Türkiye'de meydana gelen depremler sonucu 13,5 milyon kişi etkilendi ve 10 ilde okullar hasar gördü. Bu nedenle Milli Eğitim Bakanlığı eğitime ara verdi. Bakan Mahmut Özer, depremlerden dolayı bu yıl yapılacak LGS ve YKS sınavlarında öğrencilerin son sınıf ikinci dönem konularından sorumlu olmayacaklarını açıkladı. LGS sadece 8'inci sınıfın birinci dönem konularını kapsayacak.
10 Şubat 2023

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), devlet üniversitelerinde ikinci öğretim programlarının kapatılacağını duyurdu. YÖK Başkanı Erol Özvar, bu kararın üniversitelerdeki lisans programlarını istihdama duyarlı bir şekilde dönüştürmek amacıyla alındığını belirtti. Ayrıca, vakıf üniversitelerinin de benzer şekilde istihdama duyarlı programlara geçiş yapmaları bekleniyor. Bu karar, üniversitelerdeki eğitim-öğretim kalitesini artırmayı hedefliyor.
10 Temmuz 2024

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Adana'da yapmış olduğu basın toplantısında, daha önce 1 Mart olarak açıklanan eğitim öğretim başlangıç tarihini, değişen verilere göre 13 Mart'a ertelediklerini duyurdu. Bakan Özer, yeni verilere göre durumu tekrar değerlendirip kamuoyu ile paylaşacaklarını belirtti. Bu erteleme, Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve can kaybının 44 bin 218'e ulaştığı yıkıcı depremlerle bağlantılıdır.
26 Şubat 2023

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın 4 Haziran 2023 tarihinde yapılacağını duyurdu. Bakan Özer, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler nedeniyle 2023 LGS'de 8. sınıfın ikinci dönem konularından soru çıkmayacağını hatırlattı. Ayrıca, sınavla ilgili başvuru ve uygulama kılavuzunun yarın 'www.meb.gov.tr' adresinden yayınlanacağını bildirdi.
12 Mart 2023

AKP'nin yeni müfredatı, 10 gün askıda tutulduktan sonra bu eğitim yılında uygulanmak üzere onaylandı. Yeni düzenlemeye göre, öğretmen adayları KPSS sonrası Milli Eğitim Akademisi'nden geçmek zorunda kalacak. Bu akademi, ümmetçi ve partizan öğretmen kadrolarını oluşturmayı hedefliyor. Yazar, bu düzenlemelerin ülkenin geleceğini olumsuz etkileyebileceğini savunuyor.
10 Haziran 2024

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezî sınavın sonuçları açıklandı ve yaklaşık bir milyon öğrenci için tercih ve kayıt süreci başladı. Anne-babalar, özellikle anneler, çocuklarının daha yüksek puanlı okullara yerleşmesi için yoğun bir çaba sarf ediyor. Ancak, daha yüksek puanlı okullar her zaman daha iyi eğitim sunmuyor ve çocukların mutluluğu göz ardı edilebiliyor. Figen Atalay, bu süreçte çocukların fikirlerinin genellikle dikkate alınmadığını ve sadece puanın yettiği en üstteki okula odaklanıldığını vurguluyor.
28 Haziran 2024

Kahramanmaraş'taki depremler sonrası YÖK ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üniversitelerde uzaktan eğitime geçilmesi kararı, bazı akademisyen, öğrenci ve veliler tarafından eleştirildi. İzmir'de Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü önünde bu kararı protesto eden öğrenciler, 'Eğitim hakkımız engellenemez' sloganları atarken, polis müdahalesi sonucu 22 öğrenci gözaltına alındı. YÖK Başkanı Erol Özvar, şu an için sadece uygulamalı programların yüz yüze devam edeceğini, hibrit eğitimin nisan ayında değerlendirileceğini belirtti.
17 Şubat 2023

Ankara Büyükşehir Belediyesi, sosyal yardım alan ailelerin ilkokula giden çocukları için 'Kantin Desteği' projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında, ilk etapta Altındağ ve Mamak'ta yaşayan 14 bin ilkokul öğrencisine kişi başı 330 TL destek sağlandı. Destek, ailelerin Başkent Kartları'na yatırıldı ve sadece okul kantinlerinde kullanılabilecek. Belediye Başkanı Mansur Yavaş, projenin Ankara'da hiçbir çocuğun aç kalmayacağını belirtti.
5 Şubat 2023

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 2024-2025 eğitim ve öğretim yılından itibaren Anadolu, İstanbul ve Atatürk Üniversitesi’nin çocuk gelişimi, felsefe, sosyoloji, tarih ve Türk dili edebiyatı açıköğretim programlarına kayıt kısıtlaması getirdi. Bu düzenlemeye göre, sadece 35 yaş ve üzeri lisans programı mezunları bu programlara kayıt yaptırabilecek. Diğer açıköğretim programlarında ise mevcut uygulama devam edecek.
25 Haziran 2024

Kocaeli Darıca'da bir ortaokulda, velilerden biri çocuğuna saldırdığını iddia ettiği bir öğrenciyi bulmak için sınıfa girdi ve üç öğrenci yakını öğretmene saldırdı. Olay sonrasında Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, saldırı hakkında soruşturma başlattıklarını ve adli sürecin takipçisi olacaklarını açıkladı. Tekin ayrıca, şiddete karşı 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu bir an önce hayata geçireceklerini belirtti. Sosyal medyada büyük tepki çeken olay, öğretmenlerin güvenliği konusundaki endişeleri artırdı.
29 Mayıs 2024

