Eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş, Ankara'da silahlı bir saldırı sonucu hayatını kaybetti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sinan Ateş'in babası Musa Ateş'i telefonla arayarak başsağlığı dileklerini iletti. Muhalefet liderleri, AKP ve MHP'nin olaya sessiz kalmasına dikkat çekerek cinayetin aydınlatılmasını talep ediyorlar.
3 Ocak 2023

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, MHP lideri Devlet Bahçeli'yi ilk kez doğrudan eleştirerek 'ajan' olarak anıldığını iddia etti. Bahçeli'nin Sinan Ateş cinayetiyle ilgili Zafer Partisi'ne yönelik eleştirilerine yanıt veren Özdağ, Bahçeli'nin MHP'li üç milletvekilini savcılığa göndermesi gerektiğini söyledi. Ayrıca, MHP'nin kurucusu Alparslan Türkeş'in Bahçeli'yi ajan olarak nitelendirdiğini belirten mektuplara atıfta bulundu.
10 Ocak 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Aksaray'da düzenlediği mitingde destekçilerine hitap etti. Bahçeli, Türkiye düşmanlarına, dış bağlantılı kumpaslara ve terör örgütlerine karşı birlik çağrısı yaptı. Ayrıca, önümüzdeki Pazar günü yapılacak olan seçimlerde MHP'ye, Cumhur İttifakı'na ve Recep Tayyip Erdoğan'a destek istediğini belirtti. Bahçeli, Aksaray halkının oyunları gördüğünü ve fitnecilerin tezgahını tanıdığını ifade etti.
12 Mayıs 2023

Antalya'da düzenlenen mitingde konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yabancı isimler tarafından başarısız kılınmaya çalışılmasına karşı Anadolu çocuğu olduğunu ve alayına yeterli olduğunu ifade etti. Bahçeli'nin bu sözleri sosyal medyada geniş yankı buldu ve birçok kullanıcı tarafından paylaşıldı. Kullanıcılar, Bahçeli'nin ifadelerini eleştiren, alaycı ve şaşkınlık içeren yorumlarla sosyal medyada gündem yarattı.
13 Mayıs 2023

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Alaattin Aldemir, bir mafya grubu üzerinden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na suikast yapılacağına dair duyumlar aldığını ifade etti. Kılıçdaroğlu daha önce kendisine suikast ihbarları geldiğini ve bunun nedenini Hazine'den sermaye gruplarına aktarılan büyük miktarda para ile ilişkilendirmişti. Aldemir, yetkilileri uyararak Millet İttifakı liderlerinin can güvenliğinin önemine dikkat çekti. Ayrıca, geçmişte Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesi olayına da değinildi ve bu cinayetle ilgili soruşturmanın MHP'li isimlere uzandığı bilgisi verildi.
7 Mart 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yalova'da yaptığı ve Millet İttifakı'nı tehdit olarak nitelendiren açıklamalarının çarpıtıldığını belirtti. Giresun'da yaptığı konuşmada, Afrin'i geri almak isteyenlerin PKK ve HDP olduğunu, İYİ Parti liderinin de bu konuda yanıt verdiğini ifade etti. Bahçeli, Kemal Kılıçdaroğlu'nu PKK'nın adayı olarak nitelendirerek, Topal Osman'ı övdü ve gerekirse herkesin Topal Osman gibi vatanı için mücadele edeceğini söyledi. Ayrıca, Topal Osman'ın tarihteki rolüne ve suçlamalara dair bilgiler verildi.
10 Mayıs 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Tekirdağ'da düzenlenen parti mitinginde yaptığı konuşmada, Türk milletinin eşitlik ilkesine dayalı bir bütün olduğunu ve hiçbir Türk vatandaşının ayrımcılığa maruz kalmaması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, İstanbul'daki konsoloslukların terör tehdidi nedeniyle kapatılmasını eleştirdi ve ABD'yi bu durumun öncüsü olmakla suçladı. Bahçeli, muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na ve 'zillet ittifakı' olarak nitelendirdiği muhalefet blokuna yönelik sert eleştirilerde bulundu ve onlara meydan okudu.
5 Şubat 2023

