Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde lise öğrencisi Ahmet Okçu, yolda bulduğu cüzdanın içindeki 150 gram altını polise teslim etti. Okçu, durumu ailesine bildirdikten sonra annesiyle birlikte Karataş Polis Karakolu’na giderek altınları teslim etti. Polis ekipleri, yaptıkları inceleme sonrası altınları sahibine ulaştırdı. Okçu, bu davranışının insani bir görev olduğunu belirtti.
18 Eylül 2024

Ordu'nun Altınordu ilçesinde, 6 Ekim 2022'de yeni doğan bebeğini öldürüp tarlaya gömdüğü iddiasıyla tutuklanan anne B.Ç., mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla tahliye edildi. Anne B.Ç. ve yardım ettiği şüphesi bulunan kız kardeşi B.Ç. gözaltına alınmış, anne tutuklanmış, kız kardeşi serbest bırakılmıştı. Ordu Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede anne B.Ç.'nin ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırılması talep edilmişti. Mahkeme heyeti, delillerin toplanmış olması, suç vasfının değişme ihtimali ve tutukluluk süresini göz önünde bulundurarak tahliye kararı verdi.
31 Mayıs 2023

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremin ardından 17 yaşındaki Aleyna Ölmez isimli genç, depremin 248'inci saatinde Kayabaşı Mahallesi Atabey Apartmanı'nın enkazından sağ olarak çıkarıldı. Kurtarılan genç, hemen hastaneye götürüldü.
16 Şubat 2023

Antalya'nın Alanya ilçesinde gezi teknelerinin deniz çayırlarına zarar verdiği tespit edildi. Deniz çayırları, 'Akdeniz'in akciğerleri' olarak biliniyor ve nesli tükenmekte olan canlılar için hayati öneme sahip. Su altı belgesel yapımcısı Tahsin Ceylan, teknelerin çapalarının deniz çayırlarını sökerek büyük tahribata yol açtığını görüntüledi. Uzmanlar, deniz çayırlarının korunması için teknelerin bağlanabileceği tonozların yapılması gerektiğini belirtiyor.
14 Ağustos 2024

Diyarbakır Barosu, Nevruz kutlamaları sırasında 14 yaşındaki Y.D. isimli çocuğun polisler tarafından dövülüp bataklığa atıldığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Sosyal medyada çocuğun öldüğü iddiaları yer alırken, Diyarbakır Valiliği Y.D.'nin hastaneden taburcu edildiğini ve ölüm iddialarının gerçeği yansıtmadığını açıkladı. İlgili beş polis gözaltına alındı ve üçü 'kasten yaralama' suçundan tutuklandı.
27 Mart 2023

İzmir’in Dikili ilçesi açıklarında motor arızası nedeniyle sürüklenen bir botta bulunan 12 düzensiz göçmen kurtarıldı. Aynı gün Urla’daki Mersinli Koyu’nda 11’i çocuk olmak üzere 62 düzensiz göçmen yakalandı. Yakalanan göçmenler işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne gönderildi. Sahil Güvenlik Komutanlığı, göçmenlerin kurtarılması ve yakalanması için hızlı bir şekilde müdahale etti.
13 Temmuz 2024

İzmir’in Konak ilçesinde şiddetli yağmurdan kaçmaya çalışan iki kişi, su birikintisine bastıktan sonra elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti. İnanç Öktemay ve Özge Ceren Deniz, çevredekilerin müdahalesiyle su birikintisinden çıkarıldı ancak hastaneye kaldırıldıklarında kurtarılamadı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilgili yetkililer olay yerinde incelemelerini sürdürüyor. Elektrik kaçağının kaynağını tespit etmek için bölgeye elektrik verilecek ve araç giriş çıkışına izin verilmiyor.
13 Temmuz 2024

Marmara Denizi, İmralı Adası'nın güneybatısında su alarak batan 'Batuhan A' adlı kargo gemisinin enkazında yapılan dalışta, kayıp altı kişiden birinin cesedi bulundu. Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, 700'den fazla kişinin katılımıyla bölgede devam eden çalışmalarda, Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı dalgıçların 51 metre derinlikteki geminin enkazında bir personelin cesedine ulaştığını açıkladı. Cesedin, gemide aşçılık yapan 33 yaşındaki Zeynep Kılınç’a ait olduğu belirlendi. Gemi, kötü hava ve deniz şartları nedeniyle 15 Şubat'ta batmıştı.
17 Şubat 2024

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonrasında 10 şehirde devam eden arama kurtarma çalışmaları kapsamında, Hatay'ın Antakya ilçesinde yıkılan bir binanın enkazından altı yaşındaki Eymen kurtarıldı. Eymen'in kurtarılmasının ardından, aynı enkaz altında kalan annesi Fethiye de arama kurtarma ekipleri tarafından sağ olarak çıkarıldı.
8 Şubat 2023

İzmir’in Urla ve Karaburun ilçeleri açıklarında Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından 46’sı çocuk 89 düzensiz göçmen yakalandı. Ayrıca, Karaburun açıklarında lastik botta bulunan üçü çocuk 43 düzensiz göçmen kurtarıldı. Düzensiz göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne gönderildi. Bu olay, Yunanistan’ın Türkiye karasularına ittiği düzensiz göçmenlerin kurtarılması bağlamında gerçekleşti.
18 Temmuz 2024

