Britanya'nın eski başbakanlarından David Cameron, Dışişleri Bakanı olarak atandı. Bu atama, İçişleri Bakanı Suella Braverman'ın Filistin yanlısı eylemleri 'nefret yürüyüşü' olarak tanımlaması ve bu sebeple tartışma konusu olmasının ardından Başbakan Rishi Sunak tarafından yapılan kabine değişikliği sonucunda gerçekleşti. Braverman'ın yerine Dışişleri Bakanı olan James Cleverly getirildi ve Cleverly'nin yerine ise David Cameron atandı.
13 Kasım 2023

Britanya Başbakanı Rishi Sunak, partisinin erken seçimde aldığı ağır yenilginin ardından istifa ettiğini açıkladı. Muhafazakar Parti, İşçi Partisi karşısında büyük bir hezimet yaşadı. Sunak, istifasını Kral 3’üncü Charles’a ileteceğini ve yeni lider seçilene kadar görevde kalacağını belirtti. İşçi Partisi lideri Keir Starmer'ın yeni başbakan olacağını ifade eden Sunak, Starmer'a başarılar diledi.
5 Temmuz 2024

Cumhuriyet Halk Partisi'nin 15’inci Kadın Kolları Olağan Kurultayı'nda Asu Kaya, 662 kayıtlı delegenin 477 oyunu alarak Genel Başkanlığa seçildi. Kurultayda CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen Divan Başkanı olarak seçildi. Kaya, seçim sonrası yaptığı konuşmada, Nazlıaka ve ekibine hizmetlerinden dolayı teşekkür etti ve CHP lideri Özgür Özel'in liderliğinde halkın iktidarını örmeye devam edeceklerini belirtti.
5 Ağustos 2024

Meksika'da resmi olmayan sonuçlara göre Claudia Sheinbaum, ülkenin ilk kadın devlet başkanı seçildi. Sheinbaum, rakibi Xochitl Galvez'i geride bırakarak %59 oy aldı. Seçim süreci, ülkede 38 siyasetçinin suikast sonucu öldürülmesiyle en kanlı seçim olarak nitelendiriliyor. Sheinbaum'un gündeminde ekonomideki bütçe açığı, ABD'ye göçmen geçişi ve uyuşturucu kaçakçılığına karşı işbirliği bulunuyor.
3 Haziran 2024

İngiltere ve Galler'de gerçekleştirilen nüfus sayımında, 16 yaş ve üstü bireylerin %1,5'i gey veya lezbiyen, %1,3'ü biseksüel olarak tanımlanırken, %0,5'i toplumsal cinsiyet kimliğinin doğumda kaydedilenden farklı olduğunu belirtti. Bu veriler, cinsel yönelim ve toplumsal cinsiyet kimlikleri hakkında bilgi toplanan ilk nüfus sayımı olarak kayıtlara geçti. Cinsel yönelim ve toplumsal cinsiyet kimliği soruları isteğe bağlıydı ve birçok kişi bu soruları yanıtsız bıraktı. Hükümet, elde edilen verileri ayrımcılıkla mücadele ve LGBTİ+ bireyler için hizmetleri iyileştirmek amacıyla kullanmayı planlıyor.
6 Ocak 2023

Mehmet Şimşek'in Hazine ve Maliye Bakanı olarak atanmasının ardından, Merkez Bankası başkanlığı için Hafize Gaye Erkan'ın adı geçiyor. Erkan, eğer atanırsa, Merkez Bankası'nın en genç ve ilk kadın başkanı olacak. Ancak, Erkan'ın özgeçmişinde ABD'deki bankacılık krizinde adı geçen First Republic Bank'ta çalıştığı dönem tartışma konusu oldu. İktidar medyası bu durumu gizlemeye çalışırken, Koç Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Selva Demiralp, bu durumun kamuoyunda bazı soru işaretleri yarattığını belirtti. Erkan, First Republic Bank'taki 'iç mücadele' sonrası 10 milyon dolar tazminat alarak ayrıldı.
5 Haziran 2023

