Burdur Devlet Hastanesi'nde diyaliz tedavisi gören 33 hastadan üçü hayatını kaybetti. Olayın ardından başlatılan soruşturmada, diyaliz ünitesinden sorumlu hastane personeli ve bağımsız çalışan makine mühendisleri gözaltına alındı. Hastane personeli serbest bırakılırken, projede hata yaptıkları iddia edilen iki makine mühendisi tutuklandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastanelerde entübe durumda hasta kalmadığını ve 14 kişinin tedavisinin sürdüğünü açıkladı.
12 Haziran 2024

Çanakkale Tabip Odası Başkanı Dr. Ayşe Güneş, eski eşi Niyazi Akay tarafından çocuklarının gözü önünde bıçakla saldırıya uğradı. Polis ekipleri ve Mehmet Akif Ersoy Hastanesi, saldırgan hakkında herhangi bir işlem yapmadı. Güneş'in ifadesi alınırken, Akay serbest bırakıldı ve polisler tarafından Güneş'e şikayetçi olmaması yönünde telkinde bulunuldu. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, Akay'ın tutuklanması ve etkin bir soruşturma yapılması çağrısında bulundu.
3 Nisan 2023

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremler sonucu enkaz altından kurtarılan ve refakatsiz kalan çocuklarla ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yeni bir açıklama yaptı. Açıklamaya göre, bakım kuruluşlarında kimliği belirlenemeyen 42 çocuk bulunuyor. Kimlik doğrulaması sonrasında 1718 çocuk ailelerine teslim edildi, 85 çocuk tedavi sonrası kuruluş bakımına alındı ve 110 çocuğun tedavisi devam ediyor. Daha önce bazı çocukların tarikatlara ait yurtlara yerleştirildiği ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile emniyetin verilerinin tutarsız olduğu eleştirilmişti.
20 Mart 2023

Samsun'da genel cerrahi uzmanı doktor Mustafa E.'yi silah tehdidiyle kaçırdığı iddia edilen G.E. adliyeye sevk edildi ve tutuklandı. G.E.'nin eşi Çiğdem E., 2017 yılında Mustafa E. tarafından yapılan safra kesesi ameliyatı sonrası hayatını kaybetmişti. Mustafa E., Çiğdem E.'nin ölümüyle ilgili olarak iki yıl hapis cezasına çarptırılmış, ancak cezası daha sonra para cezasına çevrilmişti. G.E. hakkında daha önce de Mustafa E.'nin evine giderek aracına zarar vermesi nedeniyle uzaklaştırma kararı verilmişti.
14 Eylül 2023

Türk Tabipleri Birliği Aile Hekimliği Kolu ve İstanbul Tabip Odası Aile Hekimleri Komisyonu, İstanbul'da kızamık vakalarının görüldüğüne dair uyarıda bulunarak aileleri bebek ve çocukların aşılarını tamamlamaya çağırdı. Kızamık, Dünya Sağlık Örgütü tarafından eliminasyonu hedeflenen hastalıklar arasında yer almakta ve Türkiye, bu hastalığı laboratuvar testleriyle özel olarak takip etmektedir. İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Saffet Ercan, bazı ilçelerde kızamık vakalarının görüldüğüne dair bilgiler aldıklarını ve Sağlık Bakanlığı'ndan şeffaf bir açıklama beklediklerini ifade etti. Aşı reddi oranlarının düşük olmadığı ve aşıların ücretsiz yapıldığı belirtilirken, 2011'den beri Türkiye'de kızamık salgını yaşandığı ve vakaların arttığı kaydedildi.
18 Ocak 2023

İstanbul Büyükçekmece'de bulunan Özel Gözlem Engelli Bakımevi'nde bir hastaya işkence eden şüpheli gözaltına alındı. Sosyal medyada yayılan görüntülerde bir görevlinin engelli bir hastayı küfrederek dövdüğü ve istismar ettiği görülüyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, görüntülerin çekildiği bakımevinde idari soruşturma açtı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bakımevinin idari soruşturma tamamlanana kadar kapatılmasına karar verdi.
24 Temmuz 2023

