İYİ Parti lideri Meral Akşener, altılı masa toplantısında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu dışında başka bir cumhurbaşkanı adayı önerisi olup olmadığını sordu. Akşener'in Kılıçdaroğlu'nun adaylığına itirazı ve altılı masayı terk etmesinin ardından İYİ Parti Grup Başkan Vekili Erhan Usta, Akşener'in Kılıçdaroğlu'na anket yoluyla aday belirleme teklifini medyaya aktardı. İmamoğlu, Yavaş ve CHP'li sekiz büyükşehir belediye başkanı ise Kılıçdaroğlu'na desteklerini açıkladı.
4 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altılı masanın ortak cumhurbaşkanı adayı konusunda uzlaşı sağlanamaması üzerine masayı terk ettiğini duyurdu. Akşener, İYİ Parti'nin kıskaca alındığını ve dayatmaya maruz kaldığını belirterek, bu duruma boyun eğmeyeceklerini ifade etti. Ayrıca, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nu cumhurbaşkanı adayı olarak önerdiklerini, ancak bu çabalarının reddedildiğini söyledi. Akşener, altılı masanın millet iradesini yansıtma kabiliyetini kaybettiğini ve tek bir adayın tasdiki için çalışan bir noter masasına dönüştüğünü eleştirdi.
3 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında, il binasının kurşunlanmasını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tehditlerini gündeme getirerek, elindeki mermileri gösterdi ve ardından yere attı. Bu hareketi, TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve AKP Sözcüsü Ömer Çelik tarafından eleştirildi. Şentop, Akşener'in hareketini millet iradesine saygısızlık olarak nitelendirirken, Çelik ise bu davranışı Cumhurbaşkanına saldırı ve diğer konuları örtbas etme çabası olarak değerlendirdi ve Meclis'in üslup konusunda daha hassas olması gerektiğini belirtti.
5 Nisan 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, muhalefetin oluşturduğu altılı masa toplantısında, cumhurbaşkanı adayının halkın tercihlerini yansıtacak şekilde anketlerle belirlenmesini önerdi. Bu öneri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının kesinleştiği iddialarına karşı bir duruş olarak yorumlandı. İYİ Parti içinde Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıkan sesler olduğu ve bu bağlamda İYİ Partili Cihan Paçacı'nın partideki görevinden istifa ettiği belirtildi.
27 Ocak 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ arasında imzalanan yedi maddelik mutabakat metninde kendilerini rahatsız edecek bir durum olmadığını belirtti. Akşener, bu metnin Millet İttifakı'nın daha önce ortaya koyduğu mutabakat metinleriyle çelişmediğini ve Kılıçdaroğlu'nun bu tür bir anlaşma yapma yetkisine sahip olduğunu ifade etti. Ayrıca, İçişleri Bakanlığı'nın Özdağ'a verileceği iddiaları hakkında konuşarak, bakanlıkların dağılımının henüz ittifak bileşenleri arasında konuşulmadığını ve seçim sonrası CHP ve İYİ Parti'nin alınan oy ve milletvekili sayısına göre görevlendirmeler yapacağını söyledi.
24 Mayıs 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 'kazanacak aday' tartışmalarının ardından bir araya geldi. İki liderin görüşmesi sonucunda ortak aday konusunda büyük oranda uzlaşıldığı bildirildi. Kılıçdaroğlu'nun parti meclisi ve Meclis grubundan tam yetki alarak görüşmeye katıldığı, Akşener'in endişelerini ve beklentilerini aktardığı belirtildi. Görüşmede Kılıçdaroğlu'nun adaylığının gündeme gelip gelmediği konusunda ise bilgi verilmedi.
27 Şubat 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin belediye başkanlarıyla bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya gelişinde, Kemal Kılıçdaroğlu hakkındaki sözleri nedeniyle istifa eden ancak sonrasında göreve geri dönen Cihan Paçacı tarafından karşılandı. Paçacı, daha önce Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığı konusunda partinin onay vermeyeceğini ve Kılıçdaroğlu'nun Alevi kimliği nedeniyle sokaktan itirazlar geldiğini belirtmişti. Akşener, toplantı sonrasında soruları yanıtsız bıraktı.
4 Mart 2023

