CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziantep'teki 'Güneydoğu Hemşeri Buluşması'nda yaptığı konuşmada, seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılacağını ve yeni bir başlangıç yapacaklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, adalet, hak ve hukuk için oy kullanmanın önemini vurguladı, kamplaşmaya karşı yeni bir siyaset anlayışının gerekliliğini dile getirdi. Ayrıca, CHP'nin geçmiş hatalarını kabul ederek özeleştiri yaptı ve israftan, yolsuzluktan, uyuşturucu baronlarından ve mafyadan bahsederek bunlarla mücadele edeceklerini belirtti. Türkiye'nin düzeleceğini ve Suriyelilerin turist olarak geri döneceğini ifade etti.
18 Ocak 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimler sonrası yapılan ilk grup toplantısında konuştu. Seçim yenilgisini kabul ederek eleştirilere saygı duyduğunu belirtti ve partinin değerlerini koruyacağını, değişime ve dönüşüme açık olduğunu ifade etti. Kendisine yönelik eleştirilere cevap veren Kılıçdaroğlu, partiyi yenileme konusunda kararlı olduğunu ve 'gemiyi limana sağlam götürmek' görevini üstlendiğini söyledi.
13 Haziran 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partideki değişim tartışmalarının kişiler üzerinden yürütülmemesi gerektiğini belirtti. Kılıçdaroğlu, değişim tartışmalarının felsefesi ve amacının önemli olduğunu, genel başkanın da değişebileceğini ifade etti. Ayrıca, her CHP'linin genel başkan adayı olabileceğini, bunun içinde İmamoğlu'nun da olduğunu dile getirdi.
29 Haziran 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, tansiyon ve kalp ritmindeki bozukluklar nedeniyle Ankara Güven Hastanesi'ne kaldırıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Akşener'i hastanede ziyaret ederek sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Kılıçdaroğlu, Akşener'in sağlık durumunun iyi olduğunu ve en kısa sürede taburcu olmasını umduğunu ifade etti.
13 Ocak 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını 'dayatma' olarak nitelendirmesi ve altılı masadan ayrılmasının ardından, CHP'li 11 büyükşehir belediye başkanı, aralarında Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun da bulunduğu bir toplantıda Kılıçdaroğlu'na desteklerini ifade etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, belediye başkanlarının Kılıçdaroğlu'na destek verdiklerini duyurdu.
4 Mart 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya il başkanlığı kongresi öncesi partisinin ilçe başkanlarından bazılarıyla görüştü. Toplantının gündeminde il başkan adayı arayışı olduğu öğrenildi. Ziyarete mevcut il başkanı Nuri Cengiz katılırken, toplantıda Cengiz'in adaylığı ve kongre sürecinin konuşulduğu belirtildi. Kılıçdaroğlu'nun önümüzdeki günlerde CHP'nin güçlü olduğu ve en yüksek sayıda delegeye sahip olan ilçelerin önde gelen partilileriyle görüşmesi bekleniyor.
29 Eylül 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yenilgiye uğrayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, istifa çağrılarına rağmen görevine devam etme kararlılığını ifade etti. Seçimlerde Cumhur İttifakı adayı Tayyip Erdoğan'ın karşısında kaybeden Kılıçdaroğlu, eleştirilerin saygı çerçevesinde yapılması gerektiğini ve hakaret içeren eleştirileri kabul etmediğini söyledi. Ayrıca, partisini yenileme ve güçlendirme sözü vererek, CHP'nin bu süreçten güçlenerek çıkacağını belirtti.
8 Temmuz 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in altılı masadan ayrılma kararı sonrası CHP'de yaşanan yoğun trafik üzerine yapılan toplantılarda, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partililere sükunet çağrısında bulundu. Kılıçdaroğlu, deprem bölgesindeki sorunların öncelikli gündem maddesi olması gerektiğini belirtti ve belediye başkanlarından bu konuya odaklanmalarını istedi. Ayrıca, millet ittifakındaki son gelişmeler hakkında sosyal medya ve televizyon programlarında kırıcı olunmaması konusunda uyarılarda bulundu.
4 Mart 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olan ve milletvekili adayı olmayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dokunulmazlığı, yeni Meclis göreve başladığında sona erecek. Kılıçdaroğlu, 2002'den beri milletvekili olarak dokunulmazlık hakkına sahipti. 2016'da yapılan Anayasa değişikliği sonrası dokunulmazlıkları kaldırılan milletvekillerinin eski dosyaları arasında Kılıçdaroğlu'nun da yaklaşık 60 fezlekesi bulunuyordu. DW Türkçe'nin haberine göre, Kılıçdaroğlu hakkında 'cumhurbaşkanına hakaret, tehdit ve iftira' iddiasıyla hazırlanan 16 fezleke bulunmakta ve bu fezlekeler dava haline getirilirse Kılıçdaroğlu mahkemeye çıkabilir.
30 Mayıs 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, grup konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik ağır eleştirilerde bulundu. Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nu 'komada' olmakla ve 'aklını ve siyasi ahlakını taşeronu olduğu mihraklara devretmekle' suçladı. Ayrıca, muhalefetin her şeye karşı olmak anlamına gelmediğini ve devleti ayağa düşürmek için çırpınmanın doğru olmadığını ifade etti. Bahçeli, aynı konuşmasında gazeteci Mustafa Balbay'ı da eleştirerek ona hakaret etti.
28 Şubat 2023

