Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi Play-off turunda İsviçre ekibi Young Boys’a elendi ve yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde devam edecek. İlk maçı İsviçre'de 3-2 kaybeden Galatasaray, rövanş maçında da 1-0 mağlup oldu. Maçın tek golünü 88. dakikada Virginius attı. Galatasaray kalecisi Fernando Muslera, gol sonrası sportmenlik dışı hareketten kırmızı kart gördü. Galatasaray, Avrupa Ligi'nde bu sezon 36 takımlı yeni formatta mücadele edecek.
28 Ağustos 2024

UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turunda Adana Demirspor, Genk'i ağırladı. Normal süresi 1-0 tamamlanan maç, toplamda 2-2 eşitlik olduğu için uzatmalara gitti. Uzatmalarda da sonuç değişmeyince maç penaltılara kaldı. Penaltı atışları sonucu gruplara kalan taraf Genk oldu ve Adana Demirspor tura veda etti.
1 Eylül 2023

Türkiye, UEFA Uluslar B Ligi dördüncü grup ilk maçında deplasmanda Galler ile 0-0 berabere kaldı. Maçın ilk yarısı ve ikinci yarısı golsüz sona erdi. Türkiye'de Barış Alper Yılmaz kırmızı kart görürken, Arda Güler 89. dakikada sakatlanarak oyundan çıktı. Türkiye, ikinci maçını 9 Eylül'de İzlanda ile oynayacak.
6 Eylül 2024

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası A grubu son maçında Macaristan, İskoçya’yı 1-0 mağlup etti. Stuttgart Arena’da oynanan karşılaşmada, Macaristan 90+10’uncu dakikada Kevin Csoboth’un attığı golle galip geldi. Maçın 70’inci dakikasında Szoboszlai’nin ortasında kaleci Gunn ve Varga çarpıştı, Varga baygınlık geçirerek ambulansa götürüldü. Macaristan, bu galibiyetle grubunu üç puanla üçüncü sırada tamamlayarak en iyi üçüncülük yolunda büyük bir avantaj yakaladı.
24 Haziran 2024

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda çeyrek finale yükselmek isteyen Türkiye, Avusturya ile karşılaşacak. Maçın ilk 11'leri açıklandı. Türkiye'nin kadrosunda Mert Günok, Mert Müldür, Merih Demiral, Abdülkerim Bardakcı, Ferdi Kadıoğlu, İsmail Yüksek, Kaan Ayhan, Orkun Kökçü, Arda Güler, Kenan Yıldız ve Barış Alper Yılmaz yer alıyor. Avusturya'nın kadrosunda ise Pentz, Posch, Danso, Lienhart, Mwene, Seiwald, Sabitzer, Laimer, Baumgartner, Schmid ve Arnautovic bulunuyor.
2 Temmuz 2024

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2023 Avrupa Şampiyonası C Grubu'nda Çekya'yı 3-1 mağlup ederek üçüncü galibiyetini aldı ve son 16 turuna yükselmeyi garantiledi. Takım, daha önce İsveç ve Azerbaycan'ı da 3-0 mağlup etmişti. Grubun dördüncü maçında 23 Ağustos'ta Yunanistan'la karşılaşacaklar.
22 Ağustos 2023

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) F grubu ikinci maçında Portekiz, Çekya’yı 2-1 mağlup etti. Leipzig’deki karşılaşmada Çekya, 62’nci dakikada Lukas Provod’un golüyle öne geçti. Robin Hravac’ın kendi kalesine attığı golle denge sağlandı ve 90+2’nci dakikada Francisco Conceiçao’nun golüyle Portekiz galip geldi. Portekiz, 22 Haziran’da Türkiye ile karşılaşacak.
18 Haziran 2024

UEFA, Türkiye'nin EURO 2028 adaylığından çekildiğini ve İtalya ile birlikte EURO 2032'yi düzenleme başvurusunun değerlendirmeye alındığını duyurdu. Türkiye'nin çekilmesi sonucunda, EURO 2028'in ev sahipliği için Britanya ve İrlanda Cumhuriyeti'nin ortak adaylığı karşısında rakip kalmadı. Türkiye Futbol Federasyonu, EURO 2032 adaylık başvurusunun kabul edilmesi durumunda EURO 2028 adaylığından çekileceğini önceden duyurmuştu.
4 Ekim 2023

Türkiye, Avusturya'yı 2-1 yenerek çeyrek finale yükseldi. Orkun'un iyi yönetimi ve Arda'nın etkili oyunuyla takım, genç ve oluşum sürecinde olmasına rağmen kendine güvenini artırdı. Maçın son dakikalarında Mert'in müthiş kurtarışıyla Türkiye galibiyeti korudu. Montella ve 'Bizim Çocuklar' inanılmaz bir başarıya imza attı.
3 Temmuz 2024

EURO 2024 son 16 turu maçında Almanya, Danimarka'yı 2-0 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Maçta Almanya'nın üstün performansı dikkat çekti. Bu galibiyetle Almanya, turnuvada yoluna devam ediyor.
30 Haziran 2024