Medya organları, CHP'li büyükşehir belediye başkanlarının İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşmeye gittiklerini bildirdi. Ancak CHP yetkilileri, böyle bir ziyaretin planlanmadığını açıkladı. Bu iddia, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in altılı masadan ayrıldığını açıklaması ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a çağrı yapmasının ardından ortaya çıktı. CHP'li 10 büyükşehir belediye başkanı ise parti genel merkezine geldi.
4 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ arasında yapılan mutabakattan haberi olmadığını ifade etti. Özdağ, Kılıçdaroğlu'nun seçimi kazanmaları halinde üç bakanlık ve MİT müsteşarlığı taahhüt ettiği protokolü doğrulamıştı. Akşener, Kılıçdaroğlu'nun mutabakat yapma yetkisi olduğunu, ancak bakanlıkların dağıtımının henüz konuşulmadığını belirtti.
23 Temmuz 2023

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, TBMM'de yaptığı konuşmada Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, altılı masadaki diğer partiler ve HDP'yi sert bir dille eleştirdi. Ağıralioğlu, konuşmasını yapmadan önce İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e bilgi verdiği, ancak içeriği paylaşmadığı belirtildi. Habertürk yazarı Nagehan Alçı, Ağıralioğlu'nun parti teşkilatlarının görüşlerini yansıttığını ve Akşener'in ifade özgürlüğüne önem verdiğini yazdı. Ağıralioğlu'nun partiden ihraç edilip edilmeyeceği veya istifasının istenip istenmeyeceği konusunda ise net bir durum olmadığı ifade edildi.
23 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara'da düzenlenen seçim beyannamesi ve milletvekili adayları tanıtım toplantısında konuştu. Adaletin toplumsal sözleşmenin ilk unsuru olduğunu belirten Akşener, mevcut hükümetin adalet anlayışını eleştirdi ve iktidarın sadece kendine hizmet eden bir adalet anlayışına sahip olduğunu ifade etti. Akşener, İYİ Parti'nin iktidara gelmesi durumunda Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarına adil davranacaklarına söz verdiğini açıkladı.
17 Nisan 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, seçim sonuçlarına ilişkin yaptığı açıklamada, vatandaşları umutsuzluğa kapılmamaları konusunda uyardı ve demokratik sürece katılım gösteren herkese teşekkür etti. Ekonomi başta olmak üzere ülkenin sorunlarına eğilme görevinin geldiğini belirtti. Seçmenin verdiği mesajı anlamak gerektiğini ifade eden Akşener, Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik etti ve kutuplaşmış ülkeyi birleştirme umudunu dile getirdi. Ayrıca, İYİ Parti'nin seçim sonuçlarını kendi içinde değerlendireceğini ve Millet İttifakı'nın geleceğine dair tartışmaların sonraki bir aşamada ele alınacağını söyledi.
28 Mayıs 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara ve İstanbul dahil prensipte uzlaşılmayan her yerde aday çıkaracaklarını belirtti. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu'nun daha önce yaptığı 'Kendi adaylarımızı seçimlere dahil edeceğiz' açıklamasının ardından Akşener, ortak adaylara kapalı olmadıklarını, ancak her durumda destekleyecekleri anlamına gelmediğini ifade etti.
30 Ağustos 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığını 'dayatma' olarak değerlendirip altılı masayı terk ettiğini açıkladı. Bu gelişme üzerine CHP'li büyükşehir belediye başkanları Ankara'da toplanma kararı aldı. Akşener, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarını göreve çağırdı. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın deprem çalışmaları nedeniyle toplantıya katılamayacağı belirtildi.
3 Mart 2023

