Trendyol Süper Lig'de 24 Haziran'da başlayan ve 82 gün süren sezonun ilk transfer ve tescil döneminde 16 kulüp, toplamda 158 futbolcuyla sözleşme imzaladı. Gaziantep FK, 17 futbolcuyla en fazla transfer yapan takım olurken, Adana Demirspor, Bellona Kayserispor ve Samsunspor transfer yapamayan kulüpler oldu. Trabzonspor, kadrosuna kattığı 13 oyuncuyu da yurtdışından getirirken, Eyüpspor ise yurt dışından en az transfer yapan ekip oldu. Transfer döneminde en fazla transfer yapan diğer takımlar arasında TÜMOSAN Konyaspor, Bodrum FK ve Göztepe yer aldı.
14 Eylül 2024

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) ve Bitcoin ve Altcoin alım-satım platformu Bitexen, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin ana sponsorluğu için anlaşma imzaladı. TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu ve Bitexen Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Cenk Erdem, İstanbul'da düzenlenen imza törenine katıldı. Türkoğlu, sponsorluk anlaşmalarının kulüplerin finansal olarak desteklenmesini sağladığını ve basketbolun daha geniş kitlelere ulaşmasının önünü açtığını belirtti.
28 Eylül 2023

Galatasaray, Alman kulübü Freiburg'dan Roland Sallai'yi transfer ettiğini açıkladı. Transfer bedeli olarak Freiburg'a dört sezona yayılmış dört taksitte toplam 6 milyon avro ödeneceği belirtildi. Sallai ile 2024-2025 sezonundan başlayarak dört sezon için yıllık net 2.5 milyon avro karşılığında anlaşma sağlandı. Bu transfer, Galatasaray'ın kadrosunu güçlendirme hamlelerinden biri olarak değerlendiriliyor.
13 Eylül 2024

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Akfen Yenilenebilir Enerji şirketinin hisse başına 9,80 TL fiyatla halka arz edilmesine onay verdi. SPK'nın haftalık bülteninde yer alan bilgilere göre, Akfen Holding bünyesindeki 340 milyon 370 bin 703 TL nominal değerli paylar halka arz edilecek. Bu gelişme, geçen yıl enflasyona karşı korunma aracı olarak görülen borsanın, deprem sonrası düzenlemelerle yaşadığı dalgalı seyir sonrasında halka arzların yeniden başlaması anlamına geliyor.
3 Mart 2023

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in, Al Nassr forması giyen Anderson Talisca ile transfer görüşmesi yaptığını iddia etmesinin ardından Talisca'dan yanıt geldi. Talisca, herhangi bir transfer görüşmesi yapmadığını ve Al-Nassr'dan ayrılmayı düşünmediğini belirtti. Ayrıca, kulübüyle üç yıllık sözleşme imzaladığını ve burada mutlu olduğunu ifade etti.
9 Ağustos 2023

Denizbank’ın Levent Büyükdere şubesinin eski müdürü Seçil Erzan ve Nur Erkasap hakkında yeni bir iddianame hazırlandı. Erzan, nitelikli dolandırıcılık ve özel belgede sahtecilik suçlamalarıyla 10 yıla kadar, Erkasap ise 30 yıla kadar hapis cezası ile yargılanıyor. İddianamede, Erzan’ın Galatasaray camiasından tanınmış isimler dahil birçok kişiyi yüksek getiri vaadiyle dolandırdığı belirtiliyor. İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, Erzan’ın 93 yıldan 305 yıla kadar hapsi isteniyor.
26 Temmuz 2024

Beşiktaş'ın teknik direktörü Şenol Güneş, Süper Lig'in 3. hafta erteleme maçında Adana Demirspor'a 4-2 yenildikleri maçın ardından oyuncusu Salih Uçan'ı itekledi. Bu hareketi yayıncı kuruluşun ekranına yansıdı ve sosyal medyada büyük tepki çekti. Ayrıca, Beşiktaş'ın yıldız oyuncusu Abuobakar'ın maç sonu gülmesi de dikkat çeken bir diğer ayrıntı oldu. Sosyal medya kullanıcıları, Güneş'in aynı hareketi Abuobakar gibi oyunculara yapamayacağını belirterek duruma tepki gösterdi.
28 Eylül 2023