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) son 16 turunda Hollanda, Romanya’yı 3-0 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Maçın 20. dakikasında Cody Gakpo'nun golüyle öne geçen Hollanda, Donyell Malen’in 83 ve 90+3 dakikada attığı gollerle skoru belirledi. Hollanda, çeyrek finalde Türkiye – Avusturya maçının galibiyle karşılaşacak.
2 Temmuz 2024

Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) E grubu ikinci maçında Slovakya, Belçika’yı 1-0 yendi. Maçın tek golü, yedinci dakikada Ivan Schranz tarafından atıldı. Belçika’dan Romelu Lukaku’nun 86’ncı dakikada attığı gol, VAR incelemesi sonucunda el gerekçesiyle iptal edildi. Gruptaki bir sonraki maçlarda Slovakya, Ukrayna ile; Belçika ise Romanya ile karşılaşacak.
17 Haziran 2024

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda 15 Haziran'da üç maç oynandı. İsviçre, Macaristan'ı 3-1 mağlup ederken, İspanya Hırvatistan'ı 3-0 yendi. Günün son maçında ise İtalya, Arnavutluk'u 2-1 mağlup etti. Arnavutluk'un golü, turnuva tarihinin en erken golü olarak kaydedildi.
16 Haziran 2024

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final maçında Kayserispor'u 4-1 mağlup ederek yarı finale çıktı. Ülker Stadı'nda oynanan maçta Fenerbahçe, Emre Mor'un iki golüyle öne geçti. Kayserispor'un tek golü Kolovetsios'tan gelirken, Fenerbahçe'den Serdar Dursun ve Arda Güler maçın sonucunu belirleyen diğer golleri attı. Bu sonuçla Fenerbahçe, yarı finalde Sivasspor ile eşleşti.
6 Nisan 2023

Fenerbahçe, Avrupa Konferans Ligi ilk 16 turunda Belçika'nın Union Saint-Gilloise takımına rövanş maçında 1-0 yenilmesine rağmen, ilk maçtaki 3-0'lık galibiyeti sayesinde çeyrek finale yükseldi. Çeyrek final kurasında Fenerbahçe'nin rakibi Yunanistan'ın Olympiakos takımı oldu. Diğer çeyrek final eşleşmeleri de belirlendi ve yarı finaldeki muhtemel rakipler açıklandı.
15 Mart 2024

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turunda Belçika'nın Union Saint-Gilloise takımı ile eşleşti. İlk maç 7 Mart'ta, rövanş ise 14 Mart'ta oynanacak. Fenerbahçe'nin bu turu geçmesi durumunda çeyrek final kuraları 15 Mart'ta çekilecek. Turnuvanın final maçı ise 29 Mayıs'ta Yunanistan'ın başkenti Atina'daki AEK Arena'da gerçekleştirilecek.
23 Şubat 2024

UEFA Şampiyonlar Ligi 2023-24 sezonu grup aşaması kura çekimi yapıldı. Galatasaray, 4. torbadan katıldığı çekiliş sonucunda Almanya'nın Bayern Münih, Britanya'nın Manchester United ve Danimarka'nın Kopenhag takımlarıyla aynı grupta yer aldı. Grup maçları 19 Eylül'de başlayacak ve 13 Aralık'ta sona erecek. İlk iki sırayı alan takımlar, son 16 turuna yükselecek.
31 Ağustos 2023

A Milli Erkek Voleybol Takımı, Hırvatistan'da düzenlenen 2023 CEV Avrupa Altın Ligi Dörtlü Final organizasyonunun finalinde Ukrayna'yı 3-2 yenerek şampiyon oldu. Bu sonuçla Türkiye, organizasyondaki üçüncü şampiyonluğunu elde etti. Milli takım, final oynadığı için 27-30 Temmuz tarihlerinde Katar'da düzenlenecek FIVB Challenger Kupası'na katılmaya hak kazandı.
26 Haziran 2023

UEFA Avrupa Konferans Ligi D Grubu'nda 4. hafta maçları sonucunda Beşiktaş, gruptan çıkma şansını matematiksel olarak yitirdi. Beşiktaş, sahasında Norveç'in Bodo/Glimt takımına 2-1 yenildi ve grubun diğer maçında Club Brugge, Lugano'yu 2-0 mağlup etti. Bu sonuçlarla Club Brugge 10 puanla gruptan çıkmayı garantilerken, Bodo/Glimt 7 puana ulaştı ve Beşiktaş 1 puanda kalarak üst tura çıkma şansını kaybetti. Beşiktaş, kalan iki maçını kazansa bile Bodo/Glimt ile olan ikili averajda geride olduğu için üst tura çıkamayacak.
10 Kasım 2023

Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek final müsabakaları sonucunda MKE Ankaragücü, Trabzonspor, Beşiktaş ve VavaCars Fatih Karagümrük yarı finale yükseldi. Yarı finalde Beşiktaş, MKE Ankaragücü ile; Trabzonspor ise Fatih Karagümrük ile karşılaşacak. Çeyrek finalde elenen takımlar arasında Fenerbahçe, RAMS Başakşehir, TÜMOSAN Konyaspor ve Galatasaray bulunuyor. Yarı final maçları çift maç eleme usulüne göre oynanacak.
1 Mart 2024
İşaretlediklerim