Galler Prensesi Kate Middleton, geçirdiği ameliyattan sonra ilk kez kamuoyu önünde görüntülendi. Prenses, son olarak Anneler Günü'nde sosyal medya üzerinden bir mesaj yayınlamış ve fotoğraf paylaşmıştı, ancak bu fotoğrafın montajlı olduğu anlaşılmıştı. Bu durum, dünya genelinde ve özellikle Britanya'da çeşitli komplo teorilerine ve spekülasyonlara yol açtı. The Sun gazetesi, Prens William ile birlikte alışveriş yaparken çekilmiş mutlu görüntülerini yayınladı.
19 Mart 2024

SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği, seçimler sonrası göreve başlayacak olan yeni iktidardan 'Kadın ve Eşitlik Bakanlığı' kurulmasını, kadın sivil toplum örgütlerinin karar alma süreçlerine aktif katılımını ve seçim listelerinde kadınların eşit temsilini sağlayacak fermuar sisteminin uygulanmasını talep etti. Akademisyen ve yazar Serpil Sancar, kadınların siyasette eşit ve aktif aktörler olması gerektiğini ve cinsiyet eşitliğini sağlayacak yöntemlerin siyasi partiler ve seçim yasalarına eklenmesi gerektiğini vurguladı.
5 Nisan 2023

Britanya'da yapılan genel seçimlerde İşçi Partisi, sandık çıkış anketlerine göre 650 sandalyeli Avam Kamarası'nda 410 milletvekili çıkararak çoğunluğu elde etti. İşçi Partisi lideri Keir Starmer, eşi Victoria Starmer ile birlikte oy kullandı. Muhafazakar Parti'nin sandalye sayısı 365'ten 131'e düşerken, diğer partiler de çeşitli sayılarda sandalye kazandı. Kesin sonuçların sabah saatlerinde netleşmesi bekleniyor.
5 Temmuz 2024

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çeşme Belediye Başkan adayı ve futbol teknik direktörü Mustafa Denizli'nin kızı Lâl Denizli, yerel seçimlerde en yakın rakibine büyük bir oy farkı ile galip gelerek Çeşme'nin ilk kadın belediye başkanı oldu. TRT Haber'in yayınladığı seçim sonuçlarına göre, Denizli seçmenin yüzde 55,6'sının oyunu alarak zaferini ilan etti. Bilgi Üniversitesi'nde siyaset bilimi ve hukuk eğitimi alan Denizli, aynı zamanda uluslararası ilişkiler alanında yüksek lisans yapmış bir isimdir.
1 Nisan 2024

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Meclis başkanlık divanı ve grup yönetimi için yeni görevlendirmelerini açıkladı. İstanbul Milletvekili Celal Adan, geçen dönemde olduğu gibi Meclis Başkanvekili olarak görevine devam edecek. Gaziantep Milletvekili Sermet Atay, TBMM İdare Amirliği'ne atandı. Grup Başkanvekilliklerine ise Manisa Milletvekili Erkan Akçay ve Sakarya Milletvekili Muhammed Levent Bülbül getirildi.
6 Haziran 2023

Galler Prensesi Kate, 16 Ocak'ta 'karın ameliyatı' geçirdi ve ameliyat sonrası yapılan testlerde kanser teşhisi konduğunu açıkladı. Ne tür bir kanser olduğu ve kemoterapi ayrıntıları hakkında bilgi verilmedi. Kate'in tedavisi hakkında çok az detay paylaşıldı ve tıbbi mahremiyetinin korunacağı belirtildi. Yıl başında geçirdiği ameliyat sonrası ortadan kaybolan ve dedikodulara konu olan Kate, son olarak eşi Galler Prensi William ile mutlu bir şekilde alışveriş yaparken görüntülendi.
24 Mart 2024

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla, Türkiye'nin Birleşik Krallık, Gana, İran, Angola, Etiyopya ve Portekiz'deki büyükelçileri merkeze alındı. Yeni atamalar yapılarak, bu ülkelerde görev yapacak büyükelçiler belirlendi. Atamalar arasında Dış Politika Danışma Kurulu Üyesi, Bilgi Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı ve Enformasyon Genel Müdürü gibi çeşitli bürokratik pozisyonlardan isimler yer aldı.
23 Şubat 2023

