İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirirken Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı da etiketledi. Daha önce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik benzer bir paylaşımda bulunan Katz, Erdoğan'ın Hamas'a destek vermesini ve Türkiye'nin Instagram'a erişimi engellemesini eleştirdi. İmamoğlu, Katz'ın önceki eleştirilerine sert bir yanıt vermişti. Katz, yeni paylaşımında Erdoğan'ı 'antisemit diktatör' olarak nitelendirdi ve Türkiye'deki Instagram kısıtlamalarını eleştirdi.
6 Ağustos 2024

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kamu görevlisine hakaret suçlamasıyla aldığı ceza ve siyasi yasak sürecine başlanmasına ilişkin eleştirilerde bulundu. Baltalimanı Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, kendisine yönelik soruşturmaların adil olmayan bir rekabet anlayışını yansıttığını ve hukuk dışı davranışlarla gerçekleştirildiğini ifade etti. İmamoğlu, bu durumu 'merdiven altı imalatı' olarak nitelendirerek, soruşturma imalathanesi kurulduğunu ve hızlarına yetişemediklerini belirtti.
1 Ocak 2023

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen cezanın ardından, davanın eski hakimi Hüseyin Zengin'in yerine başka bir hakim atanmıştı. Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, Zengin'in ceza verme telkinini reddettiği için görev yerinin değiştirildiğini yazdı. Terkoğlu, Zengin'e yakın bir kaynağın, Anadolu Adliyesi Başsavcısının Zengin'e 'ceza verirsen yukarı mahkemeler de hazır' şeklinde baskı yaptığını iddia etti. Bu durum, yargı sürecinin tarafsızlığına dair endişeleri gündeme getirdi.
2 Ocak 2023

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, tv100'de katıldığı bir programda İYİ Parti ve CHP'den belediye başkanı adaylığı teklifi aldığını ancak bu teklifleri reddettiğini açıkladı. İYİ Parti'nin İstanbul büyükşehir belediyesi başkan adaylığı ve CHP'nin Elazığ belediyesi başkan adaylığı tekliflerini aldığını belirten Görür, siyaset üstü bir pozisyon almayı tercih ettiğini ve bu nedenle teklifleri kabul etmediğini ifade etti.
7 Şubat 2024

Eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın deprem sonrası yaptığı 'helallik' isteğine Twitter hesabı üzerinden yanıt verdi. Erdoğan'ın depremdeki organizasyon ve koordinasyon eksiklikleri nedeniyle eleştirilere maruz kalmasının ardından Adıyaman ziyaretinde 'helallik' istemesi, sosyal medyada 'Helal etmiyoruz' paylaşımlarıyla karşılandı. Demirtaş, Erdoğan'ı 100 bin insanın ölümünden sorumlu tutarak, utanmadan hala aday olmayı düşündüğünü belirtti ve ironik bir dille 'Helal olsun' ifadesini kullandı.
27 Şubat 2023

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışanlarını terör örgütleriyle ilişkilendirerek başlattığı özel teftişin dayanağı olan DİAYDER davasında, tek tutuklu sanık olan dernek başkanı Ekrem Baran tahliye edildi. Duruşmada, tanık dinlenmesi planlanmış ancak tanık ölmüş olduğu için dinlenemedi. Baran'ın avukatı, İBB çalışanı Yavuz Saltık'ın yargılandığı dava ile DİAYDER davasının birleştirilmesi gerektiğini savundu, ancak mahkeme bu talebi reddetti. Savcı, Baran'ın tahliyesini talep etti ve mahkeme, delillerin toplanmış olması ve Baran'ın sağlık sorunları göz önünde bulundurularak tahliye kararı verdi.
13 Ocak 2023

Afyon'un yeni Belediye Başkanı Burcu Köksal, odasına böcek yerleştirildiğini iddia etti ancak mahkemeye sunduğu deliller yetersiz bulundu. Ahmet Hakan, bu tür iddiaların gereksiz olduğunu belirtti. Ayrıca, Arapça'nın kutsal bir dil olup olmadığı konusuna değinerek, hiçbir dilin kutsal olmadığını savundu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Arapça'ya özel bir düşmanlık yapılmaması gerektiği yönündeki açıklamalarını hatırlattı.
16 Mayıs 2024

İstanbul'un Adalar ilçesinde, İETT Genel Müdürlüğü bünyesindeki elektrikli minibüslerin seferlere başlaması üzerine halk, bu araçların tarihi, kültürel ve doğal dokuya zarar vereceği gerekçesiyle itiraz etti. Protestolar sırasında bazı eylemciler gözaltına alındı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, toplu taşımayı sağlamak zorunda olduklarını belirtti. Adalılar, tepkilerini 'Ekrem İmamoğlu, Ada yaya yolu' şarkısıyla dile getirdi.
27 Haziran 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile yaptığı görüşmede, Kurum'un pozitif yaklaşımından dolayı teşekkür etti. Görüşmede kentsel dönüşüm, itfaiye ve zabıta personel alımları gibi konular ele alındı. İmamoğlu, işbirliğini hızlandırma konusunda atılacak adımları ve diğer bakanlarla da görüşme taleplerini dile getirdi. Görüşmenin verimli geçtiğini belirten İmamoğlu, Kurum'un ilgili birim sorumlularını davet ederek konuları tek tek aktardığını ifade etti.
11 Eylül 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Selçuk Bayraktar, Kahramanmaraş depremleri sonrası İHA ve SİHA'ların afet bölgesindeki performansını eleştiren bir tweet üzerine 150 bin TL manevi tazminat talebiyle dava açtı. Aydın Aydoğan isimli kullanıcının tweet'inde, Bayraktar'ın şirketi tarafından üretilen dronların bir kısmının donduğu ve uçamadığı iddia edilmişti. Bayraktar'ın avukatları, bu iddiaların İHA ve SİHA sistemlerine olan güveni sarsıp başarılarını karaladığını savunarak dava dilekçesine İHA ve SİHA'larla ilgili olumlu haberler ekledi. Aydoğan ise eleştiri hakkını kullandığını ve sadece AFAD başkanının söylediklerini paylaştığını belirtti.
13 Nisan 2023