Kayseri'nin Talas ilçesinde 15 yaşındaki zihinsel engelli bir çocuk, anahtarı üzerinde unutulan halk otobüsünü kaçırdı. Otobüsü çalıştırıp sürmeye başlayan çocuk, polisin 'dur' ihtarına uymayarak yaklaşık dört kilometre ilerledi. Hulusi Akar Bulvarı'nda orta refüje çarpan otobüs maddi hasara uğradı. Polis tarafından yakalanan çocuk, Yıldırım Beyazıt Polis Merkezi Amirliği'ne götürüldü ve otobüs sahibine teslim edildi.
4 Temmuz 2023

Muğla'nın Datça açıklarında motor arızası nedeniyle sürüklenen bir yelkenli tekne ve lastik botta bulunan 79 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından kurtarıldı. Aynı gün Marmaris açıklarında İtalya rotasında bulunan bir teknede ikisi çocuk 15 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi.
5 Ağustos 2024

Ordu'da, deniz sporlarını geliştirmek amacıyla düzenlenen sörf festivalinde sporcular dereceye girebilmek için yarıştı. Altınordu ilçesindeki Akyazı Sahili'nde gerçekleşen festivale 22 sporcu katıldı. Festivalde 18 Yaş Altı Kadın-Erkek Kategorisinde Akıl Köse birinci, Azra Arslan ikinci, Alya Eliaçık üçüncü oldu. Yetişkin Kadın-Erkek Açık Kategorisinde ise Akıl Köse birinci, Evren Saygın ikinci, İrem Aydın üçüncülüğü elde etti.
3 Ekim 2023

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Deniz Limanı Şube Müdürlüğü ekipleri, Kabataş Sahili'nde yasal olmayan yollarla denizden çıkarılan midyelerin bir araca yüklendiğini tespit etti. Araçta 95 çuval içerisinde bulunan iki ton midyeye el konulurken, şüpheli Ö.A.'ya 'Su Ürünleri Kanunu'na muhalefet' suçundan 26 bin 242 lira para cezası verildi. Midyeler, canlılığını sürdürmesi ve doğal yaşama kazandırılabilmesi amacıyla tekrar denize bırakıldı.
22 Ağustos 2024

İstanbul Şile'deki Sofular sahilinde denizde görülen patlamamış top mermileri nedeniyle sahil boşaltıldı. Bir yurttaşın denizde mühimmat olduğunu görüp jandarmaya haber vermesi üzerine, jandarma ekipleri yüzmeye gelen yurttaşları denizden ve plajdan uzaklaştırdı. Sualtı Savunma Grup Komutanlığı ekipleri denize dalarak mühimmatların olduğu yeri işaretledi ve İstanbul Valiliği, en az 28 adet mühimmat tespit edildiğini ve bunlardan 8'inin teşhis ve imha için karaya çıkartıldığını açıkladı.
31 Temmuz 2023

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, Akyarlar Mahallesi'nde bir otomobil denize düştü. Kazada, araçtan kendi imkanlarıyla çıkan 19 yaşındaki Saadettin Sabırlı hayatını kaybetti. Alkollü olduğu tespit edilen sürücü S.K. ise yaralandı ve tedavisinin ardından gözaltına alındı. Olay yerine 112 Acil Servis, jandarma ve Sahil Güvenlik ekipleri sevk edildi ve otomobil vinç ve dalgıç yardımıyla denizden çıkarıldı.
12 Ocak 2023

Japonya'nın Şizuoka eyaletinde denize girdikten sonra 80 kilometre sürüklenen 21 yaşındaki Çinli kadın, 36 saat sonra kurtarıldı. Sahil güvenlik ekipleri, kadını helikopter yardımıyla aradı ve yerini bir nakliye gemisi mürettebatı tespit etti. Kadın, Tokyo'nun doğusunda Boso Yarımadası açıklarında bulundu ve acil müdahale sonrasında Yokohoma'daki bir hastaneye götürüldü. Kadın, yüzmeye başladıktan yaklaşık 30 dakika sonra sürüklendiğini fark ettiğini ama plaja dönmeyi başaramadığını belirtti.
11 Temmuz 2024

Yunanistan'ın Mora Yarımadası açıklarında batan bir göçmen teknesinin ambarında yaklaşık 100 çocuğun mahsur kalmış olabileceği iddia ediliyor. Tekne Navarin Kalesi açıklarında alabora olmuş ve en az 78 kişi yaşamını yitirmişti. Arama kurtarma çalışmaları devam ederken, Yunanistan'da üç günlük ulusal yas ilan edilmiş. Save The Children isimli Sivil Toplum Kuruluşu ve Yunan medyası, görgü tanıklarının ifadelerine ve hastanın açıklamalarına dayanarak çocukların mahsur kaldığı bilgisini paylaştı.
15 Haziran 2023

Burdur'un Gölhisar ilçesinde kayıp olarak aranan 28 yaşındaki Fatih Kara, sulama kanalında ölü olarak bulundu. Kara'nın yakınları, 17 Temmuz'da evden çıktıktan sonra bir daha geri dönmemesi üzerine kayıp başvurusunda bulundu. Polis ve jandarma ekipleri, Kara'nın cep telefonunu sulama kanalının kenarında buldu ve ardından cansız bedenine ulaştı. Gençin cenazesi, savcının incelemesinin ardından otopsi için Gölhisar Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
19 Temmuz 2023

Malatya'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sırasında, bir çocuk balonuyla yanlışlıkla bir drone'a çarptıktan sonra bir yetişkin tarafından tekmelenmiştir. Olay, sosyal medyada yayıldıktan sonra büyük tepki toplamış ve çocuğun ailesi şikayetçi olmuştur. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Bakan Mahinur Özdemir Göktaş'ın talimatıyla olaya müdahil olmaya karar vermiş ve mağdur çocuk ile ailesine psikososyal destek sağlanacağını açıklamıştır.
25 Nisan 2024
İşaretlediklerim