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında enkaz altından kurtarılan çocuklardan 12'sinin kimliğinin tespit edilemediğini duyurdu. Bakanlık, 68 çocuğun bakanlığa ait kuruluşlarda bakıma alındığını, dokuz çocuğun ise hastanede tedavi görürken hayatını kaybettiğini açıkladı. Daha önce bakanlık ve emniyetin, kimliği belirlenemeyen çocuklarla ilgili verilerinin tutmaması eleştirilmişti.
27 Nisan 2023

İstanbul Kanuni Sultan Süleyman Araştırma ve Eğitim Hastanesi'nde Dr. Suna Dilbaz, bir hasta yakını olan hakim tarafından gözaltına alındı. Olay, Dr. Dilbaz'ın hasta yakınını refakatçi yatağından kalkması için uyardığı sırada yaşanan tartışma sonrası gerçekleşti. Dr. Dilbaz, emniyette yaklaşık üç saat bekletildikten sonra ifade verdi. İstanbul Tabip Odası ve Türk Nöroşirürji Derneği, yaşananları kınayarak olaya tepki gösterdi ve sürecin takipçisi olacaklarını belirtti.
7 Temmuz 2023

Manisa'da, fabrikalara yemek dağıtımı yapan bir firmanın yemeklerinden zehirlendiğini belirten yaklaşık 350 kişi hastanelere başvurdu. Saruhanlı, Şehzadeler ve Yunusemre ilçelerindeki fabrikalarda yemekten zehirlendiğini belirten işçiler, bulantı, kusma, yüksek ateş, üşüme ve halsizlik gibi şikayetlerle hastanelere başvurdu. Valilikten yapılan açıklamada, hastaların hayati tehlikesinin bulunmadığı ve konuyla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığı belirtildi.
21 Ekim 2023

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Prof. Dr. Murat Dilmener Hastanesi’nin yenidoğan yoğun bakım ünitesinin bulunduğu koridorun tavanı, sıcak su borusunun patlamasıyla çöktü. Olayda sekiz bebek sağlık çalışanlarının çabasıyla kurtarıldı ve pediatrik yoğun bakıma nakledildi. Ancak, durumu kritik olan bir prematüre bebek hayatını kaybetti. Bu olay, hastanenin altyapı sorunlarını ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin geçici taşındığı binanın yetersizliğini bir kez daha gözler önüne serdi.
4 Ağustos 2024

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde arazide hareketsiz yatan bir çocuk fark edildi ve durum polis ile sağlık ekiplerine bildirildi. Yapılan inceleme sonucunda, cesedin altı yaşındaki Suriyeli Aya Necmi'ye ait olduğu tespit edildi. Çocuğun cesedi Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı ve olayla ilgili bir şüphelinin gözaltına alındığı bilgisi paylaşıldı.
31 Ocak 2023

İstanbul'un Avcılar ilçesinde yeni doğan bebeğini çöp konteynerine bıraktığı tespit edilen Y.F.Ş. adlı kadın tutuklandı. Kadın, evlilik dışı ilişkiden dolayı hamile kaldığını ve bunu ailesinden gizlediğini belirtti. Bebeği evin banyosunda doğurduktan sonra ailesinin tepkisinden korktuğu için poşete koyup çöp konteynerine attığını söyledi. Zanlı, 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan mahkemece tutuklandı.
13 Temmuz 2024

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde bir düğün salonunda damat Ahmet E, gelin ile salona girdiği sırada silahlı saldırıya uğradı. Saldırıda damat ve seken kurşunların isabet ettiği E.K. isimli çocuk yaralandı. Ağır yaralanan damat, yakınları tarafından özel bir hastaneye, çocuk ise Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Polis, kaçan şüpheli S.A'yı gözaltına aldı.
5 Eylül 2023

Diyarbakır'da son bir ayda üç bebek boğmaca nedeniyle hayatını kaybetti ve iki bebek hastanede tedavi görüyor. Sağlık Bakanlığı'nın boğmaca vakalarını gizlediği iddia ediliyor ve bu durum, artan aşı tereddüdü ve reddiyle ilişkilendiriliyor. Sağlık Bakanlığı, boğmaca vakalarını resmi kayıtlara geçirmemekle suçlanıyor. Aşı tereddüdü ve reddi nedeniyle bebekler ve çocuklar ciddi sağlık riskleriyle karşı karşıya kalıyor.
7 Haziran 2024