Sözcü yazarı Saygı Öztürk'ün iddiasına göre, İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanları, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşmek istemiş, ancak CHP Genel Merkezi bu görüşmeye onay vermemiştir. Bu iddia, CHP'nin daha önceki açıklamasıyla çelişiyor; çünkü CHP, belediye başkanlarının Akşener ile görüşme talebine olumlu yaklaştığını belirtmişti. İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Öztürk'ün yazısını destekleyici bir tweet atmıştır.
5 Mart 2023

Van Kültür Yolu Festivali kapsamında Atatürk Kültür Parkı’nda sahne alan Cem Adrian, konser sırasında yüzüne pet şişe atılmasına rağmen performansına ara vermeden devam etti. Sanatçı, olayı esprili bir şekilde karşılayarak elindeki gülü şişeyi atan kişiye armağan etti. Adrian, sosyal medya hesabından hayranlarına teşekkür ederek, olaydan dolayı kötü hissetmemeleri gerektiğini belirtti. Fazıl Say, Cem Adrian'ı nasıl keşfettiğini anlattı ve ikilinin 20 yıl sonra aynı sahnede buluştuğunu vurguladı.
7 Temmuz 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen 'para sayma' görüntüleri hakkında soruşturmaya müdahil oldu ve bu paraların Kandil'e gönderildiğini iddia etti. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde desteler halinde paraların sayıldığı görülüyor. CHP, görüntünün 2019'da kaydedildiğini ve paranın başkanlık binasının alımıyla ilgili olduğunu savunuyor. İstanbul başsavcılığı bu iddialar üzerine soruşturma başlattı. Erdoğan ve Adalet Bakanı Tunç, bu görüntüleri seçim öncesi CHP'ye yönelik eleştirilerde kullanıyor.
30 Mart 2024

Türkiye'nin Lyon Başkonsolosu Cemil Çağdaş Yıldırım, Lyon Başpiskoposu Olivier de Germay'e bir nezaket ziyareti gerçekleştirdi. Ziyaret sırasında çekilen fotoğrafta, Başkonsolos Yıldırım'ın memnuniyetsiz bir ifadeyle Başpiskopos'un bir adım önünde durmaya çalıştığı ve şehadet parmağını kaldırdığı görülüyor. Ahmet Hakan bu davranışları eleştirerek, Başkonsolosun bu tür davranışlarla Türklük ve Müslümanlık karşıtı bir propaganda yürüttüğünü öne sürüyor.
12 Mayıs 2024

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediyenin açtığı kreşlerin temel atma törenine katıldı. Tören, Sultangazi Cebeci Mahallesi'ndeki şantiyede yapıldı. Törene katılımın az olmasından dolayı İmamoğlu, CHP Sultangazi İlçe Başkanı Kemal Avseren'e tepki gösterdi ve 'Sen kendi üyene burada büyükşehir belediyesinin temelini duyurmuyorsan, rezillik' dedi.
27 Eylül 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Joe Biden tarafından davet edildiği ve sonrasında bu davetin iptal edildiği iddia ediliyor. İddialar, Erdoğan'ın Hamas lideri İsmail Haniye ile görüşmesinin ardından ortaya çıktı. Gazeteci Cansu Çamlıbel, diplomatik kaynaklardan alınan bilgilere dayanarak gezinin yapılacağını teyit ettiğini belirtiyor. Ancak, Beyaz Saray'ın açıklamalarına rağmen, davetin gerçekten iptal edilip edilmediği konusunda net bir bilgi yok.
27 Nisan 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen ve sosyal medyada paylaşılan 'para sayma' görüntüleri hakkında konuştu. Erdoğan, bu paraların Kandil'e gönderildiğini iddia etti. CHP İl Başkanlığı, görüntünün 2019'da kaydedildiğini ve paranın başkanlık binasının alımıyla ilgili olduğunu savundu. İstanbul başsavcılığı bu iddialar üzerine soruşturma başlattı. Adalet Bakanı ve Kaftancıoğlu da konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.
30 Mart 2024

DEM Parti, Van büyükşehir belediyesi başkanlığına seçilen Abdullah Zeydan'ın adaylığının iptali ve mazbatanın AKP'li Abdulahat Arvas'a verilmesine itiraz etmek için Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvurdu. Zeydan, yerel seçimlerde 220 bin 919 oy alarak Arvas'ı geride bırakmıştı. DEM Parti'nin başvurusunda, Zeydan'ın memnu haklarının iadesine dair kararın Adalet Bakanlığı tarafından onaylandığı ve bu durumun Zeydan'ın kusuru olmadığı belirtildi.
3 Nisan 2024

Eski AKP milletvekili Mehmet Metiner, Adıyaman'daki depremle ilgili bir takipçisinin yıkım ve kayıplar hakkında attığı tweet'e Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın propagandasını yaparak yanıt verdi. Metiner'in 'Adıyaman yalnız değil, arkasında reis var' şeklindeki ifadeleri İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray ve diğer kullanıcılar tarafından eleştirildi. Tepkiler üzerine Metiner, tweet'ini sildi. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın depremden sonra 22 saat boyunca kameralar karşısına geçmemesi dikkat çekti.
7 Şubat 2023
İşaretlediklerim