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, daha önce altılı masanın genel başkanlarının imza yetkisine sahip olacağı yönündeki sözlerinin yanlış anlaşıldığını belirtti. TELE 1'de katıldığı canlı yayında, cumhurbaşkanlığı makamının vesayet altında olmayacağını, cumhurbaşkanının yüksek profilli olacağını ve liderlerin onun yanında duracağını ifade etti. Ayrıca, Sinan Ateş cinayeti konusunda da Türkiye'de sağlıklı bir seçim atmosferinin oluşması için bu olayın çözülmesi gerektiğini ve ilgili kişilerin sessizliğini eleştirdi.
13 Ocak 2023

MHP Eyüpsultan İlçe Teşkilatı’nın eski başkanlarından Köksal Kaçmaz, iş yerinin önünde park etmek isteyenlerle çıkan tartışma sonucu silahlı saldırıya uğradı ve hayatını kaybetti. Yanındaki Y.K. ağır yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Polis, olay yerinde incelemelerde bulundu ve şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.
22 Ağustos 2023

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin grup toplantısında 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlere ilişkin konuştu. Kendi adaylarını çıkarmakta kararlı olduklarını belirtti ve iktidarın seçimlere savaş gibi hazırlandığını, vergi affı gibi politikalarla yandaşlarını kurtarmaya çalıştığını ifade etti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin HDP hakkındaki kapatma davası ve Anayasa Mahkemesi'ne yönelik tehditlerine değindi. Muhalefete, anayasa ihlalleri ve tehdit politikaları karşısında sessiz kalmamaları çağrısında bulundu ve Türkiye halklarının iki bloğa mahkum olmadığını, üçüncü bir yol olduğunu vurguladı.
24 Ocak 2023

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter'in eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş cinayetinin soruşturma savcısıyla görüşüp, ona Yargıtay üyeliği teklif ettiğine yönelik iddiayı haberleştiren DW Türkçe muhabiri Alican Uludağ, MHP'li isimler tarafından hedef gösterildi. Yönter ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Uludağ'ı tehdit ederken, Uludağ tehditlere boyun eğmeyeceğini ve davayı takip etmeye devam edeceğini belirtti. Sinan Ateş cinayeti soruşturması kapsamında MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk ve Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Emre Yüksel dahil 21 kişi tutuklanmıştı.
11 Ekim 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, tutuklu suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan'la ilişkilendirilen eski İçişleri Bakanı ve AKP milletvekili Süleyman Soylu'ya destek verdi. Bahçeli, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Soylu'ya yönelik iddiaların mesnetsiz olduğunu ve Soylu'nun bakanlık döneminde üstün başarılar elde ettiğini belirtti. Bahçeli ayrıca, MHP'nin Soylu'nun arkasında olduğunu ifade etti.
25 Eylül 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, seçimlerin ertelenmesi tartışmalarına değinerek, ne sandıktan kaçacaklarını ne de demokrasiyi yok sayacaklarını belirtti. AKP'nin özgül ağırlığı Bülent Arınç'ın seçimlerin ertelenmesi gerektiğini savunması ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Bana bir sene verin' sözleri, seçimlerin erteleneceği yönünde yorumlanmıştı. AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Arınç'ın bu görüşünün partiyi yansıtmadığını ifade etti. Anayasa, seçimlerin sadece savaş nedeniyle ertelenebileceğini belirtiyor. Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya'ya göre, MHP'nin etkin isimleri seçim ertelemesinin söz konusu dahi olamayacağını düşünüyor.
21 Şubat 2023

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, eski TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın MHP ve AK Parti hakkındaki eleştirilerine Twitter üzerinden sert bir dille cevap verdi. Yalçın, Arınç'ı cumhur ittifakını sabote etmekle suçlayarak, onun FETÖ ile işbirliği yaptığını ve MHP'ye karşı kin beslediğini iddia etti. Ayrıca, Arınç'ın politik sahnede milli görünüp gayrimilli unsurlara hizmet verdiğini ve cumhur ittifakına zarar verdiğini belirtti. Bülent Arınç ise daha önce yaptığı açıklamalarda MHP'yi ve siyasi ilişkileri eleştirmiş ve Sinan Ateş cinayeti hakkında bilgi sahibi olduğunu ancak bunları paylaşmak istemediğini ifade etmişti.
20 Ocak 2023

