Şeref Oğuz, kamu sektöründe gözlemlenen aşırı harcamaları ve lüks tüketimi eleştirerek, bu durumun sosyal barışı tehdit ettiğini belirtti. Maliye Bakanı Şimşek'in tasarruf amacıyla çıkardığı genelgenin, beklenenin aksine daha fazla harcama talebi yarattığını ifade etti. Oğuz, enflasyonla mücadelede samimiyetin, kamunun israf kalemlerini gözden geçirmesiyle başlaması gerektiğini vurguladı.
22 Şubat 2024

Murat Kurum, Çevre ve Şehircilik Bakanı olduğu dönemde, bakanlığının ve bağlı kuruluşu TOKİ'nin desteklediği bir projeden 500 bin dolar borçla daire satın almış. Bakanlık, projenin gerçekleşmesi için gerekli imar değişikliklerini ve 'ÇED gerekli değildir' kararını vererek projenin önündeki engelleri kaldırmış. Bu durum, yazar Deniz Zeyrek tarafından eleştirilmiş ve Türkiye'deki etik standartlar ile Avrupa'daki durum arasındaki farklara dikkat çekilmiştir.
23 Mart 2024

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, kamuda tasarruf uyarılarına rağmen 15 milyon TL değerinde bir Audi A8 makam arabası talep etti. Bu durum, kamu kaynaklarının kullanımı ve tasarruf politikaları açısından eleştirilere neden oldu. Erbaş'ın bu talebi, özellikle yerli ve milli olarak tanıtılan TOGG yerine lüks bir yabancı marka tercih etmesi dikkat çekti. Eleştiriler, kamu kaynaklarının yönetimi ve makam araçlarına yapılan harcamaların gerekliliği üzerine yoğunlaştı.
30 Nisan 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Atatürk Havalimanı'nı havacılık ve uzay çalışmalarının merkezi yapma planını eleştirerek, ABD merkezli Sierra Nevada şirketine yapılan atıfla 'mandacılık' suçlamasında bulundu. Ayrıca, Erdoğan TEKNOFEST'te yaptığı konuşmada, uluslararası uzay istasyonuna gidecek Türk astronotların isimlerini açıkladı ve uzay istasyonuna gidiş tarihi olarak bu yılın son çeyreğini işaret etti.
29 Nisan 2023

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yeni düzenleme kapsamında kendisinin veya eşyasının elle aranmasını kabul etmeyen yolcuların uçağa kabul edilmeyeceğini açıkladı. Sivil Havacılık Kanunu’nda değişiklik öngören kanun teklifi TBMM’ye sunuldu. Yeni düzenlemeye göre, havalimanı girişlerinde tüm yolcular cihazla aranacak ve cihazla aranmanın yetersiz kaldığı durumlarda elle arama yapılacak. Ayrıca, özel güvenlik personeli genel kolluk nezaretinde eşya, bagaj ve kargolarda arama yapabilecek.
21 Mayıs 2024

Rusya, Alman hava kuvvetleri subaylarının Ukrayna'ya destek konusundaki gizli görüşmelerine ait 30 dakikalık bir ses kaydını yayımladı. Bu kayıtta, mühimmat depoları ve Kerç Köprüsü gibi stratejik hedeflerin Rusya tarafından ilhak edilen Kırım'a bağlanması konuşuldu. Alman medyası ve NATO ortakları, bu dinleme olayından dolayı endişe duyuyor. Almanya'nın güvenilir bir müttefik olarak itibarı zarar gördü ve ABD'nin de bu durumdan rahatsız olduğu belirtiliyor. Muhalefet, Federal Meclis'te bir araştırma komisyonu kurulmasını talep ediyor.
4 Mart 2024

