Suriye'de Savunma Bakanlığı'na bağlı bir harp okulunun mezuniyet törenine insansız hava araçlarıyla düzenlenen saldırıda en az 80 kişi hayatını kaybetti, 240 kişi yaralandı. Saldırıyı henüz üstlenen olmadı. Suriye Savunma Bakanlığı, saldırıyı 'terörist' grupların düzenlediğini belirtti. Saldırının ardından Suriye ordusu, İdlib'deki silahlı grupları hedef almaya başladı.
5 Ekim 2023

İran'ın Şiraz şehrinde bulunan Şah Çerağ Türbesi'ne silahlı saldırı düzenlendi. İlk belirlemelere göre saldırıda 2 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı. Saldırganların iki kişi olduğu ve türbenin Mehdi Kapısı'ndan içeri girmeye çalıştığı belirtildi. Saldırganlardan biri yakalandı, diğeri kaçtı. Türbenin kapıları kapalı olduğu ve güvenlik güçlerinin kaçan saldırganı yakalamak için çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.
13 Ağustos 2023

Birleşmiş Milletler (BM), Gazze Şeridi'nde İsrail'in saldırıları sonucunda 7 Ekim'den itibaren ortalama her 10 dakikada bir çocuğun hayatını kaybettiğini ve iki çocuğun yaralandığını açıkladı. UNRWA'nın Twitter hesabından yapılan açıklamada, sivillerin korunmasının bir istek veya ideal olmaktan öte, ortak insanlık sorumluluğu ve taahhüdü olduğu vurgulandı. Filistin Sağlık Bakanlığı verilerine göre, İsrail'in saldırılarında 10 bin 22 Filistinli öldü, bunların 4 bin 104'ü çocuk ve 2 bin 641'i kadındı ve en az 25 bin kişi yaralandı.
6 Kasım 2023

İstanbul Üsküdar'da bir pastaneye düzenlenen silahlı saldırıda üç kişi hayatını kaybetti ve beş kişi yaralandı. Olay yerinde geniş güvenlik önlemleri alındı ve yaralılar hastaneye kaldırıldı. Saldırının nedeni henüz bilinmiyor ve polis olayla ilgili soruşturma başlattı.
23 Mayıs 2024

İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısı 30 bin 35'e ulaştı. Bu gelişme, Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları'nın 7 Ekim'de İsrail'e yönelik 'Aksa Tufanı' adını verdikleri saldırılarının ardından yaşandı. İsrail'in resmi olarak savaş ilan etmesiyle tırmanan çatışmalarda, yaralı Filistinli sayısı da 70 bin 457'ye yükseldi. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, son 24 saatte 81 Filistinlinin daha hayatını kaybettiği belirtildi.
29 Şubat 2024

İran'ın dini lideri Ayetullah Hamaney, Hamas'ın İsrail'e karşı düzenlediği saldırıyı övdü. Hamas, 7 Ekim'de İsrail'e karşı füze ve havan saldırısı başlatmış, İsrail topraklarına sızan militanlar yüzlerce İsrailliyi öldürmüş ve 2 binden fazlasını yaralamıştı. Saldırının ardından İran'ın bu saldırıyla bir ilgisi olup olmadığı merak konusu olmuştu. Hamaney, İsrail'in başına gelenleri hak ettiğini belirtti ve saldırıyı düzenleyenleri övdü.
10 Ekim 2023

Hamas, İsrail'in son 24 saat içinde düzenlediği hava saldırıları sonucunda elinde bulunan dokuz rehinenin hayatını kaybettiğini duyurdu. Bu, daha önce 13 rehinenin öldüğü açıklamasının ardından geldi ve böylece İsrail'in hava saldırıları sonucu toplamda 22 rehinenin hayatını kaybettiği belirtildi. İsrail ve Filistin arasındaki çatışmalar devam ederken, Gazze'den İsrail'e binlerce roket atıldı ve İsrail ordusu Gazze Şeridi'ne saldırı başlattı.
14 Ekim 2023

İsrail ordusu, Gazze'nin doğusundaki Ed-Derac Mahallesi'nde yerinden edilenlerin sığındığı Et-Tabiin Okuluna saldırı düzenledi. Saldırıda en az 100 Filistinli öldü ve onlarca kişi yaralandı. Yerel kaynaklar, cesetlerin saldırı nedeniyle parçalandığını ve çıkan yangın nedeniyle yandığını belirtti. İsrail ordusu, okulun Hamas tarafından karargah olarak kullanıldığını iddia etti.
10 Ağustos 2024

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye yönelik düzenlediği saldırılarda ölen Filistinlilerin sayısı 31 bin 45'e ulaştı. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, son 24 saat içinde 85 Filistinlinin daha hayatını kaybettiği ve 130 kişinin yaralandığı belirtildi. Bu saldırılar sonucunda toplam yaralı sayısı 72 bin 654'e çıktı. Ayrıca, İsrail güçlerinin engellemeleri nedeniyle sağlık ekipleri ve sivil savunma görevlilerinin enkaz altında ve yol kenarlarında bulunan cenazelere ulaşamadığı ifade edildi.
10 Mart 2024

İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentinde bir hava saldırısı ve baskın düzenleyerek dokuz kişiyi öldürdü ve 80 kişiyi yaraladı. Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail ordusunun yaralılara ulaşımı engellediğini ve çevre sağlık merkezlerinin müdahale için hazır beklediğini bildirdi. Filistin Sağlık Bakanı ve Filistin Kızılayı, uluslararası toplumu İsrail'in saldırılarını durdurmak için harekete geçmeye çağırdı. İsrail'in saldırılarına tepki olarak Batı Şeria genelinde Filistinliler protesto gösterileri düzenledi.
4 Temmuz 2023

