2014 yılında Türkiye'ye resmi bir ziyaret gerçekleştiren Papa Fransuva, mütevazı taleplerde bulunarak sadece yerli üretim bir otomobil kullanmıştı. Buna karşın, Necati Doğru'nun yazısında belirttiğine göre, Diyanet İşleri Başkanı 2014 yılından bu yana sürekli olarak lüks ve pahalı ithal otomobiller kullanmaktadır. En son olarak Mekke ziyaretlerinde kullanılmak üzere lüks bir SUV aracın tahsis edildiği ortaya çıkmıştır. Doğru, bu durumu eleştirerek Diyanet İşleri Başkanı'nın bu lüks tüketimine dikkat çekmiştir.
5 Mayıs 2024

Hatay'da meydana gelen deprem sonucu enkaz altında kalan sosyal medya fenomeni Taha Duymaz ve kardeşlerinin cansız bedenlerine ulaşıldı. Şef Burak Özdemir, bilinen adıyla 'CZN Burak', Instagram hesabından yaptığı paylaşımla bu üzücü haberi duyurdu. Özdemir, Duymaz'ın enkaz altında olmadığına dair iddiaların asılsız olduğunu belirtti ve bu iddiaların yarattığı zorbalıklara değinerek, yaşananlara üzüntüsünü dile getirdi.
17 Şubat 2023

İtalya'nın eski başbakanlarından ve medya patronu Silvio Berlusconi, vefatından sonra açıklanan vasiyetinde, şirket hisselerinin büyük bir kısmını çocuklarına bırakırken, sevgilisi Marta Fascina'ya 100 milyon avro, kardeşi Paolo Berlusconi'ye 100 milyon avro ve siyasi yol arkadaşı Marcello Dell’Utri'ye 30 milyon avro ayırdı. Berlusconi'nin büyük çocukları Marina ve Pier Silvio, Fininvest Holding'in yüzde 53'lük hissesini alırken, diğer çocukları Barbara, Eleonora ve Luigi ise geri kalan hisseleri paylaşacak. Berlusconi'nin toplam serveti 6,5 milyar avro olarak hesaplanıyor.
6 Temmuz 2023

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde, annesi ve üvey babasıyla yaşayan 24 yaşındaki U.A'nın cansız bedeni evinde bulundu. Sağlık ve polis ekipleri olay yerine sevk edildi ve genç adamın hayatını kaybettiği belirlendi. Polisin yaptığı kontrolde, uyuşturucu tedavisi gördüğü öğrenilen U.A'nın cesedinin yanında enjektör bulunduğu belirtildi.
7 Ağustos 2023

61 yaşındaki deneyimli oyuncu Mehmet Aslantuğ, TRT1'de yayınlanan 'Yürek Çıkmazı' dizisinden ayrıldığını duyurdu. Aslantuğ, ayrılığın nedeni olarak, gerçekleri dile getiren ve sorgulayan tavrından dolayı kanal yönetiminin rahatsız olmasını gösterdi. Ayrılık haberini Instagram hesabından yaptığı bir paylaşımla ve oğluna hitaben yazdığı duygusal bir mektupla kamuoyuna bildirdi. Aslantuğ, meslek hayatında karşılaştığı zorluklara ve doğruluktan ayrılmama prensibine vurgu yaptı.
16 Mart 2023

Fransa Ulusal Meclisi, 15 yaş altı çocukların sosyal medya platformlarına kaydolması ve kullanması için veli izni gerektiren bir tasarıyı kabul etti. Tasarıya göre, sosyal medya platformlarının kullanıcıların yaşını ve küçüklerin veli iznini doğrulaması gerekecek. Kurallara uymayan platformlara, dünya genelindeki cirosunun yüzde 1'ine kadar para cezası verilebilecek. Ayrıca, tasarı sosyal medya ve çevrim içi platformların, adli soruşturmalar kapsamında 10 günde elektronik içeriklerle ilgili yasal taleplere yanıt verme zorunluluğunu da içeriyor.
29 Haziran 2023