Şanlıurfa'daki Sağlık Bilimleri Üniversitesi Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, anjiyografi ve kalp damar ameliyatlarında kullanılmadığı halde kullanılmış gibi gösterilen medikal malzemelerin dışarıda satıldığı ortaya çıktı. Bu yolla en az 100 milyon liralık yolsuzluk yapıldığı tahmin ediliyor. Yolsuzluğa hekimler, teknisyenler ve temizlik görevlileri de dahil olmak üzere birçok hastane personelinin karıştığı belirlendi. Soruşturma kapsamında yaklaşık 30 kardiyolog ve kalp damar cerrahının yanı sıra 20'ye yakın hemşirenin ifadesi alındı.
4 Haziran 2024

Gaziantep'te 61 sağlık çalışanı, aynı yemek şirketinden gelen bir yemeği tükettikten sonra zehirlendi. Çalışanlar, Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Yavuzeli Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Gaziantep İl Sağlık Müdürü Beytullah Şahin, çalışanların sağlık kontrollerinin yapıldığını ve durumlarının iyi olduğunu belirtti. Tarım Müdürlüğü ve Halk Sağlığı ekipleri, yemeğin yapıldığı yerle ilgili numune alım işlemlerine başladı.
5 Temmuz 2024

İstanbul, İzmir ve Samsun'da toplam sekiz aile hekiminin iki yıllık sözleşmeleri yenilenmedi. İstanbul'daki hekimler, reçetelerin geri dönmesiyle durumu fark etti. İSTAHED Başkanı Dr. Serkan Özbakış, sözleşmelerin yenilenmemesini 'hukuk katliamı' olarak nitelendirdi ve Anayasa Mahkemesi'nin ilgili yasal düzenlemeyi iptal ettiğini belirtti. AHEF Örgütlenme Komisyonu Başkanı Dr. Yusuf Eryazğan, sağlık il müdürlüklerinin 'kraldan çok kralcı' bir tutumla hareket ettiğini ve hukuksal dayanak olmadan kararlar aldığını ifade etti. Ayrıca Özbakış ve Eryazğan hakkında aşı yokluğuyla ilgili bilgi verdikleri için soruşturma başlatıldığı belirtildi.
3 Ocak 2023

Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde iki yaşındaki S.Y. adlı çocuk cinsel istismara uğradı. Tekirdağ Barosu Başkanı Egemen Gürcün, çocuğun annesi B.Y.'nin durumu bildiğini ancak şikayetçi olmadığını açıkladı. Soruşturma kapsamında anne dahil beş kişi tutuklandı ve çocuğun beş yaşındaki kardeşi koruma altına alındı. Çocuğun sağlık durumu kötü ve stabil olarak bildirildi.
17 Eylül 2024

Biruni Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Covid-19 enfeksiyonu nedeniyle vefat eden Prof. Dr. Mehmet Ümit Ergenoğlu'nun kızlarına bağlanan maaş, SGK tarafından kesildi ve iki yıllık ödemelerin iadesi istendi. Ergenoğlu'nun enfeksiyonu meslek hastalığı olarak kabul edilmiş ve kızlarına tazminat ödenmişti. Ancak SGK, Ergenoğlu'nun hizmet alımı sözleşmesiyle çalıştığı gerekçesiyle gelir bağlanamayacağını belirtti. İstanbul Tabip Odası ve Aslı Sungur, SGK'nın kararına itiraz etti ve destek istedi.
10 Mayıs 2023

İstanbul Tabip Odası, İstanbul'da kızamık hastalığından dolayı çocuk ölümleri olduğunu ve hastalıktaki artışın endişe verici boyutlara ulaştığını açıkladı. Kızamık aşısının önemi vurgulanarak, ailelerin çocuklarını aşılatmaları çağrısı yapıldı. DSÖ'nün Avrupa Bölgesi için belirlediği kızamık eliminasyon hedefine Türkiye'nin hala ulaşamadığı belirtildi. Aşı reddi ve kararsızlığının arttığı, mevzuattaki boşlukların bu durumu kolaylaştırdığı ifade edildi. İTO, Sağlık Bakanlığı'na kızamık vakaları ve alınacak önlemlerle ilgili sorular yöneltti.
13 Haziran 2023
İşaretlediklerim