Süper Lig 2024-25 sezonunda kulüpler toplam 110,45 milyon euro transfer harcaması yaparken, transfer gelirleri sadece 33 bin 572 euro olarak gerçekleşti. Bu durum, kulüplerin 76 bin 878 euro transfer açığı vermesine neden oldu. Dört büyük kulüp, transfer harcamalarının yüzde 92,5'unu gerçekleştirirken, transfer gelirlerinin yüzde 58'ini elde etti. Kulüplerin toplam borcu 30 milyar TL'yi aşarken, gelirler 14 milyar TL'ye ulaştı, bu da borçların gelirlerin 1.14 katına yükseldiğini gösteriyor.
11 Ağustos 2024

Fenerbahçe, Beşiktaş ile sözleşmesi sona eren milli futbolcu Cenk Tosun'un transfer görüşmeleri için İstanbul'a geleceğini duyurdu. Bertuğ Yıldırım'ı transfer etmek isteyen Fenerbahçe, Rennes'in 7 milyon avro bonservis bedeli istemesi üzerine rotayı Cenk Tosun'a çevirdi. Fenerbahçe'nin Tosun ile iki yıllık bir transfer sözleşmesi imzalayacağı öne sürüldü. Kulüp, Tosun'un sağlık kontrolünden geçmek ve transfer görüşmelerini ilerletmek üzere İstanbul'a geleceğini açıkladı.
16 Temmuz 2024

Galatasaray, Serwin Global Solutions SDN BHD bünyesindeki meritking.news ile yaptığı sponsorluk anlaşmasını askıya aldığını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi. Anlaşma, 2024-25 ve 2025-26 futbol sezonlarını kapsayacak şekilde yıllık 3 milyon 155 bin dolar artı KDV tutarında sponsorluk ve reklam haklarını içeriyordu. meritking.news'in yasadışı bahis sitesi Meritking ile bağlantılı olduğu iddiaları üzerine Galatasaray, anlaşmayı askıya aldı. Spor Toto Teşkilat Başkanlığı da konuyla ilgili olarak Galatasaray ve Adana Demirspor hakkında suç duyurusunda bulundu.
17 Eylül 2024

ASELSAN ile Roketsan arasında hava savunma füze alt sistemleri tedariki kapsamında 59,1 milyon avro artışlı bir sözleşme değişikliği imzalandı. Bu değişiklikle birlikte toplam bedel artışı 59 milyon 143 bin 396 avro oldu. Teslimatlar 2024-2028 yılları arasında gerçekleştirilecek. Açıklama, Savunma Sanayii Başkanlığı’ndan alınan izinle yapıldı.
8 Temmuz 2024

Fenerbahçe, 30 yaşındaki milli futbolcu Umut Nayir ile 2+1 yıllık bir sözleşme imzaladığını duyurdu. Umut Nayir, daha önce Ümraniyespor'da oynuyordu ve geçen sezon tüm kulvarlarda oynadığı 33 maçta 18 gol atmıştı. Fenerbahçe'nin resmi Twitter hesabından yapılan 'Ailemize hoş geldin Umut Nayir!' mesajıyla transfer kamuoyuna ilan edildi.
11 Temmuz 2023

Galatasaray Spor Kulübü, yeni stadyum isim hakkı ve sponsorluk anlaşmasında hem Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) hem de Enflasyon Araştırma Grubu'nun (ENAG) enflasyon verilerini dikkate alacak şekilde bir madde ekledi. Bu sezon için Rams Global İnşaat Sağlık Dış Ticaret Anonim Şirketi'nden 213 milyon 600 bin lira artı KDV alacak olan kulüp, takip eden sezonlarda bu tutarı her iki kurumun açıkladığı ÜFE ve TÜFE oranlarının ortalamasına göre artıracak. Bu durum, ENAG verilerinin ilk defa resmi bir sözleşmede hesaba katılması anlamına geliyor.
3 Temmuz 2023