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamu harcamalarının rasyonelleştirileceğini belirten bir genelge yayımladı. Genelgede, deprem kaynaklı maliyetler haricinde tüm harcamaların gözden geçirilmesi gerektiği ifade edildi. Bakan Şimşek'in bu açıklaması, sosyal medyada ve vatandaşlar arasında tartışma yarattı. Vatandaşlar, hükümetin yüksek maliyetli projeleri ve cumhurbaşkanlığı harcamalarını örnek göstererek, bu tür harcamaların da rasyonelleştirilip rasyonelleştirilemeyeceğini sorguladı.
17 Temmuz 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AKP MKYK toplantısında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e müdahale etmediğini ifade etti. Mehmet Şimşek, Mayıs 2023 seçimlerinden sonra ekonomi politikalarında değişiklikler yapmış, faiz oranlarını artırmış ve döviz kuru üzerindeki kontrolleri gevşetmişti. Ayrıca yatırım bulmak için hem Körfez ülkelerini hem de Batı'yı ziyaret ediyor. Toplantıda narenciye sektörüne destek konusu gündeme geldiğinde Erdoğan, Şimşek'in bağımsız karar verdiğini söyleyerek konuyu ona bıraktı.
9 Kasım 2023

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Tesla ve SpaceX'in sahibi Elon Musk'ı TEKNOFEST'e davet etti. Kacır, Musk'ın Türkiye'ye gelmesi durumunda onu ağırlamaktan memnuniyet duyacaklarını belirtti. Bu davet, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın New York'ta Musk ile yaptığı görüşmenin ardından geldi. Erdoğan, bu görüşmede Musk'a Tesla'nın 7'nci fabrikasını Türkiye'de kurması için çağrı yapmış ve SpaceX ile Türkiye'nin uzay programı kapsamında işbirliği imkanlarının olabileceğini belirtmişti.
28 Eylül 2023

AKP'nin eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gazeteci Fatih Altaylı aracılığıyla yaptığı açıklamada Ankara'da yaşadığını, iş seyahatleri nedeniyle zamanının çoğunu Londra ve Dubai gibi finans merkezlerinde geçirdiğini ve sağlık durumunun iyi olduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekonomi yönetimine dönmesi için yaptığı teklifi daha önce reddeden Şimşek, aktif siyaseti düşünmediğini tekrarladı. Altaylı, Şimşek'in sadece hafif bir mide ülseri dışında sağlık sorunu olmadığını belirtti.
26 Mayıs 2023

AKP Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz'ün Almanya'da yaptığı ve PKK ile 'FETÖ' mensuplarına yönelik tehdit içeren konuşması sonrasında Alman hükümeti Türkiye'nin Berlin büyükelçisini uyarmıştı. Bu uyarının ardından Düsseldorf savcılığı Açıkgöz'ün sözleriyle ilgili inceleme başlattı. Almanya Dışişleri Bakanlığı da Açıkgöz'e sert tepki göstererek, Türk siyasetçilerin Almanya'da ancak bakanlıktan izin alınarak seçim etkinliği düzenleyebileceklerini hatırlattı ve kurallara uyulmaması durumunda değerlendirme yapılacağını belirtti.
17 Ocak 2023

Habertürk sunucusu Mehmet Akif Ersoy, Türk Hava Yolları'ndan (THY) bilet almasına ve zamanında havaalanına gitmesine rağmen uçağa binemeyen ve bir sonraki uçağa binmek için ekstra ücret ödemek zorunda kalan bir yolcu olarak yaşadığı sorunları Twitter üzerinden paylaştı. Ersoy, THY'nin fazla bilet satışı yaptığını ve bu durumun yolcuları mağdur ettiğini belirtti. THY'nin basın müşaviri Yahya Üstün, Ersoy'un iddialarına yanıt vererek, Ersoy'un uçağa geç kaldığını ve biletin kurallar çerçevesinde değiştirildiğini ifade etti. Ersoy ise Üstün'ün bu yanıtına karşı çıkarak, uçağa geç kalmadığını ve bilet değişikliği konusunda bilgilendirilmediğini belirtti.
29 Temmuz 2023

Türk müzisyen Onur Akın, 35 yıllık sanat hayatında ilk kez Almanya'dan vize reti aldığını açıkladı. Akın, Türk sanatçılarının Avrupa'da sığınmacı muamelesi görmesini eleştirdi ve bu durumdan dolayı üzüntü ve utanç duyduğunu belirtti. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vize sorununu çözeceklerini söylediği bir dönemde, Türkiye vatandaşlarına yönelik Schengen ve diğer vizelerde ret sayılarında artış olduğu gözlemleniyor. Daha önce şarkıcı Volkan Konak da benzer bir vize sorunu nedeniyle Almanya'daki konserini iptal etmek zorunda kalmıştı.
30 Mayıs 2023