Aydın'ın Efeler ilçesindeki Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurdunda asansörün düşmesi sonucu üniversite öğrencisi Zeren Ertaş hayatını kaybetti. Baba Ertaş, Aydın Valisi Yakup Canbolat'ı ziyaretinde, devlete olan inancını kaybettiğini ve devletin kızına 25 gün bakamadığını ifade etti. Öğrenciler, asansörün bakımsız olduğunu ve bu durumu birçok kez dile getirdiklerini belirtti. Kazanın ardından öğrenciler tarafından protesto düzenlendi.
26 Ekim 2023

Fransız senatosu, 15 yaşından küçük çocukların sosyal medya platformlarına kaydolmalarını ve kullanmalarını velilerinin iznine bağlayan bir yasa tasarısını kabul etti. Tasarı, platformların kullanıcıların yaşını ve veli iznini doğrulamak için bir sistem kullanmasını zorunlu kılıyor. Ayrıca, kurallara uymayan platformlara cironun yüzde 1'ine kadar para cezası uygulanabilecek. Sosyal medya platformları, zorbalığa karşı önlem amaçlı mesajlar yayımlayacak ve veliler, 15 yaşındaki çocuklarının hesaplarını askıya alma talebinde bulunabilecek.
23 Mayıs 2023

İşadamı İnan Kıraç'ın evlatlıktan reddettiği kızı İpek Kıraç, sosyal medya hesabından bir açıklama yayınlayarak, devam eden hukuki süreçler hakkında yorum yapmayı doğru bulmadığını, ancak babasının basına verdiği ve gerçeği yansıtmayan haberler nedeniyle bir açıklama yapma gereği duyduğunu belirtti. İpek Kıraç, babasının attığı adımların kendisini üzdüğünü ve aile olarak birlikte hareket etmeleri gerektiğini ifade etti. İnan Kıraç, kızı İpek Kıraç'ı 'tüm mal varlığına el koymak istediği' gerekçesiyle evlatlıktan reddettiğini duyurmuştu.
1 Kasım 2023

Altı yaşındaki Ewing Sarkom hastası Yusuf Kerim Sayın'ın, 'FETÖ' üyeliği gerekçesiyle hapis cezası alan annesi Gülten Sayın ile kavuşması, Meclis'ten geçen ve Resmi Gazete'de yayımlanan yasaya rağmen bürokratik engeller nedeniyle gerçekleşmedi. HDP Kocaeli milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, sosyal medya üzerinden duruma tepki göstererek bürokratların tutumunu eleştirdi. Yeni yasa, çocuğunun hastalığı nedeniyle kadın hükümlünün cezasının infazının ertelenmesine olanak tanıyor.
18 Nisan 2023

Mersin'in Mut ilçesinde bir baba, yedi yaşındaki oğlunu bıçakla öldürdü ve ardından intihar girişiminde bulundu. Olayı fark eden komşuların ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri çocuğun hayatını kaybettiğini belirledi. İntihar girişiminde bulunan baba ise ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı ve hayati tehlikesinin devam ettiği bildirildi.
7 Eylül 2023

Kocaeli Körfez'de yaşayan 23 yaşındaki edebiyat öğretmeni Aziz Alptekin, atama beklerken özel dersler vererek hayatını sürdürmeye çalışıyordu. Geçen hafta intihar girişiminde bulunan Alptekin, bu sabah odasına girip çıkmadı. Ablasının ipi keserek kurtardığı genç öğretmen, sağlık ekiplerinin müdahalesine rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.
22 Ağustos 2023

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francesco, İsveç'te bir caminin yakınlarında gerçekleştirilen ve polis izniyle düzenlenen Kuran yakma eylemini kınadı. Papa, ifade özgürlüğünün başkalarını aşağılamak için kullanılmaması gerektiğini belirterek, bu tür eylemlerin kendisini öfkelendirdiğini ve tiksindirdiğini ifade etti. İsveç'in NATO'ya giriş sürecinde yaşanan bu olay, Türkiye ve ABD tarafından da lanetlenmiş ve saygısız olarak nitelendirilmişti.
3 Temmuz 2023

