Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Diyarbakır'da kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın amcası S.G.'nin 'kasten öldürme' suçlamasıyla tutuklanması hakkında açıklamalarda bulundu. Tunç, amcanın aracındaki DNA'nın Narin ile uyuştuğunu ve bu nedenle kuvvetli şüphe oluştuğunu belirtti. Narin'in halen bulunamadığını söyleyen Tunç, soruşturmanın devam ettiğini ve detaylı bilgi veremeyeceklerini ifade etti. Narin Güran hakkındaki haberlere yayın yasağı getirildi.
2 Eylül 2024

Narin Güran, Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra ölü bulunmuştu. Cinayetle ilgili davada, Narin'in annesi, amcası ve ağabeyi dahil dört kişi hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor. Baba Arif Güran, evine yakın bir kameranın kayıtlarının iddianamede yer almamasına tepki göstererek, bu durumun devam etmesi halinde TBMM önünde açlık grevi yapacağını belirtti. Ayrıca, sosyal medyada yayılan bir videoda oğluyla gülüşmelerinin yanlış anlaşıldığını savundu.
7 Kasım 2024

Diyarbakır'da kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın soruşturması kapsamında gözaltına alınan abisi E.G'nin kolundaki ısırık izinin Narin'e ait olmadığı tespit edildi. İstanbul Adli Tıp Kurumu tarafından yapılan inceleme sonucunda hazırlanan rapor, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi. Narin'in kaybolmasıyla ilgili soruşturma devam ediyor.
29 Ağustos 2024

Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, Narin Güran'ın ölümüyle ilgili soruşturmada cesedin sıcaklık, bataklık ve su nedeniyle tamamen deforme olduğunu ve diş kalıp örneğinin alınamadığını belirtti. Eren, soruşturmada birçok yanlış bilgi olduğunu ve bunları düzeltmek gerektiğini vurguladı. Ayrıca, DNA örneklerinin Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'nda incelendiğini ve üçüncü şahıslara ait DNA örneklerinin bulunamadığını açıkladı. Soruşturma kapsamında birçok kişi gözaltına alınmış ve tutuklanmış durumda.
17 Eylül 2024

Tavşantepe'de dere yatağında cesedi bulunan 8 yaşındaki Narin'in öldürülmesiyle ilgili soruşturma karmaşık bir hal aldı. Savcının amca Salih Güran'ı katil olarak tespit ettiği bilgisi özel bir televizyon kanalında paylaşıldı. Ancak, soruşturma sürecinde yeni bilgilere ulaşıldı ve Narin'in cesedinin amca Salim Güran'ın aracıyla taşındığı, araçta üç gencin bulunduğu ve bu gençlerden ikisinin nerede olduğunun bilinmediği ortaya çıktı. Soruşturmanın çözümünün yakın olmadığı düşünülüyor.
17 Eylül 2024

Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra cesedi bulunan sekiz yaşındaki Narin Güran olayı, Türkiye'de çocuk istismarı ve şiddet konusunu yeniden gündeme getirdi. Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) Başkanı Saadet Özkan, olayın aile içi organize bir suç olduğunu ve medyanın bu tür olayları ele alış biçimini eleştirdi. Özkan, çocuk kayıplarının önlenmesi için daha etkili önlemler alınması gerektiğini vurguladı ve devletin bu konuda daha aktif rol alması gerektiğini belirtti.
15 Eylül 2024

Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesine ilişkin dava, üçüncü gününde devam ediyor. Dört sanık, iştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanıyor. Duruşmada sanıklar ve tanıklar yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye getirildi ve tanıkların dinlenmesiyle devam edildi. Dava, Diyarbakır 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülüyor.
9 Kasım 2024

Narin Güran'ın babası Arif Güran, gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı ve kızının mezarını ziyaret etti. Baba Güran, devletin adaleti sağlayacağına inandığını belirtti ve soruşturmanın gizlilikle yürütüldüğünü vurguladı. Ayrıca, sosyal medyada yayılan yalan haberlere karşı dikkatli olunması çağrısında bulundu. Narin Güran'ın ölümüyle ilgili olarak birçok kişi gözaltına alınmış ve bazıları tutuklanmıştı.
13 Eylül 2024

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır'da katıldığı bir programda Narin Güran cinayetiyle ilgili soru sormak isteyen bir gazeteciye 'sus işareti' yaptı. Yerlikaya, program sonrası yaptığı açıklamada konunun adliyede olduğunu ve yargı sürecinin beklenmesi gerektiğini belirtti. Narin Güran, 21 Ağustos'ta kaybolmuş ve 8 Eylül'de cansız bedeni bulunmuştu. Cinayetle ilgili olarak birçok kişi gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı.
20 Eylül 2024

Diyarbakır'da Narin Güran'ın öldürülmesiyle ilgili yürütülen soruşturmada, tutuklu sanıkların HTS kayıtlarına ilişkin bilirkişi raporu dava dosyasına eklendi. Raporda, sanıkların cinayet günü ve saatlerinde nerede bulunduklarına dair detaylı bilgiler yer aldı. Sanıklar arasında Narin Güran'ın amcası, annesi ve ağabeyi de bulunuyor ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talebiyle yargılanacaklar. Raporda, sanıkların cinayet günü ve sonrasında birlikte hareket ettikleri değerlendiriliyor.
1 Kasım 2024

