazdaki gemi trafiği geçici olarak durduruldu ve yangında bir mürettebat üyesi yaralandı. Şu anda gemide soğutma çalışmaları devam etmektedir.
25 Nisan 2024

Giresun'da şehir merkezinde etkili olan sağanak nedeniyle Karadeniz Sahil Yolu'nun liman ve Keşap durağı mevkilerinde su birikintisi oluştu ve yol bir süre ulaşıma kapandı. Sazbeyi mevkisinde bazı iş yerlerini su bastı. Giresun Belediyesi ekipleri, iş yerlerinin yanı sıra sokaklarda biriken suyu tahliye etmek için çalışmalarını sürdürüyor.
3 Eylül 2023

Kağıthane'deki Hamidiye Mahallesi'nde, TEM Otoyolu kenarındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Havadan helikopter desteğiyle müdahale edilen yangın, kontrol altına alınarak söndürüldü.
31 Temmuz 2023

Çanakkale Boğazı, sabaha karşı etkisini artıran yoğun sis sebebiyle görüş mesafesinin düşmesi sonucu çift yönlü olarak transit gemi geçişlerine kapatıldı. Çanakkale Boğazı Gemi Trafik Hizmetleri Müdürlüğü, gemi kaptanlarını telsizle uyararak durumu bildirdi. Sisin dağılmasının ardından gemi trafiğinin normale dönmesi bekleniyor. Bu süreçte yerel feribot seferleri ise devam etmektedir.
20 Nisan 2023

İzmir'in Çeşme ilçesindeki Alaçatı Mahallesi Deliklikoy mevkisinde ormanlık alanda yangın çıktı. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait iki uçak, dört helikopter, 16 arazöz, üç su ikmal aracı ve üç dozer yangına müdahale ediyor. Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, yangına müdahale için su tankeri desteği çağrısında bulundu. Yangının kontrol altına alınması için çalışmalar sürüyor.
15 Temmuz 2024

İzmir'in Urla ilçesinde, otoyolda seyreden bir otomobilde çıkan yangın, ormanlık alana sıçradı. Rüzgarın etkisiyle yayılan yangına ilk müdahaleyi Güzelbahçe ilçesi Yaka mahallesinde devam eden yangında görevli hava ekipleri yaptı. Yangın, dokuz uçak, 12 helikopter, 18 arazöz, altı su ikmal aracı ve dört dozerle müdahale edildi ve kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları devam ediyor.
30 Temmuz 2023

Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde Türkiye Taşkömürü Kurumu'na ait maden ocağında göçük meydana geldi. Göçükte mahsur kalan iki işçiden biri kurtarılırken, diğer işçiyi kurtarma çalışmaları devam ediyor. Olay yerine jandarma, sağlık, itfaiye ve TTK tahlisiye ekipleri sevk edildi. Göçükte mahsur kalan işçilerden Tevfik Soy kurtarılırken, Harun Kara'yı kurtarma çalışmaları sürüyor.
4 Haziran 2024

İstanbul'un Sultangazi ilçesindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin yangına müdahalesi devam ediyor.
28 Temmuz 2023
İşaretlediklerim