AKP Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Almanya'daki bir etkinlikte PKK ve 'FETÖ' mensuplarını 'yok edeceklerini' belirtti. Sözleri sosyal medyada yayılınca, bazı kullanıcılar tarafından nefret suçu işlediği iddia edildi ve suç duyurusunda bulunulacağı ifade edildi. Avrupa Parlamentosu milletvekili Rebecca Harms, Açıkgöz hakkında soruşturma açılmasını istediğini Twitter üzerinden duyurdu.
16 Ocak 2023

Türkiye, İzmir Limanı'nın işletme haklarını satmak amacıyla Körfez ülkeleriyle müzakerelerde bulunuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Körfez ülkelerine yapacağı ziyaretlerde yatırım anlaşmaları imzalanması bekleniyor. Bu ziyaretlerin amacı, özelleştirme ve satın almalar yoluyla 25 milyar dolarlık yatırım çekmek. Körfez ülkeleri daha önce Türkiye'nin Merkez Bankası rezervlerine swap ve depo hesapları aracılığıyla destek olmuştu.
5 Temmuz 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Ali Yeşildağ'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Antalya Havalimanı ihalesinden 1 milyar dolar aldığını iddia ettiği bir videoyu gündeme getirdi. Video, Cevheri Güven'in YouTube kanalında yayınlanmış ancak kısa sürede bloke edilmişti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de bu iddiaları dile getirmiş ve Erdoğan'a soruşturma çağrısında bulunmuştu. Kılıçdaroğlu, konuyla ilgili olarak savcılığın harekete geçmesi gerektiğini belirtti.
7 Mayıs 2023

ABD Hazine Bakanlığı yetkilisi Brian Nelson, 29 Ocak ile 3 Şubat tarihleri arasında Türkiye, Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni ziyaret edecek. Nelson, bu ziyaretlerde hükümet yetkilileri, şirketler ve finans kuruluşları ile görüşerek ABD'nin yaptırımlar konusundaki kararlılığını vurgulayacak. Türkiye'deki şirket ve bankaları, yaptırım listesindeki şirketlerle iş yapmaktan ve çift kullanımlı teknoloji transferlerine karışmaktan kaçınmaları konusunda uyarmayı planlıyor. ABD, bu teknolojilerin Rus ordusu tarafından kullanılmasından endişe ediyor.
28 Ocak 2023

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, THY'nin Ankara-İstanbul uçuşunda uçağın kendisi yüzünden geciktiğini düşünen yolcuların tepkisine maruz kaldı. Nebati, yolculara AK Parti'nin seçim zaferini hatırlatarak karşılık verdi. Sosyal medyada yayılan görüntüler sonrası Nebati, gecikmenin hava muhalefeti nedeniyle olduğunu ve bir CHP'li milletvekilinin provokatif yönlendirmesiyle karşılaştığını iddia etti. Ayrıca, siyaset anlayışlarının millete hizmet etmek olduğunu ve kötü niyetli algı operasyonlarının milletle olan bağlarını bozamayacağını belirtti.
31 Mayıs 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında yürütülen davadan dolayı Almanya ziyaretini erteleyerek İstanbul'a dönmüştü. İmamoğlu'na kamu görevlisine hakaretten iki yıl yedi ay 15 gün ceza verilmiş ve siyasi yasak süreci başlamıştı. Kılıçdaroğlu, duruşma sırasında Almanya'da olması nedeniyle eleştirilmiş ve ziyaretini yarıda kesmişti. Bu ay içinde Almanya ziyaretini tamamlayacağı belirtiliyor. Ayrıca, İBB'ye kayyım atanması ve İmamoğlu'nun görevden uzaklaştırılma ihtimalleri gündemde.
12 Ocak 2023

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremler sonrasında çadır taleplerinin iki haftadır karşılanmadığını belirtti. Bilim insanlarının uyarılarının dikkate alınmadığını ve hasarlı binalara yanlış raporlar verildiğini ifade etti. Erdoğan'ın sarayları ve uçaklarına atıfta bulunarak, hükümetin yurttaşlara yeterli desteği sağlamadığını ve otoriter bir anlayışla hareket ettiğini söyledi. TELE1 gibi televizyon kanallarına yapılan baskıları da eleştirdi.
21 Şubat 2023
İşaretlediklerim