Diyarbakır'da görülen Narin Güran cinayeti davasında, mahkeme Enes Güran'ın bedenindeki diş izleri ve Narin Güran'ın kıyafetindeki PSA enzimi ile ilgili rapor taleplerini reddetti. Mahkeme, bu taleplerin dosyaya yenilik katmayacağı gerekçesiyle kararını verdi. Dava kapsamında birçok aile üyesi ve yakınları tutuklanmış durumda. Cinayetle ilgili soruşturma devam ederken, sanık Nevzat Bahtiyar'ın avukatı tarafından yapılan talepler de mahkeme tarafından kabul edilmedi.
4 Aralık 2024

Diyarbakır'da öldürülen Narin Güran cinayeti davasının ikinci gün duruşması devam ediyor. Sanıklar, zırhlı araçlarla Diyarbakır Adliyesi'ne getirildi. Dava, Diyarbakır 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülüyor ve dört şüpheli hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor. Duruşmada, Narin Güran'ın babası Arif Güran da ifade verdi.
8 Kasım 2024

AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Narin Güran'ın ölümüyle ilgili canlı yayında yaptığı açıklamada, ailenin dostları olduğunu ve bazı bilgileri paylaşmaktan kaçındıklarını belirtti. Ensarioğlu, sözlerinin çarpıtıldığını iddia ederek, adli sürecin titizlikle yürütüldüğünü vurguladı. Diyarbakır başsavcılığı, Narin Güran hakkındaki haberlere yayın yasağı getirilmesini talep etti. Soruşturma kapsamında Narin Güran'ın amcası S.G. 'kasten öldürme' şüphesiyle tutuklanırken, 21 kişi daha gözaltına alındı.
8 Eylül 2024

8 yaşındaki Narin'in katledilmesiyle ilgili yürütülen soruşturmada, savcılık ve jandarma tarafından yapılan HTS kayıtları analizi sonucunda, olay yerinde bulunan ve kimlikleri daha önce bilinmeyen iki yeni kişiye ulaşıldı. Bu iki kişinin, Narin'in öldürülmesinde görgü tanığı olabileceği değerlendiriliyor. Ayrıca, tutuklu şüpheli Enes Güran'ın köye neden geldiği konusunda adli makamları ikna edemediği ve DNA testlerinin sonuçlarının henüz kamuoyuyla paylaşılmadığı belirtiliyor.
1 Ekim 2024

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), sekiz yaşındaki Narin Güran'ın ölümüne ilişkin dava öncesinde yayıncıları, yargılamanın doğası gereği gizliliğin esas olduğunu belirterek uyardı. Diyarbakır'da görülecek davada, Narin'in annesi, amcası ve ağabeyi dahil dört kişi hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor. RTÜK, medyanın sorumlu ve basın meslek ilkelerine uygun bir yayıncılık yapmasını beklediğini ifade etti. Yayın yasağı olmamasına rağmen, yargılama sürecini olumsuz etkileyebilecek yayınların yapılmaması gerektiği vurgulandı.
6 Kasım 2024

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Diyarbakır'da kaybolan sekiz yaşındaki Narin Güran ile ilgili yayın yasağını ihlal eden medya kuruluşlarına en ağır yaptırımların uygulanacağını duyurdu. Şahin, Diyarbakır 5. Sulh Ceza Hakimliği'nin aldığı yayın yasağı kararını hatırlatarak, birçok medya hizmet sağlayıcısının bu yasağı ihlal ettiğini belirtti. Konunun hassasiyeti nedeniyle tüm medya kuruluşlarının yayın yasağına uygun hareket etmesi gerektiğini vurguladı.
1 Eylül 2024

İstanbul Avcılar'da bir kadın evinde ölü bulundu. Yakınları tarafından ulaşılamayan 47 yaşındaki G.Y.'nin durumu yetkililere bildirildi. Polis ekipleri tarafından yapılan incelemede kadının cansız bedeniyle karşılaşıldı. Kadının cesedi, savcı ve polisin incelemelerinin ardından Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı. Polisin olayla ilgili başlattığı çalışma devam ediyor.
6 Ekim 2023

AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Narin Güran'ın ölümüyle ilgili yaptığı açıklamaların ardından siyaseti bırakmayı düşündüğünü açıkladı. Ensarioğlu, Sözcü TV'ye verdiği röportajda, bir müddet dinleneceğini ve konuşmayacağını belirtti. Ensarioğlu, açıklamalarının çarpıtıldığını ve ailesinin siyasi aidiyeti üzerinden yapılan yorumların haksız olduğunu savundu. Ayrıca, sosyal medyada yapılan yargısız infazlardan rahatsız olduğunu ifade etti.
11 Eylül 2024

Hürriyet gazetesinin, Kahramanmaraş depreminde kaybolan altı yaşındaki Neval Akgöl'ün öldüğü ve Antakya'daki bir kimsesizler mezarlığına gömüldüğü yönündeki haberi aile tarafından yalanlandı. Aile, DNA test sonuçlarının henüz çıkmadığını ve kendilerine ulaşan fotoğrafın Neval'e ait olabileceğini belirtti. Aile, çocuklarının 50 numaralı mezarlıkta olmadığını ve doğru bilginin kendilerine ulaşmadan basına yansımayacağını ifade etti. Neval Akgöl, deprem sonrası ambulansa bindirildikten sonra kaybolmuş ve ailesi tarafından aranmaya devam ediliyor.
25 Şubat 2023

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde, Akdağ Tabiat Parkı'nda piknik yapan bir öğrenci grubundan bir öğrenci gölette boğulma tehlikesi geçirdi. Onu kurtarmaya çalışan dört kişi suya atladı ve kayboldu. AFAD ve dalgıç ekiplerinin yaptığı arama sonucunda, Halil E., Mehmet Can K., Ramazan A. ve Yusuf K. isimli dört kişinin cansız bedenlerine ulaşıldı.
13 Mayıs 2023
İşaretlediklerim