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Anayasa Mahkemesi'nin HDP'ye yapılan Hazine yardımını kesme kararını ve CHP ile İYİ Parti milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması taleplerini eleştirdi. Kılıçdaroğlu, dokunulmazlıkların kaldırılmamasını 'namertsiniz' diyerek meydan okudu ve siyasi partilerin kapatılmasının demokrasi dışı olduğunu belirtti. Ayrıca, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye, eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili olarak azmettiricileri teslim etmesi gerektiğini söyleyerek yüklendi.
10 Ocak 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim sonuçlarını ağır bir yenilgi olarak kabul etmediğini ifade etti. Seçim gecesi istifa etmeyi düşünmediğini ve pişmanlık duymadığını söyledi. CHP'nin demokrasiyi savunanları bir araya getirdiğini ve bir mutabakat metni hazırladığını belirtti. Kılıçdaroğlu, kırsal kesime yeterince ulaşamadıklarını ve seslerini duyuramadıklarını kabul etti. Ayrıca, genel başkanlık makamının kendisi için önemli olmadığını ve kurultayın yerel seçimlerden önce düzenleneceğini açıkladı.
9 Haziran 2023

CHP Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak, partinin cumhurbaşkanı adayının Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu ve başka bir aday gösterme kararı olmadığını belirtti. İYİ Parti yetkilileri ise partililerin yarısının Kılıçdaroğlu'nun adaylığını desteklediğini, diğer yarısının ise karşı çıktığını ifade etti. İYİ Parti'nin toplantısında adayın anketle belirlenmesi ve bunun önerilmesi beklentisi olduğu belirtildi.
25 Ocak 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin büyükşehir belediye başkanlarıyla bir görüşme gerçekleştirdi. Bu toplantı, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in altılı masadan ayrılma kararını açıklaması ve İstanbul ile Ankara büyükşehir belediye başkanlarına adaylık çağrısında bulunmasının ardından yapıldı. Toplantıya Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, deprem sonrası çalışmalar nedeniyle katılmadı. Görüşmenin fotoğrafı CHP'nin sosyal medya hesabından paylaşıldı.
4 Mart 2023

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, partinin mevcut lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun kurultayda yeniden aday gösterileceğini belirtti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in genel başkanlık için daha dikkatli olmaları gerektiğini ve aday olacaklarsa bunu resmen açıklamaları gerektiğini söyledi. Kuşoğlu ayrıca, İmamoğlu'nun hukuki sorunları nedeniyle genel başkanlık için uygun olmadığını ve bu durumun hem partiyi hem de İstanbul'u kaybetme riski taşıdığını ifade etti.
16 Haziran 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara yönelik eleştirilerde bulundu. Parti içinden bazı isimler ve çalışma ekibinden, kurtarma çalışmaları devam ederken iktidara yüklenmenin siyasi iletişim açısından sorun yaratabileceği yönünde uyarılar geldi. Kılıçdaroğlu, bu önerilere rağmen tavrında ısrarcı oldu ve eleştirilerini sürdürdü. AKP Grup Başkan Vekili Bülent Turan, Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarını sert bir dille eleştirdi.
21 Şubat 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altılı masayı 'millet iradesini kararlarına yansıtma kabiliyetini kaybettiği' gerekçesiyle terk ettiğini açıkladı. Bu gelişme üzerine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, endişelenilmemesi gerektiğini ve her şeyin yerine oturacağını belirtti. Millet İttifakı'nın son toplantısında ortak aday konusunda bir uzlaşıya varılmadığı, ancak ortak bir anlayışa ulaşıldığı ifade edilmiş ve nihai açıklamanın 6 Mart'ta yapılacağı kaydedilmişti.
3 Mart 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Gazze'deki İsrail-Filistin çatışması hakkında bir açıklama yaptı. Bahçeli, İsrail'in Gazze'deki eylemlerini 'soykırım raddesine ulaşan hunhar saldırılar' olarak nitelendirdi ve 24 saat içinde ateşkes sağlanamazsa Türkiye'nin devreye girmesi gerektiğini belirtti. Bahçeli, Türkiye'nin Gazze'yi koruma ve kollama misyonunu üstlenmesi gerektiğini ve Türkiye Cumhuriyeti'nin Gazze'yi huzur ve güven içinde yaşanabilecek bir İslam beldesi yapmaya hazır olduğunu ifade etti.
21 Ekim 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Gümüşhane'de düzenlenen bir toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ve muhalefeti eleştirdi. Erdoğan, seçimlerde başarısız olan muhalefet liderlerinin istifa etmemesini eleştirerek, bu durumun seçmenler tarafından olumsuz karşılandığını belirtti. Ayrıca, Yunanistan'da seçimi kaybeden Çipras'ın istifa ettiğini örnek göstererek Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerini sürdürdü.
8 Temmuz 2023

Millet İttifakı'nın adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziantep'teki depremzedelerle buluştuğu sırada yıkılan binaların bedelsiz olarak yeniden yapılacağını duyurdu. Kılıçdaroğlu, daha önce Covid-19 salgını sırasında açıklanan ölüm sayıları ile gerçek arasındaki farka dikkat çekti ve siyasetin halka doğruları söylemesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin büyümesi ve gelişmesi gerektiğini, kendisinin saraylarda gözü olmadığını ve halk gibi yaşamak istediğini belirtti. Kılıçdaroğlu, 418 milyar dolarlık bir kaynağın halk için geri alınacağına dair söz verdi.
21 Mart 2023
İşaretlediklerim