İstanbul'da bir haftalık ara tatilin sona ermesi ve okulların açılmasıyla birlikte haftanın ilk iş gününde trafik yoğunluğu yaşandı. Toplu taşıma aktarma istasyonlarında ve bazı ana arterlerde yolcu ve araç yoğunluğu gözlemlendi. Özellikle Cevizlibağ, E-5, D-100 kara yolu, 15 Temmuz Köprüsü bağlantı noktaları, Esenyurt ve Avcılar'da trafik sıkışıklığı dikkat çekti. Anadolu Yakası'nda da TEM Otoyolu ve D-100 kara yolunda yoğunluklar yaşandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cep Trafik uygulamasına göre sabah saatlerinde trafik yoğunluğu yüzde 67 seviyelerindeyken, bu oran 09:40 itibarıyla yüzde 54'e düştü.
20 Kasım 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, öğretmen atamalarının sürecinin hızlandırılacağını duyurdu. Milli Eğitim Bakanlığı, Hazine Bakanlığı ve ekonomi kurmayları ile yapılan son görüşmelerin ardından, atama bekleyen öğretmen adaylarına yönelik bilgilendirme yapılacağını belirtti. Bakanlık, yarın atamaya esas branş dağılımlarını, başvuru takvimini ve süreci paylaşacak. Erdoğan, bu süreçte fazla zaman kaybına tahammül olmadığını vurguladı.
6 Mayıs 2024

Samsun'un Ayvacık, Salıpazarı ve Ladik ilçelerinde tüm okullar, Atakum ve Canik ilçelerinde ise taşımalı eğitime şiddetli yağışlar sebebiyle bir gün süreyle ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, olumsuz hava koşullarının etkili olduğu ve bazı güzergahlardaki öğrencilerin izinli sayılacağı belirtildi. Diğer ilçelerde de taşımalı eğitim yoluyla gelen öğrenciler için bir günlük izin kararı alındı.
6 Haziran 2023

Kahramanmaraş'taki depremler sonrası YÖK, üniversitelerde bahar dönemi eğitimini erteledi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan uzaktan eğitime geçileceğini duyurdu. Bu durum, 14 Mayıs seçimleri öncesinde, öğrencilerin oy kullanma sürecini etkileyebilir. Adres değişikliği için son tarih olan 2 Nisan'a kadar üniversitelerin açılıp açılmayacağı belirsizliği sürdüğünden, öğrencilerin hangi şehirde oy kullanacakları konusunda kararsızlıkları var. CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, bu belirsizliğin giderilmesi ve öğrencilerin mağduriyetinin önlenmesi için Meclis'te konuştu.
30 Mart 2023

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Sapanca'daki Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde yılın ikinci yarısında kamuda tasarruf ve harcama kontrolü uygulamalarının başlayacağını açıkladı. Çalışmaların henüz tamamlanmadığını belirten Şimşek, yakında detayların paylaşılacağını ifade etti. Aynı zamanda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, asgari ücret zammının ocak ayında yapıldığını ve temmuz ayında ikinci bir zam yapılmayacağını duyurdu. Bu durum, hükümetin halkın ekonomik durumunu göz önünde bulundurarak aldığı kararlar arasında yer alıyor.
30 Nisan 2024

Türkiye Futbol Federasyonu, 2024-2025 futbol sezonunun başlangıç tarihlerini duyurdu. Buna göre, Süper Lig ve 1'inci Lig'in 9, 10, 11 ve 12 Ağustos tarihlerinde; 2'nci Lig'in ise 31 Ağustos ve 1 Eylül tarihlerinde başlayacağı belirtildi. 3'üncü Lig'in başlangıç tarihi ve diğer sezon planlamaları ise henüz açıklanmadı.
22 Şubat 2024

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, kız çocuklarının eğitim oranını artırmak için ailelerin 'erkeklerle aynı okula göndermek istememe' endişesine çözüm olarak kız çocukları için ayrı okulların açılabileceğini belirtti. Bu açıklama, sosyal medyada ve kamuoyunda ciddi eleştirilere yol açtı. Eleştiriler, bu tür bir ayrımın laik eğitim sistemine ve karma eğitim ilkesine aykırı olduğu, gerici bir zihniyeti yansıttığı ve cinsiyet ayrımcılığını pekiştireceği yönündeydi.
12 Temmuz 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şişli Belediyesi'nin düzenlediği bir etkinlikte konuşarak, Türkiye'de bir milyondan fazla çocuğun okula aç gittiğini ve bu durumun ülke için bir trajedi olduğunu belirtti. Hükümete okul beslenme programı için çağrıda bulunduğunu ancak önerilerinin reddedildiğini ifade etti. Kılıçdaroğlu, adalet, eşitlik ve dayanışma temalarını vurgulayarak, Halil İbrahim Sofrası'nı kurduklarını ve bu sofrada sadece karınların değil, değerlerin de doyduğunu söyledi.
4 Şubat 2023
İşaretlediklerim