Mersin Toroslar Ülkü Ocakları, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kent ziyareti öncesinde, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin meydan okuma içeren sözlerinin yazılı olduğu pankartlar hazırlayarak ilçenin girişine ve ocak binasına astı. Kılıçdaroğlu, daha önce eski Ülkü Ocakları genel başkanı Sinan Ateş cinayetinin MHP'ye uzandığını belirterek Bahçeli'ye eleştirilerde bulunmuştu. Bahçeli ise Kılıçdaroğlu'na meydan okuyarak yanıt vermişti. Ülkü Ocakları'nın bu eylemi, Bahçeli'nin sözlerini destekler nitelikte.
20 Ocak 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yalova'da düzenlenen bir açık hava toplantısında yaptığı konuşmada, Millet İttifakı'nı ve özellikle CHP'yi eleştirdi. Bahçeli, CHP ve ittifak ortaklarının geçmişteki tezkere oylamalarında terörle mücadeleye ve Mavi Vatan'daki haklara karşı olduklarını iddia etti. Ayrıca, ittifakın Diyanet İşleri Başkanlığı'nı kaldırma ve Afrin'i geri alma vaatlerine atıfta bulunarak, bu vaatleri 'hainlik' olarak nitelendirdi ve bu kişilerin en fazla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alabileceklerini ya da vücutlarına mermi alabileceklerini söyledi.
6 Mayıs 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Millet İttifakı'nı hedef alarak yaptığı ölüm tehdidine, ittifakın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu yanıt verdi. Bahçeli, ittifak üyeleri için 'ağırlaştırılmış müebbet ceza alırlar ya da vücutlarına mermi alırlar' ifadelerini kullanmıştı. Kılıçdaroğlu ise Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, 'Mafyalar, militanlar, SADAT'çılar, 5'li çeteler, domuz bağcılar bir araya geldi, Türkiye'yi tehdit ediyor. Bunları ilk turda tarihin çöplüğüne gömeceksin genç, sonra da Bay Kemal hepsini ait oldukları yere gönderecek. Sana söz!' şeklinde karşılık verdi.
6 Mayıs 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ramazan Bayramı mesajında, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Alevilik ve Kürtler hakkında yaptığı açıklamaları sert bir dille eleştirdi. Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nun etnik ve mezhebi hassasiyetleri kaşıdığını ve Türkiye'nin iç barışına zarar verdiğini iddia etti. Kılıçdaroğlu'nun sözlerini 'terör ağzı' olarak nitelendiren Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nun bu tutumunu bölücü terör örgütü PKK'nın söylemiyle özdeşleştirdi.
20 Nisan 2023

Tutuklu eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Bahçeli'yi kin, nefret, yalan, hakaret ve kışkırtma ile ülkeyi barut fıçısına çevirmekle suçladı. Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, halka öfkelerini sandığa saklamalarını ve oylarını değişim için kullanmalarını tavsiye etti. Ayrıca, İmamoğlu'nun Erzurum mitingine yapılan taşlı saldırıya da değinildi. Erdoğan ve Bahçeli'nin muhalefeti hedef gösteren açıklamaları ve tonlarının seçimler yaklaştıkça yükseldiği belirtildi.
7 Mayıs 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Hür Dava Partisi'nin (HÜDA-PAR) terör örgütleriyle bir bağının olmadığını iddia etti ve partisini terörle ilişkilendirenleri eleştirdi. Bahçeli, eski içişleri bakanlarından Sadettin Tantan'a HÜDA-PAR ve Hizbullah hakkında açıklama yapması çağrısında bulundu. Ayrıca, HÜDA-PAR'ın 2012 yılında kurulduğunu ve Cumhur İttifakı'nı destekleme kararı aldığını belirtti. Bahçeli, HÜDA-PAR'ı terörle ilişkilendirenleri 'şerefsizlik' ile suçladı.
26 Mart 2023
İşaretlediklerim