Türkiye Basketbol Federasyonu ile e-ticaret platformu Hepsiburada arasında yapılan anlaşma sonucunda Hepsiburada, Türkiye Basketbol Milli Takımlarının önümüzdeki iki yıl boyunca ana sponsoru olacak. TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu ve Hepsiburada CEO'su Nilhan Onal Gökçetekin, iş birliğinin Türk basketboluna katkı sağlayacağını ve bu sponsorluğun özellikle Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılında milli takımların başarısına katkı sunacağını umduklarını ifade ettiler.
8 Haziran 2023

2024-25 sezonunda Süper Lig kulüpleri toplam 110.45 milyon Avro transfer harcaması yaparken, transfer gelirleri 33.57 milyon Avro olarak gerçekleşti. Bu durum, kulüplerin 76.8 milyon Avro transfer açığı vermesine neden oldu. Kulüplerin döviz pozisyon açığı, faiz oranlarındaki artış ve yüksek enflasyon gibi ekonomik faktörler, mali dengelerini olumsuz etkiliyor. Süper Lig'in toplam borç yükü 30 milyar TL'yi aşmış durumda.
14 Ağustos 2024

Erman Kunter, Türk basketbol kulüplerinin mali sıkıntılarını ve altyapı sorunlarını eleştirdi. Kunter, 10 yıl önce 1. Lig kulüplerinin maç başına 22 bin dolar İddaa geliri elde ederken, bu gelirin bugün 1.400 dolara düştüğünü belirtti. Ayrıca, altyapıya yapılan yatırımların maliyetinin yüksek olduğunu ve kulüplerin bu nedenle altyapıya yatırım yapmaktan vazgeçebileceğini ifade etti. Hakem maaşlarının düşük seviyede kaldığını ve federasyonun internet sitesinin güncellenmediğini de eleştirdi.
12 Haziran 2024

Fenerbahçe, Al-Ahli'de forma giyen 27 yaşındaki Fransız sol kanat oyuncusu Allan Saint-Maximin'i kiralık olarak transfer ediyor. Oyuncunun maaşının yarısının Fenerbahçe tarafından ödeneceği ve sözleşmede zorunlu satın alma opsiyonunun bulunmadığı belirtildi. Saint-Maximin'in bu akşam İstanbul'a gelerek sağlık kontrolünden geçmesi ve resmi imzayı atması bekleniyor. Fenerbahçe ayrıca bugün Oğuz Aydın ve Cenk Tosun'u da transfer ettiğini duyurdu.
16 Temmuz 2024

Borussia Dortmund, Fenerbahçeli Ferdi Kadıoğlu'nu transfer etmek için 18-20 milyon avro bonservis bedeli ve bonuslar teklif etti. Fenerbahçe ise bonuslar hariç 25 milyon avro talep ediyor. Bu transfer gerçekleşirse, Ferdi Kadıoğlu Fenerbahçe tarihinin en yüksek bedelli transfer satışı olacak. Ferdi, bu sezon 52 maçta 3 gol ve 5 asistle oynadı.
22 Haziran 2024

Türk asıllı Almanyalı futbolcu İlkay Gündoğan, Barcelona ile iki yıllık sözleşme imzaladı. Altı sezondur Manchester City forması giyen ve bu sezon takımıyla birçok zafer kazanan Gündoğan'ın ismi bir süredir Barcelona ile anılıyordu. Barcelona, Gündoğan'ın transferini resmen duyurdu. Yıldız orta saha oyuncusunun serbest kalma bedeli 400 milyon avro olarak belirlendi.
26 Haziran 2023

Galatasaray, Napoli'nin Nijeryalı yıldız santraforu Victor Osimhen'i bedelsiz olarak kiraladığını açıkladı. Sarı kırmızılı kulüp, Osimhen'e 2024-2025 sezonu için net 6 milyon avro maaş ödeyecek. Bu transfer, Galatasaray'ın kadrosunu güçlendirme çabalarının bir parçası olarak görülüyor.
4 Eylül 2024
İşaretlediklerim