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 6 Mart'ta yapılacak olan Millet İttifakı toplantısına katılmayacağını açıkladı. İyi Parti TBMM Grup Başkan Vekili Müsavat Dervişoğlu ve Grup Başkan Vekili Erhan Usta, Akşener'in bu kararını duyurdu. Usta, beşli masanın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu aday yapmak için kurulduğunu iddia etti ve mutabakatla karar alma konusunda bir irade beyanı olmadığı sürece İyi Parti'nin ilkelerden vazgeçmeyeceğini belirtti. Adaylık konusunun henüz masada olmadığını da ekledi.
4 Mart 2023

Abdulkadir Selvi'nin yazısında, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Özgür Özel'in gerçekleştirdiği görüşmede ele alınan konulara değiniliyor. Özel, asgari ücret, atanamayan öğretmenler, çay alım fiyatları, buğday taban fiyatı, Emine Şenyaşar’ın mücadelesi ve Gezi mahkumları gibi konuları gündeme getirdi. Erdoğan ise darbe anayasasından kurtulma, ekonomide popülizme izin vermeme ve hak ve özgürlükler konusunda reformlara devam etme konularında açıklamalarda bulundu. Ayrıca, Hakkâri Belediyesi’ne kayyum atanması konusuna da değinildi.
12 Haziran 2024

Millet İttifakı'nın ortak cumhurbaşkanı adayı konusunda İYİ Parti'den hoşnutsuzluk mesajları gelmekte. Reuters'a konuşan bir İYİ Parti yetkilisi, anketlerde öne çıkan diğer adayların da değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. İYİ Parti lideri Meral Akşener'in önemli açıklamalar yapması bekleniyor. Daha önce yapılan ittifak toplantısında altı liderin ortak aday konusunda 'ortak bir anlayışa ulaşıldığı' belirtilmiş, nihai açıklamanın 6 Mart'ta yapılacağı kaydedilmişti. İYİ Parti'nin olağanüstü toplantı çağrısı ve parti içi istişarelerin devam ettiği bildirildi.
3 Mart 2023

İYİ Parti lideri Meral Akşener, partisinin Meclis grubunda yaptığı konuşmada, Sinan Ateş cinayetiyle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sorular yöneltti. Akşener, Erdoğan'ın bu konuda sessiz kalamayacağını ve katillerin nerede olduğunu sormaya devam edeceğini belirtti. Ayrıca, Erdoğan'ın 'tek söz sahibi' olduğunu iddia ederek, bu durumda katillerin kim tarafından saklandığını açıklaması gerektiğini ifade etti. Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmiş ve cinayetle ilgili soruşturma MHP'li isimlere uzanmıştı.
1 Şubat 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine yönelik sözlerine Adıyaman'da yanıt verdi. Erdoğan'ın geçmişteki tehditlerini hatırlatan Akşener, bu tehditlere rağmen hiçbir zaman geri adım atmadığını ve Silivri'nin kendisi için soğuk olmadığını belirtti. Akşener, Erdoğan'a sinirlenmemesi ve papatya çayı içmeye devam etmesi tavsiyesinde bulundu. Ayrıca, Erdoğan'ın yanındaki kişilere yönelik eleştirilerde bulunarak, onları tehdit etmesi gerektiğini ifade etti.
30 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in kendisine yönelik 'papatya çayı iç' önerisine, Akşener'e 'rezeneyi tavsiye ederiz' diyerek karşılık verdi. Erdoğan, Akşener'in siyasi yorumlarına karşı 'bu işlere senin aklın ermez' ifadesini kullanarak eleştiride bulundu. Ayrıca Erdoğan, muhalefet liderleri Kemal Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce'yi de eleştiren ifadeler kullandı ve kendi hükümetinin başarılarını vurguladı.
1 Nisan 2023
İşaretlediklerim