Britanya'nın eski başbakanı Boris Johnson, başbakanlık ve milletvekilliği görevlerinden istifa ettikten sonra Daily Mail gazetesinde köşe yazarı olacağını duyurdu. Johnson, köşe yazılarında politikaya da değineceğini ancak bunu sınırlı tutacağını belirtti. İlk yazısı, kişisel bir deneyimini anlatan bir içerikle yayımlandı. Johnson, Covid-19 kısıtlamalarını ihlal eden partilere katılımı ve parlamentoyu yanılttığını kabul etmesinin ardından siyasi baskılar sonucu görevlerinden ayrılmıştı.
17 Haziran 2023

Hollanda'da Türkiye kökenli Dilan Yeşilgöz, Özgürlük ve Demokrasi için Halk Partisi (VVD) genel başkanı oldu. Bu atama, partinin önceki lideri Mark Rutte'nin aktif siyaseti bırakacağını duyurmasının ardından gerçekleşti. Yeşilgöz, partinin lideri olmanın büyük bir onur olduğunu belirtti ve partisinin sonraki seçimleri kazanması durumunda Hollanda'nın başbakanı olabileceği belirtildi.
14 Ağustos 2023

Çanakkale'nin Yenice ilçesine bağlı Kalkım beldesinde 22 yaşındaki Zeynep Çelik, belediye başkanı seçilerek Türkiye'nin en genç belediye başkanı unvanını kazandı. Yerel seçimlere bağımsız olarak katılan Çelik, tanınmış iş insanı Mehmet Çelik'in kızıdır. Resmi olmayan sonuçlara göre, Çelik Kalkım Beldesi'nin yeni belediye başkanı oldu.
1 Nisan 2024

Britanya Başbakanı Rishi Sunak, Muhafazakar Parti Teşkilat Başkanı ve eski Maliye Bakanı Nadhim Zahawi'yi vergi kaçırdığı iddiaları üzerine görevden aldı. Bağımsız etik danışmanının soruşturması sonucunda Zahawi'nin bakanlıkla ilgili yasaları ciddi şekilde ihlal ettiği belirlendi. Zahawi'nin Maliye Bakanlığı döneminde ödenmemiş vergiler nedeniyle Gelir ve Gümrük İdaresi'ne milyonlarca sterlin ceza ödediği ve bu durumun basına yansıması sonucu istifa çağrıları artmıştı. Sunak, Zahawi'nin yerine Maliye Bakanı olarak atanmıştı ve Zahawi daha önce de çeşitli hükümet görevlerinde bulunmuştu.
29 Ocak 2023

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) kapalı grup toplantısında, partinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki (TBMM) grubunun yeni yönetimi seçildi. Manisa Milletvekili Özgür Özel grup başkanı olarak belirlenirken, Meclis grup başkanvekilleri Ali Mahir Başarır, Burcu Köksal ve Gökhan Günaydın olarak seçildi. Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca Meclis başkanvekili, Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin ise Meclis idari amiri oldu. Katip üyeliklere Sibel Suiçmez, Asu Kaya ve Elvan Işık Gezmiş getirildi. Gülizar Biçer Karaca, Gökhan Günaydın ve Ali Mahir Başarır'ın CHP PM üyelikleri sona erdi ve yerlerine Sezgin Tanrıkulu, Turan Aydoğan ve Akif Hamzaçebi atandı.
3 Haziran 2023

37 yaşındaki Hamza Yusuf, İskoçya'nın yeni lideri olarak mecliste yemin ederek görevine başladı ve Batı dünyasındaki ilk Müslüman başbakan unvanını aldı. Göreve başlamasının ardından ailesiyle birlikte teravih namazı kıldığı anların fotoğraflarını Twitter üzerinden paylaştı. Yusuf, İskoçya'ya hizmet etmenin hayatındaki en büyük onur olduğunu belirtti. Pakistan kökenli bir baba ve Kenya'da doğmuş Güney Asyalı bir annenin oğlu olan Yusuf, geçmişte ırkçılığa maruz kaldığını ifade etti ve İskoçya'nın bağımsızlığını savunuyor.
29 Mart 2023

AKP, mevcut bakanların çoğunu milletvekili adayı olarak gösterdi ve bu adaylar arasından 16 bakan milletvekili olarak seçilerek Meclis'e girmeye hak kazandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy kendi istekleriyle aday gösterilmedi. Seçilen bakanlar arasında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu gibi isimler bulunuyor.
15 Mayıs 2023
İşaretlediklerim