İtalya'nın eski başbakanlarından ve medya patronu olan Silvio Berlusconi, 86 yaşında hayatını kaybetti. Milano'daki San Raffaele Hastanesi'nde akciğer enfeksiyonu tedavisi gördükten ve kronik lösemi teşhisi konulduktan sonra vefat etti. Berlusconi, İtalya'da 1994-2011 yılları arasında en uzun süre başbakanlık yapmış ve aynı zamanda ülkenin en zengin insanlarından biri olarak biliniyordu. 2003 yılında Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın nikah şahitliğini yapmıştı.
12 Haziran 2023

İspanya'da Madrid İl Mahkemesi Savcılığı, Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti'yi 2014-2015 yıllarında 1 milyon 62 bin 79 avro vergi kaçırmakla suçladı. Ancelotti, imaj haklarını devrettiği kuruluşlar aracılığıyla elde ettiği gelirleri beyan etmemekle itham ediliyor. İtalyan teknik direktör, iki ayrı suçtan yargılanma riski taşıyor ancak maliyeyle anlaşma sağlanması durumunda sorunun yargıya taşınmadan çözülebileceği belirtiliyor. İspanya'da futbol dünyasında vergi kaçırma suçlamaları son dönemlerde sıkça gündeme gelmekte.
6 Mart 2024

Diyanet İşleri Başkanlığı, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden bir kişinin 'peygamber aşığı olduğu için' cansız bedeninin 'mis gibi koktuğunu' söyleyen imam hakkında inceleme başlattı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde ismi açıklanmayan imamın bu sözleri tepki çekti. Diyanet'ten yapılan açıklamada, Konya'da görev yapan bu personelin ifadelerine ilişkin inceleme başlatıldığı belirtildi.
3 Ekim 2023

Gazeteci Tolga Akyıldız, 50 yaşında beyin anevrizması sonucu geçirdiği beyin kanaması nedeniyle hayatını kaybetti. Akyıldız, babası gazeteci Erhan Akyıldız gibi genç yaşta vefat etti ve yakın arkadaşı Çağlan Tekil'in üç yıl önce aynı şekilde kaybettiği hayatın acı bir tesadüfüne dönüştü. Akyıldız'ın cenazesinde, hayatı boyunca tanıştığı ve etkilediği insanların yoğun ilgisi gözlendi. Mor ve Ötesi grubundan Harun Tekin, Akyıldız'ın anısını bir sosyal medya paylaşımıyla onurlandırdı.
5 Nisan 2023

Eski organ nakli koordinatörü hemşire Aygün Mengelli, yaklaşık 28 ay önce çift taraflı akciğer nakli olmuş ve şimdi organ bağışının önemini vurgulamak için çaba gösteriyor. Kendisi de kistik fibrozis hastalığı nedeniyle akciğer nakli geçiren Mengelli, Türkiye'de organ bağışının yetersiz olduğunu ve pandemi döneminden bile daha kötü bir durumda olduğumuzu ifade ediyor. Sağlık çalışanlarının beyin ölümüne inanmama sorununa değinen Mengelli, özel hastanelerin organ bağışı konusunda yetersiz kaldığını ve Türkiye'de yoğun bakım yatak sayısının fazla olmasına rağmen organ bağışı ve nakli konusunda ciddi sıkıntılar yaşandığını belirtiyor.
12 Kasım 2023

Niğde'de 15 yaşındaki bir çocuk, sosyal medya üzerinden zorla evlendirildiğini açıkladı. Bu durum sosyal medyada geniş yankı buldu ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı duruma müdahale etti. Bakanlık, çocuğun koruma altına alındığını ve hukuki sürecin başlatıldığını duyurdu.
4 Temmuz 2023

Balıkesir Üniversitesi öğrencisi Ata Emre Akman, 10 Mayıs'ta teslimat için gittiği adreste 17 yaşındaki Erdoğan Özdemir tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Cinayetin ardından Özdemir tutuklandı ve hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi, ancak yaşı nedeniyle ceza talebi 18 ila 24 yıla indirildi. Özdemir'in babası Orhan Özdemir de oğlunu sakladığı iddiasıyla tutuklandı ve 'canavarca hisle veya eziyet çektirerek adam öldürmeye azmettirme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.
23 Mayıs 2024
İşaretlediklerim