Eurovision 2024 şarkı yarışmasında Hollanda adına yarışan Joost Klein, sahne arkasında yaşanan bir olay nedeniyle diskalifiye edildi. Prodüksiyon ekibinden bir kadının İsveç polisine tehdit şikayeti sonucu bu karar alındı. Klein, 'Europapa' adlı şarkısıyla yarışmanın favorileri arasındaydı ve finale kalmıştı. Yarışma organizatörleri, yasal soruşturma devam ederken Klein'ın yarışmaya devam etmesinin uygun olmayacağına karar verdi.
13 Mayıs 2024

Dünyanın en uzun köpeği olarak Guinness Dünya Rekorları'na giren Danua cinsi Kevin, hastalığı nedeniyle girdiği ameliyat sonrası hayatını kaybetti. 97 santimlik boyuyla dikkat çeken Kevin, ortalama bir erkek Danua'dan 20 cm daha uzundu. Sahibi Tracy Wolfe, Kevin'in nazik bir dev olduğunu ve mükemmel bir dost olduğunu belirtti. Kevin'in elektrikli süpürgeden korkması ve mutfak tezgahlarından yiyecek çalabilmesi gibi ilginç özellikleri vardı.
25 Haziran 2024

Panama'nın Cocle eyaletinde yer alan El Cano arkeolojik sahasında, 1300 yıldan daha eski olduğu tahmin edilen bir mezar bulundu. Panama Kültür Bakanlığı Kültür Mirası Ulusal Direktörü Linette Montenegro tarafından yapılan açıklamaya göre, mezar İspanyol öncesi döneme ait ve içerisinden iki ceset, çeyiz eşyaları, altın, seramik, göğüs kemeri, boncuklar, bilezikler, küpeler, altın kaplamalı çanta ve çeşitli kolyeler çıkarıldı. Mezarın dönemin hükümdarına ait olduğu öngörülüyor. Bölgede 2008 yılından bu yana arkeolojik kazılar devam ediyor.
5 Mart 2024

Fransız aktör Alain Delon, 88 yaşında Fransa'nın Aisne kentindeki Douchy'deki evinde hayatını kaybetti. Ölüm haberini üç çocuğu Alain Fabien, Anouchka ve Anthony duyurdu ve aile, yas döneminde mahremiyetlerine saygı gösterilmesini istedi. Delon, kariyeri boyunca 88 film ve yedi televizyon filminde rol aldı, iki film yönetti ve 32 filmin yapımcılığını üstlendi.
18 Ağustos 2024

Britanya'da yaşayan 112 yaşındaki Tinniswood, dünyanın en yaşlı adamı unvanını kazandı. Tinniswood, uzun yaşamının özel bir sırrı olmadığını ve neden bu kadar uzun yaşadığını bilmediğini belirtti. Gençliğinde oldukça aktif olduğunu ve çok yürüdüğünü söyleyen Tinniswood, belirli bir diyet uygulamadığını ve her cuma balık ve patates kızartması yediğini ifade etti. Tinniswood, dünya hakkında görüşlerini de paylaşarak, geçmişe göre bazı yerlerin daha kötü olduğunu düşündüğünü söyledi.
26 Ağustos 2024

Japonya'nın Osaka Tennoji Hayvanat Bahçesi'nde, Meksika'dan 'erkek' olarak getirilen ve Gen-chan adı verilen su aygırının, yedi yıl sonra dişi olduğu ortaya çıktı. Su aygırı beş yaşında iken Africam Safari hayvan parkından erkek belgesiyle transfer edilmiş. Hayvan büyüdükçe ve erkek üreme organları tespit edilemediği için hayvan bakıcıları şüphelenmeye başlamış. Hayvanat bahçesi yönetimi, bu tür hataların tekrarlanmaması için gerekli önlemleri alacaklarını belirtti.
24 Nisan 2024

Britanya kökenli Rothschild ailesinin 4. kuşak lideri Jacob Rothschild, 87 yaşında vefat etti. Ailesi tarafından yapılan açıklamada, Jacob'un İsrail ve Yahudi kültürüne olan hayırseverliği, çevreciliği ve aile içindeki sevgi dolu rolü vurgulandı. Rothschild, bankacılık, finans, sanat koleksiyonculuğu ve politikada önemli roller üstlenmiş bir isimdi. Cenazesi, Yahudi geleneklerine uygun olarak aile içinde gerçekleştirilecek.
26 Şubat 2024

Van Gogh'un 1884 yılında yaptığı ve 'Spring Garden' olarak da bilinen 'Parsonage Garden at Nuenen in Spring' isimli tablosu, Mart 2020'de Covid-19 karantinası sırasında Singer Laren Müzesi'nden çalınmıştı. Üç buçuk yıl sonra, bir sanat dedektifi sayesinde eser, mavi bir Ikea torbası içinde bulundu ve teslim edildi. Tablo, hasar görmüş olmasına rağmen, Rotterdam Müzesi'nde özel bir etkinlikte sergilendi ve 29 Mart'tan itibaren Groninger Müzesi'nde genel izleyiciye açılacak. Restorasyon süreci henüz başlamamış olup, tablo üzerindeki hasarın ciddiyeti ve restorasyon öncesi hazırlıklar devam etmektedir.
8 Şubat 2024

Kanadalı ünlü aktör Donald Sutherland, 88 yaşında hayatını kaybetti. Uzun süredir hastalıkla mücadele eden Sutherland'ın ölüm haberini, oğlu Kiefer Sutherland duyurdu. Kiefer Sutherland, babasının sinema tarihinin en önemli oyuncularından biri olduğunu belirtti. Donald Sutherland, Cephede Eğlence, Çılgın Savaşçılar ve Açlık Oyunları gibi filmlerle tanınıyordu.
20 Haziran 2024

Mısır'ın Aswan kentinde, 'Ölüler Şehri' olarak bilinen alanda 300'ü aşkın mumyanın bulunduğu bir mezarlık keşfedildi. Bu mezarlık, M.Ö. 6'ncı yüzyıl ile MS 9'uncu yüzyıl arasında yaklaşık 900 yıl boyunca kullanılmış. Kazılar sonucunda her mezarda 30 ila 40 cesedin kalıntısı bulundu ve bunların yüzde 30 ila 40'ı bebek ve gençlere ait. En iyi korunmuş mumyalar müzelere gönderilecek, diğerleri ise incelendikten sonra yerine konulacak.
1 Temmuz 2024

Arkeologlar, Avusturya'nın Irschen bölgesinde 1500 yıllık bir Hıristiyan eseri keşfetti. Fildişinden yapılmış ve Hıristiyan motifleriyle süslenmiş olan bu pyx, geç antik çağda bir kilisenin yan şapelinde bulundu. Bu türden sadece 40 civarında fildişi kutusu olduğu biliniyor ve en son 100 yıl önce benzer bir keşif yapılmıştı. Eserin, bir azizin kutsal emanetlerini saklamak için kullanıldığı düşünülüyor.
27 Haziran 2024
İşaretlediklerim