İsrail basını, Gazze Şeridi'nden başlayan saldırılardan bu yana yaklaşık 750 İsraillinin kayıp olduğunu belirtti. Resmi olmayan raporlar bu durumu ortaya koyarken, daha fazla ayrıntıya yer verilmedi. Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atıldı ve İsrail ordusu Gazze Şeridi'ne saldırı başlattı. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 256 kişinin yaşamını yitirdiğini, 1788 kişinin yaralandığını açıkladı.
8 Ekim 2023

İsrail ordusu, Gazze'nin güneyindeki Refah kentinde yerinden edilen Filistinlilerin çadırlarına saldırı düzenledi. Saldırıda en az 40 Filistinli hayatını kaybetti. Uluslararası Adalet Divanı, İsrail'in Refah'a yönelik saldırılarını derhal durdurması gerektiğini belirtti. İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'de düzenlediği saldırılarda toplamda 35 bin 984 Filistinli öldü, 80 bin 643 kişi yaralandı.
27 Mayıs 2024

İsrail, Suriye'nin Halep kentine düzenlediği hava saldırısının ardından, bu kez İran'ın Şam'daki konsolosluk binasını vurdu. Saldırıda, aralarında Devrim Muhafızları Ordusu komutanlarından Tuğgeneral Muhammed Zahidi'nin de bulunduğu beş kişi hayatını kaybetti. Zahidi, Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü'nün Suriye ve Lübnan sorumlusu olarak görev yapmıştı. İsrail, son zamanlarda özellikle İran ve İran destekli güçlere yönelik saldırılarını artırmıştı.
1 Nisan 2024

İran, Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye'ye düzenlenen suikastın yedi kilogram savaş başlığı taşıyan kısa menzilli bir roketle gerçekleştirildiğini açıkladı. Haniye, 31 Temmuz'da Tahran'da kaldığı konukevinde korumasıyla birlikte öldürülmüştü. İran ve Hamas, suikastın İsrail tarafından yapıldığını iddia ederken, İsrail bu iddialara yanıt vermedi. İran Devrim Muhafızları, suikastın İsrail tarafından tasarlandığını ve ABD'nin de destek verdiğini ileri sürdü.
3 Ağustos 2024

İsrail ordusu, Gazze'nin doğusundaki Ed-Derac Mahallesi'nde yerinden edilenlerin sığındığı Et-Tabiin Okuluna saldırı düzenledi. Saldırıda en az 100 Filistinli öldü ve onlarca kişi yaralandı. Yerel kaynaklar, cesetlerin saldırı nedeniyle parçalandığını ve çıkan yangın nedeniyle yandığını belirtti. İsrail ordusu, okulun Hamas tarafından karargah olarak kullanıldığını iddia etti.
10 Ağustos 2024

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları 46 gün boyunca devam etti ve bu saldırılarda ölen Filistinli sayısı 14 bin 128'e ulaştı. Gazze'deki Hamas kontrolündeki Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ölenlerin 5 bin 840'ının çocuk olduğu belirtildi. Ayrıca, ABD'de İsrail'e olan desteğin azaldığı ve çoğunluğun ateşkes istediği ifade edildi.
21 Kasım 2023

Hamas, Gazze Şeridi'ni yöneten Filistinli İslamcı bir militan grup, İsrail'e saldırı başlattı. İsrail ve Hamas arasında sürekli bir gerilim bulunuyor ve bu sabahki saldırı, Hamas'ın ve Filistinlilerin bugüne kadar İsrail'e karşı gerçekleştirdiği en şiddetli saldırı olarak nitelendiriliyor. İsrail'in de şiddetli bir yanıt vermesi bekleniyor. İsrail ve Mısır, 2007'den bu yana Gazze Şeridi'ni ablukada tutuyor.
7 Ekim 2023

7 Ekim 2023 tarihinden bu yana İsrail ordusunun düzenlediği saldırılarda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 32 bin 226'ya ulaştı. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından verilen bilgilere göre, son 24 saat içinde 84 Filistinli daha yaşamını yitirdi ve 106 Filistinli yaralandı. Bu saldırılar sonucunda toplam yaralı sayısı 74 bin 518'e çıktı.
24 Mart 2024

İsrail'in Şam'daki İran konsolosluğuna F-35 savaş uçaklarıyla altı füze fırlatarak saldırı düzenlediği, saldırı sonucunda en az beş kişinin, aralarında Devrim Muhafızları Ordusu komutanlarından Tuğgeneral Muhammed Zahidi'nin de bulunduğu, hayatını kaybettiği bildirildi. İran'ın Şam Büyükelçisi Hüseyin Ekberi, saldırıya 'hızlı, doğrudan ve güçlü' şekilde yanıt vereceklerini ifade etti. Bu olay, İsrail'in son dönemde Gazze saldırıları sonrası İran ve İran destekli güçlere yönelik artan saldırılarının bir parçası olarak görülüyor.
1 Nisan 2024

Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde bir sünnet düğününde ikram edilen yemekten 60 kişi zehirlendi. Zehirlenen kişiler mide ağrısı, ishal ve baş dönmesi şikayetleriyle hastaneye başvurdu. Hastanelerde tedavi görenlerin bir kısmı taburcu edildi. Tedavisi devam eden kişilerin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.
14 Ağustos 2023
İşaretlediklerim